X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się cieszę , że u was wszystko w porządku. ;)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 - chętnie przygarnę 1 kg biustu ;) Tylko żeby tak mi już pozostał na stałe ;) Nie żebym była wklęsła ale większe mogłabym mieć ;)

AGA 30, gosia86 lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poprasowałam pieluszki i teraz muszę je w coś owinąć aby się nie zakurzyły do maja ;)
    Zjadałam makaron ze szpinakiem i za godzinkę zmykam po córkę do przedszkola.

Miłego dnia dla Was ;)

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- dwa berety i gumka, padłam:)

Pigulska - na 17:00 mam wizytę, ale idę o zakład, że wejdę do gabinetu o 18:00. Na szczęście mogę zadzwonić do rejestracji i zapytać jaka obsuwa, a autem do gabinetu 5 minut:)

Wiecie co? Też chciałam kupować ręczniki, ale mam tam jakieś ciemniejsze. W sumie najbardziej szkoda jakbyśmy miały brać biały albo kremowy, a inny jak się podbrudzi to pewnie sie spierze jak np. mąż weźmie od razu do domu. A nawet jak się zniszczy, to może lepiej potem dokupić sobie nowy do domu? Ja kupiłam dwa ręczniki przed ciążą. Nie wezme ich do szpitala, bo jeden jasno zielony, a drugi w pasy granatowo białe. Ale wiecie, ze po tylu miesiącach prania zostawiają po kąpieli na ciele taki meszek? Chyba by mnie nerwy wzięły jakbym w szpitalu się wykąpała i miała na skórze granatowy albo bordowy meszek i jeszcze miała się nakremować czy coś.

Dziewczyny zdarza się Wam, że boli Was jajnik? Mnie czasem pobolewa prawy od 3 dni...chyba to jajnik.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:37

• Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Na kolki podobno są jakies rurki windi sie to nazywa czy jakos tak ale nie pytajcie jak to działa bo nie mam pojęcia
    http://m.ceneo.pl/14403881

Dział to tak, że wkładasz ją maluchowi w pupę, żeby odeszły gazy. Niektóre położne zalecały kiedyś wkładanie termometru. Ta sama zasada.

Ja miałam windi, ale samo się nie sprawdziło. Dopiero w połączeniu z kropelkami przynosiło ulgę.

Windi było dobre na zatwardzenie, ja synek nie mógł zrobić kupy, to windi zawsze pomagało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:00

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Gosiu rozumiem Twój gniew ja ostatnio robiłam gimnastykę z kablem do tel bo mama stwierdziła że może ten który jest ma jakieś wady i dlatego trzeszczy jak się rozmawia. No i walczyłam z przekładaniem go przez regał, klęczeniem i wtykaniem go w odpowiednie wtyczki :/ nie wiem czemu ale też mam takie wrażenie może i samolubne, ale jak przywiozę Małą do domu to nikomu nie pozwolę jej wziąć. Jakoś czuję że u mnie jej będzie najlepiej, ewentualnie u tatusia. A propos śpiworków ja też zakupiłam w Tesco z Kubusiem Puchatkiem.
    No i denerwują mnie komentarze na temat noszenia i spania z dziećmi. Zobaczysz jak będziesz dużo nosić i brać dziecko do łóżka to będzie taka miungwa , niedorajda. A we mnie aż się gotuje jak w kotle. Ja i tak zrobię po swojemu , właśnie dam dziecku tyle miłości i kontaktu ze mną ile będzie potrzebować. Wczoraj mówię do siostry i do mamy że zobaczę co Wiki będzie lubić i tak będę postępować to usłyszałam że tak jak nauczę tak będzie lubić. A właśnie że gówno prawda bo jak nie będzie chciała spać w śpiworku to będzie się darła i kładzenie w nim na siłę nic nie da. No ale ja oczywiście jestem ta głupia bo dzieci jeszcze nie mam i patrzą na mnie przez palce.

Beti...ja się przyznaję.... dużo nosiłam, kołysałam synka. Uwielbiałam z nim saoć. Niedorajdą i mingwuą nie jest :p Jest mądrym, zaradnym chłopcem, który cały czas potrzebuje dużo przytulasków i uczucia.

Nie przejmuj się, rób to co podpowiada Ci serce, a nie mama, kolezanka, czy podręcznik od wychowania dzieci.

gosia86, beti97 lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączam się pod pytanie Ewelinkie. Chcę się wybrać w tą sobotę z siostrą na zakupy, to taka niepowtarzalna okazja i nie wiem. Dziś przyszedł mi mail ze stronki..tam bla bla bla witamy w 31 tygodniu ciąży. Jeśli chcesz już kupić biustonosz do karmienia to kup o rozmiar większy..co mi się wydaje dziwne. Myślałam, żeby kupić prawie taki jak na teraz ale, że spokojnie będę miała tam jeszcze miejsce na 1 lub 2 palce. Dziewczyny poradźcie coś z tymi stanikami, bo mąż się wkurzy jak kupie za mały i będę musiała kupować jeszcze raz:P

dqprj44jymj31xvy.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stanik kupilam taki na teraz ale moje piersi malutko urosly i nie wiem czy jeszcze urosna :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Sab Smplex - miałam sprowadzone 2 butelki ale nam niestety nie pomógł :/ Kolki skończyły się dopiero po skończeniu przez córkę 3 miesięcy.
    Podobno są też na allegro al słyszałam że lubią być podróby...

A słyszałaś o nowym skuteczniejszym leku na kolki - LEFAX ?
    Niestety też w Niemczech lub w Austrii (ponoć tu tańszy). Koleżanka miała i mówi że o wiele lepszy niż Sab Simplex - choć wiadomo że na każde dziecko może działać co innego.

Ooo....nie słyszałam...ale poczytam o nim. Dzieki za info! Ja na pewno kupie jedna buteleczkę Sab Simplexu, bo mi uratował pierwsze 3 m-ce macierzyństwa. Jak się nie sprawdzi (bo tak jak piszesz, na jedno dziecko działa, na drugie nie), to na pewno będę szukała dalej, bo mój kręgosłup już sezonu kolkowego nie przezyje :p

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota....z piersiami to chyba różnie bywa. Mi w okresie "mlecznym" w ogóle nie urosły i spokojnie nosiłam te same rozmiary co w trakcie ciąży, naawet i przed. Także ja na wyrost nie kupuję, bo później będę musiała wypychać :p

dorota1987 lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten biustonosz, kupiłam na poczatku ciąży w tym trzecim kolorze. Jest bardzo fajny, ale teraz zaczyna mi być trochę ciasno pod biustem a i miseczka moglbybyc trochę większa. Ale ja kupowałam w listopadzie chyba jakos jak mi podrósł biust i wtedy nawet miseczka lekko duża była :) z tym ze niby te przedłużki mozna sobie dokupić do biustonosza , ale miseczki inaczej nie powiększymy, poza tym nie wiem jak takie przedłużanie pod biustem ma sie pózniej do położenia miseczek z przodu

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella jade za tydzien do Niemiec, mogę się rozejrzec i przywiezc, wezme od razu dla siebie, najwyzej nie uzyje.
    Magic, gdzie planujesz rodzic? Ja wybieram się na Solec ;)

Dziewczyny kupilam dziś jeszcze lutowy nr mamo to ja i w srodku jest info o polrocznej prenumeracie za 15zl magazynow mamo to ja i twoje dziecko. Promocja trwa do 4 marca - moze ktoras bedzie zainteresowana ;) dziś kilka ciekawych rzeczy doczytalam a cen za dzisiejszy nr to 1,5. Niby tylko 6zl oszczednosci, ale zawsze cos no i nie trzeba latac do sklepu zawsze swiezy numer wpadnie do skrzynki ;)

gosia86, Puella lubią tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witamy się w 30 tc choć troszkę chorobowo.
    Powodzenia na wizytach :-)

gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalinka my na Inflanckiej. Mam tam znajomego lekarza z gabinetu mojej gin. Miałam z nim do czynienia przy okazji zabiegu w zeszłym roku. A na Solcu o ile jeszcze pracuje taki fajny doktorek ale nie pamietam nazwiska :) bardzo miły i mówił, że pracuje na Solcu właśnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 14:19

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie kupuje stanika do karmienia, kupiłam za to taki i w rozm. 75c (normalnie noszę 75b)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acfc83a86a0d.jpg

Mam czarny są jeszcze białe i kremowe, siostrze się sprawdził i znajomym również :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się witamy w 30 tygodniu :)
    Shaja, może mi podpowiesz cokolwiek, bo jestem na zwolnieniu od 15 listopada, pierwsze 33 dni płacił pracodawca i jakbym się nie uparła wychodzi mi, że powinnam już te pieniądze z ZUSu dostać, a nie że teraz z kontrolowaniem się obudzili :/
    U nas w rodzinie praktycznie małych dzieci nie ma, ale pamiętam, że ja jak byłam mała to zawsze chciałam wszystkie kuzynki na ręce :) I mi dawali i nigdy nie upuściłam. Jak byłam mniejsza to kazali usiąść na kanapie i na siedząco trzymać.
    Puella - zamordowałabym. Przecież to najnormalniej w świecie kradzież i chamstwo z tym imieniem :/
    Beti, Dorotka - kciuki za wizyty. My mamy jutro. Całe szczęście bo już mam schizy...
    A Zosia ma właśnie czkawkę, wygląda jak tik mięśniowy po prawej stronie brzucha :D
    A i jeszcze się muszę dodatkowo pożalić. Nie dość, że tutaj raz się przewinęła rozmowa o jakimś fatum wiszącym nad Zofiami, to jeszcze ostatnio koleżanka mi powiedziała, że jej znajoma zareagowała na nasz wybór "tylko nie Zofia! Wszystkie Zofie są nieszczęśliwe". A wiadomo jak łatwo ciężarnej głupie myśli w łepetynę wbić. Aż się zaczęłam zastanawiać czy dziecku krzywdy nie zrobię...

nadulek lubi tę wiadomość

preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, ja się na Solec poniekad dzięki Tobie zdecydowalam ;) polecilas mi na poczatku gina i wybralismy go na lekarza prowadzacego :) polowa lekarzy jak nie lepiej z tej prywatnej praktyki pracuje również wlasnie na Solcu stad wybor prosty :) choc nad Inflancka też się zastanawialam, ale ostatecznie po wizycie na IP i braku "znajomosci" zrezygnowalam. Kolezanki dwie tam beda rodzic w tym jedna za miesiac, ale wziela opcje z wlasna polozna.

Magic lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mi się Zosieńka bardzo podoba :) nie słuchaj za dużo takich durnych przesądów bo na pewno dolozycie wszelkich starań żeby była szczęśliwa ;) poza tym szwagierka jest w ciąży jeśli potwierdzi się córeczka to będzie Zosia i ja popieram jej wybór :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia...ja nie znam żadnych zabobonów, uroków związanych z imieniem Zosia. Zoś znam bardzo dużo i absolutnie nie łączy je tendencja do nieszczęścia.

3i49df9htr170int.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ