X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja sobie zamówię na marzec i odbiorę jak będę u gin

Ta moja gin z Luxmedu to zakręcona wypisała mi tym razem luteinę na 100% płatną, za każdym razem wypisuje inaczej
    A jeszcze się okazało że na zwolnieniu zamiast nazwisko napisać na G to napisała na O dobrze że nie zanoszę go do pracy

Anioł taki lot to jak za darmo

Eee muszę trochę pojojczyć :( zmęczona jestem spać mi się chce a jeszcze na SR trzeba pojechać:/ i może załatwię receptę na luteinę u internisty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 16:51

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny przykro mi z tym termometrem, ale kurcze kto wiedział że taki numer wyjdzie :( A mi tak sprawnie i szybko przysłali, nawet nie 24 h od zamówienia.

Czarna panda ja czytałam, nie wiem w sumie co o tym myslec ale że noworodków nie trzeba myć w płunach, mydłach itp jezeli nie mają problemów ze skóra. Wystarczy woda. Ale tak jak mówię, nie mam zdania.

Ja będę kupowała kosmetyki z Rossmanna bo dużo dobrego czytam o nich u tej dziewczyny co bloga o kosmetykach prowadzi.

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem jakie kosmetyki kupować, sama chętnie poznałabym opinie znawcy..
    Kuzynka męża polecała mi bepanthen np.

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Wiem, ze kilka z Was kupiło foteliki do samochodu używane. Spotkałam się z opinia, ze tylko się kupuje nowe itd. Tak wiec mam pytanie:nowe czy używane? Może jakieś konkretne argumenty będziecie miały?? ;) bo np mam watpliwości może lepiej kupić znanej marki z atestami i testami używany a może zwykły tani ale nowy ??

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko wynudz się :) potem nie będziesz umiał sobie palcem do dupy trafić :)

Madziorek jak bym miała kupić używany to tylko od znajomych bo wiem że nie brał on udziału w żadnym wypadku. I tylko ten argument do mnie przemawia.

dorota1987 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Dziś dotarła do nas paczka z Arusia.
    http://arus.pl/10-elementowa-posciel-haftowana-z-moskitiera-duplikat-1.html
    popielaty miś z balonikiem i do tego dokupiłąm jeszcze rozek. Zastanawiałam się czy baldachim potrzebny ale stwierdziłam ze niech będzie, stelarz się przyda do karuzeli jak kiedys kupimy.
    Gatunkowo bardzo fajna, ochraniacze tez ładne - wszystko ładnie wykonane. W sumie na lato to pewnie kocyk wystarczy ale juz kołderka bedzie na jesien.
    Poduszeczka naprawdę delikatna nie za gruba, wręcz rzekłabym cienka, chyba dla malucha grubsza nie potrzebna bo dzieciaczek utopiłby głowkę w niej.
    Polecam naprawdę solidne wykonanie.
    Do tego dokupilismy
    http://arus.pl/recznik-okrycie-kapielowe-z-kapturkiem-90x90-piesek-zielony.html
    mam juz zółty z pepko więc mysle ze dwa takie reczniczki wystarcza, w razie czego bede się podpierac domowymi delikatnymi.
    Do tego dokupilismy podkłady poporodowe, szczoteczke z grzebieniem do włosów i zestaw do obcinania paznokci, jeszcze go nie otworzyłam - więc nie wiem jak wygląda czy solidnie czy byle co.

Co do termimetru - faktycznie juz nie ma a tez chciałąm zamowic. Moze jeszcze beda. Bo sa u innego sprzedawcy ale juz po 99 zł. Drozej ale moze jeszcze się pojawią.

PIGULSKA, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam ze emolium jest bardzo dobry, ale tez nie wiem czy bede je kupowac. Na poczatek to podobno zalecaja jak najmniej specyfików używac. Tak mowiła mi połozna.

gosiunia lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [url]http://www.tesco.gazetkapromocyjna.com.pl/tesco/6/gazetka-promocyjna.php [/url]Promocja w Tesco, może któraś z Was skorzysta :)

W doz.pl był tani Emolium (taniej niż z wysyłką na Allegro, bo tam z wysyłką 37,28zł). 3 dni zastanawiałam się czy kupić a jak już się zdecydowałam to go wykupili :D A teraz widzę, że znowu jest dostępny:
    http://www.doz.pl/apteka/p67562-Emolium_emulsja_do_kapieli_od_1._dnia_zycia_400_ml

Ja będę polować na kosmetyki Babydream z Rossmanna :)
    http://sklep.rossnet.pl/drogeria/Piel%C4%99gnacja-dzieci%C4%99ca,54

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 18:43

czarna panda lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku będę kąpała tylko w wodzie, później naturalne kosmetyki (Babydream, Hipp). Emolium kupię tylko jeżeli dziecko będzie miało problemy skórne.

KotMisia, czarna panda, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash a jak z jakością tych reczników kąpielowych co kupiłas????? bo ja ostatnio po sklepach szukałam i wszytskie są takie nie miłe szorstkie.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Kurcze dziewczyny przykro mi z tym termometrem, ale kurcze kto wiedział że taki numer wyjdzie :( A mi tak sprawnie i szybko przysłali, nawet nie 24 h od zamówienia.

Czarna panda ja czytałam, nie wiem w sumie co o tym myslec ale że noworodków nie trzeba myć w płunach, mydłach itp jezeli nie mają problemów ze skóra. Wystarczy woda. Ale tak jak mówię, nie mam zdania.

Ja będę kupowała kosmetyki z Rossmanna bo dużo dobrego czytam o nich u tej dziewczyny co bloga o kosmetykach prowadzi.
    Kochana przecież to nie Twoja wina ;) widocznie była super okazja i termometry rozeszły się jak świeże bułeczki :)
    Pieniążki wyślą z powrotem i będzie git. Ale sprzedawca napisał mi maila ze nie przewidują nowej dostawy :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na takie łóżeczko?
    http://allegro.pl/22-el-lozeczko-z-szuflada-tapczanik-gryka-posciel-i4888150207.html
    Kusi mnie opcja tapczanika...

5fjzaeq.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że będę kupować tylko płyn do kąpieli z rosmanna i ewentualnie jakieś zwykłe mydełko np biały jeleń. Nie ma co szaleć z ilością kosmetyków bo nie wiadomo jak dzidzius będzie je tolerował
    A o ten Emolium to na stronie srokao w analizie chemicznej wypadł kiepsko

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Dorotko wynudz się :) potem nie będziesz umiał sobie palcem do dupy trafić :)

Madziorek jak bym miała kupić używany to tylko od znajomych bo wiem że nie brał on udziału w żadnym wypadku. I tylko ten argument do mnie przemawia.
    MiM dziekuje za opinie ;)

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już coraz więcej osób mówi, że mam teraz korzystać i odpoczywać bo potem już nie będzie takiej możliwości. Nie chcę nikogo urazić, bo pewnie taka jest prawda, ale zaczyna mnie to denerwować. Trochę mi się pośmiewne wydaje takie stwierdzenie, bo przecież decydowałam się świadomie na dziecko i wiem, jakie obowiązki się z tym wiążą. Może tym bardziej mnie to denerwuje, bo teraz nie mogę kompletnie nic robić. Gdybym nie miała zakazu, to pewnie brałabym sie za porządki w domu czy za gotowanie pysznych obiadków mężowi, który po pracy pracuje nad tym żeby nasz domek przygotować na przyjście dziecka. Ja się czuję jakaś taka mało potrzebna i boję sie tego przeskoku z nic-nie-robienia na wyrabianie 300% normy w ciągu dnia.
    Na pocieszenie ugotowałam budyń i czekam aż ochłodnie. Jest kakaowy z rodzynkami, płatkami migdałowymi, czekoladową posypką i z zamoczonymi kawałkami gruszki. Chyba pójdę sprawdzić czy mogę się już do tego przyssać:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Wiem, ze kilka z Was kupiło foteliki do samochodu używane. Spotkałam się z opinia, ze tylko się kupuje nowe itd. Tak wiec mam pytanie:nowe czy używane? Może jakieś konkretne argumenty będziecie miały?? ;) bo np mam watpliwości może lepiej kupić znanej marki z atestami i testami używany a może zwykły tani ale nowy ??
    Ja kupiłam nowy bo podobnie jak Mim nie mam gwarancji ze używany nie brał udziału w jakiejś kolizji, od kogoś znajomego może bym i kupiła no ale nie było takiej możliwości. Ale są aukcje gdzie sprzedawcy zapewniają o bezkolizyjności i foteliki mają jeszcze gwarancję także może coś Ci się trafi ;) poza tym zostaje jeszcze kupno odpowiednich adapterow do wózka

8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - na kartę Rosnę są zawsze rabaty w rossmanie.

Paulinka obydwa są milutkie i ten z pepco i ten od arusia, ale ten od arusia bardziej miękki od tego z pepco. Niemniej jednak uwazam ze obydwa są ok.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    http://allegro.pl/22-el-lozeczko-z-szuflada-tapczanik-gryka-posciel-i4888150207.html
    łózeczko super - wydaje sę byc bardzo praktyczne.

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Łóżeczko bardzo ładne ale nie wiem jak się sprawdzi ta opcja tapczanika, może doświadczone mamy się wypowiedzą ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na tym tapczaniku zależy mi najbardziej, bo na razie Bąbel będzie z nami w pokoju, ale jak podrośnie, to powędruje do swojego pokoju i nie wiem czy jest sens kupowania wtedy drugiego łóżka, a różnica w cenie między tym a zwykłym to ok. 100zł...
    Slash wiem, już mam zarejestrowaną :D

slash, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ