X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zjadlam nalesniki bo mama smazy, zjadlam dwa i jestem pelna ale glowa sie jeszcze upomina, zeby jeszcze...

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie sny związane ze szkolą zawsze miałam w pierwsze dni feri zimowych bądź wakacji, ten koszmar ze trzeba isc do szkoły a tam sprawdzany, kartkówki na raz, obowiązkowo.

• Puella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres musi gdzieś znaleźć ujście....u mnie właśnie najczęściej w snach.

Jak śni mi się szkoła, wiem że musze wyluzować :p

Aga....dzięki za zdjęcia! Dużo radości z nich bije. I mąż jaki szczęśliwy :p Tort genialny! Domyślam się, że Twoja gorsza połówka takim fanem piłki jest.

AGA 30 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Stres musi gdzieś znaleźć ujście....u mnie właśnie najczęściej w snach.

Jak śni mi się szkoła, wiem że musze wyluzować :p

Aga....dzięki za zdjęcia! Dużo radości z nich bije. I mąż jaki szczęśliwy :p Tort genialny! Domyślam się, że Twoja gorsza połówka takim fanem piłki jest.

A no tak to kibuc piłkarz i prezes swojej wiejskiej drużyny :) No a tort to była niespodzianka odemnie dla niego :) Chociaż często kłutnie u nas o tą jego pasję i mecze to niech i w takim wielkim dniu ma boisko i piłeczkę przy sobie :)

Eklerka, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł na tort świetny, jeszcze nigdy u nikogo nie widziałam. Zwykle te bardzo tradycyjne (taj jak u mnie). Hehehehe....ja swojego nawet nie spróbowałam :p

AGA 30 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Ja dziś spałam jak susełek :)

Gabik - i tak trzymaj, ja tez jestem zdania niech brzuch czy pupa będą sobie jakie chca - malenstwo jest najwazniejsze, a mąż i tak nas kocha.

Wesołamama - mega zdolniacha.

Pigulska - super filmik.Ja juz kilka razy zabierałąm się do nagrania małej jak podskakuje i jak tylko brałąm tel albo aparat do ręki to ona przestawawała. Ot taka z niej mała łobuzolka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:19

PIGULSKA, WesołaMama, GabiK lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Pomysł na tort świetny, jeszcze nigdy u nikogo nie widziałam. Zwykle te bardzo tradycyjne (taj jak u mnie). Hehehehe....ja swojego nawet nie spróbowałam :p
    Żebym nie była stratna to wygląd tortu dla męża a smak dla mnie czyli czekoladowy :)
    A byl przepyszny :)

A już wiem jaki na kościelny zamówię tort :)
    http://zapodaj.net/1f5464e5ae679.jpg.html

Miałam w planie teraz taki tort ale za mało ludzi żeby go zjedli teraz było :)

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam po długim czasie. Czytam Was namiętnie ale nie nadążam odpisywać:)

WesołaMama śliczne butki! Właśnie zainspirowałaś mnie co teraz będę w wolnych chwilach robić. Zawsze szyłam i zapomniałam zupełnie o drutach i szydełku. Ale nadrabiam:)

Mała kopie jak najęta choć zdarzają jej się i dłuższe momenty że nie daje znaku więc wtedy w panikę wpadam olbrzymią. Ale jak pogładzę brzuch to zawsze po jakimś czasie się odezwie. Tylko budzić jej nie chcę bo później się przyzwyczai i będzie się budzić co 15 min:)

Dziś do lekarza. Mam nadzieję że wszytsko bedzie dobrze.

Dzięki za info o prawku. Zbieram się do wymiany od ... 7 lat ( zmiana nazwiska) i jakoś ciągle mi nie po drodze a teraz tym bardziej.. tyle że jeżdżąc nigdy nie wiem czy w końcu mnie nie przyszpilą i będzie mandacik... Na razie tyle lat się udało:) No ale wymienić trzeba. Szkoda że na czasowe. A wiecie może czy badania lekarskie też trzeba nowe mieć?

MiM, dorota1987, WesołaMama lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Aga 30 - to jesteśmy w podobnym "wieku" ciążowym - też w tym tyg rozpoczęłam 3 trymestr ;)

Moje dziecko nadal bawi się w dzidziusia - mata edukacyjna i fotelik samochodowy/nosidełko jest na topie od poniedziałku ;)
    Pokrowce z wózka gondoli i spacerówki już się suszą, to co mogłam dałam do pralki ale kilka elementów jak np budka czy parasolka, koszyk (bo tam w środku chyba tektura czy coś) umyłam ręcznie. Kurde jest z tym trochę roboty!!!

Moja od dwóch dni pije z butli ze smoczkiem i mówi że jest małym dzidziusiem co ma ospę. wdrapuję się na kolana i kładzie sie jak niemowlak a ja mam ją karmić wodą ;)

A co do praw jazdy - jakby co dalej jestem Panną. od 8 lat zbieram sie do wymiany ale jakoś mi nie po drodze :) Pewnie jak dostane mandat to pewnie wtedy wymienię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:21

AGA 30 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • slash Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella mi tez szkoła.
    Mi się czesto śni szkoła, albo sama podstawówka, albo pomieszana z liceum a czasami to wszystko mam w jednym nawet studia liceum i podstawówka i albo nie zdazam na mature albo na jakis egzamin, albo kolezanki - gdzies przede mna uciekają - takie cuda mi się śnią związane ze szkoła. Czesto się zastanawiam dlaczego akurat szkoła mi się śni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:21

klz98u696p33kjce.png

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM no właśnie z prawkiem mam tak jak Ty:)

• slash Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos - trzymamy kciuki za wizytyę.

Aga - świetny pomysł na torta.

Co do prawka ja mam od 18tego roku życia i nie wyobrazam sobie teraz nie miec.
    Wprawdzie gdy mieszka się w duzym miescie są autobusy, tramwaje i taksóki - wszędzie się dostaniesz. Jednak w małej miejscowosći bez samochodu i prawka jest ciężko.Przynajmniej jedno w rodzinie dobrze jesli ma prawko.

AGA 30 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się ostatnio śniło że kupuję wózek oglądałam go w sklepie jeżdziłam robiłam zdjęcia !! Koszował 625 zł i jakoś staro-nowoczesny był bo jakieś te rurki z ramy całej to jak sprzed 20 lat a reszta nowoczesna była :/ No i nie kupiłam chyba go na koniec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Kosogłos - trzymamy kciuki za wizytyę.

Aga - świetny pomysł na torta.

Co do prawka ja mam od 18tego roku życia i nie wyobrazam sobie teraz nie miec.
    Wprawdzie gdy mieszka się w duzym miescie są autobusy, tramwaje i taksóki - wszędzie się dostaniesz. Jednak w małej miejscowosći bez samochodu i prawka jest ciężko.Przynajmniej jedno w rodzinie dobrze jesli ma prawko.

Ja mam prawko 13 lat i też sobie nie wyobrażam bez auta żyć tym bardziej że mieszkam na wsi :)
    A mój mąż nie ma prawka bo dla niego to jest dziwna rzecz :) On i motoryzacja to jak ogień i woda :) :/
    Nawet wózek powiedział ze mam kupić sama bo on się nie zna na motoryzacji hi hi hi :)

dorota1987 lubi tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was pytanie. Chodzi mi o plan porodu, który jest dołączany do dokumentacji przy przyjęciu na porodówkę. Znalazłam w Internecie przykładowy wzór, tutaj: http://www.szpital.net.pl/fotki/z1/ginekologia/planporodu_wzor.pdf

Będziecie pisać taki plan porodu i załączać go do dokumentacji?

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to śni się praca i moja nawiedzona liderka prześladuje mnie to do tej pory bo tak kobieta wyżywała się nade mną psychicznie ale to długa historia

Dzwoniłam do szpitala który ewentualnie biorę pod uwagę żeby tam rodzić
    Chcialam się dowiedzieć kiedy można obejrzeć oddział ale nie było dzisiaj kobiety która się tym zajmuje i pani z którą rozmawiałam wzięła mój numer telefonu i jutro maja do mnie dzwonić
    Ogólnie to jestem zaskoczona takim podejściem no ale zobaczymy jutro czy doczekam sie telefonu ;)

Aga my byśmy pomogły zjeść torcik :*

Ja myślę że warto opracować plan porodu
    I uważam że lewatywa przed porodem to też dobre rozwiązanie
    Dużo zależy od położnej niektóre podkładają pieluszkę zakrywając odbyt rodzącej i jeśli nie było lewatywy to dziecko nie ma kontaktu z kupą mamy
    No ale są też takie które tego nie praktykują i gdy kobiecie zdarzy się kupa to niestety główka malucha może się w niej pobrudzić
    Dlatego wolę zrobić lewatywę i mieć większy komfort że nie załatwię się przy kimś no i uchronię dziecko od nie przyjemności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:39

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel nie wiedziałam że coś takiego istnieje...

• maribel Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos, ja też! Ale weszłam na stronkę www.gdzierodzic.info, a dokładnie na szpital, w którym chcę rodzić i tam jest właśnie informacja, cyt. "Plan porodu jest dołączony do dokumentacji".

A tu znalazłam plan w takiej formie: http://www.szkolarodzenia.wroclaw.pl/index.php?str=194

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:40

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam na razie nie planuje jeszcze porodu :) Ze szkoły rodzenia dostałam listę rzeczy potrzebnych w tym szpitalu co mam zamiar rodzić to wiem co i jak:) Zwiedzanie porodówki też bedziemy mieli więc będę widziała co gdzie i kiedy a i położne opowiadają jak to jest w tym szpitalu akurat bo tam pracują :)
    A znając życie jak się zaplanuje to i tak pójdzie wszsytko inaczej :)

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel, w opisie mojego szpitala na gdzierodzic.info też to jest. widzocznie nieuważnie czytałam:) Będę szła do szkoły rodzenia tam to się podpytam

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ