X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:57

madziorek lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka to moja Ola jak Twoje Malenstwo leży w poprzek. I może to głupio zabrzmi ale chciałabym jeden dzień spokoju od tych dzikich wygibasow. :( Bo u mnie od rana do wieczora impreza w najlepsze. Obiadu zjeść nie mogłam tak kopala po jelitach. Zmęczona jestem. Czuję się jak stara babka, do tego marudna ;)

Teściowa znów mi zrobiła przykrość komentując moje zdjęcie. Kurde jak się nie ma nic miłego do powiedzenia to lepiej się zamknąć. A ona że widać że Paulinka się zmienia, ale niech sie nie przejmuje po porodzie jej przejdzie. Boże co za zmija. Najgorszy typ baby.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pyatnie. W tym tygodniu weszłam w siódmy miesiąc. Myślimy z mężem i córcią aby pojechać na kilka dni na późniejsze ferie tak w drugiej połowie marca. W sumie z Krakowa do Szklarskiej Poręby około 3-4 h jazdy autem.
    Czy Wy planujecie podróże w tym terminie? 13 marca mam wizytę u gin więc wiadomo, że spytam ją o zdanie ale zastanawiam się czy to będzie dobra czas na podróże?

I czy któraś z Was była w Szklarskiej Porębie? Słyszałam i czytałam, że jest tam kilka tras na spacery z 4 - latką więc i ja powinnam dać radę ;) ???

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dzieki za rade, w marcu sie tam wybierzemy pooglądać.

Kotmisia wspolczuje tesciowej I chyba cie rozumiem z tymi wygibasami bo Moje dziecko dzis mnie szokuje. Od wczesnego ranka czuje ja niemal bez przerwy.
    Nie zebym narzekala ale to dla mnie nowosc.
    Nawet sie ciesze po trzech dniach spokoju ze tak bryka, chyba ze chce mi cos przekazac a ja glupia sie nie domyslam.

Babie nigdy nie dogodzisz :)
    Dzis lenimy sie z mezem. Nadal auta nie mamy wiec niedziela przed tv.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołAMama jeśli nic sie nie dzieje to spokojnie lekarka pewnie pozwoli jechać najwyżej zrobicie sobie więcej postoi w trasie
    Ja byłam w szlakrskiej ale wtedy nie patrzyłam pod kątem dziecka czy kobiety w ciąży
    Ale do wodospadu kamienczyka docierały laski w butach na obcasie więc powinnaś dać radę

KotMisia co za wstretna baba ta Twoja teściową
    Tak jak mój teść
    Ostatnio jak u nas byli zrobilam pranie i chcialam wystawić na taras mąż wyszedł na taras i trzeba było podać mu suszarkę to ja razem z teściową (teściowa miała dzień wcześniej biopsję piersi) targałyśmy tą suszarkę a teściu siedział i komentował że my nie możemy dźwigać a sam dupy nie ruszył

Piekę karpatkę:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka... Ale bym zjadła. Ale juz trochę późno na zakupy i grzebanie.
    Moja teściowa na wózek zareagowała: o trójkołowiec czyli wywrotka? A dziś przyszła pomacala, pojeździła po pokoju i mówi ale super. Ale najpierw co nagadała to swoje :/ bo ona widziała jak facet wywrócił wózek i ten wózek miał 3 koła. Sory ale mój tata wywalił gondole, w której byłam ja i która miała 4 koła :)
    A i zazwyczaj teściowa mi komentuje ze mi się kurtka opina coraz bardziej i podwija na tyłku ;) juz olewam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:30

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teść do wagi piórkowej nie należy a tez mi wytykal ostatnio ze mi podszekwa wystaje z płaszcza ale leję na niego i mam w d.pie to co mówi
    Nam tez podoba się quinny ale mood na co mój brat powiedzial ze 3-kołowy to jak taczka ale każdy kupuje to co mu sie podoba i na vo go stać
    A brat i cala reszta rodziny mieli okazje wykazać sie przy swoich dzieciach

Ja musialam zapożyczyć się u mamy w mleko bo na masę by nie starczyło:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mood jest ładny. Tez czytałam ze quinny jak taczka są. Ale koła mozna wymienić jak komuś nie pasuje. Tak jak pisałam wcześniej my kupiliśmy używany. Jeny a ja teraz mam ochotę na karpatke. Gosia robisz cała sama czy wspierasz się paczka?

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama robię bardzo prosty przepis:
    Ciasto: 1 szkl. wody,1 szkl mąki, 1/2 kostki margaryny, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 jajka
    Margarynę zagotować z wodą do gorącej dodać mąkę, ostudzić, dodać po jedynym jajku ucierając na koniec dodać proszek do pieczenia.podzielić na dwie części
    Piec okolo 30 minut w 180 stopniach (na złoty kolor wszystko zalezy od piekarnika mój potrzebuje zawsze parę minut więcej niż w przepisach)
    Masa: 1/2 litra mleka, 1/2 szkl cukru pudru, 2 łyżki mąki pszennej, budyń waniliowy, kostka margaryny
    Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem, budyń i mąkę rozpuścić w pozostałym mleku, wlać do gotujacego się mleka
    Ostudzić i utrzeć z margaryną

Ja na wierzchu daje jeszcze polewę czekoladową

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, może jutro, trzeba dokupić jajka i margarynę. Chyba ze mozna masło zamiast margaryny?

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masło nawet lepsze niż margaryna tak myślę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się niedzielnie.

Madziorek, my też kupiliśmy z mężem używany wózek, tylko że Mutsy 4Rider Single Spoke z wszystkimi dodatkami. Koszt nowego z dodatkami jak podliczyłam to ok. 3600zł a my zapłaciliśmy 1/4. Wózek bardzo zadbany, więc myślę, że trafiony zakup.

Powiedzcie mi dziewczyny, ile pakujecie do szpitala podpasek, majtek jednorazowych, wkładek laktacyjnych i pampersów dla dziecka?

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabel dobre pytanie
    Sama nie wiem ile czego wziąć
    Czasem na stronach szpitala podają ilości chyba

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle ja również wybieram się na te targi Time Kids. myślisz, że można będzie tam normalnie wszystko kupować dla dziecka? zależy mi głónie na wyborze wózka, bo wiem, że bedzie m.in.firma Tako, której to mi sie podoba model grander play

Ofeline nie tylko ty myślisz o Carmeli carmela mi tez sie ona podoba w wersji żakardowej i mam właśnie dylemat

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel u nas podejrzewam ze wyszło tak samo z cena. jeszcze rączkę wymienimy i będzie ok. U nas jedynie na ramie są małe rysy od składania wózka. Podejrzewam ze w nowym po 2-3 tyg używania tez bym miała i się zaplakiwala nad nimi, bo taka juz jestem ;) A potem to może właśnie to kółko, zależy jak się będzie prowadzić no i ewentualnie coś na bieżąco co się przypomni. Maribel a prałas juz tapicerkę? Bo sie zastanawiam czy wybrać jakiś środek do tapicerki, czy najpierw w zwykłym proszku a potem dziecięcym ;)
    Co do wyprawki szpitalnej to wiem tylko tyle ze u nas paczkę pampersow dla dzieci każą zabrać. A dla dorosłych to koleżanka po cc użyła w szpitalu 4 takich pampersow dla dorosłych a potem te podkłady bella mama i ze najlepsze sa gatki siatkowe z hartmana wg niej :)

201505111762.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia wrote:
    miscelle ja również wybieram się na te targi Time Kids. myślisz, że można będzie tam normalnie wszystko kupować dla dziecka? zależy mi głónie na wyborze wózka, bo wiem, że bedzie m.in.firma Tako, której to mi sie podoba model grander play

Ofeline nie tylko ty myślisz o Carmeli carmela mi tez sie ona podoba w wersji żakardowej i mam właśnie dylemat

zawsze w ostatni dzień targów czyli sobotę wystawcy sprzedają, i to czasem z dobrymi rabatami. Ja się właśnie w sobotę wybieram, bo czwartek i piątek to dni dla branżowców i spotkań b2b.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu napisali,ze dla dziecka male opakowani pieluch, za to dla mamy 3! opakowania podkladow! Ja mam hartmanna i belli.
    A co do Smyka, pracowalam w zarzadzie u nich i wiem,ze marza na produkty jest ustalana na poziomie kilkuset %. Jesli nie maja wyprzedazy albo promocji to nie warto przeplacac. Czesto produkt przeceniony lub w promocji nadal jest drozszy niz w innym sklepie :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina te chusteczki do wyłapywania kolorów są super :) ja kupuje w rosmanie i są rewelacyjne. Szczególnie jak mam jakąś nową rzecz i nie wiem czy puści kolor czy nie.

katalina lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wrzucicie zdjęcie tych chusteczek do prania :)

Gabik a to wredoty. Ale kobiety w ciąży i małe dzieci to żyła złota...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, wszystko zależy od wózka. Najlepiej ściągnij sobie w Internecie instrukcję obsługi. Tam będziesz miała wytyczne co do prania. W moim np. podpinkę i obicie można prać ręcznie w delikatnym środku do prania w temperaturze max 30 stopni. Nie można prać w pralce i suszyć w suszarce.
    A plamy można usunąć środkiem piorącym w płynie bez wybielacza.

madziorek lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ