Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki witamy się i my.
U nas dziś studniówka- od jutra zostają nam dwucyfrowe liczby!
dorota1987, Bluberry, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja w 28 tc i zaczynamy 3 trymestr...wow:)
Pigulska - powodzenia na wizycie, daj znać jak będziesz po.
Widzę, że dziś imprezowy dzień. Życzę wszystkiego najlepszego dla jubilatów i Wam dużo siły, żeby przetrwać te sprzątania i uroczystości.
A całej reszcie życzę miłego i słonecznego dnia:)Bluberry, gosiunia, gosia86, PIGULSKA, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Ja też dzisaj imprezowo.
Wczoraj naszło mnie na przemyślenia. Jeżeli Państwo chce żeby był wyż demograficzny to dlaczego takim dziewczyną jak Eklerka nie idzie na rękę, dlaczego Gosia wydaje w aptece po 200 zł miesięcznie na progesteron podtrzymujący ciąże, dlaczego ja wydaje po 300 zł w aptece miesięcznie na moją pierworodną a do tego oczywiście że trzeba płacić przedszkole. Przecież wszystko co jest związane z dziećmi i ciążą powinno być bezpłatne/ewentualnie symbolicznie.
A do tego jak idziesz na NFZ coś zrobić to jeszcze krzywo na ciebie patrzą.
Ahhh... To nie jest tak że ja chce zasiłków na dziecko itp. Ja chce ogólnodostępnego przedszkola/żłobka za darmo i leki na ryczałt dla dzieci i kobiet w ciąży.
Tylko to jest tak że patologia ma wszystko a normalni ludzie muszą sobie dawać radę.
EHHH. Mam taki przykład że dziewczyna jest w moim wieku - pracuje na czarno, jest oficjalnie samotnie wychowującą matką a żyje z konkubentem, a na przepisach z zakresu MOPSU i zasiłkó zna się lepiej niź nie jeden urzędnikWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 09:31
Eklerka, gosiunia, czarna panda, Rika, gosia86, alma, PIGULSKA, Catyyy lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Kotmisia 100 lat dla solenizantów
mój tez syn jest nisko bo czuję go przewaznie koło pęcherza, rzadko koło pępka a wczoraj to chyba był w poprzek brzucha;p jeszcze ma miejsce to matke poszturchuje w różnych miejscach ;p
my tez dziś kolejny tydz zaczynamy 27wow jak to leci;p tydzień i 3 trymestr
i najwieksza prosta przed nami
gosiunia, gosia86, KotMisia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
MiM wrote:Ja też dzisaj imprezowo.
Wczoraj naszło mnie na przemyślenia. Jeżeli Państwo chce żeby był wyż demograficzny to dlaczego takim dziewczyną jak Eklerka nie idzie na rękę, dlaczego Gosia wydaje w aptece po 200 zł miesięcznie na progesteron podtrzymujący ciąże, dlaczego ja wydaje po 300 zł w aptece miesięcznie na moją pierworodną a do tego oczywiście że trzeba płacić przedszkole. Przecież wszystko co jest związane z dziećmi i ciążą powinno być bezpłatne/ewentualnie symbolicznie.
A do tego jak idziesz na NFZ coś zrobić to jeszcze krzywo na ciebie patrzą.
Ahhh... To nie jest tak że ja chce zasiłków na dziecko itp. Ja chce ogólnodostępnego przedszkola/żłobka za darmo i leki na ryczałt dla dzieci i kobiet w ciąży.
Tylko to jest tak że patologia ma wszystko a normalni ludzie muszą sobie dawać radę.
EHHH. Mam taki przykład że dziewczyna jest w moim wieku - pracuje na czarno, jest oficjalnie samotnie wychowującą matką a żyje z konkubentem, a na przepisach z zakresu MOPSU i zasiłkó zna się lepiej niź nie jeden urzędnik -
Witam dziewczynki
nie było mnie jakiś czas byłam w środę na usg Mała rośnie wszystko ok ma już 430gWczoraj nie bardzo się czułam cały dzień mnie nerka prawa bolała i mała właśnie z prawej strony się roiła sądzę że to jej sprawka wieczorem to już było gorzej musiałam nospę wziąć mam nadzieje że to Mała a nie chore nerki:(
-
cześć dziewczyny wpadamy z wieściami z naszej wczorajszej wizyty
WSZYSTKO DOBRZE, myślałam tylko że mały będzie więcej ważył,teraz ma 803g tak liczyłam na kilogram,wasze maleństw przecież już koło tego mają,ale Pan doktor zapytał ile ważyłam jak się urodziłam,mówię że niecałe 3 kg wtedy usłyszałam że prawdopodobnie mój synuś przy porodzie też nie będzie większy-po mamusi,no zobaczymy .Wszystkie inne pomiary w normie ,wiec nie mam się wagą martwić...my od początku 3,5 kg na plusie.
Mały cały czas ułożony pośladkowo .
zabieramy się za nadrabianie Was i przemiłego dnia życzymyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 09:56
Bluberry, dorota1987, Nejcik, gosia86, Anielka, alma, katalina, KotMisia, PIGULSKA, Catyyy lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
nick nieaktualny
-
Witajcie mamuśki!
Witamy się sobotnio, czytam Was w miarę na bieżąco, ale czasu na pisanie brak, bo zaczęliśmy remont pokoiku dla Małego, jest troszkę pracy i mąż działa, zastanawiam się też, czy ciut sypialni nie przerobić.
W czwartek robimy glukozę, mam nadzieję, że będzie ok, na szczęście mąż ze mną pojedzie, to nie będę sama siedziała w razie czego...
U nas Anteczek super bryka, rączki ma na dole, więc po pęcherzu boksuje, a nóżki po lewej stronie u góry i w żebra już oberwałamza radą mojej ginki puszczamy mu muzykę klasyczną, bo podobno dzieci to uwielbiają jeszcze w łonie matki i powiem Wam, że faktycznie - szaleje jak tylko usłyszy jakąkolwiek muzykę, chyba będzie muzykalny chłopak po rodzicach
Dziewczyny, trzymam za wszystkie kciuki, za Wasze wizyty i badania, trzymajcie się w ten chorobowy czas i dbajcie o siebie!!!
Buźkigosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my;)
Ja miałam wczoraj wizyte. Położna na samym początku mnie zdenerwowała troszkę bo nie mogła znaleść tętna płodu ale na szczęscie mała mnie kopała w poczekalni;) Zmierzyła mi ciśnienie i miałam 135/80 co dla mnie jest dziwnie wysokie bo najczejsciej mam tak 90/60 czyli niskie ciśnienie. A zle sie czułam wczoraj: miałam jakies uderzenia gorąca, głowa mnie bolała, strasznie pic mi sie chciało. Położna kazała powiedziec to lekarzowi.
Lekarz powiedział ze kazdego dnia mam mierzyc sobie cisnienie o roznych porach, szczegolnie jak sie zle poczuje. Jak bede miała powyzej 140 to bedziemy sie leczyc, jak 160 to muszę jechać do szpitala. Mówił ze to przez cisnienie moze puszczac mi sie tak krew z nosa. Ze możliwe ze mam zatrucie ciążowe. Podobno osoby z niskim cisnieniem czesciej to odczuwaja bo wlasnie im zwrasta to cisnienie po 20 tyg. Mam skierowanie na badania znowu krew , mocz-na kwas moczowy.Może to jednorazowy wyskok cicnienia ale postraszył mnie troszke, bo zapytałam sie - a co jesli mi sie bedzie zwiekszac to cisnienie? A on- bedziemy leczyc w domu, jesli nie to na patologii ciąży, a jesli nie pomoże to wywołujemy poród. Na te słowa zareagowałam nerwowo i długo nie mogłam ochłonąć. Mierze teraz sobie cisnienie i mam rozne 120, 110 zobaczymy wieczorem. Moze przez nerwy, wysiłek przy przeprowadzce? Oby to nie było to zatrucie ciazowe...
Z dobrych wiesci: szyjka macicy 2,5 cm, glukoza ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 10:51
nojaniewiem lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry weekendowo
Ja właśnie ogarnęłam chałupę i leżę. Ciekawe jak tam moja malutka, w środę wizyta. Już nie mogę się doczekać żeby ją podejrzeć. Dzisiaj cd lenistwa. Nie mam już nic do roboty. Pewnie poczytam Wiki i pobujam się na piłce.
To straszne co dzieje się w szpitalach, współczuje rodzicom. -
Czarna jak ja nie lubię lekarzy,którzy tak straszą niepotrzebnie
Zdenerwowałaś się, bo nie mogła znaleźć tętna. Poza tym co to za zwyczaj straszyć pacjentki przy jednorazowym epizodzie wyższego ciśnienia.
Są leki bezpieczne w ciąży i w razie czego dostaniesz jakąś tabletkę dopegyt-u i wszystko wróci do normy.
Jakby to miało być zatrucie ciążowe to by Ci w moczu wyszło.
Mierz ciśnienie w domku na spokojnie.
Jak byłam na patologii to kobieta miała takie nadciśnienie, że 7 tabletek na zbicie brała- i nawet jak jej skoczyło do 170 to nie wywoływali porodu (pomimo 37tc) tylko dali jeszcze jedną tabletkę na zbicie.
KotMisia wszystkiego dobrego dla Twoich mężczyznWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 11:48
Rika, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U nas dzisiaj studniówka
MiM my mamy kuzyna w Anglii stać go na dziecko, kredyt na dom, dwa auta i wczasy co roku a w Polsce to tylko kaparzenie
Może gdybyśmy nie mieli domu też byśmy wyjechali ale teraz dom zbyt wiele dla nas znaczy
Taka jest u nas polityka prorodzinna że jak się ma jako taką rodzinę człowiek stara się żyć bez wyciągania ręki do państwa to jeszcze po dupie dostaje
A takie patologie to mają tylko ułatwiane życie
KotMisia najlepszego dla solenizantów
MiM Beti to wizytujemy razemja mam tym razem na 15 a w czwartek na 13:40
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 11:43
gosiunia, dorota1987, alma, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Witamy się w 26 tc
. Już bliżej niż dalej
.
Dzisiaj u mnie jakiś przypływ optymizmu i sił witalnych. Za oknem pięknie biało. Uwielbiam zimę! Szkoda tylko, że w tym stanie nie ma szans na jazdę na nartach. Ale spoko, poczekam do przyszłego roku.
Mężuś podjechał na chwilę do pracy a ja zabieram się zaraz za obiad. Dzisiaj soczewica z warzywami i kaszą jaglaną.
Miłego słonecznego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 11:59
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny