X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo ani jednego rostępa zazdroszczę :) mnie pociapało że szok, mimo zapobiegawczych kremów :)

• Slonko87 Nowa

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam i.. chociaż to smutne co piszecie dziewczyny, to jakoś raźniej się mi zrobiło, bo - jako, że w polsce mieszkam i spodziewam się dziecka - problemy finansowe nie są mi obce i dobrze wiedzieć, że nie jestem czarną owcą wśród tych wszystkich szczęśliwych mamusiek spoglądających na mnie z kolorowych zdjęć na portalach dla kobiet.
    Niestety u mnie wygląda to tak, że mąż chyba znosi to gorzej niż ja i... systematycznie się ode mnie oddala. Rozmawiałam z nim już wiele razy o tym, niestety poprawa po takiej rozmowie zwykle trwa krótko. Na chwilę obecną nastawiam się na to, że dziecko przyjdzie mi wychowywać samotnie. Wiem, że na usta ciśnie się "nie zasługuje na ciebie!", ale... łatwo mówić, gdy takie sentencje nie dotyczą osoby, którą się kocha na zabój;).
    No cóż - pożyjemy zobaczymy. Byle do maja, już nie mogę się doczekać tego małego bandyty, którego kopniaki budzą mnie w nocy (bardzo miła taka pobudka hihi).

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa https://www.google.pl/maps/dir/Szpital+Specjalistyczny+im.+Ludwika+Rydygiera+w+Krakowie,+Krak%C3%B3w/13b,+31-865+Krak%C3%B3w/@50.0913628,20.0174088,16z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x4716454e5c63cabf:0x488c3c4d58b25b47!2m2!1d20.019754!2d50.092585!1m5!1m1!1s0x47164545b7fac6dd:0x362fb4a01566bbfc!2m2!1d20.0264679!2d50.0900805!3e2 ;) gdzie dokładnie to nie wiem ;)

Dziewczyny to forum jest po to, żeby się wyżalić, przecież zawsze się wspieramy :)

Nana jeżeli pracodawca zatrudnia powyżej 20 pracowników to wtedy od niego będziesz dostawać pieniążki (ja tak dostaje- zawsze do 10dnia miesiąca).
    Współczuje Wam przepraw z zusem.
    Przepraszam, nie pamiętam, która to pisała, że zwolnienie z 5 stycznia dopiero dzisiaj dotarło do zusu- a może sama wysyłaj do zusu? A pracodawcy np tylko xero/skan/zdjęcie żeby się nie czepiał a przynajmniej pieniążki zawsze będziesz mieć do miesiąca na koncie a nie takie użeranie się :/ mnie to by szlag trafił jakby miesięczne opóźnienie było :/
    Co do problemów finansowych to każda z Nas czasem się z tym boryka i doskonale to rozumiemy..
    Ja też się liczę z każdym groszem, co miesiąc robię rozpiskę jaką dostane pensje i mam ją rozplanowaną niemalże do 30zł..
    w tym miesiącu np zmieniłam witaminy bo za femibion 2 płaciłam 40zł a kupiłam vitaminer za 20.

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu u mnie słońce świeci ale jak tak zimnooo....
    a co do rozstępów to mi też sie pojawiły ale nie na brzuchu.. chociaż pewnie nie obędzie się i bez tych
    Rika apartament piękny! ;)

ja to nie lubie najbardziej płacić rachunków ale lubie jak wypłata mężulka wpływa na konto ;D to jest mój ulubiony dzień;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • alma Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nawet Wam jeszcze nie podziękowałam za ostatnie słowa otuchy... Ja czekam na jutrzejszą wizytę u gina jak na szpilkach, nie mogę jeść ani spać... ciągły stres, czy po tym zajściu z kretem z małym wszystko ok... w dodatku od wczoraj boli mnie gardło dość mocno i nie wiem, czy to po gastroskopii, czy co... Pewnie będę musiała poszukać laryngologa...
    Gosia ja Cię doskonale rozumiem, ja zostałam zwolniona jak byłam na zwolnieniu chorobowym i od tego czasu nie pracuję, zaszłam w ciążę i utrzymujemy się z pensji męża, który jest za granicą, nie wiem co będzie jak wróci z pracą itp. Jakoś trzeba sobie radzić, więc i my damy radę. Głowa do góry kochana.

relg3e5e54dwhg22.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Dziewczyny wiem, ze cześć z Was zamawiała już wyprawkę. Czy możecie polecić jakiegoś sprzedawcę z przewijakami.? Jakie wanienki kupujecie? Nam się ta z ikei podobała, jest gumowana od spodu i wewnątrz, ale maleńka.
    Madziorek mi sie tez ta wanienka podoba ale podobno sa one niepraktyczne bo za małe i na początku niewprawionym mamą będzie trudniej w takiej małej wanience kapać wiec kupiliśmy taka najzwyklejsza, w zeszłym tygodniu firmy tega w Tesco sa po 13 zł
    Dokładnie ta
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92963a236f0e.jpg

madziorek, gosia86 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w walentynki o 4 rano trafilam do szpitala z plamieniem :-( krwiaka nie ma, lozysko sie nie odwarstwia a krew poleciala... I w sumie dzis wyszlam ze szpitala a nadal nic nie wiem :-(
    Za to mialam okazje polezec pod ktg i sluchac przez pol godziny pieknych odglosow <3
    Babelek wazy juz ponad 1400g i znowu nasluchalam sie, ze na porodowke mam sie szykowac w kwietniu a nie w maju :-P wymiarami odpowiadal 30t i 4d, a byl 28 i 5d... ;-) Ale czy to moja wina, ze tak rosnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 18:07

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel podasz linka do tych ciuszków nexta?

Pozdrowionka dla Was - resztę nadrobię wieczorkiem.

klz98u696p33kjce.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.nextdirect.com/pl/

Ja tez polecam nexta, zamawiałam tam sporo rzeczy i sa wszystkie jakościowo extra ado tego pajacyki maja zawijane rękawki wiec nie trzeba zakładać rękawiczek :) paczka przychodzi z Anglii ale faktycznie w 3 dni, minusem jest to ze trzeba mieć kartę kredytowa żeby zapłacić ale tez polecam:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka duża dzidzia :) najważniejsze ma się dobrze przykro mi z powodu szpitala.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka a może byłaś u ginekologa wcześniej i Cię badał ginekologicznie?
    najważniejsze, że już wszystko ok i że jesteście w domku!

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    A ja w walentynki o 4 rano trafilam do szpitala z plamieniem :-( krwiaka nie ma, lozysko sie nie odwarstwia a krew poleciala... I w sumie dzis wyszlam ze szpitala a nadal nic nie wiem :-(
    Za to mialam okazje polezec pod ktg i sluchac przez pol godziny pieknych odglosow <3
    Babelek wazy juz ponad 1400g i znowu nasluchalam sie, ze na porodowke mam sie szykowac w kwietniu a nie w maju :-P wymiarami odpowiadal 30t i 4d, a byl 28 i 5d... ;-) Ale czy to moja wina, ze tak rośnie...

Eklerka...oczywiście, że nie Twoja wina! Ja w ciąży z synkiem przytyłam w sumie 8 kg, więc nie tak dużo. Dbałam o to co jem...a dzieć urodził się prawie 4500 g, także czasami tak bywa. U nas w rodzinie sporo jest dużych facetów, więc geny tez w dużej mierze decydują. Mi też mówili, że zaraz urodzę, bardzo się denerwowałam i nastawiałam psychicznie na wcześniaka. Nakupowałam ubranek dla wcześniaków, a ciąże z synem przenosiłam. Będzie dobrze!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dla większości z nas dzisiaj jakiś taki problemowy dzień :/
    U mnie też wcale nie lepiej... chociaż na szczęście spadła mi gorączka ale za to zaczął się straszny katar i głowę mi rozsadza :(
    Do tego mały się obrócił i czuje go bardzo nisko, kopie po pęcherzu i szyjce...we wtorek wizyta i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Tez mam obawy przed porodem przedwczesnym :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka mój też będzie duży na ostatnim usg wyszło wzrostowo ze starszy o 2 tygodnie, ale zawsze trzeba wziąć pod uwagę ze są to pomiary orientacyjne :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam wasze opowieści o perypetiach z zusem to krew się w żyłach gotuje wrrrr
    Ja całe szczęście mam solidnego i terminowego szefa wiec do tej pory kasę dostaje w terminie i od to niego dlatego ze zatrudnia powyżej 20 osób

8p3ovfxm10p58typ.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie, jutro idę do szpitala na diagnostykę cukrzycy. Będę miała wreszcie czas żeby was nadrobić :) z młodą wszystko ok, łożysko, szyjka, brzuch, wszystko gra, tylko te wyniki glukozy... :(

KotMisia, gosia86 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka tez ciagle ostatnio mi się wydawało ze nasz mały jakoś szybko rośnie. A wczoraj lekarka go mierzyła 2 razy i szła sprawdzić dokładnie który tydzień bo jej nie pasowało i za mały wychodzi. Po prostu zawał :/ w końcu stwierdziła ze w sumie jest ok. Ale poprzednio wychodziło ze na tydzień przyrastał ponad 100 g a teraz ze w 2 tyg tyle urósł :( fakt ze inni lekarze mierzyli, inne usg, ale stres jeden.
    Nana dzięki za informacje :) ja w końcu zamówiłam kocyk, podusie i taka kostkę z metkami, bo podoba mi się to coś i myśle ze fajne na jedna z pierwszych zabawek. No i zamawiałam jak slash od bobasstyl, wiec powinni misia przysłać w gratisie :) slash długo czekałaś na przesyłkę? Ja wybrałam kuriera, ale swoje własne połączenie chciałam :)

201505111762.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy orientujecie sie czy mogę zrobić krzywa cukrzycowa pomimo tego ze jestem zainfekowana i biorę antybiotyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Współczuje wam dziewczyny z tym zusem te du...ki mogą wszystko a ty człowieku zęby w ścinę :/

Dobrze że ja w tamtym roku zatrudnilam się w firmie co zatrudnia ok 1000 osób to nie mam problemu z pieniędzmi :)
    A do tego jeszcze w misiącu w którym zaszłam w ciąże dostałam umowę na czas nieokreślony :)

Rika ależ masz piękny ten brzusio i duży :) A mój chłop mi mowi ze to ja mam duży brzuszek już ;)

Dziewczyny ile czasu od slubu jest na wyminę papierów i jak szybko trzeba zglosić pracodawcy /że sie zminiło stan cywilny ??

Ja dziś dostałam tyle ciuszków od 56 do 70 rozmiaru że kupić nie musze nic a jeszcze przedwczoraj zaczełam licytować dwie paki na alegro używanych ciuszków więc jak wygram licytację to zaopatrzenie pół roczne będę miała :) :)
    Miłego wieczorku :)

Co do zdjęć ze ślubu to my mieliśmy tylko cywilny to dużo zdjęć nie ma a i sukni białej też nie miałam bo kościelny za rok planujemy ale jakby któraś chciała to mogę na priv wysłać :)

• madziorek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana nie mam pojecia. Najlepiej zadzwoń do przychodni i zapytaj albo do lekarza.

201505111762.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ