Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika1357 wrote:Cześć dziewczyny:)
Dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia.
Ostatnio mam jakiegoś doła i wszystko mnie przytłacza. Straszne uczucie:/i do tego jeszcze zima może na nas tak działać... choć u mnie dziś pięknie słoneczko świeci od razu człowiekowi radośniej
Dzień dobry wszystkim -
Madziorek nie stresuj się bo Ci za karę na złość zrobi
Dobrej myśli bądź
Z Dzidzią na pewno wszystko ok, pewnie się w nocy obracał żeby właśnie Mamusi buziaczka pokazać i dać się sfotografować, żeby forumowe Ciotki mogły podziwiać
KotMisia, madziorek lubią tę wiadomość
-
hejo, witamy się i my
madziorek a czemu powtarzacie połówkowe? (coś mi chyba umknęło)
ja się dziś wybieram do internisty po skierowanie na badania. Zobaczymy co uda mi się "wynudzić" -
A ja wróciłam z lidla i nie obyło się bez truskawek. Głodna znowu jestem chyba zjem śniadanie nr 2 . U nas pogoda piękna aż chce się żyć! Teraz muszę sobie jakoś dzień rozplanować. Moja Wiki tez potrafi kopać nieźle. Wczoraj przed snem dawała popis i niestety znowu oberwało moje jelito, no ale musi się jakoś ruszać żeby ćwiczyć.
-
nick nieaktualny
-
KotMisia wrote:Madziorek glowa do góry
nagadaj mu żeby byl grzeczny u lekarza
Co jak co ale mamusi posłucha
i to co ma między nóżkami
Karolcia, wtulił się w mój kręgosłup, nie dało rady pomierzyć brzuszka, główka ze złej strony była, serduszko też odwrotnie i lekarz stwierdził, że tak się nie da ocenić
Paulinqa ucho uchem, ale żeby chociaż dał pomierzyć to co ma w środku, żeby matkę uspokoić, że wszystko jest ok. Mały urwis, z resztą po mnietatuś był grzeczny w dzieciństwie
A od gin prowadzącej zawsze fotka z USG z buziakiemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 10:12
KotMisia lubi tę wiadomość
-
Truskawki same się do mnie śmieją w lidlu
no nie potrafię przejść obojętnie. Wy chociaż wiecie ile wasze kluski ważą , a ja nie wiem nic. Chociaż p dr zawsze stara się nam opowiadać co widzimy na usg. Następna wizytę pewnie zaliczymy dopiero na początku marca. Przed nami jeszcze usg 3 trymestru.
KotMisia lubi tę wiadomość
-
KotMisia czemu masz tak rzadko usg?? U nas tatuś co wizyta podgląda córcię. U nas jest już rytuał:Wchodzimy, pogadanka co się działo w ciągu ostatnich 4 tyg, ważenie, dowcipne badanie na samolocie, usg, pogadanka i do domku. Mamy fajnego gina, zna moją całą babską rodzinkę i śmieje się że kolejna pacjentka w drodze
Muszę Wam powiedzieć że nawet się już nie krępuje, chyba dlatego że już znam swojego lekarza i mam do niego zaufanie. Kiedyś na samą myśl o ginie miałam ochotę paść. Czy Wy też prowadzicie konwersację na fotelu?? Mi się czasami chce śmiać bo tu mnie bada, tu gada i jeszcze patrzy mi między czasie w oczy. Ale co jak co lekarz pierwsza klasa i od razu widzi jak się coś dzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:31
-
beti97 wrote:KotMisia czemu masz tak rzadko usg?? U nas t
Moja lekarka pracuje na pełen etat w szpitalu. A przyjmuje pacjentki tylko we wtorki i czwartki. I jak mam wizytę w czwrtek to usg mi zrobi ale jak mam we wtorek to usg jest zajęte i nie mam co śnićTa przychodnia co do niej chodzę ma jedno z najlepszych usg w Gorzowie i we wtorki przyjmują tam pacjentów z chorobami nerek, tarczycy itp.
Teraz mam wizytę 24 lutego, we wtorek ale na 15:30 czyli jestem pierwszą pacjentką, więc może jeszcze usg nie będzie zajęte i sie udaA gdzie indziej nie chcę chodzić
-
byłam u internistki, chyba nie jestem aż taka gruba bo lekarka nawet nie zauważyła
mówię jej, że potrzebuje skierowanie na morfologię i elektrolity a ona się pyta po co czy mam jakieś problemy zdrowotne (
). Powiedziałam jej, że chyba mi hemoglobina spadła bo paznokcie mi się zaczęły rozdwajać a ona, że mogą być różne przyczyny
powiedziałam,że przypuszczam, że to jednak może być anemia bo w ciąży jestem no to dopiero mi wypisała.
Jakaś wyjątkowo niekumataAgusia246, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość
-
a tak przy okazji to mam pytanie- ile razy w ciągu dnia twardnieje Wam brzuch? (o ile twardnieje)Bo ja wczoraj naliczyłam 20x
brzuchol nie boli tylko robi się mega twardy- ale plecy dają się we znaki...
w sumie to miałam zaczekać do wizyty, ale stwierdziłam, że podrzucę lekarce z luxmedu xero wypisu ze szpitala to może przy okazji wspomnę.. no i powiem o tych plecach. Bo boli do tego stopnia,że nie jestem w stanie utrzymać ciężaru ciała na lewej nodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:39
-
Witam się dopiero z Wami popołudniowo, bo mi internet nie działał, ale przynajmniej wykorzystałam ten czas i wydepilowałam nogi, żeby w czwartek nie mieć czerwonych plamek na nogach, bo by mi doktor jakąś chorobę jeszcze wynalazł. Przez zimę zawsze goliłam nogi, ale jakoś wyobraziłam sobie jakbym nagle poszła do szpitala i tak miała jak Tarzan wyglądać. Oczywiście do szpitala nie pójdę wcześniej jak do porodu:P ale psychika robi swoje. Chcę się choć trochę czuć dobrze we własnej skórze, więc jak to zawsze mówiłam: moje nogi są przygotowane na otwarcie sezonu letniego:P
Tak się zastanawiam, bo wiele z Was pisze, że ma termin na 3 badanie prenatalne i chciałabym wiedzieć czy wszystkie robicie te badanie? Ja z tego co wiem, to mój lekarz robi tylko 2 badania prenatalne, chyba że na nich wyszła jakaś wątpliwość, że wszystko jest ok lub są inne wskazania. U nas na 1 i 2 badaniu wszystko wyszło prawidłowo, więc się zastanawiam czy jest sens wogóle rozmyślać nad 3.gosia86, Anioł lubią tę wiadomość