X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek remont zleci a efekt zostanie :) wiem że najgorsze są wydatki. Nas czeka zrobienie całego mieszkania. Dostaniemy w stanie surowym pod koniec października. Nawet nie myślę ile tysięcy trzeba będzie włożyć w nie. A tak w ogóle nie wiem czy mi się opryszczka nie robi na ustach :/ oby nie bo w ciąży jeszcze nie miałam, a mam tendencje. Chyba najbardziej bym się wkurzyła jakby mi przed porodem wywaliła. Marzę o porodzie SN.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia podobno już lepiej nie będzie , tylko gorzej. U mnie babska rodzina to się ze mnie baby śmieją i mówią " to jeszcze nic zobaczysz później". A mi wtedy gul chodzi bo każda ciąża jest inna. Ja dzisiaj zjadłam chlebek z własnym dżemem truskawkowym i ciastek od znajomego. Tak za mną chodziły aż poszłam i zaspokoiłam zachciankę.

gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, Jaś to chyba faktycznie klocek po całości, bo chyba aż tak długi nie będzie. Ja mam 162cm a mąż 178cm, chyba że się jeszcze zdeptaliśmy od ostatniego pomiaru :p

KotMisia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Madziorek remont zleci a efekt zostanie :) wiem że najgorsze są wydatki. Nas czeka zrobienie całego mieszkania. Dostaniemy w stanie surowym pod koniec października. Nawet nie myślę ile tysięcy trzeba będzie włożyć w nie. A tak w ogóle nie wiem czy mi się opryszczka nie robi na ustach :/ oby nie bo w ciąży jeszcze nie miałam, a mam tendencje. Chyba najbardziej bym się wkurzyła jakby mi przed porodem wywaliła. Marzę o porodzie SN.
    Tak się tez pocieszam. Jak kupiliśmy mieszkanie musieliśmy wymienić wszystko, okna drzwi wejściowe, drzwi wewnętrzne nawet jedna ścianę stawialiśmy na nowo. Kosztowało to duuuuzo, ale najważniejsze ze mamy gdzie mieszkać i jest to przyjemne. W remoncie najgorsze jest to, ze na każdym kroku czekają jakieś niespodzianki, np mój tata nie mógł ogarnąć skąd w ścianie aż tyle kabli. Niestety zostaliśmy wprowadzeni w błąd kupując mieszkanie, bo mówił były właściciel, ze instalacja została wymieniona a jak się okazuje nie wszędzie. Jak byśmy wiedzieli od początku to byśmy to zrobili 5 lat temu. Ale nic trezba zacisnąć zęby i być cierpliwym :) będzie pięknie, tylko chciałabym coś pomoc a nie mam co :/

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki, ledwo was nadrobilam i juz nie pamietam co ktorej mialam napisac.
    zagladalam przez weekend ale mialam podly humor wiec nie pisalam nic.
    U mnie juz po malowaniu,drugi pokoj dzis posprzatany. musze jeszcze kupic komode na ciuszki, juz mam upatrzona w ikei ale zawsze czasu brak zeby podjechac.

Co do tych drgan to ja nie zauwazylam czegos takiego u siebie, jedynie w sobote brzuch mi falowal doslowanie przesunal sie z lewej do prawej strony.niesamowity widok :)

Trzymam kciuki za wizyty :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Odzywam sie po dłuugiej nie obecności, na początku troche Was czytałam, ale teraz juz chyba nie nadrobię.

Jeszcze raz dziękuje Wam, że mi doradziłyście, żeby jechać z Mężem do spa. To był świetny pomysł. Jak na razie u nas wszystko ok, Synek kopie, a my odpoczeliśmy:) niby nic nie robiliśmy, ale zmiana miejsca, czas spędzony tylko z Mężem, tego nam naprawdę było trzeba :) jeśli chodzi o spa, to trochę nie wypał w naszym przypadku, bo kompletnie z niczego nie korzystałam. do basenu nie weszłam, bo bałam się infekcji, zresztą jeszcze byłam w trakcie leczenia.

Mam nadzieję, że u Was też wszystko dobrze. Przesyłam Wam w każdym razie pozytywną energię:)

KotMisia, gosia86, madziorek, katalina, beti97, czarna panda, MiM, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka cieszę się że wyjazd udany
    Och nam tez by sie przydala zmiana "klimatu"
    Mam cześć wyników oprócz glukozy
    Hemoglobina i hematokryt w dolnej granicy normy czyli hemoglobina 12,1 a hematokryt 37
    Ale mam podwyższone leukocyty 10,4 norma do 10
    RDW-SD 46,4 norma 46,3
    Niedojrzałe granulocyty IG% 0,7 norma 0,4
    Niedojrzałe granulocyty IG# 0,07 norma 0,03

Któraś się orientuje w tych wynikach co to oznacza?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze słyszę o czymś takim "Niedojrzałe granulocyty IG% 0,7 norma 0,4
    Niedojrzałe granulocyty IG# 0,07 norma 0,03" ale mi lekarze zawsze mówili, że na to RDW i któreś tam na M mam nie zwracać uwagi. Leukocyty w ciąży mogą być odrobinę podwyższone więc tym też sobie nie zaprzątaj głowy.

a mnie dzisiaj plecy tak napieprzają, że nie wiem co zrobić żeby choć trochę ulżyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:19

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niestety na wynikach sie nie znam ale hemoglobinę i hematokryt masz lepsze jak ja po suplementacji żelazem ;)
    Gosia czy ten askot na braniborskiej to duży jest? Maja duzo wózków, zeby pojsc sobie popgladac, pomacać, pojeździć po sklepie? Bo mąż mi zrobił niespodziankę i w piatek lub sobote pojedziemy do Wrocławia do Ikei zapoznac sie fizycznie z mebelkami i cześć kupic ewentualnie to bym pooglądała wózki ;)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu na pewno jest dużo większy wybór wózków niż w symkach czy baby-max na bielanach w ascot jest tego naprawdę sporo ale podobno ten na zakrzowie jest jeszcze większy ale tam nie byłam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w naszym smyku sa 2 wózki :/ a w innym sklepie jest duzo, ale nie ma jak sie ruszyć w sklepie :/

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym askocie jest na prawdę sporo więc będziesz miała co oglądać:)
    Dzięki Karolcia

Oglądam wlasnie in vitro na tvp2 i kobieta miala progesteron ponad 60 i lekarz powiedzial że niski hymm ciekawe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:42

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowny wreszcie poszedł do pracy :) Ahh jaka ulga :) Dwoje dzieci + kot w domu to za dużo :)

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole... Wymyśliłam sobie zeby mi przy okazji chłopy zrobiły kinkiet nad lustrem w przedpokoju. No i tak sie zamotali z kablami ze wywaliło główny bezpiecznik musieliśmy dzwonic pogotowie energetyczne:/ teraz czekamy na fachowa pomoc wujka męża... Zawsze cos :P

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Jagódka cieszę się że wyjazd udany
    Och nam tez by sie przydala zmiana "klimatu"
    Mam cześć wyników oprócz glukozy
    Hemoglobina i hematokryt w dolnej granicy normy czyli hemoglobina 12,1 a hematokryt 37
    Ale mam podwyższone leukocyty 10,4 norma do 10
    RDW-SD 46,4 norma 46,3
    Niedojrzałe granulocyty IG% 0,7 norma 0,4
    Niedojrzałe granulocyty IG# 0,07 norma 0,03

Któraś się orientuje w tych wynikach co to oznacza?

Gosieńka nie mogę doczytać o co chodzi z tymi granulocytami ale wiem tyle że ponad normę to bardzo źle bo to znaczy że jest jakaś infkcja. Więc raczej niski poziom nie jest aż takim zmartwieniem.
    Hemoglobina dopiero od 11 jest uznawana za taką która trzeba suplementować żelazem :*
    A leukocyty podnoszą się od samej ciąży :) Ja mam 10,7 i lekarka powiedziała że jest ok :)
    głowa do góry :D

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Pigulska, Jaś to chyba faktycznie klocek po całości, bo chyba aż tak długi nie będzie. Ja mam 162cm a mąż 178cm, chyba że się jeszcze zdeptaliśmy od ostatniego pomiaru :p
    My z mężem wysocy ja 175 mąż 186. Mały tydzień temu miał 1,05 kg i lekarka mnie uprzedziła ze może być długi...Ale pożyjemy zobaczymy :) wiadomo ze pomiary są raczej orientacyjne

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    My z mężem wysocy ja 175 mąż 186. Mały tydzień temu miał 1,05 kg i lekarka mnie uprzedziła ze może być długi...Ale pożyjemy zobaczymy :) wiadomo ze pomiary są raczej orientacyjne

Kurcze zmuszę moją lekarkę na następnej wizycie żeby mi zorbiła usg. Ile ta moja pannica waży :) Bo na półowkowym było 496 g a to było 7 tygodni temu :D
    Jak już pisałam my chyba razem mamy najwięcej centymetrów, bo ja 174 a Miś 200. A może malutka będzie długa i chuda i wyskoczy jak taki ślimaczek bez skorupki :D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Pigulska a co za mebelki zamówiłas, ze czekasz? My raczej większość z Ikei kupimy. Byliśmy po raz kolejny po rzeczy w sklepie i kolejne 45 zł poszło :/ na pierdoły oczywiście :/ na szczęście po miesiącu udało się sprzedać nasza stara kanapę, która tylko przeszkadzała za 150 zł to trochę się zwróci :)

Szafę i komode zamówiłam dla nas bo dla małego juz mebelki mamy też białe :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7147282c133f.jpg

KotMisia, madziorek, Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Ja pitole... Wymyśliłam sobie zeby mi przy okazji chłopy zrobiły kinkiet nad lustrem w przedpokoju. No i tak sie zamotali z kablami ze wywaliło główny bezpiecznik musieliśmy dzwonic pogotowie energetyczne:/ teraz czekamy na fachowa pomoc wujka męża... Zawsze cos :P
    Zawsze coś wyskoczy ;) najważniejsze to mieć porządnego fachowca :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie mam pojęcia co to są te granulocyty :/ a co o tym wujek google pisze??

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ