Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga- dwa berety i gumka, padłam:)
Pigulska - na 17:00 mam wizytę, ale idę o zakład, że wejdę do gabinetu o 18:00. Na szczęście mogę zadzwonić do rejestracji i zapytać jaka obsuwa, a autem do gabinetu 5 minut:)
Wiecie co? Też chciałam kupować ręczniki, ale mam tam jakieś ciemniejsze. W sumie najbardziej szkoda jakbyśmy miały brać biały albo kremowy, a inny jak się podbrudzi to pewnie sie spierze jak np. mąż weźmie od razu do domu. A nawet jak się zniszczy, to może lepiej potem dokupić sobie nowy do domu? Ja kupiłam dwa ręczniki przed ciążą. Nie wezme ich do szpitala, bo jeden jasno zielony, a drugi w pasy granatowo białe. Ale wiecie, ze po tylu miesiącach prania zostawiają po kąpieli na ciele taki meszek? Chyba by mnie nerwy wzięły jakbym w szpitalu się wykąpała i miała na skórze granatowy albo bordowy meszek i jeszcze miała się nakremować czy coś.
Dziewczyny zdarza się Wam, że boli Was jajnik? Mnie czasem pobolewa prawy od 3 dni...chyba to jajnik.PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Na kolki podobno są jakies rurki windi sie to nazywa czy jakos tak ale nie pytajcie jak to działa bo nie mam pojęcia
http://m.ceneo.pl/14403881
Dział to tak, że wkładasz ją maluchowi w pupę, żeby odeszły gazy. Niektóre położne zalecały kiedyś wkładanie termometru. Ta sama zasada.
Ja miałam windi, ale samo się nie sprawdziło. Dopiero w połączeniu z kropelkami przynosiło ulgę.
Windi było dobre na zatwardzenie, ja synek nie mógł zrobić kupy, to windi zawsze pomagało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:00
gosia86 lubi tę wiadomość
-
beti97 wrote:Gosiu rozumiem Twój gniew ja ostatnio robiłam gimnastykę z kablem do tel bo mama stwierdziła że może ten który jest ma jakieś wady i dlatego trzeszczy jak się rozmawia. No i walczyłam z przekładaniem go przez regał, klęczeniem i wtykaniem go w odpowiednie wtyczki
nie wiem czemu ale też mam takie wrażenie może i samolubne, ale jak przywiozę Małą do domu to nikomu nie pozwolę jej wziąć. Jakoś czuję że u mnie jej będzie najlepiej, ewentualnie u tatusia. A propos śpiworków ja też zakupiłam w Tesco z Kubusiem Puchatkiem.
No i denerwują mnie komentarze na temat noszenia i spania z dziećmi. Zobaczysz jak będziesz dużo nosić i brać dziecko do łóżka to będzie taka miungwa , niedorajda. A we mnie aż się gotuje jak w kotle. Ja i tak zrobię po swojemu , właśnie dam dziecku tyle miłości i kontaktu ze mną ile będzie potrzebować. Wczoraj mówię do siostry i do mamy że zobaczę co Wiki będzie lubić i tak będę postępować to usłyszałam że tak jak nauczę tak będzie lubić. A właśnie że gówno prawda bo jak nie będzie chciała spać w śpiworku to będzie się darła i kładzenie w nim na siłę nic nie da. No ale ja oczywiście jestem ta głupia bo dzieci jeszcze nie mam i patrzą na mnie przez palce.
Beti...ja się przyznaję.... dużo nosiłam, kołysałam synka. Uwielbiałam z nim saoć. Niedorajdą i mingwuą nie jest :p Jest mądrym, zaradnym chłopcem, który cały czas potrzebuje dużo przytulasków i uczucia.
Nie przejmuj się, rób to co podpowiada Ci serce, a nie mama, kolezanka, czy podręcznik od wychowania dzieci.gosia86, beti97 lubią tę wiadomość
-
Podłączam się pod pytanie Ewelinkie. Chcę się wybrać w tą sobotę z siostrą na zakupy, to taka niepowtarzalna okazja i nie wiem. Dziś przyszedł mi mail ze stronki..tam bla bla bla witamy w 31 tygodniu ciąży. Jeśli chcesz już kupić biustonosz do karmienia to kup o rozmiar większy..co mi się wydaje dziwne. Myślałam, żeby kupić prawie taki jak na teraz ale, że spokojnie będę miała tam jeszcze miejsce na 1 lub 2 palce. Dziewczyny poradźcie coś z tymi stanikami, bo mąż się wkurzy jak kupie za mały i będę musiała kupować jeszcze raz:P
-
WesołaMama wrote:Sab Smplex - miałam sprowadzone 2 butelki ale nam niestety nie pomógł
Kolki skończyły się dopiero po skończeniu przez córkę 3 miesięcy.
Podobno są też na allegro al słyszałam że lubią być podróby...
A słyszałaś o nowym skuteczniejszym leku na kolki - LEFAX ?
Niestety też w Niemczech lub w Austrii (ponoć tu tańszy). Koleżanka miała i mówi że o wiele lepszy niż Sab Simplex - choć wiadomo że na każde dziecko może działać co innego.
Ooo....nie słyszałam...ale poczytam o nim. Dzieki za info! Ja na pewno kupie jedna buteleczkę Sab Simplexu, bo mi uratował pierwsze 3 m-ce macierzyństwa. Jak się nie sprawdzi (bo tak jak piszesz, na jedno dziecko działa, na drugie nie), to na pewno będę szukała dalej, bo mój kręgosłup już sezonu kolkowego nie przezyje :p -
Dorota....z piersiami to chyba różnie bywa. Mi w okresie "mlecznym" w ogóle nie urosły i spokojnie nosiłam te same rozmiary co w trakcie ciąży, naawet i przed. Także ja na wyrost nie kupuję, bo później będę musiała wypychać :p
dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Ja mam ten biustonosz, kupiłam na poczatku ciąży w tym trzecim kolorze. Jest bardzo fajny, ale teraz zaczyna mi być trochę ciasno pod biustem a i miseczka moglbybyc trochę większa. Ale ja kupowałam w listopadzie chyba jakos jak mi podrósł biust i wtedy nawet miseczka lekko duża była
z tym ze niby te przedłużki mozna sobie dokupić do biustonosza , ale miseczki inaczej nie powiększymy, poza tym nie wiem jak takie przedłużanie pod biustem ma sie pózniej do położenia miseczek z przodu
-
Puella jade za tydzien do Niemiec, mogę się rozejrzec i przywiezc, wezme od razu dla siebie, najwyzej nie uzyje.
Magic, gdzie planujesz rodzic? Ja wybieram się na Solec
Dziewczyny kupilam dziś jeszcze lutowy nr mamo to ja i w srodku jest info o polrocznej prenumeracie za 15zl magazynow mamo to ja i twoje dziecko. Promocja trwa do 4 marca - moze ktoras bedzie zainteresowanadziś kilka ciekawych rzeczy doczytalam a cen za dzisiejszy nr to 1,5. Niby tylko 6zl oszczednosci, ale zawsze cos no i nie trzeba latac do sklepu zawsze swiezy numer wpadnie do skrzynki
gosia86, Puella lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny witamy się w 30 tc choć troszkę chorobowo.
Powodzenia na wizytachgosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
katalinka my na Inflanckiej. Mam tam znajomego lekarza z gabinetu mojej gin. Miałam z nim do czynienia przy okazji zabiegu w zeszłym roku. A na Solcu o ile jeszcze pracuje taki fajny doktorek ale nie pamietam nazwiska
bardzo miły i mówił, że pracuje na Solcu właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:19
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja w ogóle nie kupuje stanika do karmienia, kupiłam za to taki i w rozm. 75c (normalnie noszę 75b)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acfc83a86a0d.jpg
Mam czarny są jeszcze białe i kremowe, siostrze się sprawdził i znajomym również -
My też się witamy w 30 tygodniu
Shaja, może mi podpowiesz cokolwiek, bo jestem na zwolnieniu od 15 listopada, pierwsze 33 dni płacił pracodawca i jakbym się nie uparła wychodzi mi, że powinnam już te pieniądze z ZUSu dostać, a nie że teraz z kontrolowaniem się obudzili
U nas w rodzinie praktycznie małych dzieci nie ma, ale pamiętam, że ja jak byłam mała to zawsze chciałam wszystkie kuzynki na ręceI mi dawali i nigdy nie upuściłam. Jak byłam mniejsza to kazali usiąść na kanapie i na siedząco trzymać.
Puella - zamordowałabym. Przecież to najnormalniej w świecie kradzież i chamstwo z tym imieniem
Beti, Dorotka - kciuki za wizyty. My mamy jutro. Całe szczęście bo już mam schizy...
A Zosia ma właśnie czkawkę, wygląda jak tik mięśniowy po prawej stronie brzucha
A i jeszcze się muszę dodatkowo pożalić. Nie dość, że tutaj raz się przewinęła rozmowa o jakimś fatum wiszącym nad Zofiami, to jeszcze ostatnio koleżanka mi powiedziała, że jej znajoma zareagowała na nasz wybór "tylko nie Zofia! Wszystkie Zofie są nieszczęśliwe". A wiadomo jak łatwo ciężarnej głupie myśli w łepetynę wbić. Aż się zaczęłam zastanawiać czy dziecku krzywdy nie zrobię...nadulek lubi tę wiadomość
-
Magic, ja się na Solec poniekad dzięki Tobie zdecydowalam
polecilas mi na poczatku gina i wybralismy go na lekarza prowadzacego
polowa lekarzy jak nie lepiej z tej prywatnej praktyki pracuje również wlasnie na Solcu stad wybor prosty
choc nad Inflancka też się zastanawialam, ale ostatecznie po wizycie na IP i braku "znajomosci" zrezygnowalam. Kolezanki dwie tam beda rodzic w tym jedna za miesiac, ale wziela opcje z wlasna polozna.
Magic lubi tę wiadomość
-
Agusia mi się Zosieńka bardzo podoba
nie słuchaj za dużo takich durnych przesądów bo na pewno dolozycie wszelkich starań żeby była szczęśliwa
poza tym szwagierka jest w ciąży jeśli potwierdzi się córeczka to będzie Zosia i ja popieram jej wybór