Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja się pochwale właśnie kosmetykami bo cześć już zakupiłam. Oczywiście jak każda z Was miałam dylematy poczynając od chusteczek i skusiłam się na te Rossmana z pudełkiem teraz w promocji 3,49 ( gdyby chusteczki nie pasowały dziecku to chociaż pudełko zostanie do innych a jest fajne i dobra cena) , lutówki właśnie zachwalały puder Rosmmana na potówki itp więc też jeden kupiłam, do tego wkładki laktacyjne z Rossmana i płatki do wycierania pupci też z R. W domu będę starała się nimi myć pupcię z wodą zwłaszcza na początku. Kupiłam jeszcze pieluszki pampers new born premium care 33 szt- paczka do szpitala. Kupię jeszcze małą oliwkę hippa i płyn do kąpieli 2 w 1. Przy okazji zajrzałam do Pepco i zakupiłam ręczniczek do mycia. Gatunkowo całkiem fajny. Skusiłam się też na te kosmetyki dla mam Babydrem olejek i balsam. Olejek mi odpowiada bo ja zawsze na wieczór się natłuszczałam i nawet jak część wytarłam w pościel to nie szkodzi, rano cenię sobie czas i szybkie wchłanianie więc jutro wypróbuję balsam.
PIGULSKA, WesołaMama, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kotmisia ja też najpierw w samej wodzie będę ale już wypatruje jakiś promocji na kosmetyki tylko nie wiem jeszcze jakie. A gdzie czytałaś o tych kosmetykach z rosmana? Dasz linka na tego bloga?
Czy to jest ta seria bebydream? Też emolium będę stosowała wtedy kiedy dziecko bedzie miało problemy z skora.
Slash cudowna posciel!Ja też sie rozglądam pomału;)
slash, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomożecie z wynikami glukozy? czytałam że kotmisia się dobrze orientuje
na czczo 93
po godzinie 144
po dwóch 139
tylko nie wiem czy nie podwyższyłam sobie wyników bo przed 23 jadłam z mężem chipsy.. (zapomniałam się) obudził mnie chwaszczeniem torebki i dosiadłam się do Niegoa teraz żałuje bo nie wiem czy wyniku nie zawyżyłam..
ja chusteczki kupiłam pampers 3,66zł za opakowanie wychodzą na allegro już z wysyłką
(kupując z aplikacji mobilnej przez telefon lub tablet allegro rozdaje kupony 10zł na zakupy - czyli zapłaciłam 44zł za 12 paczek)
http://pampers.strefamarek.allegro.pl/pampers-chusteczki-baby-fresh-clean-12x64-szt.html
kosmetyki dla Bartusia kupiłam z Nivea, sama używam balsamu Perfecta Mama przeciwko rozstępom (na razie nie mam ani jednego), po oliwce z Baby dream zapychały mi się pory na piersiach i krostki wychodziły
Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, jakaś taka zabiegana byłam cały dzień i nie miałam kiedy się odezwać.
Mi się jeszcze udało kupić termometr, ale kupiłam wczoraj zaraz jak KotMisia wrzuciła linka więc mam nadzieję, że i do mnie szybko dojdzie
miałam dzisiaj ciężką noc, usnęłam dopiero o 3:30 a siostra obudziła mnie o 8.30, że mąż dał jej wychodne i żebyśmy pojechały na jakieś zakupy.
Pojechałyśmy za Kraków do Faktory, a że to outlet to myślałam, że ceny będą niższe a tam w Smyku ceny jednakowe jak wszędzie. Ogólnie dużo taniej pokupowałam na allegro. Np 2 butelki aventu kosztowały 49zł a ja na allegro znalazłam zestaw startowy (2x 125ml, 2x 250ml, szczotka do mycia butelek- jak dla mnie zbędny nabytek- i smoczek) za 89zł więc dość spora różnica.
W sumie to spodobały mi się tylko pajace, były czerwone w białe kropki z kapturem z kokarką i uszkami myszki minnie, cudny i kosztował niewiele. Ale, że byłam z siostrą (a ona mi ciągle mówi, że na wszystko za wcześnie) to nie kupiłampoza tym tak się zastanawiam czy w ogóle jest sens bo ja mam termin na koniec maja.. Ale coś czuję, że jeszcze tam pojadę i jednak je kupię.
Ja kupowałam ostatnio w selgrosie chusteczki pampers sensitive 6x54szt za 26zł. czyli nie udało mi się tak tanio jak Tobie jagoodka
Ale zamówiłam sobie miesięczny zapas pampers premium care 1-78szt i 2x2-72szt i za wszystko zapłaciłam 119zł. Dla porównania w smyku opakowanie 1-78szt kosztowało 64zł
Jagoodka jeśli chodzi o wyniki to ledwo bo ledwo, ale w normie się zmieściłaś
a jeśli chodzi o biustonosze do karmienia to na początek kupię taki zwykły bawełniany, ale później kupię chyba w entliczku bo mają śliczne (89zł)
do mnie jutro przyjdzie 1 z 3 paczek, których się spodziewam w najbliższym czasie. Będę wypatrywać kuriera z niecierpliwościąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 20:48
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Nasza dzisiejsza kolacja niestety bez lodów:( ale i tak pychota
to ciemne to kakao
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1496b716dcea.jpg
Ech ja dzisiaj nie miałam czasu wstąpić do rosmanna a tak to jest jak się z facetem pojedzie na zakupybeti97, Karolcia88, KotMisia lubią tę wiadomość
-
Kompletowanie wyprawki oprócz tego że jest drogie jest też mega przyjemne, a jeszcze przyjemniejsze będzie korzystanie z tego jak się dzieciaczki pojawią. Ja czekam na kuriera z łóżeczkiem.
czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 pampersy też zamówiłam na allegro ten miesięczny zapas pampers premium care 222sztuki za 119zł tylko tak jak pisałam z kupnem allegro kosztował mnie 99 zł bo dostałam kupon 20zł
dlatego dla zamawiających z allegro polecam zakupy z aplikacji mobilnej
-
Madziorek co do fotelikow uzywanych to jesli ma gwarancje wazna to mysle,ze warto. Wiem na pewno,ze Kiddy i Recaro maja gwarancje wymiany na nowy,jesli fotelik bral udzial w wypadku. Ja zakupilam nowy Kiddy Evolution Pro2 z baza,ale dlatego,ze sponsoruje tesc
wiec nie zalowalam sobie
ale co za tym egoizmem stoi to dluzsza rodzinna historia
Ja z uzywanych zakupilam monitor oddechy Snuza Baby Halo, z paragonem i na gwarancji. Jak do mnie dotarl to okazalo sie,ze sie nie wlacza. Zadzwonilam do serwisu i poradzili mi wymiane baterii,co rozwiazalo problem,ale od razu mowili,ze jesli nie to mam im przeslac sprzet. Wiec gwarancja dziala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:06
-
A co do pampersow to obserwuje promocje w smyku,zwykle wszystko maja drozej,ale co jakis czas maja taka promo "marka tygodnia" i wyjatkowo zestaw 222szt premium care byl bodaj za 109zl, i jakims cudem za przesylke policzyli 4,90zl, i to kurierem. Nie mam pojecia dlaczego tylko tyle,ale nie wnikalam
-
Trochę Was ponadrabiałam. Z tego co pamiętam, że chciałam napisać, u nas są wszędzie panele ale takie niezbyt śliskie, poza tym u małej dam puzzle z pianki. Dywany miałam w domu jak byłam mała i przy zwierzętach to strasznie kiepski pomysł.
Maleństwo do miesiąca można kąpać w samej wodzie i tak właśnie zrobię, a kosmetyki mam zamiar kupić BabyDream.
Jagoodka, z tego co się orientuję wpasowałaś się idealnie tuż pod granicę. U mnie naczczo była norma do 99, a po dwóch godzinach do 140.
Fotel do karmienia kupiłam używany i stoi w pokoju Zosi, bo u nas w salonie jest tylko kanapa.
A brzuch ostatnie dwa, trzy dni też mi tak nieprzyjemnie twardnieje, ale mała wierzga i nic poza tym się nie dzieje...
No i hit tego tygodnia - nie wiem czy pamiętacie jak mówiłam o swoim antytalencie manualnym, że ani druty ani szydełko? No więc zajumałam teściowej szydełko i po szybkim tutoriale na youtubie umiem robić kapciePolecam, naprawdę zabija nudę, a jaka satysfakcja, że coś wychodzi...
A i pieluszki, nie wiem ile w tym prawdy, ale już pisałam, że na sr mówili żeby używać jednych, bo są tak tworzone żeby odparzały zadek przy zmianie na inneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 00:35
-
Witajcie laski
Oj długi dzień się zapowiada, no chyba że uda mi się jeszcze przyznać
Ja wstępnie też obstawiam kosmetyki rosmannowskie ale jeszcze czekam na zajęcia z kąpieli i pielęgnacji noworodka co polecą położne
Wczoraj na zajęcia położna mówiła że odchodzi się od butelek plastikowych dla dzieci i zalecane są szklane ale w sumie nie wytłumaczyła dlaczego
Milego dnia wam życzę:* -
Hello ja juz nie spie Od 6, obudzilam sie z mezem i nie moge zasnac. Chyba sie juz stresuje przylotem siostry. Pierwszy raz bedzie leciec. Ok 14 jedziemy do ikei po komode a potem na lotnisko. Pewnie znikne na pare dni z forum bo czasu nie bedzie. Ale postaram sie chociaz was czytac.
Milego dniaKotMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Po 30 zł i są duże bo 100x100 cm. Dzisiaj rano użyłam balsamu babydreamu i jestem zadowolona. A mój B. wylatuje we wtorek i przyleci dopiero 1 maja. Na samą myśl chce mi się wyć, ale pieniążki potrzebne. Dzisiaj może przejdę się do auchan i tam też przejrzę co mają dla dzieciaczków. Te podkłady z canpolu wydają mi się malutkie i zastanawiam się czy nie kupić jakiś większych bo ja raczej jestem z tych kobiet co leci jak z kaczki
-
Ofelaine wrote:Hello ja juz nie spie Od 6, obudzilam sie z mezem i nie moge zasnac. Chyba sie juz stresuje przylotem siostry. Pierwszy raz bedzie leciec. Ok 14 jedziemy do ikei po komode a potem na lotnisko. Pewnie znikne na pare dni z forum bo czasu nie bedzie. Ale postaram sie chociaz was czytac.
Milego dnia
Ofe ale Ci zazdroszczęMoja siorka też mieszka w IE. Przyleci dopiero jak mała się urodzi
A to z nią najbardziej chciałabym rodzić
My już po 1 śniadanku. Muszę iść umyć głowę bo idę do fryzjeraNie byłam od lutego!!
Zrobię zdjęcie przed i po. Stres mamNie ufam fryzjerom
PIGULSKA, nojaniewiem, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny witamy się i my - nadrobienie was zajmuje troszkę czasu....
któraś z was pytała o foteliki - to nie do końca chodzi o to że nie może być używany tylko musi być bezwypadkowy a nie zawsze jak masz od kogoś uzyskasz taką informację - ja mam od sąsiadów maxi - cosi i ten plus że wiem że jest bez kolizyjny:-)
co do kosmetyków to chyba lepiej nie robić nie wiadomo jakich zapasów - z pieluchami tak samo - przetestowałyśmy to z moją siostrą (syn jej jest 5 miesięcy młodszy od mojej córki) i wszystko musiałyśmy używać inne - ja tonę kosmetyków - ona zwykle mydełko dla dzieci, ja do jedzenia mogłam dać wszystko ( a przy karmieniu też mogłam jeść dosłownie wszystko) ona prawie nic! nigdy nie zapomne widoku mojej siostry jak patrzyła a ja wsówałam kanapkę z ogórkiem, sałatą, wędliną i serem
teraz nie nastawiam się na konkretne marki bo może być inaczej - obkupie się na zapas a się okaze że mała nie będzie czegoś dobrze tolerowałagosiunia lubi tę wiadomość
-
Hej, witamy sie w kolejnym tygodniu
belly pokazuje, ze zaczął sie 7 miesiąc
Dorotka nie martw sie remontem u mnie tez nadal jest remont i nie wiem kiedy sie skończy. Ciagle cos nowego wyskakuje, a to trzeba jeszcze cos podłatać i tak ciagle cos. A noe o to chodzi zeby robic po łepkach.
Nadulek wlasnie znalazłam ofertę na foteliki maxi-cosi niby jeszcze na gwarancji, na zdjęciach wyglądają ok, ale trzeba by jechac zobaczyc. Ale wlasnie kwestia tego, że napisac bezwypadkowy moze każdy. Wiec sama juz nie wiem.
Na wozek tez sie nie moge zdecydować. U nas wózków do oglądania za duzo nie ma. We Wrocławiu patrzyliśmy, ale tez nie było niektórych naszych typów.
Miłego dnia i udanych wizytPIGULSKA, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość