X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaczynamy 30 tydzień !!!! :D

Teraz to poleci migusiem ;)

Rika, gosia86, Bluberry, madziorek, Nejcik, nojaniewiem, GabiK, beti97, czarna panda, gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ☺dziś o 15:00 wizytuję wiec trzymajcie kciuki, aby były same dobre wieści ☺

gosia86, Nejcik, Bluberry, PIGULSKA, katalina, Monika1357, nojaniewiem, GabiK, dorota1987, beti97, gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Dziewczyny :)
    mnie kurier obudził bladym świtem (o 8.10 :P) że ma dla mnie dwie paczki :) i czy będzie ktoś w domu popołudniu więc będę wypatrywać :)
    właśnie wcinamy śniadanko :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:04

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to smacznego my też jemy śniadanko :)
    Za to obudził mnie listonosz
    Wczoraj byłam u internisty przepisać receptę na luteinę i powiedziałam jej o mojej wysypce to stwierdziła że pewnie mnie coś gryzie w domu :/
    Plan na dzisiaj sprzątanie, pizza, szkoła rodzenia i paznokcie do zrobienia

Rika mi sie od kilku dni pielegnacja dziecka typu mycie itp plus do tego karmienie
    Catyyy kciuki dla Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:52

Catyyy lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, witamy się w 26 tygodniu! ;-)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, Caty, za Ciebie też mocno trzymam!! :*

Dziewczyny, my mieliśmy od marca chodzić na szkołę rodzenia do naszego szpitala, gdzie chcemy rodzić czyli w Katowicach, koszt to był coś koło 250zł.
    Chodziło mi głównie o zwiedzenie szpitala, oddziału położniczego itp.
    Dobrze, że zgadałam się w poniedziałek na wizycie z moją Ginką, która prosto z mostu nam powiedziała, że bez sensu płacić i jeździć, skoro w Chrzanowie na miejscu mamy poradnię dla kobiet ciężarnych, refundowaną przez NFZ. Zadzwoniłam tam, wczoraj byłam pierwszy raz i jestem ZACHWYCONA!! ;-) Poradnia jest darmowa, składa się aż z 12 spotkań, raz w tyg, czasem dwa razy, a ciężarne wszystkie od mojej Pani Dr bo okazuje się, że współpracują razem. Dostałam na początek już wielką paczkę próbek i ulotek z Johnsona i byłam na pierwszym wykładzie. Położna rewelacyjna, konkretna babeczka po 50-tce, dodatkowo zapewniają opiekę dla mamy i bobaska po porodzie przez 6 tygodni ;-) Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! <3

A zwiedzenie szpitala będziemy mieć zapewnione, bo na wizycie u mojej pani dr za 3 tyg będziemy ustalać już termin na USG właśnie w Katowicach w szpitalu i wtedy będziemy oprowadzeni po całym oddziele. ;-)

Dziewczyny - chciałam jeszcze się podzielić z Wami odnośnie biustonoszy do karmienia. To jakiś dramat! Ja noszę tylko staniczki usztywniane, bo biust mam spory (przed ciążą 65E), byłam wszędzie: smyk, gatta, intimissimi, triumph i wszędzie tylko te miękkie bawełniane... Ale znajoma mi poleciła stronę biustonoszedokarmienia.pl i zamówiłam na razie jeden staniczek na próbę (teraz 75 F). Nie są tanie (zapłaciłam 64zł), ale za zwykłe staniki przed ciążą zawsze tyle płaciłam), ale posłużą na długo długo, bo zamierzam karmić małego minimum 6-8mcy, a najlepiej do roczku. Dzisiaj będzie paczka - dam znać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:05

PIGULSKA, Catyyy, katalina, beti97, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na tvn jest teraz o ćwiczeniach w ciazy:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja kupiłam jeden taki lekko usztywniany w h&m chyba 60 zł kosztował i elegancki jest ;)

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik w entliczku są ładne usztywniane biustonosze, a co ważniejsze są nawet z małym obwodem pod biustem (od 65 widziałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:10

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a co do łóżeczka to ja kupuje z ikei z wyciąganym jednym bokiem. Chciałam z szuflada, ale te z ikei mi sie nie podobają a inne nie spełniają moich oczekiwań :P hehe

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doleciałam ;)

pobudka o 4 dzieki Jagience i Lucyferowi (kot), o 5:40 taxi, o 6:50 wylot i juz u taty po kawie i po dwóch śniadaniach jestem ;)

Karolcia88, gosia86, katalina, GabiK, madziorek, dorota1987, beti97, PIGULSKA, gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Do porodu zostało już tylko 80 dni. Ale to szybko leci.
    Byłam już na 3 spotkaniach w szkole rodzenia, nawet jest fajnie, tylko ćwiczenia trochę ciężkie przynajmniej jak dla mnie.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane niestety ale w h&m mierzyłam i te do karmienia i też sportowe, zupełnie nie to, czego szukałam - miseczki były tylko do E, także jak dla mnie to zdecydowanie za mało.. Zobaczymy jak ten się sprawdzi, który zamówiłam, jak będzie ok, to zamówię jeszcze jeden ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, dziewczyny proszę jeszcze o info odnośnie KOCYKÓW - mam jeden do wózka z minky, ale chciałam jeszcze drugi do domku, nie wiem, jaki najlepszy wymiarowo? Z wypełnieniem czy bez?

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje bez wypełnienia bo cieplo (oby) a nie chcę przegrzewac dziecka. Na dzien dobry dwa kocyki plus jeden do wózka (nad rozmiarem sie zastanawiam) i podusia z czym przez pierwsze kilka mieisecy bez podusi bedzie spac.

kocyki chcę minky bo mam podusie dla ciezarnych minky i jest boska

• Puella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Dzień dobry wszystkim, witamy się w 26 tygodniu! ;-)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, Caty, za Ciebie też mocno trzymam!! :*

Dziewczyny, my mieliśmy od marca chodzić na szkołę rodzenia do naszego szpitala, gdzie chcemy rodzić czyli w Katowicach, koszt to był coś koło 250zł.
    Chodziło mi głównie o zwiedzenie szpitala, oddziału położniczego itp.
    Dobrze, że zgadałam się w poniedziałek na wizycie z moją Ginką, która prosto z mostu nam powiedziała, że bez sensu płacić i jeździć, skoro w Chrzanowie na miejscu mamy poradnię dla kobiet ciężarnych, refundowaną przez NFZ. Zadzwoniłam tam, wczoraj byłam pierwszy raz i jestem ZACHWYCONA!! ;-) Poradnia jest darmowa, składa się aż z 12 spotkań, raz w tyg, czasem dwa razy, a ciężarne wszystkie od mojej Pani Dr bo okazuje się, że współpracują razem. Dostałam na początek już wielką paczkę próbek i ulotek z Johnsona i byłam na pierwszym wykładzie. Położna rewelacyjna, konkretna babeczka po 50-tce, dodatkowo zapewniają opiekę dla mamy i bobaska po porodzie przez 6 tygodni ;-) Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! <3

A zwiedzenie szpitala będziemy mieć zapewnione, bo na wizycie u mojej pani dr za 3 tyg będziemy ustalać już termin na USG właśnie w Katowicach w szpitalu i wtedy będziemy oprowadzeni po całym oddziele. ;-)

Dziewczyny - chciałam jeszcze się podzielić z Wami odnośnie biustonoszy do karmienia. To jakiś dramat! Ja noszę tylko staniczki usztywniane, bo biust mam spory (przed ciążą 65E), byłam wszędzie: smyk, gatta, intimissimi, triumph i wszędzie tylko te miękkie bawełniane... Ale znajoma mi poleciła stronę biustonoszedokarmienia.pl i zamówiłam na razie jeden staniczek na próbę (teraz 75 F). Nie są tanie (zapłaciłam 64zł), ale za zwykłe staniki przed ciążą zawsze tyle płaciłam), ale posłużą na długo długo, bo zamierzam karmić małego minimum 6-8mcy, a najlepiej do roczku. Dzisiaj będzie paczka - dam znać ;-)

Ja zamówiłam z tej samej strony, dwa usztywniane i jestem bardzo zadowolona. Oby Twój zakup również okazał się tak udany jak mój :p

Kocyk to lepiej od razu troszkę większy brać. Mi teraz przydają się do przedszkola dla Młodego na leżakowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:10

Nejcik lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle witamy się środowo - glukozowo :p Na szczęść tym razem nie zwróciłam drinka i udało się zrobić wszystkie pobrania, ufffff....

Teraz już w domku i robię rosół na przeziębienie dla całej rodziny. Wszyscy chorzy, ech...oby do wiosny!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Catyy czekamy na wiadomości po wizycie i trzymamy kciuki za piekne widoki maleństwa.

Recznik pepco 29,99 i jest 100x100
    a ten ktory ja kupiłam w arusiu 90x90 24 zł
    mniejsze to chyba raczej nie praktyczne.

Zmykam, zagladne pozniej.
    U mnie szpital - rodzice oboje chorzy - grypa wiec unikam ich troche.

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja najbardziej zaluje ze moja siostre ominie tyle rzeczy i dziecko nie bedzie znalo swojej ciotki.
    Moja sis planuje znow przyleciec w maju a potem na chrzciny. Ale czy to wypali to sie okaze jak bedzie z praca.

Ja juz chalupke ogarnelam, obiad nastawiony, miesko sie piecze. Czekam na meza :)

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ