Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anielka to moja Ola jak Twoje Malenstwo leży w poprzek. I może to głupio zabrzmi ale chciałabym jeden dzień spokoju od tych dzikich wygibasow.
Bo u mnie od rana do wieczora impreza w najlepsze. Obiadu zjeść nie mogłam tak kopala po jelitach. Zmęczona jestem. Czuję się jak stara babka, do tego marudna
Teściowa znów mi zrobiła przykrość komentując moje zdjęcie. Kurde jak się nie ma nic miłego do powiedzenia to lepiej się zamknąć. A ona że widać że Paulinka się zmienia, ale niech sie nie przejmuje po porodzie jej przejdzie. Boże co za zmija. Najgorszy typ baby. -
Dziewczyny mam pyatnie. W tym tygodniu weszłam w siódmy miesiąc. Myślimy z mężem i córcią aby pojechać na kilka dni na późniejsze ferie tak w drugiej połowie marca. W sumie z Krakowa do Szklarskiej Poręby około 3-4 h jazdy autem.
Czy Wy planujecie podróże w tym terminie? 13 marca mam wizytę u gin więc wiadomo, że spytam ją o zdanie ale zastanawiam się czy to będzie dobra czas na podróże?
I czy któraś z Was była w Szklarskiej Porębie? Słyszałam i czytałam, że jest tam kilka tras na spacery z 4 - latką więc i ja powinnam dać radę???
-
Gosiu dzieki za rade, w marcu sie tam wybierzemy pooglądać.
Kotmisia wspolczuje tesciowej I chyba cie rozumiem z tymi wygibasami bo Moje dziecko dzis mnie szokuje. Od wczesnego ranka czuje ja niemal bez przerwy.
Nie zebym narzekala ale to dla mnie nowosc.
Nawet sie ciesze po trzech dniach spokoju ze tak bryka, chyba ze chce mi cos przekazac a ja glupia sie nie domyslam.
Babie nigdy nie dogodzisz
Dzis lenimy sie z mezem. Nadal auta nie mamy wiec niedziela przed tv.
-
WesołAMama jeśli nic sie nie dzieje to spokojnie lekarka pewnie pozwoli jechać najwyżej zrobicie sobie więcej postoi w trasie
Ja byłam w szlakrskiej ale wtedy nie patrzyłam pod kątem dziecka czy kobiety w ciąży
Ale do wodospadu kamienczyka docierały laski w butach na obcasie więc powinnaś dać radę
KotMisia co za wstretna baba ta Twoja teściową
Tak jak mój teść
Ostatnio jak u nas byli zrobilam pranie i chcialam wystawić na taras mąż wyszedł na taras i trzeba było podać mu suszarkę to ja razem z teściową (teściowa miała dzień wcześniej biopsję piersi) targałyśmy tą suszarkę a teściu siedział i komentował że my nie możemy dźwigać a sam dupy nie ruszył
Piekę karpatkę -
Karpatka... Ale bym zjadła. Ale juz trochę późno na zakupy i grzebanie.
Moja teściowa na wózek zareagowała: o trójkołowiec czyli wywrotka? A dziś przyszła pomacala, pojeździła po pokoju i mówi ale super. Ale najpierw co nagadała to swojebo ona widziała jak facet wywrócił wózek i ten wózek miał 3 koła. Sory ale mój tata wywalił gondole, w której byłam ja i która miała 4 koła
A i zazwyczaj teściowa mi komentuje ze mi się kurtka opina coraz bardziej i podwija na tyłkujuz olewam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:30
-
Mój teść do wagi piórkowej nie należy a tez mi wytykal ostatnio ze mi podszekwa wystaje z płaszcza ale leję na niego i mam w d.pie to co mówi
Nam tez podoba się quinny ale mood na co mój brat powiedzial ze 3-kołowy to jak taczka ale każdy kupuje to co mu sie podoba i na vo go stać
A brat i cala reszta rodziny mieli okazje wykazać sie przy swoich dzieciach
Ja musialam zapożyczyć się u mamy w mleko bo na masę by nie starczyło:) -
Sama robię bardzo prosty przepis:
Ciasto: 1 szkl. wody,1 szkl mąki, 1/2 kostki margaryny, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 jajka
Margarynę zagotować z wodą do gorącej dodać mąkę, ostudzić, dodać po jedynym jajku ucierając na koniec dodać proszek do pieczenia.podzielić na dwie części
Piec okolo 30 minut w 180 stopniach (na złoty kolor wszystko zalezy od piekarnika mój potrzebuje zawsze parę minut więcej niż w przepisach)
Masa: 1/2 litra mleka, 1/2 szkl cukru pudru, 2 łyżki mąki pszennej, budyń waniliowy, kostka margaryny
Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem, budyń i mąkę rozpuścić w pozostałym mleku, wlać do gotujacego się mleka
Ostudzić i utrzeć z margaryną
Ja na wierzchu daje jeszcze polewę czekoladowągosiunia lubi tę wiadomość
-
Witamy się niedzielnie.
Madziorek, my też kupiliśmy z mężem używany wózek, tylko że Mutsy 4Rider Single Spoke z wszystkimi dodatkami. Koszt nowego z dodatkami jak podliczyłam to ok. 3600zł a my zapłaciliśmy 1/4. Wózek bardzo zadbany, więc myślę, że trafiony zakup.
Powiedzcie mi dziewczyny, ile pakujecie do szpitala podpasek, majtek jednorazowych, wkładek laktacyjnych i pampersów dla dziecka?
-
miscelle ja również wybieram się na te targi Time Kids. myślisz, że można będzie tam normalnie wszystko kupować dla dziecka? zależy mi głónie na wyborze wózka, bo wiem, że bedzie m.in.firma Tako, której to mi sie podoba model grander play
Ofeline nie tylko ty myślisz o Carmeli carmela mi tez sie ona podoba w wersji żakardowej i mam właśnie dylemat -
Maribel u nas podejrzewam ze wyszło tak samo z cena. jeszcze rączkę wymienimy i będzie ok. U nas jedynie na ramie są małe rysy od składania wózka. Podejrzewam ze w nowym po 2-3 tyg używania tez bym miała i się zaplakiwala nad nimi, bo taka juz jestem
A potem to może właśnie to kółko, zależy jak się będzie prowadzić no i ewentualnie coś na bieżąco co się przypomni. Maribel a prałas juz tapicerkę? Bo sie zastanawiam czy wybrać jakiś środek do tapicerki, czy najpierw w zwykłym proszku a potem dziecięcym
Co do wyprawki szpitalnej to wiem tylko tyle ze u nas paczkę pampersow dla dzieci każą zabrać. A dla dorosłych to koleżanka po cc użyła w szpitalu 4 takich pampersow dla dorosłych a potem te podkłady bella mama i ze najlepsze sa gatki siatkowe z hartmana wg niej -
marlencia wrote:miscelle ja również wybieram się na te targi Time Kids. myślisz, że można będzie tam normalnie wszystko kupować dla dziecka? zależy mi głónie na wyborze wózka, bo wiem, że bedzie m.in.firma Tako, której to mi sie podoba model grander play
Ofeline nie tylko ty myślisz o Carmeli carmela mi tez sie ona podoba w wersji żakardowej i mam właśnie dylemat
zawsze w ostatni dzień targów czyli sobotę wystawcy sprzedają, i to czasem z dobrymi rabatami. Ja się właśnie w sobotę wybieram, bo czwartek i piątek to dni dla branżowców i spotkań b2b. -
U mnie w szpitalu napisali,ze dla dziecka male opakowani pieluch, za to dla mamy 3! opakowania podkladow! Ja mam hartmanna i belli.
A co do Smyka, pracowalam w zarzadzie u nich i wiem,ze marza na produkty jest ustalana na poziomie kilkuset %. Jesli nie maja wyprzedazy albo promocji to nie warto przeplacac. Czesto produkt przeceniony lub w promocji nadal jest drozszy niz w innym sklepie
-
Madziorek, wszystko zależy od wózka. Najlepiej ściągnij sobie w Internecie instrukcję obsługi. Tam będziesz miała wytyczne co do prania. W moim np. podpinkę i obicie można prać ręcznie w delikatnym środku do prania w temperaturze max 30 stopni. Nie można prać w pralce i suszyć w suszarce.
A plamy można usunąć środkiem piorącym w płynie bez wybielacza.madziorek lubi tę wiadomość