X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Nie byłabym sobą gdybym nie wygarnęła i nie powiedziała co myślę. Skończyło się kłótnią. Podziękowaliśmy za obiad i wyszliśmy. Teraz jedynie złość we mnie kipi.

Zawsze najgorzej z rodziną. Oni najdotkliwiej przywalą człowiekowi. No nic...to nie koniec świata. Zaczynam od początku poszukiwanie nowego imienia, o którym oni się nie dowiedzą. Niech tylko zgłosi się ona do mnie z jakąś prośba, to ja już podsumuję. Dziewczyna w domu siedzi, na utrzymaniu męża, zero ambicji, zero motywacji do pracy. Do tej pory wciąż o coś mnie prosiła, a to zawieź ją tu, a to tam, bo prawka nie ma. Koniec z prywatną taxówką, teraz niech autobusami się wozi. Wrrrr...... Swoją drogą baby jak się wkurzą (patrz ja) to naprawdę są złośliwe.

Puella wymyślcie nowe imię, ale zaczekaj z decyzja do jej porodu, bo może jeszcze jej sie odmieni :) kurczę wiecie Pola to tez mój tył był choć mężowi sie nie podoba. Ale będzie Kuba i po kłopocie ;)

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pepko wczoraj oglądałam ładne rożki, ale nie wiem czy kupować, czy dziecku nie za gorąco w nim będzie na tą porę roku?

WesołaMama lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie po dwóch tygodniach jestem sama w mieszkaniu. Dziecko w przedszkolu, mąż w pracy ;) Chwila dla siebie.
    Córka nie mogła się doczekać kiedy pójdzie do przedszkola choć dodała dyplomatycznie: "z mamą też jest fajnie w domu ale stęskniłam się za koleżankami" ;) (Byłą chora i maiła wolne 2 tyg.)

Śpiworek mam jeden po córce na rozmiar 68 ale spokojnie można mniejsze dziecko też tam włożyć. U Nas się sprawdził. W nocy mi się odkopywała a tak to była w śpiworku i cały czas przykryta. Z tym że nie kupuję więcej bo wydaje mi się że w porze letniej będzie zdecydowanie w tym za ciepło...

MiM, gosia86 lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do małych dzieci i dzwigania je przez innych to ja właśnie najbardziej boję się że moja Emilka będzie chciała być pomocna albo pomyśli że dzidzia jest jak lalka że może ją wziąć na rączki...
    Tłumaczę jej teraz że sama bez pomocy mamy nie będzie mogła brać dzidziusia na rączki bo dzidziusie mają szyjkę słabą i mięśnie słabiutkie i nie potrafią trzymać główki. Że trzeba je tak specjalnie podtrzymywać pod główką, że to nie jest łatwe itp.
    A Emilka: "Ale przecież kości ma więc szyjka będzie trzymać główkę" ;)

Aż strach się bać - będę misiała pilnować aby nie zostały same w pokoju ;)

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ☺ Katlina nie martw się figurą na pewno znikną te kilogramy, ja mam odwrotną sytuację, mi wszyscy wytykają, że mam malutki brzuszek i dzidzi pewnie nie wygodnie.
    A co do brania na rączki malenstwa przez inne dzieci to też się boję. Mój luby ma chrzesniaczkę w wieku 7 lat, która ma szalone pomysły. Ostatnio zaczęło mnie denerwować, jak głaszcze i tuli mój brzuch, niby to słodkie, że tak okazuje miłość, ale mi strasznie nie wygodnie i czasami robi to przy obcych, gdzie czuję się niezręcznie.
    Ostatnio zrobiłam się bardzo przewrazliwiona i łatwo wyprowadzić mnie z równowagi.

WesołaMama lubi tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:38

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy - Moja 4 letnia córka też okazuję miłość do brzuszka ;) Z tym że czasem ją stopuję gdy chce zbyt mocno wyprzytulać siostrzyczkę ;)

W przedszkolu za to niezła z niej aktorka! Zawsze gdy daje mi całusa na do widzenia mówi: "Mamusiu baw się dobrze w domu ;) I całuje brzuch przez moją kurtkę, aby wszyscy na korytarzu widzieli że ONA będzie mieć siostrzyczkę" ;)

gosia86, dorota1987, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama...ja mam podobne obawy. Boję się żeby mój nad wyraz energiczny syn nie uszkodził swojej siostrzyczki. Myślę, że wszystko w praniu się dotrze. Na pewno oczy dookoła głowy.

Chociaż z tym pilnowaniem, różnie bywa. Ostatnio oglądałam bajki z synem i mnie zmogło, przysnęłam na 20 minut. Budzę się, a synek mówi "mamo, zrobiłem ciap ciap". Wiedziałam, że to oznacza problemy. Syn wyjał portfel z mojej torebki, a z niego całą gotówkę jaką miałam, dokumenty. Banknoty pociął, dowód rejestracyjny naciął, na szczęście na dowodzie osobistym stępiły mu się nożyczki. Życie matki na pewno nie jest nudne, każdy dzień zaskakuje.

WesołaMama, gosia86, katalina, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek mam dokładnie taki, po córce tylko rozmiar 68, kupiony dawno temu na wyprzedaży 5-10-15:
    http://szafka.pl/c831940-spiworek-5-10-15-rozmiar-62.html

Ewelinkie - takiego otulaczka to nie miałam, zawijałam tak w kocyk ale moja Emila lubiła mieć luz więc długo tak nie owijałam ;)

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski. Po wizycie. Wszystko ok. Waga w górę, cukry w normie. Dostałam pozwolenie na 1 grzech kulinarny w tygodniu. :)

A ja rożek chcę kupić żebym sama małej krzywdy nie zrobiła. ;)

Jutro wizyta u gin. Tak bym chiala malutka zobaczyć :)

Puella, gosia86, katalina, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki otulacz świetny na sam początek, ale wydaje mi się, że tylko na chwilkę. Póżniej niemowlę zaczyna poznawać swoje ciało (macha rączkami), musi mieć "luzy" żeby w pełni wykorzystać mobilność stawów.

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć majóweczki, witam się z ładnym słoneczkiem za oknem. KotMisia, super że dobre wieści po wizycie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i Wy też trzymajcie dziś za moją. Już się zaczynam stresować, ale tak bardzo cieszę się, że to dzisiaj. Ciekawa jestem ile będzie ważył mój Jaś, według belly powinien od 1,5-2kg. Tak się boję, że przybrał za mało, bo nie ma miejsca, żeby rosnąć. Na ostatniej wizycie wyszło że przytył 100g, a jeszcze wcześniej to podwoił swoją wagę. Doktor mówił, że było by źle jakby przybrał więcej niż te 100g, bo ma za mało miejsca i się ciągle martwię.

gosia86 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Majóweczki, do wszystkich dziewczyn które maja swoje działalnosci i czekaja na zus. Tez przez to dlugie oczekiwanie przechodziłam i dowiedziałam sie że ZUS ma termin wypłaty pierwszego zasillku 30 dni od dnia opłacenia składki ZUS za miesiac w którym powstalo zwolnienie lekarskie. np. poszłyscie na L4 20 stycznia ( za styczen zapłaciłyscie skaładkę do 10 lutego- czyli zus ma czas wypłaty zasiłku do aż 10 marca :/ )

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Nie byłabym sobą gdybym nie wygarnęła i nie powiedziała co myślę. Skończyło się kłótnią. Podziękowaliśmy za obiad i wyszliśmy. Teraz jedynie złość we mnie kipi.

Zawsze najgorzej z rodziną. Oni najdotkliwiej przywalą człowiekowi. No nic...to nie koniec świata. Zaczynam od początku poszukiwanie nowego imienia, o którym oni się nie dowiedzą. Niech tylko zgłosi się ona do mnie z jakąś prośba, to ja już podsumuję. Dziewczyna w domu siedzi, na utrzymaniu męża, zero ambicji, zero motywacji do pracy. Do tej pory wciąż o coś mnie prosiła, a to zawieź ją tu, a to tam, bo prawka nie ma. Koniec z prywatną taxówką, teraz niech autobusami się wozi. Wrrrr...... Swoją drogą baby jak się wkurzą (patrz ja) to naprawdę są złośliwe.

Oj tak jakbym widziała moją szwagierkę - na utrzymaniu męża, którego wiecznie nie ma w domu, a ona sama z dwójką chłopaków.
    No coż chcą sie dowartościować nasze rodziny naszym kosztem :) Ale pokaż jej że jesteś lepsza :)
    Jest tyle pięknych imion dla dziewczynek :D

Ja też sie boje że Mojej coś strzeli do łba i będzie chciała Młodego brać na ręce - ale Matyldzie jak powiesz żeby nie ruszała to nie ruszy :)
    Moja p jest na tyle kochana że jak zasnę na kanapie to ona po cichaczu bierze mój telefon i tnie w angry birds :)
    Wesoła a ile lat ma Twoja pierworodna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:14

03.02.2014
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina - w pierwszej ciazy przytylam +18 kg. Po porodzie od razu zeszlo -10kg. Potem stopniowo i w sumie nie moglam zrzucic 6 kg pomimo fitnessu itp. Ale w sumie i tak lepiej wygladalam z waga 61kg niz 55 kg wzrost 170 cm. Teraz zaczelam od wagi 62kg a teraz mam 66,5 kg czyli +4/5 kg ale wiem ze nadrobie w ostatnim trymestrze ;-)
    Ja dupke cala mam pocieta przez rozstepy i to nie od ciazy tylko od okresu wzrostu/ dojrzewania czyli od dawna.
    Kazda kobieta jest inna. Teraz najwaznieszy dzidzius, figura zajmiesz sie po porodzie. Polecam na you tube Chodakowska ;-)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam się po ciężkiej nocy , źle spałam. Już drugi raz miałam taki przypadek że obudziłam się i powietrza nie mogłam złapać, duszno mi było i w nocy przy otwartym oknie siedziałam. Nie wiem czy to teź nie przez stres i uciskającą macicę na płuca. Z wysłaniem B. w Świat jakoś sobie poradziłam chociaż było mi strasznie ciężko. Trochę łez wylałam, ale teraz już będzie lepiej. Wieczorem mamy się zdzwonić na skypie. Biedny zastanawiał się czy z lotniska się nie cofnąć bo tel nie odbierałam , a ja poszłam do lidla po zakupy na obiad i zapomniałam tel. Szkoda mi go bo bardzo się o nas martwi i smutno mu było że nie popatrzy na Malutką na usg 3 trym, ale bardzo też chce żeby nam nic nie brakowało. Ja o wyprawce chwilowo nie myślałam ale na początku marca znowu muszę dokupić parę rzeczy. Na 16 15 idę na usg <3 proszę o kciuki i my z Wiki trzymamy za resztę wizytujących Mam. Żeby zająć od rana głowę to porobiłam porządki a teraz odpoczywam.

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    hej Majóweczki, do wszystkich dziewczyn które maja swoje działalnosci i czekaja na zus. Tez przez to dlugie oczekiwanie przechodziłam i dowiedziałam sie że ZUS ma termin wypłaty pierwszego zasillku 30 dni od dnia opłacenia składki ZUS za miesiac w którym powstalo zwolnienie lekarskie. np. poszłyscie na L4 20 stycznia ( za styczen zapłaciłyscie skaładkę do 10 lutego- czyli zus ma czas wypłaty zasiłku do aż 10 marca :/ )

Shaja....ale bez problemu dostałaś po tym okresie wyczekiwania? Ja już czekam prawie 2 miesiące, został im już tylko tydzień na podjęcie decyzji. Miałam nadzieję, że wcześniej się z tym uporają.

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....warto zapłacić za usg 3D/4D? Byłyście zadowolone z jakości nagrań?

Będę się teraz umawiała na usg ok 30 tyg i tak mnie kusi ta opcja 3D, ale nie wiem czy warto wydać te 200 zł. "Normalne" usg bez zdjęć i nagrań mam za darmo w pakiecie i stąd ten ból.

3i49df9htr170int.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Shaja....ale bez problemu dostałaś po tym okresie wyczekiwania? Ja już czekam prawie 2 miesiące, został im już tylko tydzień na podjęcie decyzji. Miałam nadzieję, że wcześniej się z tym uporają.

Puella dostałam pieniążki dokładnie 2 dni przed ich ostatecznym terminem. Też czekałam 2 miesiące :/ ale na pocieszenie Ci powiem że jak już dostałam to za 2 tygodnie dostałam już następne ;)

Jeżeli będą miec zastrzeżenia to powinnaś dostać pismo listownie z datą kontroli ZUS.

Puella lubi tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella "ciap ciap" mnie rozwaliło jednak dzieci to szkodniki jak mawia moja koleżanka
    jej siostrzeniec wywala garnki z szuflad w kuchni i sam włazi do tych szuflad dom nowy a zdemolowany

Nie potrafię sobie miejsca w domu znaleźć jak męża nie ma, kilka godzin niby było fajnie bo miałam czas tylko dla siebie ale teraz jakoś tak pusto :(
    fakt był u mnie mama ale ona czasem działa mi na nerwy

ja za usg płacę 170 zł i w dobrej woli lekarza jest to czy przełączy na 3d czy nie ostanio zrobił nam kilka zdjęć w 3d ale filmu nie mamy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ