X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat przywiózł chrusty do mamy i tak łapczywie jadłam że teraz pokutuję bo żołądek jak kamień
    Blu niestety nie wiem jak to jest w takich sytuacja, oby wszystko jakoś się wyjaśniło
    Ofeline hemoglobinę mamy taką samą, lekarz pewnie coś zaradzi na to białko w moczu głowa do góry
    Beti współczuję Ci takiej rozłąki oby prędko Wam zleciało:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Nojaniewiem - będziemy kciukać.

Ja kupiłam taki zestaw, wygląda na dobry - jak będzie w praktyce się dopiro zobczy. http://arus.pl/babyono-zestaw-kosmetyczny-do-paznokci.html

Co do L4 to pewnie pracodawca będzie musiał zapłacic za te dni, no i chyba bedziesz musiałą na te dni wypisac urlop - bo pracy nie swiadczyłas wówczas. Ja zawsze staram się tak zapisywac do lekarza zeby nie było przerwy i prosze do tego dnia kiedy przyjmuje zeby własnie potem kłopotów nie miec tylko zeby była ciągłośc. Chyba musisz skontaktowac się z szefem albo kadrową.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale mi sie nie chce :)

Muszę iść z moją do pediatry bo dostała dziwnej wysypki. Niestety nie ma innej lekarki niż ta która mnie za dziecka leczyła - a ja mam 31 lat (Lekarka już wtedy była stara).
    Mam nadzieje że to nie ospa.

Chyba każdemu chce się już wiosny - z moim Szanownym jestem na ścieżce wojennej już ze 2 dni. Wszystko mnie wkurza i jeszcze złapałam jakieś przeziębienie. łeeeeeee ja chce już lata (ale pewnie wtedy będę narzekać że mi jest za gorąco ;) )

Najchętniej to położyłabym się spać - ale nie ma czasu ;)

Pierworódki - celebrujcie te chwile kiedy możecie sobie poleniuchować, poleżeć i nikt wam nad głową nie stoi i nie marudzi ;) Potem już nie będzie tak różowo. Będzie fajnie ale inaczej. Już nigdy nie będziecie same ;)

gosia86, beti97 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam w necie,ze sladowe ilosci bialka czesto sie zdarzaja poprzez zwiekszona prace nerek i ucisk. I nie jest to grozne.
    niebezpieczna jest jego duza ilosc. Trzeba bedzie sie teraz pilnowac. :)
    OCzywiscie nie moglam sie oprzec i weszlam do lumpka i kupilam pare rzeczy dla niunki. mam juz multum ciuszkow. :):)

czarna panda lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem kciuki zapewnione :) ja idę zaraz na spacer korzystać z pogody,a później może położę się spać bo dalej jestem nieprzytomna. Tylko że na tym etapie ciąży moja baletnica jak tylko zamknę oczy robi takie wygibasy jakich mało. Dzisiaj nie wiem jak to zrobiła, musiała być to rączka albo nóżka, ale przeciągnęła nią od dołu do góry brzucha. To było akurat miłe , czułam jak mnie głaszcze od środka <3 coraz bardziej czuję że bliżej już końca niż dalej :) u mnie na obiad było jajo sadzone, ziemniaczki i mizeria. I zaraz po tym postanowiłam sobie zrobić podwieczorek i zjeść wczorajszego pączka który mi został :p

gosia86, nojaniewiem, Bluberry lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:10

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem zaciskamy kciuki
    Ja też już nie kupuję żadnych ciuchów
    Teraz muszę się skupić na pozostałych rzeczach
    Trochę wkurza mnie to że mąż wcale tym się nie interesuje no ale on twierdzi że mamy jeszcze mnóstw czasu tylko że ja bym była o wiele spokojniejsza gdybym miała wszystko gotowe
    Znalazłam ekstra wózek jedo fin na olx i chciałam jechać go obejrzeć no to oczywiście usłyszałam że mamy jeszcze czas
    Meble od znajomego trzeba przywieść - mamy czas

MiM jak dla mnie to też jestem za wiosną:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)
    nojaniewiem trzymam kciuki ;)

a ja przegiełam ze sprzataniem;/ brzuch mnie boli i jest twardy a do tego mały uciska mi na żebra;/ ide leżeć teraz ;* oby przeszło...

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIm - jeszcze troche wytrzymaj - lato juz nie długo.

Bluberry - wszystko na pewno da się jakos załatwic.

Beti - super obiad, ale mi narobiłas smaka.

Gosia - ja tez bede spokojniejsza jak juz wszystko bede miała, ale jeszcze sporo zakupów przed nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:18

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:10

• GabiK Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do klubu z mężami co "mają czas" :-) Mój ma dokładnie to samo podejście, mimo,że niemal codziennie mu mówię ile jeszcze zostało. On chyba myśli,że ja potem w 9mcu będę latać po sklepach, przestawiać meble w domu i urządzać dziecku pokój. Bo teraz to "jest jeszcze dużo czasu". Może powiem mu, że jak pójdzie do pracy w poniedziałek to sama zacznę wędrować z meblami, może to mu podziała na wyobraźnię i jakoś poskutkuje? :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje sie pod narzekaniem na męża, który ma czas!!

Dziewczyny jak boli pęcherz? Bo ja nigdy problemów nie miałam , a teraz wyszly mi te bakterie w moczu i mam taki nieprzyjemny ból tak gdzies w połowie wzgórka??nie wiem jak to wytłumaczyć.

A i dziękuj za kciuki :) juz mam stresa!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:37

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia znalazlas sukienkę na wesele?
    Może taka bylaby ok?myślę że chyba fajnie by maskowała pozostałości brzuszka
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4846657842

Nijaniewiem hmmm sam ból pęcherza to nie wiem ale wydaje mi się ze pewnie cos piecze przy siusianiu

No faceci :/
    Wiem że jak trzeba będzie to się zepnie i pojedzie i kupi wszystko ale tak jednorazowo to ogromny wydatek a poza tym będę się powtarzać ale gdybym miała gotową torbę do szpitala byloby mi lżej na sercu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał, ja ten zestaw w rossmanie do paznokcie widziałam za 12/13 zł. Ale mój mąż stwierdził że nie wygląda porządnie i zrezygnowałam. Ale skoro mówicie, że jest ok, to kupię na pewno :)
    Natomiast mój mąż zaczyna wpadać razem ze mną w lekką panikę, bo zbliża nam się 30tc, a ja nie mam spakowanej torby i strasznie dużo rzeczy mi brakuje. I też nie wiem co z tym ZUSem, jestem na zwolnieniu od 15 listopada i pieniędzy nie dostałam. Nie mam łóżeczka, pościeli, koszul, staników, podkładów, apteczki, a jego pieniądze dopiero co przyszły i już prawie nie ma :(

Eklerka lubi tę wiadomość

preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem ja też trzymam kciuki za wizytę :) a ból pęcherza jest specyficzny tak jak bys miała mega parcie na siku, nie można go chyba z niczym innym pomylić. A bakterie mogły wyjść z jakiś czynników zewnętrznych. Były przy wyniku jakieś plusy? Ile?

Miracle bądź dobrej myśli, dopasuja Ci odpowiednią dietę i będzie dobrze :)

Bluberry współczuję problemów z ZUSEM :/ jednak trzeba wszystkiego pilnować bo potem wychodzą takie klocki z powodu 2 głupich dni :( trzymam kciuki żeby się wszystko wyjaśniło i szybko zrobili przelew :)

Mim ja właśnie upajam się tym blogim nicnierobieniem bo wiem ze się skończy i nigdy już nie będzie tak samo ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma tak samo. Przeciez jeszcze tyle czasu....

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zestaw nożyczki cążki i pilniczek z BABYONO ale dopiero w praktyce wyjdzie co to jest warte ;)

Ja stawiam męża przed faktem dokonanym, mówię że jedziemy do wybranego sklepu i kupujemy to co potrzebn. I nie ma dyskusji ze jeszcze za wcześnie czy coś :P większość rzeczy takich jak kosmetyki ubranka itp kupuję sama i to głównie przez allegro, potem małż jak jest zainteresowany to mu pokazuję na co kasę wydałam ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, nie widzę żadnych plusów, ogólnie wszystko nieobecne/w normie, oprócz nabłonków płaskich-liczne, leukocyty 2-4-6, bakterie-bardzo liczne :(
    a parcie na pęcherz mam, ale myślałam, że to dziecko uciska, a od wczoraj doszło takie kłucie w środku.

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpoczęłam i jest ok;) mały kopie nawet skopał pilota od telewizora z brzucha;) ja to się zastanawiam jak takiemu małemu obciąć paznokcie? żebym mu paluszków nie poobcinała;p

czy was też tak boli kręgosłup? od tygodnia nie daje już rady..

a i Gosia dzięki za pomysł ze śliwkami namoczonymi w wodzie DAJĄ RADE ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:11

gosia86 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty i za wszelkie wyniki badań.
    Ja też miałam wczoraj płaczliwy dzień. Chyba wypłynęły ze mnie wszystkie emocje. Kładąc się do łóżka spać powiedziałam mężowi, że jestem egoistką, bo on ma tyle pracy, a ja jeszcze bym chciała, żeby przez chwilę skupił uwagę na mnie. Mamy teraz mało wspólnego czasu na rozmowy, a jak mu chce coś powiedzieć, że coś fajnego upatrzyłam co bym chciała kupić to robi minę jakby chciał powiedzieć: daj mi już spokój.
    Potem mnie głaskał i mówił żebym przestała płakać a ja stwierdziłam, że chyba muszę...więc powiedział: to płacz sobie i potem mi przeszło.
    Dziś zrobiłam bigos. Jak wróci z pracy to się zdenerwuje, że robiłam obiad...ale nie wiem czy bym chciała jeść bigos w jego wykonaniu:P
    Dziś odwiedza mnie moja siostra, która łaskawie znalazła dla mnie czas między chłopakiem a studiami. Mój mąż ma o mojej siostrze już coraz "lepsze" zdanie i chyba ma nerwy że ma przyjechać, a on w tym czasie będzie sprzątał całe mieszkanie na 2 dni przerwy od remontu, bo jutro mamy gości: moją kuzynkę z mężem i urodzoną w grudniu córeczką Małgosią. Zobaczę ją pierwszy raz na żywo i nie mogę się doczekać.
    Przynajmniej czas miło mi upłynie. Wogóle nasza wspólna babcia aż kwiczy na myśl, że jej pierwsze dwa prawnuki to Jaś i Małgosia...tak się złożyło:P

Co do rad: to moja teściowa chociaż wychowała 3 synów, to swoich uwag będzie miała tyle co nic...z tym, że już słyszę jak powtarza co moja bratowa robi, co posiada i będzie mnie szlak trafiał jak będzie mi mówiła, że mam robić tak jak ona.

Moja mama to mam wrażenie, że już mało pamięta z czasów opieki nad małym dzieckiem. Już teraz zaznaczam jej, że wiele rzeczy się od tego czasu zmieniło, są nowe produkty i są też badania nad tym że to co kiedyś się stosowało nie jest do końca dobre. Więc tylko kiwa głową i chyba bedzie bała się odezwać z uwagą. Jedynie rozwaliła mnie tekstem jak mówiłam, że muszę się wybrać na jakieś zakupy np. bielizne dla siebie - wygodniejsze majtki itd. I ona powiedziała, że musi poszukać, bo pewnie jeszcze gdzieś ma swoje jak chodziła w nich w ciąży 28 lat temu...takie reformy z wysokim stanem...heh. Nic jej na to nie powiedziałam. Jak się doszuka to i tak tego nie założe.

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ