X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Witam mamusie :) ja dzisiaj od rana poleciałam do lidla na zakupy i odebrać zamówienie z apteki a teraz zupkę gotuję. I to tą z soczewicy na życzenie mamy :p a jak pierwszy raz robiłam to mówiła że nie jej smak i gust ale po spróbowania zmieniła zdanie. W aptece zostawiłam 150 zł no ale kupiłam :
    1 sobie dha bo w ogólę nie jem ryb i wręcz mnie odpycha( mają w skł jeszcze wit D i jod i coś tam jeszcze)
    2 podkłady poporodowe szt 2
    3 majtki jednorazowe poporodowe
    4 bepanthen 100g do pupci dzieciaczka
    5 Maltan na brodawki
    6 10 op kompresów jałowych 5x5
    7 20 amp soli fizjologicznej
    8 octenisept
    Zapomniałam zamówić aspiratorka do nosa , ale jeszcze zdążę.
    Jestem ciekawa ile mój kurczaczek waży. Dzisiaj muszę jeszcze zrobić zakupy w rosmannie bo za chwilę nie będę miała ani szamponu, ani żelu pod prysznic i balsam też na wykończeniu :/
    Teraz chcę spróbować Babydrem z Rosmmana dobry jest??
    Osobiście balsamu nie polecam kupiłam taki na rozstępy i poprostu śmierdzi :/ data na opakowaniu jest do przyszłego roku wiec chyba taki urok tego kosmetyku. Juz lepsza jest ta oliwka ale wiadomo wchłania się mega dlugo i lepi do ubrań
    Jaki aspirator zamawiasz?

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    WITAM WAM KOCHANE!

Ja dosłownie na chwilę!!!

Jest mega okazja na podgrzewacz do butelek! Jeśli któraś planuje kupic to polecam aukcje

http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-bear-do-wszystkich-butelek-okazja-i4976898142.html

BUZIAKI!
    Masz sprawdzony ten podgrzewacz??
    Cena rzeczywiście niezła ale czy warto kupować w ogóle nie znam tej firmy

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Ale miałam dzisiaj okropny incydent....robie owsianke i chciałam dodać troszke grysiku a tam na spodzie małe robaczki. Ja pierdole myślalam ze sie zzygam. Grysik szczelnie zamkniety nie wiem dlaczego jakies robale weszły, patrzyłam do innych kasz itp ale nic tam nie ma. Wszystko mam w plastikowych zamknietych pudełeczkach. Skąd mi się to wzieło?

A tak wogóle to miłego dnia majówki:)
    Pewnie to mole spożywcze... Mogłaś przynieść ze sklepu już z larwami albo robalami :/ Ja raz się tak urządziłam mąką kupioną w Biedronce, a potem to dziadostwo mi latało po całym mieszkaniu i tępiłam je przez 2 miesiące :/.

A co do wielkości brzucha - moja mama w ciąży ze mną miała taki brzuszek, że po porodzie sąsiedzi zarzucili jej, że na pewno mnie adoptowała bo przecież w ciąży nie była ;) Mama ma 155cm wzrostu, waży poniżej 50kg a ja ważyłam 3300g i miałam 56cm, więc malutka nie byłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 14:04

gosiunia lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u położnej z tą wysypką kazała brać wapno 3*1 i obserwować jeśli nie przejdzie to iść do dermatologa ale na jej oko chikestaza to nie jest bo chokestaza zaczyna się od stóp i dłoni
    Byliśmy na obiadku z mężem i dopadła mnie teraz śpiączka a jeszcze szkoła rodzenia dzisiaj przede mną:(
    Ja chcę czekolady a mąż mi nie chce kupić:(
    Ale planuje banany w cieście na wieczór :)

Anioł lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszedł mi ten termometr! Wczoraj zamówiony a dziś już jest :)
    Sprawdzałam temperaturę z rteciowym na mnie i Misiowym i wynik co do kreseczki identyczny. Także polecam! A pomiar ze skroni to chybs w 3-4 sekundy robi :)

Byłam u pani podolog i chyba będzie mi paznokiec schodził z dużego palca :( Pierwszy raz tak mam :(

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Sprawdzałam temperaturę z rteciowym na mnie i Misiowym i wynik co do kreseczki identyczny. Także polecam! A pomiar ze skroni to chybs w 3-4 sekundy robi :)

Byłam u pani podolog i chyba będzie mi paznokiec schodził z dużego palca :( Pierwszy raz tak mam :(

Będę wdzięczna za ponowne podanie linku do aukcji, bo nie mogę znaleźć. Jak polecasz, to warto sobie zapisać producenta i model.

Eklerka, KotMisia, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Będę wdzięczna za ponowne podanie linku do aukcji, bo nie mogę znaleźć. Jak polecasz, to warto sobie zapisać producenta i model.

http://allegro.pl/promocja-termometr-na-podczerwien-thermodelicate-i5071735402.html

Kupiłam dokładnie z tej aukcji.

Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/promocja-termometr-na-podczerwien-thermodelicate-i5071700998.html

KotMisia dzięki za informację, właśnie dziś myślałam o tym termometrze i ciekawa byłam czy się sprawdzi. Już zakupiłam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 14:49

KotMisia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłam dziś w Trumphie ogladać staniki do karmienia bo na necie maja dobre opinie. Ale kurcze cena zaporowa! 149 zł... Z ciekawości weszłam na allegro i taki sam bez pudełka z przesyłką za 50 zł :)

Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł, jestem szok że tyle płacisz za lot w obie strony. A to jakaś promocja była czy dużo wcześniej kupowałaś bilety?

Właśnie w międzyczasie skończyłam grać w TombRaidera na xboxie. Trochę mi to nudę zabiło, mogłam się rozwalić w fotelu i trochę poszaleć...a tu nagle filmik i napisy końcowe. Teraz muszę znaleźć sobie inny sposób na nudę.

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:

Jaką przesyłkę wybrałaś ze tak szybko?
    A paznokciem się nie martw wyrośnie nowy ;) wiem ze to trochę nie przyjemne ale lepiej teraz niż latem :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia...dziękować! :p

KotMisia lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 149 zł to przesada, a aspiratorek pewnie kupię fridy. Zapomniałam zamówić jeszcze tantum rosa do podmywanią bądź nadmanganian potasu. Póki co jest na to czas. W ogóle myślę żeby mieszać pampersy dady z oryginalnymi. Na noc na pewno będę zakładać Pampersa a na dzień Dada. Zobaczę co na to skóra Małej. Eklerka ja ważyłam podobnie 3200g i 56 cm :) mam nadzieję że moja córunia nie będzie większa. No i chyba nareszcie wiem jaką chcę pościel i co mi się widzi.

Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeee, zakupiłam termometr, zapłaciłam, bo mieli opcję KUP TERAZ, a tu zaraz wiadomość od nich, że mieli je na dwóch aukcjach i się wyprzedały i już nie mają. Mam nadzieję, że szybko zwrócą kaskę :-(
    Ja kupiłąm z Mothercare i zapłaciłam 149zł za dwa, koleżanka bardzo polecała. Ale są paskudne :-( mam nadzieję,że do karmienia będą funkcjonalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 15:28

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska taka za 12 zł. Chyba pocztowa priorytetowa :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka takie ceny bywają w tygodniu a ja od srody do srody lece.

Teraz na marzec sa po 39 zł za jedną stronę ale i tak czad :) 45 minut lotu :D a nie 6h w busie/pociagu

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Łeee, zakupiłam termometr, zapłaciłam, bo mieli opcję KUP TERAZ, a tu zaraz wiadomość od nich, że mieli je na dwóch aukcjach i się wyprzedały i już nie mają. Mam nadzieję, że szybko zwrócą kaskę :-(
    Ja kupiłąm z Mothercare i zapłaciłam 149zł za dwa, koleżanka bardzo polecała. Ale są paskudne :-( mam nadzieję,że do karmienia będą funkcjonalne.
    U mnie taka sama sytuacja!! Porażka nieźle się wkurzyłam bo dla mnie to zupełny brak profesjonalizmu :/ zobaczymy jak szybko oddają pieniądze

GabiK lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 a z jakiej apteki robisz zakupy?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dbam o zdrowie , zresztą odbieram w aptece w której pracuję i zawsze odwiedzam znajomych. Chociaż czasami zdarza mi się kupić gdzie indziej jak widzę że jest taniej. Zamawiając w doz.pl jest taniej niż wchodząc z ulicy do apteki.

czarna panda, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zastanawiałyście się dziewczyny jakich kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzidziusia będziecie używać? Myślałam o emolium i dużo osób go poleca ale strasznie są drogie te kosmetyki, zastanawiam się czy warto.

Jutro idę odebrać karuzele do łóżeczka dla Lilki będzie taka:

https://www.mall.pl/karuzele-lozeczka/fisherprice-karuzela-z-melodia-misie-z-efektami-dzwiekowymi?gclid=CPjalNrW18MCFYrjwgodSbsAdQ

Ja kupuje używana za 50 zł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 16:21

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ