Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas dla odmiany śnieży
Kurde, dwa tygodnie ferii były, to śniegu prawie 0. Teraz zaczynam znowu autem jeździć - pach i jest.
Mąż dał radę się kolejny raz rozchorować, a jak idzie na l4 to traci premię, która stanowi 30% jego wypłatyChyba nie będzie mi dane wpadać w szał zakupowy... Zwłaszcza, że zima, mieszkamy w domku i rachunki przychodzą takie, że idzie się poskładać
Normalnie płakać mi się chce. Ponadto mój ojciec, tyle czasu truł mi dupsko, pokazywał różne wózki, takie nawet nie tanie, w końcu mu znalazłam nowiusieńki wózek za 800zł, wszyscy byliśmy nim zachwyceni, a on co? Dalej szukał UŻYWANYCH wózków w NORWEGII bo przecież lepsze! I pokazał mi jeden, ja powiedziałam, że wolę ten polski, to się teraz od matki dowiedziałam, że on stwierdził, że WYBRZYDZAM i za moimi plecami kupił mi jakiś właśnie używany. Jak bym wiedziała, że to ma tak wyglądać, to bym podziękowała bardzo na wstępie i sama kupiła ten wózek. No cholera jasna. Jeszcze żeby biedny był.Moi starzy czasem doprowadzają mnie do szału.
-
Tylko, że u mnie to jest koszt ok. 200zł, a ja co wizytę mam USG, z czego teraz wizyty wypadają co ok. 16 dni i na każdej robi przynajmniej standardowe pomiary i się zastanawiam czy wogóle doktora pytać czy planuje mi zrobić 3 prenatalne, bo na pewno chętnie zrobi:P
-
Hej dziewczyny
Dorotko ja za usg płacę 170 i na ostatnim lekarz zapraszam na 3 choć wszystko było ok
Ale dla własnego spokoju chcemy zrobić to usg
Na standardowych wizytach też zawsze mam usg
Aj to już jutro:) nie mogę się doczekać
A dzisiaj pojadę na szkołę rodzenia:)
Monia kazda z nas miewa gorsze i lepsze dni głowa do góry
Karolcia dobra ta internistkaco do twardnień ja nie zauważyłam u siebie nic niepokojącego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:58
-
Witajcie
U nas dzisiaj leń zawitał. Muszę sobie dzień jakoś planować bo przeleżałabym cały dzień w łóżku do tego nerwy z powodu słabych ruchów Wiki mnie ogarnęły. Dziewczyny Wy też w 25 tyg tak słabo czułyście ruchy ???
Mam trochę zbędnej tkanki tluszczowej ale żeby aż tak rzadko czuc te ruchy. Lekarz mówi że to ok, ale ja się martwie
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Monilia po co na siłę doszukujesz się problemów? Maluchy teraz produkują mnóstwo tłuszczyku więc mogą spać nawet do 20h na dobę.
Moja wcale też nie jest nadaktywna. Czasem cały dzień nie daje o sobie znać bo śpi a w nocy dopiero kilka kopniaczków i to wcale nie za mocnych- takich, że jakbym chodziła a nie leżała w danym momencie to nawet bym nie poczuła. -
Ja sobie założyłam taki notes i notuję ruchy dziecka. Będę widziała czy ich przybywa i czy są jakieś stałe pory...zresztą i tak nie mam nic lepszego do roboty. Mój Jaś nieraz ma intensywne ruchy co 2 godziny, a potem przychodzi dzień, że tych ruchów jest malutko.
Chyba będę musiała z mężem jeszcze pomyśleć nad tym 3 badaniem prenatalnym, ewentualnie doktora spytam czy jest sens w moim przypadku. -
My jeszcze nie mamy umówionej wizyty na 3 usg, ale myślę że lekarz jutro zaleci. Agusia jakby mi ojciec taki numer zrobił z wózkiem to ja bym zadymę zrobiła. Ja od razu powiedziałam żeby mnie nikt wózkiem lub łóżeczkiem na siłę nie uszczęśliwiał bo będzie siwy dym. No i tata dał kasę, póżniej obrobilł tyłek że on nie ma co jeść a ja mu kasę zabieram. Przemilczałam ten fakt ale zabolało mnie to bo ja się nie prosiłam. Za tydzień zamawiam łóżeczko ale zrezygnowałam z Babyboo bo ma za dużo negatywnych opini , no i ten baldachim mi tak potrzebny jak dziura w płocie.
-
No u nas podział jest moi rodzice wózek teście łóżeczko, sami zaproponowali, mimo ze początkowo odmówiłam. Ale u nas wyszło tak, ze my wybieramy, dostajemy kasę i sami kupujemy. Przy remoncie mieszkania 5lat temu tez nam pomagali rodzice i na szczęście nikt nam nic do tej pory nie wypominał. Wiec naprawdę współczuje takich relacji dziwnych
kic83 lubi tę wiadomość
-
beti, ja też zrezygnowałam z tego łóżeczka. Stwierdziłam, że jednak wole mieć zwykłe szczebelki na frontach żebym mogła widzieć Małą Gienie (moja mama chwilowo tak ochrzciła, żeby nie mówić bezosobowo) bo obok łóżka nie zmieszczę jej łóżeczka tylko będzie stać w rogu pokoju więc żebym nie musiała każdorazowo podnosić tyłka to wystarczy, że podniosę głowę
-
Trochę niestety nie praktyczne to łóżeczko,a jak ta moja gwiazda będzie ciekawska po mamusi to baldachim wyląduje jej na głowie. Już znalazłam sobie na Allegro łóżeczko za 340 zł z materacem i szuflądą, klasyczne białe bez udziwnień.
Co do teściów : teściowa dała 200 zł i raczej już nic nie da, teściu póki co wielkie obiecanki ale nic nie dał a w marcu wyjeżdża a do tego czasu nie będziemy się widzieć. Ale damy radę, łowię promocje w sklepach jak tylko mogę. -
Karolcia mi nie twardnieje brzuch chyba ze sprzatam to potem go czuję, gorzej mój kregosłup zaczyna mnie coraz bardziej boleć i pachwiny, ale wczoraj się dowiedziałam że tak ma być ;p
co do usg 3 trym nic nie mówił, zresztą wczoraj wybadał małego zresztą jak na każdej wizycie;)
a moja teściówka coś we Włoszech ma kupić małemu (strach się bać co to będzie
wózek dziadki nam kupują na spółe a łóżeczko sami -
Na kręgosłup polecam piłkę. Mnie przestał boleć po tym jak codziennie na niej poćwiczę. Mi jeszcze siostra zawsze coś kupi. Ostatnio dostałam koszyczek z Home you dla dzieci, pieluszki flanelowe kolorowe i jedną tetrową , chusteczki nawilżane i zawsze do przodu. Mamy jeszcze obiecany leżaczek bujaczek.
madziorek lubi tę wiadomość
-
Na temat twardnienia brzucha to ja mogę dużo powiedzieć
na ostatniej wizycie 2 razy mi się tak napial na fotelu i dr powiedziała że nospa, pilot i na lewy boczek. Jak będzie więcej niż 10 to mam dzwonić.
I teraz biorę nospe 2 razy dziennie i magnez i odpukać nie ma ani jednego -
KotMisia ja nospę brałam tylko przed i w szpitalu teraz raczej się staram nie dokładać sama leków. Ale teraz biorę 3x2 magnez, 3x1 dupka, 2x100 luteiny. Uspokaja mnie tylko to, że brzuch nie boli.
i dziękuję za odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:58