X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poranną gimnastykę przesypiam :P wieczorem jak nie zasnę przed 22 to liczę, ale jeszcze nic nie zapisuję

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu lekarka nie potrafiła ocenić co to takiego mam się obserwować

Śliczny brzusio:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na szkole rodzenia polozna mowila,ze ruchy liczy sie po 37t. 3x na dobe. Jezeli w ciagu godz jest mniej niz 8 to nalezy natychmiast jechac do szpitala.
    Przez ostatnie dwa dni u nas ruchy sa mniej intensywne niz wczesniej i nie wiem czy juz pora sie stresowac czy nie. Widze,ze Wy dziewczyny w wiekszosci juz liczycie. A ja bazuje na opinii jednej poloznej, a co jak ona glupoty opowiada? Wizyte u gina mam w przyszlym tyg. Zapytam go o to liczenie, czy juz mam zaczac. A jak Wam lekarze mowili? Zeby juz liczyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 22:37

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz jeszcze nic liczyć nie kazał, pytał tylko, czy czuję systematycznie. No w miarę tak. Na przykład teraz się tam przewala, w nocy lubi najbardziej, a mama spać nie może :P
    A jak mi ktoś mówi: ale masz już duży brzuszek to mi się paszcza cieszy, znaczy, że mała rośnie i jestem dumna, że taki wychodowałam :D Nie wydają mi się niemiłe takie komentarze, wręcz przeciwnie. Ostatnio dziadek mnie uraczył tekstem "cześć grubasie" (sam ma sporą nadwagę), a moja matka nazwała mnie trzydrzwiową szafą :P
    Moja teściowa, pani dobra rada, już kilka rad na temat wychowania mi sprzedała, ale na nią jest jeden, jedyny sposób - pokiwać głową i zrobić po swojemu. Bratowa mojego męża była strasznie cięta na dobre rady (nie tylko te w przenośni) i tekst "TO MOJE DZIECI!!" albo "miałaś swoją szansę, moje zostaw w spokoju" powodowały jedynie obgadywanie za plecami :/ Natomiast babcia męża jest super jeśli o to chodzi. Czasem przyjdzie, poopowiada coś, coś doradzi, ale jak się jej powie "teraz się tak już nie robi" to przyjmuje na klatę, kiwa głową i nie drąży tematu.

Przepis na pączki z serka homo który dałyście uzewnętrznił mój antytalent kulinarny :P Zamiast pączusiów wyszło mi coś bardziej jak omleciki :D

A w Rossmanie dzisiaj buszowałam, kupiłam proszek lovela za 11zł, butelkę lovi za 17zł i chusteczki nawilżane w pudełeczku za 4zł. Mamy z doświadczeniem - do pazurków cążki czy nożyczki???

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:04

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Nam na szkole rodzenia polozna mowila,ze ruchy liczy sie po 37t. 3x na dobe. Jezeli w ciagu godz jest mniej niz 8 to nalezy natychmiast jechac do szpitala.
    Przez ostatnie dwa dni u nas ruchy sa mniej intensywne niz wczesniej i nie wiem czy juz pora sie stresowac czy nie. Widze,ze Wy dziewczyny w wiekszosci juz liczycie. A ja bazuje na opinii jednej poloznej, a co jak ona glupoty opowiada? Wizyte u gina mam w przyszlym tyg. Zapytam go o to liczenie, czy juz mam zaczac. A jak Wam lekarze mowili? Zeby juz liczyc?
    No właśnie mi też jeszcze nikt nie nie mówił o leczeniu ruchów
    I taka sama sytuacja jak u Ciebie czuję małą ale mniej niż do tej pory

Rika bądź dzielna

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:04

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 29 tygodniu :) chyba cos mnie rozklada bo zaczynan czuc sie niewyraznie. Wiedzialam, ze maz mnie w koncu zarazi bo chodzi niedoleczony.

Ja mam wizyte w poniedzialek wiec zapytam gina o to liczenie Ruchow.

Dzis odbieram wyniki swoje, boje sie tylko o toxo. Mam nadzieje ze nie zachorowalam od 1 trymestru.

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sposób na bol krzyża? Zaczął mnie boleć w nocy i nic nie puszcza. Można termofor taki ciepły? I kurcze pepek zaczyna mi wychodzić. Wcale to przyjemne nie jest.

A u fryzjera byłam. Tak się bałam, że zetnie za dużo że w efekcie prawie nic nie widać. A skasowala mnie 60 zł!!! Także czeka mnie jeszcze jedna wizyta. Ale tym razem idę do fryzjerki mojej bratowej :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, witamy się ze śniadankiem ;)
    Rika cierpliwości w siedzeniu.. ja się wybieram w poniedziałek..
    a z niecierpliwością czekam na środę żeby w końcu podglądnąć moją Księżniczkę <3

co dziś macie w planach na obiad? ja chyba placki ziemniaczane zrobię...

KotMisia tak to jest z tymi fryzjerami, albo tak ciachną,że potem człowiek rozpacza albo nie zetną prawie nic ;) (w ogóle to gdzie Ty do fryzjera chodzisz, że za podcięcie włosów taką cenę krzyczą?!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:17

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja mam aplikacje na tel do monitorowania ruchów i jeśli mam czas to korzystam :) ogólnie jak Mały się rozbudzi i zaczyna figlować to tych ruchów jest więcej jak 10... nawet na pół godziny ;)

Rika przyjemnego siedzenia :)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia no właśnie drogo strasznie. Koleżanka mi poleciła. Bo to moje rodzinne miasto ale od ok 9 lat mieszkalam gdzue indziej. Wróciliśmy w kwietniu. Zla jestem bo ile rzeczy mogłam kupić za te pieniążki. No ale było minęlo. Pójdę do tej nowej w marcu. A moja bratowa ma 21 lat i taka jest bardzo modna, w takim pozytywnym sensie. :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam u kamieniarza zamówić pomnik dla ojca
    U nas dzisiaj rosół a na drugie danie może makaron z serem i dżemem
    KotMisia drogo Cię skasowała za samo podcięcie
    Ale we Wrocławiu podobne ceny ja chodzę do brata naszego przyjaciela więc płacę przyzwoitą cenę ale gdybym miała płacić wg cennika to ceny u nich w salonie zaczynają się od 50 zl za strzyżenie męskie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,u mnie krzywa cukrowa wyszła źle... w środę idę do szpitala, po wtorkowej wizycie. Strasznie się tego przestraszyłam. Boję się o dziecko.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle aż tak zle że szpital? Oj biedna bądź dzielna

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie na jakąś obserwacje i dietę,dowiem się wszystkiego we wtorek na wizycie u gin, wczoraj jej tylko napisałam wyniki i powiedziała że bedzie hospitalizacja :(

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie normy cukru Ci wyszły?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:34

gosia86, dorota1987, czarna panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:11

GabiK, gosia86, KotMisia, gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam od mojej szwagierki,że lepiej obcinać pazurki nożyczkami, ale że z Canpolu mają grube ostrza i ciężko podejść pod pazurek. Sama kupiłam cążki, ale ponoć wrastają dzieciom paznokcie.
    Rika, a Ty przy poprzednio obcinałaś też takimi z Canpola?

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ