X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze sorry za taki długi tekst:/

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Pigulska, nie widzę żadnych plusów, ogólnie wszystko nieobecne/w normie, oprócz nabłonków płaskich-liczne, leukocyty 2-4-6, bakterie-bardzo liczne :(
    a parcie na pęcherz mam, ale myślałam, że to dziecko uciska, a od wczoraj doszło takie kłucie w środku.
    O kurcze to niedobrze :/ zobaczysz co ci lekarz powie, na pewno dobrze by było żurawine włączyć do menu

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota rozwalił mnie tekst o bieliźnie po mamie
    Jaś i Malgosia super sie złożyło

Paulinqa dobrze że już lepiej sie czujesz i że śliwki pomogły

Ja bym po prostu chciała trochę zaangażowania od męża
    Teściowie też się nic nie pytają co mamy co potrzebujemy
    Wiem że gdyby mogli to pewnie by pomogli ale miło by było gdyby chociaż zapytali co mam
    A tak to tylko moja mama szaleje i siostra
    To nie tak że ja oczekuję że będą mi teraz wszystko kupować ale chodzi o to że chyba liczyłam na większe zainteresowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:37

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu rozumiem Cię bo u mnie jest podobnie zainteresowanie jest ale nie takie jakiego bym chciała ale cóż przecież nikogo do tego nie zmusimy :/ najgorsze jest to ze jak mały się urodzi to się wszyscy wtedy obudza i będzie mega zainteresowanie, na samą myśl juz mnie to przytłacza wiec wolę chyba teraz ten spokój

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak znam swojego męża to wiem ze teraz więcej zainteresowania od niego nie wykrzesam, no cóż faktem jest ze pracuje i często i długo go nie ma :( dlatego sama staram się go zaangażować niż czekać na jego inicjatywę, faceci chyba poprostu mają na ten temat inny punkt widzenia i kropka.

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na klachy do siostry na razie ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzięki za pamięć o sukience, fajna, ale chyba troszkę za krótka.. (nie wszystkie mamy takie nogi jak Ty ;) )

Paulinqa nie szalej tak ze sprzątaniem, dobrze, że już Ci lepiej i Mikołaj szaleje :)

Dziewczyny mój to ma zawsze i na wszystko dużo czasu, najchętniej wyprawkę by kompletował 20 maja (przy dobrych wiatrach ;) )- tak żebym do 25 zdążyła (ja) wyprać i wyprasować ;) Więc nauczona doświadczeniem sama kupuje co uważam za potrzebne. A mój się jeszcze nie rozczula nad ubrankami, baa jest przerażony jak widzi dziecko 6 miesięczne, że takie małe jest ;) mam nadzieję, że przy naszej córeczce będzie mieć trochę więcej odwagi :P (ale na wiele też nie liczę..)
    Co do zainteresowania teściów/teściowej- moja też w ogóle nie okazuje zainteresowania, nie pyta czy coś mamy kupione. Moja teściowa przeżywa drugą młodość i ciągle powtarza, że ona jest za młoda na takich dorosłych synów nie wspominając o byciu teściową a o babci to już nie wspomnę :P

Nojaniewiem, kciuki zapewnione :) co do bólu pęcherza to też nigdy nie miałam- przy zapaleniu pęcherza zawsze miałam tylko parcie na pęcherz, kilka kropelek moczu i piekło.
    A ja np mam tak, że jak dam mocz do takiego zwykłego pojemniczka to zawsze mi wyjdą bakterie a jak oddaje do jałowego to nic nie ma.

Pojadłam placków ziemniaczanych, ale od razu sobie zafundowałam podwieczorek ;)

poukładałam rzeczy, które dostałam od siostry (póki co po jej synku) to mam mnóstwo bluzeczek (coś ala kaftanik) i skarpetek ;) trzy czapeczki trochę bodziaków i pajaców. 2 kocyki, ale jeden taki kocyk minky też zamówię :P kilka pieluch tetrowych, taką matę do leżenia (jak już będzie maluch trochę starsza) kilka grzechotek i tyle pamiętam ;)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł powiedz jak tam te legginsy? nosiłaś już? a prałaś?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wszelkich spacerów i doczytałam co napisałyście. Dorotka mama jest niezła. Ja jak na początku mówiłam że musimy iść na takie usg genetyczne i tłumaczę po co to- zespół Downa itp. A moja mama wtedy:"Dziecko coś ty wymyśliła ja w ogóle o takich chorobach nie myślałam i nikt mnie nigdzie nie wysyłał". Dopiero mamie wytłumaczyłam że to nie moja fanaberia tylko takie są teraz standardy, od tego czasu już tylko dopytuje czy zdjęcia mamy. A ze spacerku wróciłam z tulipankami i cieszą teraz moje oczy :)

Dziewczyny współczuję Wam sprawy z ZUS-em. Każda z nas chciałaby już mieć większość wyprawki a tu tyle czasu czekać na pieniądze?! A z czego żyć? U nas ja zajmuję się zakupami a tatuś jest od podziwiania, mogę sobie wybierać co chcę bo on nie ma do tego zamiłowania a ja nie muszę biegać z nim po sklepach. Łóżeczko złożył mi zaraz jak tylko przywieźli. Ostatnio na prawdę nie mam co na niego narzekać. Ogólnie jakoś tak się kosztami podzieliliśmy że on płaci za wizyty u lekarzy a ja za wyprawkę, samo jakoś tak wyszło. Ostatnio jak byliśmy u gina to jak zaczął wyliczać kiedy rodzę to zamiast powiedzieć 3 ms to powiedział 2 :p chyba mu się już spieszy. Nawet sam z siebie testował składanie wózka. No i bardzo chce być przy porodzie więc do 1 maja zaciskam nogi.
    Jeszcze z półtorej godzinki i też odwiedzi mnie siostra :)

dorota1987 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:48

Bluberry, nojaniewiem, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:10

slash, dorota1987 lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam w domu ospę wietrzną :)

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM a to jest chyba zaraźne.. :/ mam nadzieję, że już to przechodziłaś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 17:10

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodziłam za bajtla :) No cóż pomyliłam wysypkę uczuleniową z ospą :) I moje dziecię już trzy dni chodziła z wykwintami.

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ktoś pytał, ja ten zestaw w rossmanie do paznokcie widziałam za 12/13 zł. Ale mój mąż stwierdził że nie wygląda porządnie i zrezygnowałam. Ale skoro mówicie, że jest ok, to kupię na pewno :)
    Natomiast mój mąż zaczyna wpadać razem ze mną w lekką panikę, bo zbliża nam się 30tc, a ja nie mam spakowanej torby i strasznie dużo rzeczy mi brakuje. I też nie wiem co z tym ZUSem, jestem na zwolnieniu od 15 listopada i pieniędzy nie dostałam. Nie mam łóżeczka, pościeli, koszul, staników, podkładów, apteczki, a jego pieniądze dopiero co przyszły i już prawie nie ma :(
    Znam ten bol, ja dopiero w piatek dostalam pieniadze za grudzien :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 17:20

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:10

• beti97 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy w brzuchach też macie takie anakondy jak ja?? Kiedy jestem aktywna kopie umiarkowanie, jak spaceruję podsypia, no ale ja już mam oczy na zapałki. Nawet 5 min nie da mi poleżeć i kopie aż boli. Boję się że po tatusiu będzie mieć zespół niespokojnych nóg. Teraz zamiast drzemać to bujam się na piłce i mam nadzieje że nie fiknę z niej bo przysypiam. Ciekawe co będzie jak się ta nasza Wiki urodzi. W brzuchu mało śpi, a spać chodzi ok 24-1 w nocy :/

Eklerka, MiM, gosia86 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Pigulska, nie widzę żadnych plusów, ogólnie wszystko nieobecne/w normie, oprócz nabłonków płaskich-liczne, leukocyty 2-4-6, bakterie-bardzo liczne :(
    a parcie na pęcherz mam, ale myślałam, że to dziecko uciska, a od wczoraj doszło takie kłucie w środku.
    Kup sok z zurawiny, u mnie juz po 2 tygodniach nie bylo w moczu zadnych dziwactw, a mialam nablonki, leukocyty, erytrocyty, bardzo liczne bakterie i szczawiany wapnia. Ale u mnie zakazenie ukladu moczowego przebiegalo bez objawow, zadnego pieczenia, szczypania, bolu, a i bez tego w kibelku bywalam co godzine :-D

Beti, nasz szkrab tez niewiele spi, co chwile czuje kopniaki, wiec darowalam sobie liczenie ruchow, bo kopie odkad tylko oczy otworze dotad dopoki nie zasne :-D w nocy budze sie na siku i za kazdym razem przynajmniej ze dwa razy kopnie zanim znowu zasne... A juz najbardziej przebiera raczkami jak prowadze auto ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 17:26

nojaniewiem lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zachwalam sok z żurawiny, działa cuda :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    są dzieci co maja ospę a prawie nic po nich nie widać 3 krosty i ot to cała ospa.. ja złapałam w wieku 23 lat Boże to była masakra ;/

Eklerka ale na szczęście odpuścili i udało Ci się wywalczyć swoje.
    Ale nerwow straconych nikt nie zwroci :-( Cale szczescie, ze pieniazki przelali, bo zycie z jednej niskiej pensji to horror :-(

5fjzaeq.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ