Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelinkie wrote:i jak się prowadzi
?
ja właśnie zastanawiam się nad JEDO FYN Memo i Tako Moonlight
Dziewczyny gondola w Jedo fun ma chyba 80 cm, a w Tako moonlight 88 cm. Więc spora różnica.
Do jakiego wieku się dziecko wozi w takiej gondoli ?nie wiem jak długo mały będzie w gondoli myślę że na zimę będzie zmiana na spacerówke
-
Apteczna wyprawka dla noworodka:
- bepanthen maść - rodzice bardzo polecają na pupkę, zwłaszcza podrażnioną, może być maść linomag, tormentiol na podrażnienia.
- gaziki jałowe 5x5
- sól fizjologiczna
- aspiratorek do nosa
- octenisept do przemywania pępuszka
Dla mamy
- podkłady poporodowe typu Bella + podkłady seni na łóżko 90x60
- tantum rosa do podmywania
- majtki poporodowe
- maść na sutki np Maltan , może być też linomag
Co do czopków glicerynowych czy paracetamolu w czopkach to bym się wstrzymała. Nie każde dziecko ma zaparcia, a paracetamol jest w różnych dawkach i później okaże się że nie był potrzeby a starszemu dziecku i tak trzeba podać dawkę odpowiednią do wieku. Poza tym zawsze tatę można wysłać do apteki jak jest potrzeba. Jeżeli już to w razie czego kupiłabym paracetamol w syropie.czarna panda lubi tę wiadomość
-
Powiem tak na większości preparatów napisane nie stosować poniżej 3 miesiąca, ale lekarze kropelki typu espumisan pozwalają nawet brać 3 tyg maluchą jak je bardzo męczy. Ja zalecam wtedy żeby rodzice zmniejszyli ilośc kropli. No ale jest wiele takich mam że potrafią przyjść i zrąbać bo lek nieodpowiedni do wieku maluszka i chcemy je otruć. Ja sama jak ciepła pieluszka, czy suszarka nie da rady to sięgnę po krople, bo to że jest napisane powyżej 3 mięsięcy to zabezpieczenie producenta źe gdyby dziecku coś się stało to on za to nie odpowie lub po prostu nie testował leku na dzieciach poniżej np 3 ms. Ja nie kupuję póki co lekarstw bo nie wiem czy się przydadzą, a mało to nie kosztuje. A jak się boicie podać kropli to można zakupić na początek herbatkę z kopru włoskiego.
-
Witamy sie i my
Nam jeszcze z zakupow została szafa, regał i łóżeczko. Do łóżeczka oczywiście wszystkoi wlasciwie cała wyprawka dla mnie
I dla małego przewijak, wanienki itd. Nie wiem nawet od której strony sie za to zabrac i musze przysiąść na spokojnie i uporządkować swoją listę
Miłego dnia -
Dzień dobry
Mój mąż też poszedł o 6 do pracy więc się przewracam z boku na bok
Muszę uzupełnić apteczke bo mam chyba połowę z tych podstawowych potrzebnych rzeczy.
Chorobsko odpuściło wiec może nawet dziś wyskocze na zakupy
Jeśli chodzi o termometry bezdotykowe polecam z firmy Microlifepóki co testowałam tylko na sobie i nie mam żadnych zastrzeżeń
może jedynie poza głośnością, po pomiarze pika dość intensywnie
Ja mam model NC100
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 07:18
-
Pigulska my kupiliśmy taki zapinany z boku na zamek a na górze na ramiączkach
Ofeline czas ucieka nie wiadomo kiedy, wczoraj mówię do męża że zostało nam 10-11 tygodni. Stwierdził że jemu sie dłuży i juz nie może się doczekać
PIGULSKA, Anioł lubią tę wiadomość
-
Kupiłam też rożek ale to bardziej ze względu na to jak przyjdzie ktos nie wprwaiony w trzymaniu dziecka żeby mu ułatwić
Ale jak sobie teraz pomyślę to jakieś egoistyczne uczucie mi się włącza że nikomu jej nie damhahaha
Taa jak coś to mają jeszcze pół roku przecież
Moja siostra mówiła że jej syn spal w takim długo i przynajmniej miała pewność że się nie rozkopał w nocy. Ja kupiłam taki od 0-6 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 07:34
Ofelaine, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Moj mezu wczoraj stukal do brzuszka i mowil do malej.. kluska wychodz juz bo takie nudy ze nie ma co robic a tak to chociaz jakies zajecie będzie
Oczywiscie krzyknelam nie, nie jeszcze siedz w srodku bo teraz to za szybko.
a potem będzie narzekal, ze niewyspany, ze za glosno, ze nie mozna odpoczac..
Ja spiworek dostalam od kuzynki.gosia86, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość
-
Znalazłam na stronie smyka promocję na piękne śpiworki z motherhood i są właśnie takie z funkcją podpinki ze wystarczą nawet do 12 miesięcy
a rożek to mam z tą samą myślą no i w szpitalu będzie potrzebny
Ofelaine mój cały czas mówi do brzucha ze mały ma być grzeczny i dawać się rodzicom wyspaćgosia86, WesołaMama lubią tę wiadomość