Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No to smacznego my też jemy śniadanko
Za to obudził mnie listonosz
Wczoraj byłam u internisty przepisać receptę na luteinę i powiedziałam jej o mojej wysypce to stwierdziła że pewnie mnie coś gryzie w domu
Plan na dzisiaj sprzątanie, pizza, szkoła rodzenia i paznokcie do zrobienia
Rika mi sie od kilku dni pielegnacja dziecka typu mycie itp plus do tego karmienie
Catyyy kciuki dla CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:52
Catyyy lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim, witamy się w 26 tygodniu!
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, Caty, za Ciebie też mocno trzymam!! :*
Dziewczyny, my mieliśmy od marca chodzić na szkołę rodzenia do naszego szpitala, gdzie chcemy rodzić czyli w Katowicach, koszt to był coś koło 250zł.
Chodziło mi głównie o zwiedzenie szpitala, oddziału położniczego itp.
Dobrze, że zgadałam się w poniedziałek na wizycie z moją Ginką, która prosto z mostu nam powiedziała, że bez sensu płacić i jeździć, skoro w Chrzanowie na miejscu mamy poradnię dla kobiet ciężarnych, refundowaną przez NFZ. Zadzwoniłam tam, wczoraj byłam pierwszy raz i jestem ZACHWYCONA!!Poradnia jest darmowa, składa się aż z 12 spotkań, raz w tyg, czasem dwa razy, a ciężarne wszystkie od mojej Pani Dr bo okazuje się, że współpracują razem. Dostałam na początek już wielką paczkę próbek i ulotek z Johnsona i byłam na pierwszym wykładzie. Położna rewelacyjna, konkretna babeczka po 50-tce, dodatkowo zapewniają opiekę dla mamy i bobaska po porodzie przez 6 tygodni
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona!
A zwiedzenie szpitala będziemy mieć zapewnione, bo na wizycie u mojej pani dr za 3 tyg będziemy ustalać już termin na USG właśnie w Katowicach w szpitalu i wtedy będziemy oprowadzeni po całym oddziele.
Dziewczyny - chciałam jeszcze się podzielić z Wami odnośnie biustonoszy do karmienia. To jakiś dramat! Ja noszę tylko staniczki usztywniane, bo biust mam spory (przed ciążą 65E), byłam wszędzie: smyk, gatta, intimissimi, triumph i wszędzie tylko te miękkie bawełniane... Ale znajoma mi poleciła stronę biustonoszedokarmienia.pl i zamówiłam na razie jeden staniczek na próbę (teraz 75 F). Nie są tanie (zapłaciłam 64zł), ale za zwykłe staniki przed ciążą zawsze tyle płaciłam), ale posłużą na długo długo, bo zamierzam karmić małego minimum 6-8mcy, a najlepiej do roczku. Dzisiaj będzie paczka - dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:05
PIGULSKA, Catyyy, katalina, beti97, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Nejcik w entliczku są ładne usztywniane biustonosze, a co ważniejsze są nawet z małym obwodem pod biustem (od 65 widziałam)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoleciałam
pobudka o 4 dzieki Jagience i Lucyferowi (kot), o 5:40 taxi, o 6:50 wylot i juz u taty po kawie i po dwóch śniadaniach jestemKarolcia88, gosia86, katalina, GabiK, madziorek, dorota1987, beti97, PIGULSKA, gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość
-
Cześć
Do porodu zostało już tylko 80 dni. Ale to szybko leci.
Byłam już na 3 spotkaniach w szkole rodzenia, nawet jest fajnie, tylko ćwiczenia trochę ciężkie przynajmniej jak dla mnie.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Oj kochane niestety ale w h&m mierzyłam i te do karmienia i też sportowe, zupełnie nie to, czego szukałam - miseczki były tylko do E, także jak dla mnie to zdecydowanie za mało.. Zobaczymy jak ten się sprawdzi, który zamówiłam, jak będzie ok, to zamówię jeszcze jeden
-
nick nieaktualnyja planuje bez wypełnienia bo cieplo (oby) a nie chcę przegrzewac dziecka. Na dzien dobry dwa kocyki plus jeden do wózka (nad rozmiarem sie zastanawiam) i podusia z czym przez pierwsze kilka mieisecy bez podusi bedzie spac.
kocyki chcę minky bo mam podusie dla ciezarnych minky i jest boska -
Nejcik wrote:Dzień dobry wszystkim, witamy się w 26 tygodniu!
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, Caty, za Ciebie też mocno trzymam!! :*
Dziewczyny, my mieliśmy od marca chodzić na szkołę rodzenia do naszego szpitala, gdzie chcemy rodzić czyli w Katowicach, koszt to był coś koło 250zł.
Chodziło mi głównie o zwiedzenie szpitala, oddziału położniczego itp.
Dobrze, że zgadałam się w poniedziałek na wizycie z moją Ginką, która prosto z mostu nam powiedziała, że bez sensu płacić i jeździć, skoro w Chrzanowie na miejscu mamy poradnię dla kobiet ciężarnych, refundowaną przez NFZ. Zadzwoniłam tam, wczoraj byłam pierwszy raz i jestem ZACHWYCONA!!Poradnia jest darmowa, składa się aż z 12 spotkań, raz w tyg, czasem dwa razy, a ciężarne wszystkie od mojej Pani Dr bo okazuje się, że współpracują razem. Dostałam na początek już wielką paczkę próbek i ulotek z Johnsona i byłam na pierwszym wykładzie. Położna rewelacyjna, konkretna babeczka po 50-tce, dodatkowo zapewniają opiekę dla mamy i bobaska po porodzie przez 6 tygodni
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona!
A zwiedzenie szpitala będziemy mieć zapewnione, bo na wizycie u mojej pani dr za 3 tyg będziemy ustalać już termin na USG właśnie w Katowicach w szpitalu i wtedy będziemy oprowadzeni po całym oddziele.
Dziewczyny - chciałam jeszcze się podzielić z Wami odnośnie biustonoszy do karmienia. To jakiś dramat! Ja noszę tylko staniczki usztywniane, bo biust mam spory (przed ciążą 65E), byłam wszędzie: smyk, gatta, intimissimi, triumph i wszędzie tylko te miękkie bawełniane... Ale znajoma mi poleciła stronę biustonoszedokarmienia.pl i zamówiłam na razie jeden staniczek na próbę (teraz 75 F). Nie są tanie (zapłaciłam 64zł), ale za zwykłe staniki przed ciążą zawsze tyle płaciłam), ale posłużą na długo długo, bo zamierzam karmić małego minimum 6-8mcy, a najlepiej do roczku. Dzisiaj będzie paczka - dam znać
Ja zamówiłam z tej samej strony, dwa usztywniane i jestem bardzo zadowolona. Oby Twój zakup również okazał się tak udany jak mój :p
Kocyk to lepiej od razu troszkę większy brać. Mi teraz przydają się do przedszkola dla Młodego na leżakowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:10
Nejcik lubi tę wiadomość
-
Tak w ogóle witamy się środowo - glukozowo :p Na szczęść tym razem nie zwróciłam drinka i udało się zrobić wszystkie pobrania, ufffff....
Teraz już w domku i robię rosół na przeziębienie dla całej rodziny. Wszyscy chorzy, ech...oby do wiosny!
-
Witajcie
Catyy czekamy na wiadomości po wizycie i trzymamy kciuki za piekne widoki maleństwa.
Recznik pepco 29,99 i jest 100x100
a ten ktory ja kupiłam w arusiu 90x90 24 zł
mniejsze to chyba raczej nie praktyczne.
Zmykam, zagladne pozniej.
U mnie szpital - rodzice oboje chorzy - grypa wiec unikam ich troche. -
Kotmisia ja najbardziej zaluje ze moja siostre ominie tyle rzeczy i dziecko nie bedzie znalo swojej ciotki.
Moja sis planuje znow przyleciec w maju a potem na chrzciny. Ale czy to wypali to sie okaze jak bedzie z praca.
Ja juz chalupke ogarnelam, obiad nastawiony, miesko sie piecze. Czekam na meza
gosiunia lubi tę wiadomość