X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Hej kochane!

Remonty idą ku końcowi, jeszcze tylko drobne sprzątanko i finiszujemy! ;-) Także jest ciut więcej czasu na poczytanie Was i napisanie czegoś ;-)

Wczoraj mieliśmy wizytę u naszej pani doktor, zmierzyła tętno małemu, było wzorowe, później pomierzyła na usg, wg wymiaru głowki jest starszy o 4 dni, więc może trochę wcześniej się na świecie pojawi, bo jest chyba kluseczką :D
    Wynik z krzywej cukrowej mówiła, że jest w porządku i niczym się mam nei martwić, nadal żelazo i pregna plus. ;-)

Ja póki co 6kg na plusie, myślę, że do 10kg może dobije :D

Mały bryka a ja mam zgagę, ogarniam ją jednak piciem mleka, to mi bardzo pomaga ;-) Kolejna wizyta za 3 tyg ;-)

Nejcik a jakie bierzesz żelazo? Bo mi przepisał żelazo do picia - okropieństwo :)

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, ja brałam przez ok. 3 tygodnie żelazo w tabletkach Ascofer. A od takiego do picia nie ciemnieją zęby?

dqprj44jymj31xvy.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam - bardziej bałam się zaparć - ale u mnie jest odwrotny skutek ;)

to są takie małe fiolki do picia 20 mil ale nie da sie tego przełknąć i po tym mam zgagę że hej :)

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie Cię lekarz urządził. Może Ci zmieni na następnej wizycie jak dalej będziesz musiała brać żelazo.

Catyyy lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Nejcik a jakie bierzesz żelazo? Bo mi przepisał żelazo do picia - okropieństwo :)
    MiM, ja od 2 miesięcy mam Tardyferon w tabletkach 1x dziennie

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciotki powiedzcie czy kupowałyście już pościel do łóżeczka? Możecie coś polecić.

Przeglądałam Arusia ale ceny są powalające. Nie wiem czy taniej nie było by kupić osobno kołderki z podusią i osobno pościeli.

A może wystarczy sam kocyk minky do przykrycia?

nojaniewiem lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)
    Piękne brzuchy macie dziewczyny i cudne ubranka :)

JA po teście glukozy i wyszła oki dziś wizyta u gina :)
    W piątek wielki dzień Nas czeka i zaczynam mieć trochę stracha !!

A co do tarczycy to nie panikujcie i nie czytajcie głupot w necie !!
    Mi też tsh skacze w ciaży jestem pod opieką endo i biorę dawki 75 a w weekend 100 a zaczynałam od 25 dawki kiedyś !!
    W ciaży to normalne że tsh skacze ale bardzo szybko idzie ją unormować w ciagu 2 tygodni wynik wraca do normy a w ciazy nie powinien być wyzszy niż 2.5 a u mnei dochodziło do 4 już :/ A teraz przy większej dawce ładnie na 1.8 się trzyma :)
    Trzeba też na ft4 uważac bo nie powinno być poniżej 1 a jak tsh wysokie to ft4 lubi spadać ale to też idzie ładnie wyrównać a leki są bezpieczne dla dziecka :)

Miłego dnia życzę :)

Ps. Wczoraj 100 strzeliła Nam :)

madziorek, gosia86, Bluberry, Anielka, PIGULSKA, beti97, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:09

gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    dziewczyny poradźcie coś na przeziębienie, cały tydzień leżałam w łożku i nie przeszło. Ani gorączki, ani kaszlu, tylko katar i nie mogę się go pozbyć... :(
    Albo wymocz nogi w cieplej wodzie załóż skarpety i nasyp gorczycy

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja.

Ja niestety sposobów na choróbsko nie znam - nie chorowałam...tfu..tfu...jeszcze.

Ogarniam domek i powoli się pakuję bo lot mam 6:50 rano a o 6:00 musze byc na lotnisku.

To że są loty z Wrocławia do Modlina to dar od losu (w obie strony łącznie zapłaciłam 38 zł):) Tak więc Nowy dwór Mazowiecki i Wawa czekają :) Musze sobie tylko rozrywki zapewnić jakieś bo wszyscy znajomi w pracy :/

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ciotki powiedzcie czy kupowałyście już pościel do łóżeczka? Możecie coś polecić.

Przeglądałam Arusia ale ceny są powalające. Nie wiem czy taniej nie było by kupić osobno kołderki z podusią i osobno pościeli.

A może wystarczy sam kocyk minky do przykrycia?
    Mój synu od urodzenia spałpod kocem. Urodził się w zimie i miał taki grubszy koc, na wiosnę lato cieńszy.dopiero teraz jak ma duże łóżko, to ma kołderkę. Malej kupie minky bez wypełnienia, na pewno wystarczy :) , a w zimie kupie ten z wypełnieniem :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę kupić minky i podusię na później. Bez pościeli poki co. 2 kocyki i podusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:11

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu mi się też podoba z Arusia taka w grochy, też chyba 7 elementów za 245 zł. I marzy mi się baldachim.
    Muszę przemyśleć jeszcze. My z mężem zimorodki więc może mała też będzie lubiła ciepełko.

Kocyk minky też zamówię bo nie ma ani jednego kocyka ;)

Anioł szczęśliwego lotu ;)

Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupić pościelowe albo ecru- szare słonie albo jasny fiolet- szare słonie i sama nie wiem na co się zdecydować. Ale ten wydatek zostawię na przyszły miesiąc. W tym tyg powinni przysłać łóżeczko. Ciekawa jestem jak będzie wyglądać w domku. Jutro wpadnie koleżanka i już się doczekać nie mogę to poplotkujemy troszkę. Coś czuję że dzisiaj kupię wuzetki - będą jutro do herbatki mniam :p

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:11

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały chyba chce wyjść z brzucha...tak się rozpycha że szok!
    A co to będzie jak podrosnie za miesiąc, dwa...fiu fiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:31

KotMisia, Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    dziewczyny poradźcie coś na przeziębienie, cały tydzień leżałam w łożku i nie przeszło. Ani gorączki, ani kaszlu, tylko katar i nie mogę się go pozbyć... :(

Możesz próbować z różnymi psiukaczami do nosa, typu Ibuprom zatoki spray (mi pomaga na chwile, usuwa katar).

Z takich domowych sposobów (od koleżanki :p )- na patelni podgrzewasz sól, przesypujesz do ściereczki/ręcznika papierowego i robisz okłady na nos/ zatoki. Nawet z ciekawości spróbowałam - na chwilke pomaga.

Ja też jestem mega zakatarzona i wszytsko tylko na chwilkę daje efekt, a póżniej katarzysko wraca.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga30 ale to zleciało, pamiętam jak pisałaś ze przygotowania powoli się zaczynają a to juz w ten piątek! Będę trzymać kciuki żeby wszystko pięknie się udało i oczywiście czekamy na relację ;)

AGA 30 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościeli jeszcze nie kupowałam bo właśnie cały czas się waham czy będzie od razu potrzebna czy kocyk wystarczy. Na pewno nie będzie od razu potrzebna podusia ale jeśli kupię to zapewne w komplecie juz wszystko łącznie z poszewkami :)

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ