X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym najchętniej zamówiła przez internet, chociaż i tak uważam, że lepiej zmierzyć i przynajmniej się nie przerazić jakością. Ale jak tak przeglądam ceny, to niektóre są kosmiczne, a w pobliżu mojego miejsca zamieszkania to mogę jedynie kupić taki stanik z Canpola w każdym większym markecie...ale to wygląda jakby miało się zaraz potargać.

Włącza mi się taka ochota, żeby mieć już skompletowane jak najwięcej rzeczy, bo boję się, że potem wogóle nie ruszę sie z domu, a mąż czy kto inny mi niektórych rzeczy nie kupi:/

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuje teraz jak balon. Normalnie taki okrągły :) z helem, na sznurku ;)

katalina, Nana86, gosia86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia zjadłaś coś "lekkostrawnego" czy ciąża powoduje to uczucie? :D

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja na diecie to nic ciężkiego :) brzuch rośnie i stąd to uczucie :) A oroblem tym większy, że jeszcze muszę zjeść 2 kolację ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obejrzyjcie ten filmik :))
    http://www.popularnie.pl/magia-zycia/

Paulinka a masz rozpisana ta dietę? Ja chyba tez powinnam przejść na dietę lekkostrawna bo chyba za duzo sie objadam i wieczorami nie mogę sie prawie ze ruszyć:(

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Pisałyście dzisiaj o staniczkach z h&m, może chodziło o takie: http://www.hm.com/pl/product/12507?article=12507-C
    Mnie zainteresowały, ale nie mam zbyt blisko siebie tego sklepu, a jak ostatnio byłam w Katowicach w Galerii Katowickiej to się zdziwiłam, że tam nie było w ogóle asortymentu ciążowego/dla mam. Nie mam pojęcia czy h&my się pod tym względem różnią.
    A ja pisałam ze koleżanka je bardzo chwaliła, wlasnie te

dorota1987 lubi tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana nie nie mam, odstawione mam całkowicie ziemniaki, pieczywo białe, miód, cukier słodycze i słodkie napoje. soki rozcieńczone. ale nie ukrywam że czasem na cos się skuszę;) kawałek ciasta czy czekolady ;)
    jem dużo jabłek,kiwi i cytrusów, jogurtów naturalnych, warzyw pod każdą postacią i orkiszowe pieczywo. nie jem ciężkich rzeczy, no i zupki lekkie bez śmietany itp.
    i na kolacje staram się jesc wiecej nabialu a na sniadanie wedlin;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 22:22

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wspolczuje tylu posilkow, bo o tej porze to niechcialabym jesc (zawsze koncze jesc na 2h przed snem, czasem 1h)... Zdarza się owszem że w nocy się obudze na cos, ale zwykle wytrzymuje w lozku do rana pomimo ssania.
    Ja też czuje się super z brzuszkiem i chyba troche bedzie mi go brakowalo.. Ale z drugiej strony ciesze się że bede mogla znow wrocic do treningow i przywrocic pozostale czesci ciala do ladu i skladu :)

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najgorsza ta druga kolacja. Ale jak nie zjem to rano ketony w moczu i cukier po śniadaniu bardzo skacze. Wg belly zostało 90 dni :)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:45

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia nasza cukrowa specjalistko co powiesz na moje wyniki
    Na czczo 71
    Po 1 h 135
    Po 2 h 123

Paulinqa dzieki za info z ciśnieniem gratuluje kilograma szczęścia:)
    Dzisiaj u mnie 125/79 trochę niższe niż wczoraj ale ból głowy nadal

Ale fajnie było spotkać się z przyjaciółką i wyjść z domu :)
    Ofe jutro nawiedzam Twoje strony ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosienka wyniki w normie :) możesz świętować czekolada :) A za mną chodza nalesniki :) tylko że ja nie lubię nalesnikow :) hi hi

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KtoMisia dziękuję
    Też miałam dzisiaj ochotę na naleśniki z dżemem porzeczkowym
    A jeszcze wyczytałam w necie że norma glukozy do 140 jest ok
    Od 140-180 to stan przed cukrzycowy a powyżej 200 to cukrzyca

Po 18 mnie puściło chyba po glukozie i wciągnęłam 0,5kg winogrona, owsiankę i dwie kanapki z serem żółtym i majonezem :)

A swoja drogą to są spore rozbieżności pomiędzy wynikiem z glukometru a taki z laboratorium, bo na glukometrze wyszło mi na czczo 60 a w labie 70,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 23:14

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżbym pierwsza dzisiaj oczy otworzyła?? U nas wg belly ostatni dzień 2 trymestru. Pamiętam jak wyczekiwałam pierwszego dnia a tu już koniec. Jutro wizyta, już nie mogę się doczekać :) mnie w nocy złapał straszny skurcz w pachwinie i pierwsze co pomyślałam żeby nie wyglądały tak bóle porodowe bo chyba nie dam rady. Mała sobie rano fikała i tym sposobem jestem już na nogach. Wszystko ogarnięte, teraz trzeba iść do sklepu.

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja wstaje codziennie o 7:45 :) tylko do 8 muszę się wyrobić z pierwszym śniadaniem :) A dla zainteresowanych powiem, że pierwsze śniadanie to nie obfity posiłek. Wprost przeciwnie. I żadnego nabiału ;)

A u mnie śnieg! Pięknie jest :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia 2 kolacje? Ja wczoraj poszłam spać bez kolacji bo w ogóle nie byłam głodna. Za to od 5:30 nie śpię i muszę sobie zafundować kaweczke mała :)
    Mój młody to jakaś anakonda bo dziś mi się dziwne rzeczy z brzuchem działy, no ale tak dziś powtarzamy połówkowe wiec znów się trzeba odwrocić dupka :P
    Miłego dnia :)

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no druga. A to po to żeby w nocy nie spadał mi cukier. ;) A najgorsze co może być to długie przerwy między posiłkami. Dlatego jem po 22 i punkt 8 rano :)

89 dni do poznania mojej Księżniczki :)

madziorek, katalina, PIGULSKA, gosiunia, beti97 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia.

Ostatnio mam jakiegoś doła i wszystko mnie przytłacza. Straszne uczucie:/

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na suwaku mam napisane, że w okresie aktywności powinnam czuć 10 ruchów na godzinę, ostatnio liczyłam, 49 ruchów na 10 minut.
    A w nocy tak mnie mocno kopnął, że się przestraszyłam, bo tak jakby dorosły człowiek mnie mocno uderzył.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • katalina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My już z poranną kawką się witamy, niebawem zaczynamy 3 trymestr!aaaaa
    nooo powoli to już chyba każda z nas zaczyna odliczanie! :) Już doczekać się nie mogę kiedy poznam swoją Księżniczkę :)

gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ