X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem na porannym drinku glukozowym. Lubie slodkie ale nie na czczo ;-)

KotMisia lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia.

Ostatnio mam jakiegoś doła i wszystko mnie przytłacza. Straszne uczucie:/
    Nie martw się to zapewne sprawka hormonów, mnie też dopada taka chandra :) i do tego jeszcze zima może na nas tak działać... choć u mnie dziś pięknie słoneczko świeci od razu człowiekowi radośniej :)

Dzień dobry wszystkim :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni za oknem wczesna wiosna ;)
    Dziewczyny jaki ja mam stres przed tym polowkowym, ze znów nici z podziwianiu buziaczka ;( a u naszej prowadzącej to zawsze buźkę pokazuje a ostatnio to jeszcze pił sobie bo tak ruszal buzia.

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek nie stresuj się bo Ci za karę na złość zrobi ;) Dobrej myśli bądź :) Z Dzidzią na pewno wszystko ok, pewnie się w nocy obracał żeby właśnie Mamusi buziaczka pokazać i dać się sfotografować, żeby forumowe Ciotki mogły podziwiać :)

KotMisia, madziorek lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek glowa do góry :) nagadaj mu żeby byl grzeczny u lekarza :) Co jak co ale mamusi posłucha :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo, witamy się i my :)

madziorek a czemu powtarzacie połówkowe? (coś mi chyba umknęło)

ja się dziś wybieram do internisty po skierowanie na badania. Zobaczymy co uda mi się "wynudzić"

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z lidla i nie obyło się bez truskawek. Głodna znowu jestem chyba zjem śniadanie nr 2 . U nas pogoda piękna aż chce się żyć! Teraz muszę sobie jakoś dzień rozplanować. Moja Wiki tez potrafi kopać nieźle. Wczoraj przed snem dawała popis i niestety znowu oberwało moje jelito, no ale musi się jakoś ruszać żeby ćwiczyć.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mija rok od poronieniA. nastrój kiepski Ale wiem ze nie mogę się smuciC ze względu na zawartość brzucha ;)

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Madziorek nie martw się ja tylko ucho widzialam;p musi mi wystarczyć;p

Beti ale robisz smaka na truskawki ;) ojjj ;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Madziorek glowa do góry :) nagadaj mu żeby byl grzeczny u lekarza :) Co jak co ale mamusi posłucha :)
    właśnie ostatnio mu tak mówiłam i co najwyżej pokazał dupkę :P i to co ma między nóżkami :P
    Karolcia, wtulił się w mój kręgosłup, nie dało rady pomierzyć brzuszka, główka ze złej strony była, serduszko też odwrotnie i lekarz stwierdził, że tak się nie da ocenić :(
    Paulinqa ucho uchem, ale żeby chociaż dał pomierzyć to co ma w środku, żeby matkę uspokoić, że wszystko jest ok. Mały urwis, z resztą po mnie :P tatuś był grzeczny w dzieciństwie :)
    A od gin prowadzącej zawsze fotka z USG z buziakiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 10:12

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj się przestraszyłam, bo mój mały tydzien temu ważył niecałe 700 g a koleżanki dziecko w tym samym tyg waży ledwo ponad 500g i już sobie wkręciłam, że urodzę wielkoludka :P

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie smęcę, mąż pojechał do lekarza to ja pozabezpieczam trochę pokój, żeby kurz z niego po całym mieszkaniu nie latał.

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki same się do mnie śmieją w lidlu :) no nie potrafię przejść obojętnie. Wy chociaż wiecie ile wasze kluski ważą , a ja nie wiem nic. Chociaż p dr zawsze stara się nam opowiadać co widzimy na usg. Następna wizytę pewnie zaliczymy dopiero na początku marca. Przed nami jeszcze usg 3 trymestru.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja też nie wiem :( ostatnie usg miałam 18 grudnia. Nie wiem ile dziś waży i czy nadal jest dziewczynką :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia czemu masz tak rzadko usg?? U nas tatuś co wizyta podgląda córcię. U nas jest już rytuał:Wchodzimy, pogadanka co się działo w ciągu ostatnich 4 tyg, ważenie, dowcipne badanie na samolocie, usg, pogadanka i do domku. Mamy fajnego gina, zna moją całą babską rodzinkę i śmieje się że kolejna pacjentka w drodze :P Muszę Wam powiedzieć że nawet się już nie krępuje, chyba dlatego że już znam swojego lekarza i mam do niego zaufanie. Kiedyś na samą myśl o ginie miałam ochotę paść. Czy Wy też prowadzicie konwersację na fotelu?? Mi się czasami chce śmiać bo tu mnie bada, tu gada i jeszcze patrzy mi między czasie w oczy. Ale co jak co lekarz pierwsza klasa i od razu widzi jak się coś dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:31

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    KotMisia czemu masz tak rzadko usg?? U nas t

Moja lekarka pracuje na pełen etat w szpitalu. A przyjmuje pacjentki tylko we wtorki i czwartki. I jak mam wizytę w czwrtek to usg mi zrobi ale jak mam we wtorek to usg jest zajęte i nie mam co śnić :( Ta przychodnia co do niej chodzę ma jedno z najlepszych usg w Gorzowie i we wtorki przyjmują tam pacjentów z chorobami nerek, tarczycy itp.

Teraz mam wizytę 24 lutego, we wtorek ale na 15:30 czyli jestem pierwszą pacjentką, więc może jeszcze usg nie będzie zajęte i sie uda :) A gdzie indziej nie chcę chodzić :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u internistki, chyba nie jestem aż taka gruba bo lekarka nawet nie zauważyła ;) mówię jej, że potrzebuje skierowanie na morfologię i elektrolity a ona się pyta po co czy mam jakieś problemy zdrowotne (;) ). Powiedziałam jej, że chyba mi hemoglobina spadła bo paznokcie mi się zaczęły rozdwajać a ona, że mogą być różne przyczyny :D powiedziałam,że przypuszczam, że to jednak może być anemia bo w ciąży jestem no to dopiero mi wypisała.
    Jakaś wyjątkowo niekumata ;)

Agusia246, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak przy okazji to mam pytanie- ile razy w ciągu dnia twardnieje Wam brzuch? (o ile twardnieje)Bo ja wczoraj naliczyłam 20x :/
    brzuchol nie boli tylko robi się mega twardy- ale plecy dają się we znaki...
    w sumie to miałam zaczekać do wizyty, ale stwierdziłam, że podrzucę lekarce z luxmedu xero wypisu ze szpitala to może przy okazji wspomnę.. no i powiem o tych plecach. Bo boli do tego stopnia,że nie jestem w stanie utrzymać ciężaru ciała na lewej nodze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:39

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dopiero z Wami popołudniowo, bo mi internet nie działał, ale przynajmniej wykorzystałam ten czas i wydepilowałam nogi, żeby w czwartek nie mieć czerwonych plamek na nogach, bo by mi doktor jakąś chorobę jeszcze wynalazł. Przez zimę zawsze goliłam nogi, ale jakoś wyobraziłam sobie jakbym nagle poszła do szpitala i tak miała jak Tarzan wyglądać. Oczywiście do szpitala nie pójdę wcześniej jak do porodu:P ale psychika robi swoje. Chcę się choć trochę czuć dobrze we własnej skórze, więc jak to zawsze mówiłam: moje nogi są przygotowane na otwarcie sezonu letniego:P

Tak się zastanawiam, bo wiele z Was pisze, że ma termin na 3 badanie prenatalne i chciałabym wiedzieć czy wszystkie robicie te badanie? Ja z tego co wiem, to mój lekarz robi tylko 2 badania prenatalne, chyba że na nich wyszła jakaś wątpliwość, że wszystko jest ok lub są inne wskazania. U nas na 1 i 2 badaniu wszystko wyszło prawidłowo, więc się zastanawiam czy jest sens wogóle rozmyślać nad 3.

gosia86, Anioł lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ