X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Anioł szczęśliwej podróży i uważajcie z Jagienka na siebie ;) szkoda ze mężowi nie poszło po myśli ale dalej kciuki trzymamy ;)
    Mnie też Nikoś obudził dwa razy o 4.30 i po 6, w miedzy czasie mi się śniło ze mega się wiercił i brzuch skakał mi z prawej na lewą i ogólnie była panika ze coś jest nie tak bo jest zbyt aktywny...dziwny sen :/

Bluberry mam nadzieję że się wyspalas :) ja wczoraj mojego też wiozłam do pracy przed 5 bo mu auto nie odpaliło, ale jak wróciłam do z powrotem do wyra ;)

Beti śliczna fotka i brzusio <3

Ofelaine nie przejmuj się takim gadaniem...mi cały czas mówią ze mam wielki brzuch i ze mały będzie duży...nosz kurde ma po kim być taki ;) a teściowa wczoraj dowalila ze pewno będę miała cesarke bo takiego kolosa naturalnie nie urodzę...pożyjemy zobaczymy

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Widzicie a dla mnie to dziwne połączenie :) a dla męża smak z dzieciństwa:)
    Ja za to lubię jajecznicę na śmietanie lub chleb smażony na śmietanie a dla męża to ble :D

Chleb smażony na śmietanie? Dawaj przepis :) Bo ja tylko chleb smażony ale z żółtym serem

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby sie bardzo tym nie przejelam ale ostatnia wizyte mialam miesiac temu i zastanawiam sie teraz czy jest ok. Jesli dr powie ze wymiary malucha sa odpowiednie to znaczy ze taka moja uroda. I oleje gadki innych. Poza tym jestem bardzo wysoka wiec miejsca mam sporo.

Jutro moze skocze po moje wyniki morfologi chyba tez juz mam anemie bo sily coraz mniej.
    Jutro przylatuje moja siostra, nie widzialam jej prawie rok. Bardzo sie ciesze a dzis ma przyjsc paczka od niej z ciuszkami dla niunki :):)

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;)

Ofe nie przejmuj sie. Ja ostatnio usłyszałam, ze juz bardzo urosłam a jak jeszcze podałam ile mały wazy to ze na pewno 5 kg przy porodzie bedzie ważyć. I pytałam lekarza to sie śmiać zaczął, bo pokazał mi, ze młody jest na środku normy. A szacowanie teraz jak duży sie urodzi to szczyt szaleństwa. Wiec odetchnęłam. A ja mam 160 cm wiec jak młody rośnie to gdzies sie musi zmieścić. Ale te komentarze sa wkurzające. Mi teściowa często gada, ze mi sie kurtka na tyłku podnosi. Jak jest ciasno to sie podnosi, grunt ze mi ciepło a ne kupie kurtki za 200 zł zeby miesiąc w niej pochodzić. Wole na młodego wydac ;)

U nas nadal remont, zygzak obklejony dzis malujemy jak maz z pracy wróci.
    Anioł udanego pobytu, a szkoda, ze mężowi nie wyszło. Ale nadejdzie jego szansa. Mój sie dostał za kolejnym podejściem, bo 2 lata temu tez próbował ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Chleb smażony na śmietanie? Dawaj przepis :) Bo ja tylko chleb smażony ale z żółtym serem
    MiM przepis to za dużo powiedziane :D dajesz na patelnie śmietanę i na to kładziesz kromki chleba stan wysmażenia zależy od upodobań :)
    A jeszcze inny sposób na odświeżenie chleba to obtoczyć w jajku i bułce tartej i też na patelnię

Czarna współczuję tych robali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:32

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe masz tak jak ja. Ja ciut niższa od Ciebie ale mala też ułożona poprzecznie. Brzuch to największy mam pod pępkiem ;)

A ja dziś noc koszmar, krzyż mnie bolał, nie mogłam się ułożyć :( masakra!

Ofelaine lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

U mnie dzisiaj dołek :(. Właśnie odebrałam wiadomość od gina, że mam się umówić do endokrynologa, bo TSH za wysokie. Już zdążyłam się naczytać czym grozi zbyt wysokie TSH w ciąży i jestem cała chora. Skąd to się wzięło? Nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą. Zawsze TSH koło 2 a teraz 3,43 :(. Wróżyłam sobie cukrzycę ciążową (której nota bene nie mam), a wyszły problemy z tarczycą :(

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oceńcie same ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1782d0620e10.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1814d9142732.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1f90a7322e.jpg

KotMisia, czarna panda, dorota1987, gosia86, beti97, Bluberry, madziorek, AGA 30, katalina, nadulek, Eklerka, Catyyy, Karolcia88, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe duży brzucho!!!! To ja chyba mam mniejszy. Wrzuce foto juto po fryzjerze.

I serio Ofe brzuch jak ta lala :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka nie znam się za bardzo na tarczycy ale chyba w ciąży tsh jest zazwyczaj wyższe. Nie wiem od czego to zależy chyba od hormonów. Ale nie martw się, dostaniesz pewnie tabletki i szybko ci się unormuje.

Anielka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia dzięki :* a mój tato mówi, że po mnie w ogóle ciąży nie widać. Mama natomiast, że miała o wiele większy w 7 miesiącu ze mną, no ale ona ma 165 cm wzrostu. W pracy mówią, tez że nie rosnę i mam mały brzuch.
    Ja przytyłam 5 kg a mama 20 kg :P z tym, że jeszcze pewnie z 5 kg mi dojedzie :)

Na zdjęciu tez mi się wydaję większy niż na żywo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:41

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie, podczytuję dzisiejsze wpisy i jakoś nie miałam pomysłu co napisać, o czym się z Wami podzielić. Dziś jeszcze bardziej senny nastrój niż wczoraj, a w nocy przerzucałam się z boku na bok. Jasiowi chyba się to podobało, bo on też się obracał.

Chyba muszę zrobić kawę żeby przetrwać ten dzień. Śliczne zdjęcia wrzucacie, macie fajne brzuszki i na pewno jest wszystko w porządku. Mnie się marzy sesja brzuszkowa i w zasadzie jestem umówiona z koleżanką po fachu (fotografką), że zrobi mi jakieś zdjęcia, a z racji tego że jest zima, to myślałam żeby zdjęcia były w domu. Z tym, że u nas remont skończy się chyba pod koniec marca, jak nie później i czuję obawę, że nie wyjdzie z tymi zdjęciami. Już próbuję wymyśleć gdzie je zrobić zamiast w domu...

Życzę powodzenia na wizytach i Anioł leć bezpiecznie:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poradźcie coś na przeziębienie, cały tydzień leżałam w łożku i nie przeszło. Ani gorączki, ani kaszlu, tylko katar i nie mogę się go pozbyć... :(

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM WAM KOCHANE!

Ja dosłownie na chwilę!!!

Jest mega okazja na podgrzewacz do butelek! Jeśli któraś planuje kupic to polecam aukcje

http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-bear-do-wszystkich-butelek-okazja-i4976898142.html

BUZIAKI!

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    MiM przepis to za dużo powiedziane :D dajesz na patelnie śmietanę i na to kładziesz kromki chleba stan wysmażenia zależy od upodobań :)
    A jeszcze inny sposób na odświeżenie chleba to obtoczyć w jajku i bułce tartej i też na patelnię

Czarna współczuję tych robali

Ale jaką śmietanę? 18% czy 12%? wlewasz ją po prostu na patelnie?

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    dziewczyny poradźcie coś na przeziębienie, cały tydzień leżałam w łożku i nie przeszło. Ani gorączki, ani kaszlu, tylko katar i nie mogę się go pozbyć... :(

Kup sobie wodę morską albo sól fizjologiczną do nosa w rozpylaczu Sinomarin to ci wszystkie gile zejdą :)

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Ale jaką śmietanę? 18% czy 12%? wlewasz ją po prostu na patelnie?
    Wszystko jedno wlewam na patelnie tozhrzewam i na to chleb

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

Remonty idą ku końcowi, jeszcze tylko drobne sprzątanko i finiszujemy! ;-) Także jest ciut więcej czasu na poczytanie Was i napisanie czegoś ;-)

Wczoraj mieliśmy wizytę u naszej pani doktor, zmierzyła tętno małemu, było wzorowe, później pomierzyła na usg, wg wymiaru głowki jest starszy o 4 dni, więc może trochę wcześniej się na świecie pojawi, bo jest chyba kluseczką :D
    Wynik z krzywej cukrowej mówiła, że jest w porządku i niczym się mam nei martwić, nadal żelazo i pregna plus. ;-)

Ja póki co 6kg na plusie, myślę, że do 10kg może dobije :D

Mały bryka a ja mam zgagę, ogarniam ją jednak piciem mleka, to mi bardzo pomaga ;-) Kolejna wizyta za 3 tyg ;-)

MiM, dorota1987, Anielka, madziorek, PIGULSKA, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Wszystko jedno wlewam na patelnie tozhrzewam i na to chleb

Już wiem co dzisiaj będę jadła na kolację :) Normalnie nigdy w życiu nie jadłam śmietany a teraz w ciąży wszystko musi być ze śmietaną i to najlepiej z 18% :)

Gosia zauważyłaś że jesteśmy w tym samym tyg i dniu ciąży :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) ja dzisiaj od rana poleciałam do lidla na zakupy i odebrać zamówienie z apteki a teraz zupkę gotuję. I to tą z soczewicy na życzenie mamy :p a jak pierwszy raz robiłam to mówiła że nie jej smak i gust ale po spróbowania zmieniła zdanie. W aptece zostawiłam 150 zł no ale kupiłam :
    1 sobie dha bo w ogólę nie jem ryb i wręcz mnie odpycha( mają w skł jeszcze wit D i jod i coś tam jeszcze)
    2 podkłady poporodowe szt 2
    3 majtki jednorazowe poporodowe
    4 bepanthen 100g do pupci dzieciaczka
    5 Maltan na brodawki
    6 10 op kompresów jałowych 5x5
    7 20 amp soli fizjologicznej
    8 octenisept
    Zapomniałam zamówić aspiratorka do nosa , ale jeszcze zdążę.
    Jestem ciekawa ile mój kurczaczek waży. Dzisiaj muszę jeszcze zrobić zakupy w rosmannie bo za chwilę nie będę miała ani szamponu, ani żelu pod prysznic i balsam też na wykończeniu :/
    Teraz chcę spróbować Babydrem z Rosmmana dobry jest??

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ