X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak GabiK kładę się na boczku a budzę na plecach ;)

Idę jakiś obiad nastawić. Miłej niedzieli :*

GabiK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Widzę że tu piękne fotki, figury i torby szpitalne ;)

Wczoraj cały dzień byliśmy u Teściów którzy mieszkają nad zalewem więc z Emilką spędziliśmy sporo czasu na spacerkach karmiąc kaczki ;)
    Uwielbiam jak czuć już wiosnę.
    Emilka mówi do mnie: "Mamo chce już wiosnę bo wtedy siostrzyczka się urodzi" ;) Ciekawe jak to będzie, czy zdaje sobie sprawę że jedynaczką już nie będzie hihi

gosia86, KotMisia lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to nie wiem jaki wozek chce. Najpierw obstawialam camarelo carmela chyba sie tak nazywal ale widze, ze zadna z was o nim nawet nie wspomina. Kiedys byl tez typem Magic. Ale chyba jak wiekszosc z was wybrala tako. My z zakupem wozka czekamy do marca lub poczatku kwietnia.

Juz nie moge sie doczekac. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny a ja pół nocy nie przespałam. Przeforsowałam rękę - bo mi się chciało okna umyć, i siatkę z zakupami nosić.
    Kurczę jaki ból - posmarowałam w nocy maścią przeciwbólową i zjadłam apap ale i tak dupa usnęłam dopiero ok 3 nad ranem. Dzisiaj przychodzi do nas rehabilitant do męża - musi spojrzeć na moją rękę czy to np nie jest zapalenie mięśnia.

Teraz już jest lepiej ale ból był niesamowity. Kurczę wolę już rodzić niż przechodzić takie męczarnie.

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny a ja pół nocy nie przespałam. Przeforsowałam rękę - bo mi się chciało okna umyć, i siatkę z zakupami nosić.
    Kurczę jaki ból - posmarowałam w nocy maścią przeciwbólową i zjadłam apap ale i tak dupa usnęłam dopiero ok 3 nad ranem. Dzisiaj przychodzi do nas rehabilitant do męża - musi spojrzeć na moją rękę czy to np nie jest zapalenie mięśnia.

Teraz już jest lepiej ale ból był niesamowity. Kurczę wolę już rodzić niż przechodzić takie męczarnie.

03.02.2014
  • WesołaMama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam wózek - gondole jaki my mamy po Emilce:
    Jedo Fyn

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/661de848a188.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8743401cbc1.jpg

I z innej beczki. Moja nowość. Mini Espandery/sandały na lato dla Milenki ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c171b4e129d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 10:12

Ofelaine, gosia86, GabiK, Bluberry, beti97, gosiunia, PIGULSKA, Anielka, KotMisia, Wonderwall lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM - oszczędzaj się kobieto!
    Ja też planuję pomyć okna (jak Emilka wróci do przedszkola) ale zamierzam myć po jednym oknie dziennie co by się nie wysilać ;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesolaMamo skreca mnie (tak pozytywnie oczywiście) jak patrze jakie cudenka potrafisz robic :):) nie moge wyjsc z podziwu. Zdolniacho !

WesołaMama lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia wzielismy oliwkowo-czarny. U nas Wwie ciezko bylo znalezc sklep z tymi wozkami. Omege Grey na zywo widzialam zolta i zielona. I te kolory raczej zgadzaja sie z tym co widac na zdjeciach w necie. Nie sa jaskrawe,tylko takie "przytlumione" . Rzeczywiscie grey jest dla wyzszych tatusiow i mam. Black pare cm nizszy,wiec dla moich 160cm idealny.
    Ale popatrz sobie jeszcze na LoveStory, dziewczyny,ktore byly zdecydowane na Moonlight Grey wziely Moonlight Love Story. Ale nie wszedzie mozna go dostac :-(

KotMisia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba sporo z nas jest po ciężkiej nocy
    Ja dyżurowałam od 3:30 do 6 do tego ból głowy
    Wesoła Mama fajny wózek
    Ja wczoraj znalazłam idealny dla nas na olx ale mąż ciągle ma czas
    Więc mu powiedziałam że wózek jak używany to też trzeba wyprać tapicerkę
    My się dzisiaj nudzimy
    Pojechalabym na sklepy połazić ale bez kasy bez sensu jechać a poza tym mąż mnie nie chce zabierać no we Wrocławiu epidemia grypy

KotMisia myślę że Michał zrozumie ale wiem że to trudna rozmowa była bo u nas podobna sytuacja że nie lubię jeździć do teściów a tym bardziej zostawać tam na noc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to koniec leniuchowania, zbieram sie do kosciolka. Odezwe sie po obiedzie.

Cos mi sie zdaje, ze w tym 3 trymestrze to bedziemy na zmiane narzekac na wszystko :) no coz takie uroki tego trymesru :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jedyne co doskwiera i mnie denerwuje to palce u rąk jak kołeczki wkurza to w domowych pracach a obieranie ziemniaków i czegokolwiek to już w ogóle

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zmykamy do Kościółka.
    Na obiadek mamy pomidorówkę i gołąbki z sosem pomidorowym od teściowej ;)

Miłej, słonecznej niedzieli ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, jestem w szoku bo wg Belly jestem już w 8 miesiącu, a tak sobie liczyłam wg siebie, że to będzie dopiero w czwartek. W sumie nie istotne, ale jak to zobaczyłam to sobie zdałam sprawę, że to już nie żarty. Moja noc też nie należała do lekkich, bo w nocy często boli mnie podbrzusze i krocze, a samo przewracanie na drugi bok zadaje sporo bólu. Przydałaby mi się taka drabinka jak czasem są w szpitalu. Dwa razy byłam w nocy w wc, jak dla mnie to dużo, bo to spory wysiłek tak wstać. Po drugim razie o 4/5 nad ranem mój Jaś dostał czkawkę, a potem tak figlował w brzuchu, że myślałam, że wyjdzie. Aż mnie to przeraziło. Nawet sobie wyobraziłam, że jak wstanę kolejny raz z łóżka to już pojedziemy prosto do szpitala, bo taki ucisk czułam w dole brzucha. Na szczęście jutro wizyta to sobie doktor poogląda.

Z tego wszystkiego znowu śniła mi się szkoła i że próbowałam napisać sprawdzian z historii i że miałam ściągę, ale była cała zamazana, a do tego nauczycielka, niezapomniana p. Henryka stała prawie cały czas nade mną. Potem z kolei śniło mi się, że byłam w szpitalu, Jaś się już urodził. Poród mi się nie śnił, tylko że mi już dzieciątko chcieli położyć. Jaś ważył 2,6kg i nie było przy mnie mojego męża, tylko mój tata. A chwilę później przez cc miała rodzić moja siostra. Co za sen.

Może to głupie ale tak się zastanawiam, bo niektóre z Was będą rodzić w koszulach szpitalnych. W moim szpitalu się rodzi w swojej koszuli albo t-shircie. No właśnie rodzi się w ubraniu, a potem? Dziecko kładą nam na goły brzuch, które ma podpełznąć do odkrytej piersi, a z dołu w między czasie rodzi się jeszcze łożysko i ewentualnie lekarz szyje awarie. Czyli co? Na sam koniec leży się chyba nago, bo nie wiem jakby zwinąć koszulę, żeby coś przysłaniała. Pytanie jedno z głupich...ale z nudy myślę o byle czym.

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto nasz wóz :)

536037ddf7104735med.jpg
    2a86c5bb0d109770med.jpg

dorota1987, beti97, gosia86, gosiunia, PIGULSKA, Anielka, WesołaMama, KotMisia, maribel, katalina, Karolcia88, Ofelaine, czarna panda lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka zapytalam o to wczoraj na SR i polozna powiedziala,ze po prostu zadziera sie koszule lub koszulke wysoko, a mame przykrywaja,zeby zapewnic prywatnosc i intymnosc. I ze wiekszkosc mam zostawia koszule po porodzie w koszu,bo krew,kal itd :-/ Ja sie zastanawiam czy by nie wziac podkoszulki meza i poprosic o rozciecie do pasa,zeby dzidzius w calosci stykal sie ze mna skora a nie tylko w wycieciu na piersi.

dorota1987 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek to super bryka! Mowilas,ze uzywany? Jesli tak to super okazja Wam sie trafila,bo wyglada zupelnie jak nowy. Ma chyba taka fajna funkcje,ze siedzisko spacerowki mozna ustawic w pozycji lezacej?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska nas tez cena początkowo odstraszyła, ale kupiliśmy zestaw używany, z duża ilością dodatków, jeszcze mamy dostać nowa rączkę, bo ta (o dziwo) nie podobała się mojemu mężowi ;) mam torbę, parasolkę, moskitierę, folie przeciwdeszczowa, koszyk na zakupy, śpiworek do spacerówki. Koła przednie mozna wymienić na takie podwójne szerzej rozłożone (wtedy jest 4kolowiec) albo przednie pompowane terenowe.
    Wózki Tako mi się podobały, ale jak zobaczyłam ich wagę to niestety od razu je skreśliłam. A ten quinny z gondola niecałe 12 kg wazy. Maz wczoraj wniósł gondole, spacerówkę i stelaż na raz do góry a w gondoli były jeszcze dodatki i zakupy ;) no nic zobaczymy jak będzie służył i jak będzie z zadowoleniem :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Madziorek to super bryka! Mowilas,ze uzywany? Jesli tak to super okazja Wam sie trafila,bo wyglada zupelnie jak nowy. Ma chyba taka fajna funkcje,ze siedzisko spacerowki mozna ustawic w pozycji lezacej?
    Jeśli tyłem do kierunku jazdy to leżąca i półleżąca a przodem dodatkowo siedzenie prosto. Rzeczywiście wyglada dobrze, na stelażu są lekkie rysy od składania i tyle. Na tyle fajnie, ze ludzie sprzedawali zaledwie 20 km od naszej miejscowości, wiec jechaliśmy pomacać go na żywo :)

GabiK lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja wczoraj zamówiłam łożeczko i wózek :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21c731b67374.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/166e743654a3.jpg

beti97, madziorek, gosia86, PIGULSKA, Anielka, Karolcia88, Ofelaine, Catyyy lubią tę wiadomość

‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ