Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma sprawy Karolcia. Dobrze, że jest efekt
.
Paulinqa, ten syrop to Lactulosum, na zaparcie, jak już nic innego nie pomaga.
Beti97, mi lekarz mówił, że Fortrans się stosuje jak potrzeba oczyścić 2-3 metry jelita (np. przed kolonoskopią). Wtedy lewatywy już nie powinno się robić. Może faktycznie dlatego taki miałaś efekt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 16:02
-
paulinqa wrote:a ja chcicałam powiedziec że zamówiłam łóżeczko oby przyszło w porządku
)
Ja wczoraj dostałam naszą szafę i komode, przed chwilą tel ze wózek też już gotowy do odbioruwydatków w tym miesiącu co nie miara
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ofeline tak do Strzelina jutro mają do mnie oddzwonić ciekawe czy doczekam się tego telefonu. Aż sprawdziłam na kiedy masz termin i czy jest szansa spotkania na porodówce;)
Mi się nie chce jechać na SR ale chyba się wybiorę
Moje dziecię zwariowało i od wczoraj urządza harce ale to cudowne
Ofeline miłe są takie sytuacje szkoda tylko że tak rzadko się zdarzajągosiunia lubi tę wiadomość
-
Gosiu szansa zawsze jest bo tak naprawdę nigdy nie wiadomo kiedy dziecko zechce wyjść
To czekam na relacje z odwiedzin, ja chyba tez się tam przejadę.
Moje dziecię tez się rozpycha ostatnio, brzuch mi faluje normalnie. Jest to o wiele lepsze od kopniaków jak dla mniegosia86 lubi tę wiadomość
-
Pigulska mam dwa razy w tygodniu we wtorki i środy
Muszę obejrzeć ten Twój filmik
Nasza księżniczka wczoraj tak brykała że aż czułam jak fala przez brzuch idzie
A jak ma gorszy dzień i mało się rusza to zaraz wpadam w panikę czy z nią wszystko dobrze
Ofeline chciałabym pojechać w piątek
Muszę Wam powiedzieć że zaskoczył mnie dzisiaj mąż
Po pierwsze pytaniem czy nie będę miała nic przeciwko jeśli by dzisiaj wypił po kielichu z ojcem bo to będzie ostatnia okazja bo do maja to on już pić nie może bo gdyby coś się działo w sensie że trzeba jechać do szpitala to on musi być trzeźwy
Coś na ten temat wczoraj nadmieniła położna
Pewnie gdybym to ja coś takiego mówiła to nie byłoby takiego efektubo co tam ta baba wygaduje
Karolcia88, PIGULSKA, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość
-
melduje się po wizycie... ze średnimi wiadomościami
Mała waży 948g, ale ma za mały brzuszek do swoich rozmiarów. Ogólnie jest większa bo odpowiada 27+5 tygodnia (aktualnie mam 26+2) a brzuszek młodszy o tydzień bo 25+3. Lekarz mówił, że dobrze by było żeby różnica nie przekraczała 14 dni a u nas już jest 16 dni różnicy między główką i pozostałymi wymiarami a brzuszkiem.. Kazał na razie się nie martwić bo jeszcze nie spadło do 5 centyla, póki co jesteśmy na 17 (z tym wymiarem) więc się postaram być dobrej myśli.... Powiedział, że jak na przyszłym badaniu (za miesiąc) też wyjdzie taka różnica to wracamy do clexanu, żeby był lepszy przepływ krwi. Mam zmienić asprargin na asmag forte bo podskoczył mi za bardzo potas. Powiedział że dobrze gdybym nie przytyła nic do następnej wizyty (!!!!!!) chyba będę się żywić powietrzem... a z lepszych wiadomości to pomimo twardego brzucha szyjka przez miesiąc skróciła się tylko o 1cm i dalej się mieścimy w normie.
No i że zastanowi się czy mnie nie wysłać do szpitala na sterydy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 17:28
-
Karolcia życzę aby wszystko się unormowało, bądź dobrej myśli...
Ja jak szukałam opinii o szpitalach to znalazłam negatywny komentarz o moim lekarzu, że nie wykrył wady nerki u dziecka podczas ciąży i urodziło się z jakimś zakażeniem wewnątrzmacicznym..
Teraz się zastanawiam czy u mnie wszystkie pomiary wykonał prawidłowo...
Choć lekarzem jest bardzo dokładnym, wszytko tłumaczy i zleca dużo badań
dobra nie nakręcam się, musi być dobrze ! -
Karolcia - wiadomości faktycznie średnie ale ważne że nie bardzo złe! Trzeba mieć nadzieję i wierzyć że wszystko będzie dobrze!
Ja od stycznia chodzę na NFZ do swojej lekarki i tam jest taki sprzęt że oprócz wagi dziecka i jego tętna nic nie da się zrobić...
Więc pewnie pójdę do niej prywatnie po 30 tc na dokładne pomiary.
Właśnie teściowa była u Nas - przywiozła owocki, naleśniki z serem i ciasteczkaPobawiła się z Emilką a ja poleżałam sobie w tym czasie przed TV. Ja to mam złotą teściową
aaaa i kwiatki Żąkile przyniosła abyśmy już poczuły wiosnę
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolcia na pewno będzie dobrze;) musi być
a to masz nie jeść nic????? przecież to jest niemożliwe... ja teraz jem mało a widze że brzuchol rośnie i na pewno mnie przybywa...
strasznie mnie dzis głowa boli zaraz wezme tabletke bo nic nie pomaga
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5065764492&ref=last-visited
a łózeczk takie białe proste bez udziwnień -
Karolcia postaraj się być dobrej myśli ale wiem ze lekarz musiał was nieźle zmartwić
i chyba trudne będzie teraz kontrolowanie Twojej wagi
wierze ze Malutka podgoni wymiary i wszystko będzie dobrze i obejdzie się bez pobytu w szpitalu
Wesoła teściowa na medal! Moja mnie dziś znów uraczyła plackami ziemniaczanymi mniam