X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przyjdzie walizka to chyba tez zacznę się pomału pakować
    Wlasnie mama doprowadzila mnie do szału bo przyszła po łańcuch do piły (mąż miał zawieść go do ostrzenia i tak wiezie w nieskończoność) a ta przyszla bo brat mój będzie zawoził jeden to ten drugi tez by wziął
    Oczywiście ja nie wiem gdzie ten łańcuch a ta stoi mi nad głową i truje i zagląda po kątach a mąż nie odbiera
    Przecież z du.y jej tego łańcucha nie wyciągnę
    Grrrrr zawsze potrafinie wqrwic jakimś Malo istotnymi pierdołami

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella pierwsze słyszę o takim specyfiku :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na kolki tylko to pomogło, więc ja już kombinuję żeby chociaż jedną buteleczkę sobie sprowadzić.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Pigulska ta Weronika85 to jakis spam, podobno wielokrotnie zglaszany adminowi.
    Yhym spoko ;) a ja z dobrej woli chciałam pomóc echhhh

GabiK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu rozumiem Twój gniew ja ostatnio robiłam gimnastykę z kablem do tel bo mama stwierdziła że może ten który jest ma jakieś wady i dlatego trzeszczy jak się rozmawia. No i walczyłam z przekładaniem go przez regał, klęczeniem i wtykaniem go w odpowiednie wtyczki :/ nie wiem czemu ale też mam takie wrażenie może i samolubne, ale jak przywiozę Małą do domu to nikomu nie pozwolę jej wziąć. Jakoś czuję że u mnie jej będzie najlepiej, ewentualnie u tatusia. A propos śpiworków ja też zakupiłam w Tesco z Kubusiem Puchatkiem.
    No i denerwują mnie komentarze na temat noszenia i spania z dziećmi. Zobaczysz jak będziesz dużo nosić i brać dziecko do łóżka to będzie taka miungwa , niedorajda. A we mnie aż się gotuje jak w kotle. Ja i tak zrobię po swojemu , właśnie dam dziecku tyle miłości i kontaktu ze mną ile będzie potrzebować. Wczoraj mówię do siostry i do mamy że zobaczę co Wiki będzie lubić i tak będę postępować to usłyszałam że tak jak nauczę tak będzie lubić. A właśnie że gówno prawda bo jak nie będzie chciała spać w śpiworku to będzie się darła i kładzenie w nim na siłę nic nie da. No ale ja oczywiście jestem ta głupia bo dzieci jeszcze nie mam i patrzą na mnie przez palce.

GabiK lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę sensu kupować nowych ręczników, jak te które wezmę do szpitala całkiem się zniszczą to je wyrzuce i wtedy kupię nowe ;)

Gosia jakbym widziała moją mamę... jak czegoś chce ode mnie a mowie ze tego nie mam lub nie wiem gdzie jest to ona gotowa mi po szafkach grzebać i szukać. Wtedy nie ma litości i won! Oczywiście kocham moja mamę ale są granice ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Zgodnie z obietnicą zaglądam, odzywam się, że żyjemy całkiem dobrze.
    Mam nadzieję, że u Was również wszystko dobrze.

WesołaMama, PIGULSKA, gosiunia, Bluberry, katalina, beti97 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mężowych pomysłów to mój ostatnio stwierdził po co mamy kupować małemu kołderkę jak przecież mogę wziąć swoją letnią i złożyć na 4 części! Myślałam że padnę :P

Ofelaine, GabiK, gosia86, WesołaMama, gosiunia, Bluberry lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga30 zgrabny brzusio i fakt ze biust go póki co wyprzedza ;)
    Jak tam świeżo upieczeni małżonkowie?? Odczuwasz zmianę stanu cywilnego? ;)

AGA 30 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska padam ;) heheh mężowie nasi są boscy, co jeden to ma lepsze pomysły :D

Magic co się z tobą działo?? Odpoczywasz od nas??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:14

PIGULSKA lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Aga30 zgrabny brzusio i fakt ze biust go póki co wyprzedza ;)
    Jak tam świeżo upieczeni małżonkowie?? Odczuwasz zmianę stanu cywilnego? ;)

Ach ja ten nasz ślub to traktuję jak tylko formalność :) Bo mieszkamy ze sobą jakieś 5 lat żyjemy jak małżeństwo od dawna wiec nic się nie zmieniło :) No tyle że nazwisko i obrączka na palcu :)

Biust fakt wyprzedza jeszcze brzuch hi hi ciekawe czy to się zmieni czy biust dalej będzie rósł :/ Pewnie jak mleko przyjdzie to dwa berety i gumkę zamiast stanika bedę nosić :)

gosia86, PIGULSKA, WesołaMama, madziorek, dorota1987, GabiK lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt Adze to tylko pozazdrościć biustu :)

Beti też współczuję moja to mi chociaż odpuściła wszelkie głupie zadania do zrobienia
    Ale ja po prostu nie znoszę jej wścibstwa bo przychodzi i wszędzie zagląda i robi obchody po pokojach
    Co do dziecka i wszystkich rodzinnych mądrości to tlumacze jej od jakiegoś czasu że sami będziemy kąpać mała to mama na siłę uszczęśliwia mnie i zaprasza moją bratową do kąpania
    Wiec powiedziałam do bratowej ze nie życzymy sobie odwiedzin przez dwa tygodnie od porodu
    Oczywiście było gadania ze jak ona urodziła to jej rodzice przyjechali zaraz po wyjściu ze szpitala

No to dzieki Wam mam jeden wydatek mniej :) poświęcę mężowe ręczniki :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Beti....może się orientujesz, czy już można kupić w naszych aptekach Sab Simplex?

Przy synku kupowałam w Niemczech przez znajomych, może już coś w tym temacie się zmieniło.

Sab Smplex - miałam sprowadzone 2 butelki ale nam niestety nie pomógł :/ Kolki skończyły się dopiero po skończeniu przez córkę 3 miesięcy.
    Podobno są też na allegro al słyszałam że lubią być podróby...

A słyszałaś o nowym skuteczniejszym leku na kolki - LEFAX ?
    Niestety też w Niemczech lub w Austrii (ponoć tu tańszy). Koleżanka miała i mówi że o wiele lepszy niż Sab Simplex - choć wiadomo że na każde dziecko może działać co innego.

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aga i teraz już jesteście Państwo ;)
    Jak ci się zacznie laktacja to uhuhuhu będzie co nosić ;)
    U mnie to niestety tylko brzuch widać a biust przy nim zaginął :P ale cóż każda kobieta jest inna :) i nie przejmuję się

AGA 30 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolki podobno są jakies rurki windi sie to nazywa czy jakos tak ale nie pytajcie jak to działa bo nie mam pojęcia
    http://m.ceneo.pl/14403881

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:27

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje mam i teściowych :(

Moja teściowa dziś dzwoni i pyta jak Emilka po długiej nieobecności w przedszkolu, czy chętnie została itp.
    Po czym pyta czy mamy już łóżeczko dla dzidzi? A ja na to, że jeszcze nie bo czekam na pierwszą wypłatę od ZUS, a ona na to że Ona i Teść chcą nam dać pieniądze na łóżeczko, że chcą taki prezent zrobić dla małej ;)
    Miło mi się zrobiło....
    Ale niejednokrotnie pisałam że moja teściowa to SKARB ;)

Magic, PIGULSKA, gosia86, gosiunia, beti97 lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:

Magic co się z tobą działo?? Odpoczywasz od nas??

Nie mam czasu ;) szukałam po znajomych, kto rodził w tym szpitalu co my chcemy i trochę wpadłam w wir ogarniania nas do tego wielkiego dnia. Poza tym marzec to dla nas wyjątkowy czas....samych urodzin ;) pierw teściowa, potem dzien kobiet, moje urodziny, mojego ojca i chłopaka siostry mojego męża :) więc w marcu to ja nie wiem czy w ogóle będę miec czas na zaglądanie do Was :)
    Podczytywałam jakiś czas temu, ale jakos nie miałam nic do powiedzenia na poruszane tematy ;)

Mam juz wszystko rozpisane co musze kupić więc teraz tylko kasę odkładać i kupować :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • jagoodka Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo, czytłam, że jest etap kupowania wózków spodobał mi się ostatnio Expander Mondo Ecco ale widziałam tylko na zdjęciach w Internecie
    http://kocarky.pl/93,3w1-expander-mondo-ecco-cappuccino.html

stąd moje pytanie czy któraś może kupiła, oglądała, słyszała jakieś sprawdzone opinie?

zem3i09k4whxuchc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    No Aga i teraz już jesteście Państwo ;)
    Jak ci się zacznie laktacja to uhuhuhu będzie co nosić ;)
    U mnie to niestety tylko brzuch widać a biust przy nim zaginął :P ale cóż każda kobieta jest inna :) i nie przejmuję się

Już pogodziłam się z tym ze będę wyglądać jak dojna krówka hi hi :/ No cóż nic się nie zrobi ale cały czas mówię ze jak w lotto wygram to idę na zmniejszenie :) I oby wygrać szybciej w tego lottka bo alfabetu braknie mi na określenie rozmiaru biustu :)

gosia86, WesołaMama, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sab simplex to z tego co sie orientuje jest to samo co espumisan ale ma większa dawkę simeticonu

WesołaMama lubi tę wiadomość

201505111762.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ