Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z fajnych alternatyw - to klubiki malucha, domowe żłobki. Ja wybrałam miejsce bardzo ciepłe i rodzinne. "Przedszkole" znajduje się w domu rodzinnym, razem jest 10 dzieci. Obiadki pyszne, domowe. Warzywa i owoce eko z własnej uprawy właścicieli. Panuje tam atmosfera jak w dużej rodzinie. Starsze dzieci pomagają młodszym, młodsze szybko uczą się od starszych. Wcześniej synkiem opiekowala się teściowa i nie byłam zadowolona. Robiła wszystko po swojemu, dziecko musiało być idealnie czyste, sterylylne. Po kryjemu dawała mu słodycze, napoje. Na dodatek robiła wielklą łaskę, że się wnukiem opiekuje. Cenowo taki klubik wychodzi dużo korzystniej niż niania. Także ja wierzę, że można znaleźć naprawdę fajne miejsce dla Malucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 12:54
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
No to widzę, ze z teściowymi cieżko. Ja już mówiłam ze 3 razy ze ma nie kupować ubranek, bo mam dużo i to co mi brakuje to jej powiem ewentualnie albo sama odkupię, bo wiem co potrzeba. I co tydzień dostaje kolejne ubranka
nawet już na 18 miesięcy, bo czemu nie. Ostatnio znów kupiła, to powiedziałam mężowi, ze ma jej powiedzieć ze jak bardzo chce kupować to niech kasę odłoży i dołoży do wyprawki do pokoju.
-
Z moją teściową to masakra. Ta kobieta wszytsko wie najlepiej. Zawsze ma rację. Na dodatek za wszytsko obwinia innych. Bardzo ciężka jest do życia. Myślę, że to kwestia tego, że całe życie siedzi w domu, nigdy nie pracowała zawodowo. Zawsze z dupereli robi awantury, wszytsko wyolbrzymia. Gdyby chociaż trochę popracowała, to by zobaczyła, że są większe problemy i nie ma co pierdołami się przejmować. Wrrr.....na dodatek rozpuściła mi meżą :p
Madziorek...z teściową nie wygrasz :p Niech kupuje, najwyżej nie założysz, albo wystawisz na Allegro :p
-
Puella właśnie masz racje. Ale może się ustatkuje jak raz rzucę fochem, bo ja tez mam charakter
a naszych chrzesniaków to tez tak goni. Ma być tak i koniec i wiecznie nie biegaj, nie krzycz, nie graj, stan tu a nie tam itd cieżko a mieszkamy blisko. Ale z zalet to wczoraj przyniosła mi pierogi i dziś kupiła kurczaka, wiec mąż dostanie na obiad bo inaczej nie miałabym z czego obiadu naszykować
-
Witamy się w 7 miesiącu
Jak to dumnie brzmi
Zastanawiałam się nad butelkami - po Waszej rozmowie doszłam so wniosku, że zamówię z allegro szklaną dr brownsa. A podgrzewacz czy sterylizator kupię jeśli okaże się niezbędny. Zastanawiałam się też nad laktatorami i stwierdziłam, że na sam początek kupię taki ręczny za około 10zł, niech jest w razie w.
Z pracą będę się martwić na bierząco.
A skurcze w łydkach z tego co czytałam powoduje woda zatrzymująca się w organiźmie i trudno jest z tym zrobić coś konkretnegoMagic, dorota1987, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Ja mam teściową jak na razie ok. Choć czasami drażni mnie, że mimo iz mają swoe auto - teśc na prawko, to mojego męża do wszystkiego zaganiają. Tu podjedź z nimi tu ich zawieź, przywieź poczekaj na nich.... a co do Małej to mi tylko nie pasuje to, że kupuje ubranka bez porozumienia ze mną, nie zapyta się czy czegos potrzebuje tylko na pałę kupuje. Mówiłam Wam już, że widziałam jedenj jej zakup i jestem przerażona! One chce ubrać moje dziecko jak jakieś z patologicznej rodziny....jakieś paseczki, róże z zielenią, welur (nienawidzę tego materiału u dzieci!!!!!) a najlepsze, że kupiła taki zestaw body, buciki, i chyba jakieś spodneki, fakt, różowe - ok, ale na roczne dziecko?? Ja max na 6 miesięcy kupiłam dwie sztuki, bo były przecenione. Ale widziałyście w jakim stylu kupuje ubranka a ona wypaliła z takim czymś...
A co do skurczy łydek....no niestety nie unikiemy tego, bo macica uciska żyły i przeływy krwi są mniejsze, poza tym można brać magnez, ja czasami biorę hela magne b6, czytałam, że najlepiej sie przyswajaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:19
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Ja mam teściową jak na razie ok. Choć czasami drażni mnie, że mimo iz mają swoe auto - teśc na prawko, to mojego męża do wszystkiego zaganiają. Tu podjedź z nimi tu ich zawieź, przywieź poczekaj na nich.... a co do Małej to mi tylko nie pasuje to, że kupuje ubranka bez porozumienia ze mną, nie zapyta się czy czegos potrzebuje tylko na pałę kupuje. Mówiłam Wam już, że widziałam jedenj jej zakup i jestem przerażona! One chce ubrać moje dziecko jak jakieś z patologicznej rodziny....jakieś paseczki, róże z zielenią, welur (nienawidzę tego materiału u dzieci!!!!!) a najlepsze, że kupiła taki zestaw body, buciki, i chyba jakieś spodneki, fakt, różowe - ok, ale na roczne dziecko?? Ja max na 6 miesięcy kupiłam dwie sztuki, bo były przecenione. Ale widziałyście w jakim stylu kupuje ubranka a ona wypaliła z takim czymś...
A co do skurczy łydek....no niestety nie unikiemy tego, bo macica uciska żyły i przeływy krwi są mniejsze, poza tym można brać magnez, ja czasami biorę hela magne b6, czytałam, że najlepiej sie przyswajazero wyczucia
Magic ja już mam ubranka nawet na 18 miesięcy kupione
-
Ale madziorek to, że masz to nic złego. Bo jak ja widzę coś większego a do tego w promocji to bez wahania biorę
Tylko teraz musze tą swoją liste wydrukować i nosić ja ze sobą, bo nie wiem czego mi brakuje
ja na pewno musze kupić ręczniki dla małej
chciałam te z kapturem, ale szczerze? Jaka to róznica, ręcznik to ręcznik
zawijasz dziecko i już
a w Lidlu są piekne i bardzo dobre ręczniki, mam kilka i jestem bardzo zadowolona
witam Cie w klubie "absorbujących teściowych"Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:32
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Oczywiście po ubranka do Lidla tez się teściowa wybiera na co mąż jej powiedział to najwyżej pójdziecie razem
i tak jest ok, bo kupi przynajmniej to co mi się podoba
ogólnie nie mam nic przeciwko temu, że wszyscy się cieszą i chcą pomoc, ale mogliby posłuchać co mamy do powiedzenia.
-
Dokładnie, a widziałam w gazetce te ubranka
bardzo fajne rzeczy będą
Kochane moje uciekamIdę na krótki chociaż spacer, bo oszaleje w domu
ŚciskamyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:43
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ewelinkie, moja koleżanka ma z tym najgrubszym wypełnieniem i teraz w zime go używa i mówi ze jest naprawdę ciepły, dlatego ja myślę że dla nas na maj będzie za ciepły, ja zamówiłam jeden bez wypełnienia i drugi z tym średnim, zamówiłam też ochraniacze do łóżeczka z minky z takim wzorkiem
http://www.samiboo.com/pl/p/Kocyk-Kolderka-Rozowe-Ptaszki-na-Tiffany-minky-by-Samiboo-75cm-x-75cm/760#prettyPhoto/0/
Puellla ciuszki z nexta sa przesliczne! przyszła do mnie ostatnio paczka ze spiochami, zamówiłam na próbę i napewno zamówię jeszcze, jakość matreiału jest niesmowita!! a kolory... i wszystkie spiochy tam mają zawijane rękawy, to jest bardzo wygodne bo rękawiczki niedrapki spadają. Naprawdę dziewczyny warto, tym bardziej ze np białe body 7-pak kosztują 80 zł to nie jest tak drogo, szczegolnie ze taka dobra jakość
ja zamówiłam te spiochy
http://pl.nextdirect.com/pl/x554796s1
w rozmiarze 62, ale mają tam duże rozmiarówki, bo przy tych 62 ze smyka wydają się być co najmniej o rozmiar większe -
Widzę że poruszyłam burzę z teściowymi , u mnie dzisiaj się posprzeczaliśmy o moją. Na pewno nie dała bym kobiecie z problemami alkoholowymi , dmuchającą mi prosto w twarz fajkami opiekawać się naszym dzieckiem. Z wyglądu też wygląda tragicznie. Mój B. był trochę obrażony bo ja to dość ostro powiedziałam, no ale cóż instynkt macierzyński nakazuje mi dbać o swoje dziecko. A raczej wątpię w to żeby przestała palić jak my pójdziemy do pracy mimo naszych próśb, a dziecko zamiast mieć kreatywne zabawy siedziałoby przed tv. Patrząc na jej wygląd chodziłoby w obsikanej pielusze przez cały dzień w pozalewanych ubrankach. No ale babcia mieszka w Poznaniu a my w Łodzi więc jest małe prawdopodobieństwo że będziemy się często widzieć. Mama jak zobaczyła jak się martwię powiedziała żebym wyluzowała i jakoś damy radę. Idę niedługo na loda to poprawię sobie nastrój. Dziewczyny też Wam się ciężko oddycha? Ja się dzisiaj ogólnie gorzej czuję, siedziałam na krześle i w pewnym momencie myślałam że fiknę. Mała dzisiaj też bardzo spokojna , ale to przez mój nastrój.
-
Ewelinkie wrote:dziewczyny chcę kupić kocyk minky na allegro, ale nie mam pojęcia czy kupować:
-light-bez wypełnienia
-jesienne niby uniwersalny z wypełnieniem 1 cm
-gruby zimowy z wypełnieniem 2 cm