Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Anioł szczęśliwej podróży i uważajcie z Jagienka na siebieszkoda ze mężowi nie poszło po myśli ale dalej kciuki trzymamy
Mnie też Nikoś obudził dwa razy o 4.30 i po 6, w miedzy czasie mi się śniło ze mega się wiercił i brzuch skakał mi z prawej na lewą i ogólnie była panika ze coś jest nie tak bo jest zbyt aktywny...dziwny sen
Bluberry mam nadzieję że się wyspalasja wczoraj mojego też wiozłam do pracy przed 5 bo mu auto nie odpaliło, ale jak wróciłam do z powrotem do wyra
Beti śliczna fotka i brzusio
Ofelaine nie przejmuj się takim gadaniem...mi cały czas mówią ze mam wielki brzuch i ze mały będzie duży...nosz kurde ma po kim być takia teściowa wczoraj dowalila ze pewno będę miała cesarke bo takiego kolosa naturalnie nie urodzę...pożyjemy zobaczymy
-
gosia86 wrote:Widzicie a dla mnie to dziwne połączenie
a dla męża smak z dzieciństwa:)
Ja za to lubię jajecznicę na śmietanie lub chleb smażony na śmietanie a dla męża to ble
Chleb smażony na śmietanie? Dawaj przepisBo ja tylko chleb smażony ale z żółtym serem
03.02.2014 -
Niby sie bardzo tym nie przejelam ale ostatnia wizyte mialam miesiac temu i zastanawiam sie teraz czy jest ok. Jesli dr powie ze wymiary malucha sa odpowiednie to znaczy ze taka moja uroda. I oleje gadki innych. Poza tym jestem bardzo wysoka wiec miejsca mam sporo.
Jutro moze skocze po moje wyniki morfologi chyba tez juz mam anemie bo sily coraz mniej.
Jutro przylatuje moja siostra, nie widzialam jej prawie rok. Bardzo sie ciesze a dzis ma przyjsc paczka od niej z ciuszkami dla niunki -
Witam sie i ja
Ofe nie przejmuj sie. Ja ostatnio usłyszałam, ze juz bardzo urosłam a jak jeszcze podałam ile mały wazy to ze na pewno 5 kg przy porodzie bedzie ważyć. I pytałam lekarza to sie śmiać zaczął, bo pokazał mi, ze młody jest na środku normy. A szacowanie teraz jak duży sie urodzi to szczyt szaleństwa. Wiec odetchnęłam. A ja mam 160 cm wiec jak młody rośnie to gdzies sie musi zmieścić. Ale te komentarze sa wkurzające. Mi teściowa często gada, ze mi sie kurtka na tyłku podnosi. Jak jest ciasno to sie podnosi, grunt ze mi ciepło a ne kupie kurtki za 200 zł zeby miesiąc w niej pochodzić. Wole na młodego wydac
U nas nadal remont, zygzak obklejony dzis malujemy jak maz z pracy wróci.
Anioł udanego pobytu, a szkoda, ze mężowi nie wyszło. Ale nadejdzie jego szansa. Mój sie dostał za kolejnym podejściem, bo 2 lata temu tez próbował
gosiunia lubi tę wiadomość
-
MiM wrote:Chleb smażony na śmietanie? Dawaj przepis
Bo ja tylko chleb smażony ale z żółtym serem
dajesz na patelnie śmietanę i na to kładziesz kromki chleba stan wysmażenia zależy od upodobań
A jeszcze inny sposób na odświeżenie chleba to obtoczyć w jajku i bułce tartej i też na patelnię
Czarna współczuję tych robaliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:32
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
U mnie dzisiaj dołek. Właśnie odebrałam wiadomość od gina, że mam się umówić do endokrynologa, bo TSH za wysokie. Już zdążyłam się naczytać czym grozi zbyt wysokie TSH w ciąży i jestem cała chora. Skąd to się wzięło? Nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą. Zawsze TSH koło 2 a teraz 3,43
. Wróżyłam sobie cukrzycę ciążową (której nota bene nie mam), a wyszły problemy z tarczycą
-
Oceńcie same
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1782d0620e10.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1814d9142732.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1f90a7322e.jpgKotMisia, czarna panda, dorota1987, gosia86, beti97, Bluberry, madziorek, AGA 30, katalina, nadulek, Eklerka, Catyyy, Karolcia88, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość
-
KotMisia dzięki :* a mój tato mówi, że po mnie w ogóle ciąży nie widać. Mama natomiast, że miała o wiele większy w 7 miesiącu ze mną, no ale ona ma 165 cm wzrostu. W pracy mówią, tez że nie rosnę i mam mały brzuch.
Ja przytyłam 5 kg a mama 20 kgz tym, że jeszcze pewnie z 5 kg mi dojedzie
Na zdjęciu tez mi się wydaję większy niż na żywoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:41
-
Witam Was serdecznie, podczytuję dzisiejsze wpisy i jakoś nie miałam pomysłu co napisać, o czym się z Wami podzielić. Dziś jeszcze bardziej senny nastrój niż wczoraj, a w nocy przerzucałam się z boku na bok. Jasiowi chyba się to podobało, bo on też się obracał.
Chyba muszę zrobić kawę żeby przetrwać ten dzień. Śliczne zdjęcia wrzucacie, macie fajne brzuszki i na pewno jest wszystko w porządku. Mnie się marzy sesja brzuszkowa i w zasadzie jestem umówiona z koleżanką po fachu (fotografką), że zrobi mi jakieś zdjęcia, a z racji tego że jest zima, to myślałam żeby zdjęcia były w domu. Z tym, że u nas remont skończy się chyba pod koniec marca, jak nie później i czuję obawę, że nie wyjdzie z tymi zdjęciami. Już próbuję wymyśleć gdzie je zrobić zamiast w domu...
Życzę powodzenia na wizytach i Anioł leć bezpiecznie:)gosiunia lubi tę wiadomość
-
WITAM WAM KOCHANE!
Ja dosłownie na chwilę!!!
Jest mega okazja na podgrzewacz do butelek! Jeśli któraś planuje kupic to polecam aukcje
http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-bear-do-wszystkich-butelek-okazja-i4976898142.html
BUZIAKI!Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
gosia86 wrote:MiM przepis to za dużo powiedziane
dajesz na patelnie śmietanę i na to kładziesz kromki chleba stan wysmażenia zależy od upodobań
A jeszcze inny sposób na odświeżenie chleba to obtoczyć w jajku i bułce tartej i też na patelnię
Czarna współczuję tych robali
Ale jaką śmietanę? 18% czy 12%? wlewasz ją po prostu na patelnie?03.02.2014 -
miscelle wrote:dziewczyny poradźcie coś na przeziębienie, cały tydzień leżałam w łożku i nie przeszło. Ani gorączki, ani kaszlu, tylko katar i nie mogę się go pozbyć...
Kup sobie wodę morską albo sól fizjologiczną do nosa w rozpylaczu Sinomarin to ci wszystkie gile zejdą03.02.2014 -
Hej kochane!
Remonty idą ku końcowi, jeszcze tylko drobne sprzątanko i finiszujemy!Także jest ciut więcej czasu na poczytanie Was i napisanie czegoś
Wczoraj mieliśmy wizytę u naszej pani doktor, zmierzyła tętno małemu, było wzorowe, później pomierzyła na usg, wg wymiaru głowki jest starszy o 4 dni, więc może trochę wcześniej się na świecie pojawi, bo jest chyba kluseczką
Wynik z krzywej cukrowej mówiła, że jest w porządku i niczym się mam nei martwić, nadal żelazo i pregna plus.
Ja póki co 6kg na plusie, myślę, że do 10kg może dobije
Mały bryka a ja mam zgagę, ogarniam ją jednak piciem mleka, to mi bardzo pomagaKolejna wizyta za 3 tyg
MiM, dorota1987, Anielka, madziorek, PIGULSKA, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Wszystko jedno wlewam na patelnie tozhrzewam i na to chleb
Już wiem co dzisiaj będę jadła na kolacjęNormalnie nigdy w życiu nie jadłam śmietany a teraz w ciąży wszystko musi być ze śmietaną i to najlepiej z 18%
Gosia zauważyłaś że jesteśmy w tym samym tyg i dniu ciąży
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Witam mamusie
ja dzisiaj od rana poleciałam do lidla na zakupy i odebrać zamówienie z apteki a teraz zupkę gotuję. I to tą z soczewicy na życzenie mamy :p a jak pierwszy raz robiłam to mówiła że nie jej smak i gust ale po spróbowania zmieniła zdanie. W aptece zostawiłam 150 zł no ale kupiłam :
1 sobie dha bo w ogólę nie jem ryb i wręcz mnie odpycha( mają w skł jeszcze wit D i jod i coś tam jeszcze)
2 podkłady poporodowe szt 2
3 majtki jednorazowe poporodowe
4 bepanthen 100g do pupci dzieciaczka
5 Maltan na brodawki
6 10 op kompresów jałowych 5x5
7 20 amp soli fizjologicznej
8 octenisept
Zapomniałam zamówić aspiratorka do nosa , ale jeszcze zdążę.
Jestem ciekawa ile mój kurczaczek waży. Dzisiaj muszę jeszcze zrobić zakupy w rosmannie bo za chwilę nie będę miała ani szamponu, ani żelu pod prysznic i balsam też na wykończeniu
Teraz chcę spróbować Babydrem z Rosmmana dobry jest??PIGULSKA lubi tę wiadomość