X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam filmików z pierwszej ciąży teraz też nie robię. Idę jednak prywatnie na usg - 3 trymestr na pomiary. Bo na NFZ niestety sprzęt kiepskiej jakości a moja gin przyjmuje też w innym miejscu więc za 150 zł zrobię u niej z dokładnymi pomiarami serca, narządów itp.

Właśnie spakowałam torbę do szpitala ale uśmiałam się bo sporo mi brakuje ;) Wpakowałam 2 średnie ręczniki, 1 mały do twarzy, szlafrok, jedną koszulę (nawet nie wiem z kąt ją mam bo nie lubię spać w koszulach, a koszule mam dostać jak już siostra urodzi), Majtki siatkowe które pozostały mi po 1 porodzie, wrzuciłam podpaski bo na razie podkładów nie kupiłam ;) Paczkę mokrych chusteczek Dada, i do kosmetyczki wpakowałam mydło szare, mini szampon, mini żel do ciała, i co najważniejsze jednorazową maszynkę do golenia hehehe Tyle mam! Ale zawsze coś gdyby mnie nagle coś zaskoczyło (odpukać).

gosia86, monilia84 lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie piorę matę edukacyjną w pralce. Ciekawe w jakim stanie ją wyjmę... Bo nienawidzę prać ręcznie ;)
    Wózek gondola wyprany i spacerówka, śpiworek też.
    Zalaminowałam w folię aby się nie kurzyło i grzecznie czeka na dzidzię ;)
    Kurcze jednak mam ten podświadomy stres że zawsze może coś zaskoczyć i dlatego boję się odkładać na ostatnią chwilę...

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota Beti kciuki za wizyty! Czekamy na wieści :)
    A Ty Dorotko się tak nie zamartwiaj będzie dobrze :) pamiętaj szczęśliwa mama to szczęśliwy dzidziuś ;) będę z Tobą myślami :) o której wizytujesz?

KotMisia ja też jutro mam wizytę i usg :D i znowu zobaczę tego mojego szkraba <3 ale się cieszę :) mój małż niestety będzie w pracy i też nie zobaczy dlatego biorę płytkę i pani dr mi nagra :) może pomyśl o tym Beti, Twój mąż będzie miał niespodziankę ;)

gosia86, WesołaMama, dorota1987 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika85 wrote:
    mam pytanie do was drogie ciężarne
    Wal śmiało ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam walizkę mojej mamie na allegro bo będzie jechaćdo sanatorium, niestety nie taką fajną jak wy macie ale przynajmniej będę sie miala w co spakować a dzisiaj to bym mogła wrzucić do niej podkłady bella wkładki laktacyjne koszule i szlafrok :D
    A ręczniki bierzecie w ciemnym kolorze? My w domu mamy tylko jasne i zastanawiam się czy kupować jakieś bordowe? Wiadomo że czasem jak mocno leci z człowieka to nawet jak sie umyje to na reczniku mogą zostać plamy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do otulacza lub rozka to na SR polozna mowila,ze to wcale nie glupia sprawa,poniewaz dzieciatko w macicy przez cale swoje zycie jest przyzwyczajone do ograniczonej przestrzeni i ona daje mu poczucie bezpieczenstwa. Dlatego do 3 mca wiekszosc dzieci wyraznie sie uspokaja kiedy je zakutac w otulacz lub rozek. Poza tym mozna tym sposobem zaznaczyc pore spania,ze to bylby taki rytual dla dziecka- kapiel,masazyk po kapieli i otulacz/rozek do spania.
    Ae jak dziewczyny pisza- kazde dziecko inne i nie wiadomo czy u naszych sie sprawdzi.
    Spiworek tez zakupilam, jeden grubszy a drugi cienszy na lato. U koleznaki sie super sprawdzilo, u szwagierki niezbyt,wiec diabli wiedza.
    A z tymi kradzionymi imionami- co za wredne sucze! Nie wiedza,ze ciezarnej sie nie zabiera,bo to pecha przynosi? Ja mocno wierze,ze co czlowiek posieje to zbierze, wiec jeszcze im sie czkawka takie chamstwo odbije!

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Właśnie piorę matę edukacyjną w pralce. Ciekawe w jakim stanie ją wyjmę... Bo nienawidzę prać ręcznie ;)
    Wózek gondola wyprany i spacerówka, śpiworek też.
    Zalaminowałam w folię aby się nie kurzyło i grzecznie czeka na dzidzię ;)
    Kurcze jednak mam ten podświadomy stres że zawsze może coś zaskoczyć i dlatego boję się odkładać na ostatnią chwilę...
    Wesoła a prałas wozek w środkach dla dzieci czy zwykłym proszku? U mnie w instrukcji nie znalazłam informacji jak prac, jedynie ze ręcznie :)

201505111762.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wez ciemne reczniki. U nas w szpitalu nawet zalecaja paczke recznikow papierowych do podcierania po prysznicu,zanim wytrzemy sie recznikiem.
    A tak btw- dzis rozpoczelismy 8 miesiac!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:15

gosia86, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ta Weronika85 to jakis spam, podobno wielokrotnie zglaszany adminowi.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczyny :)

Ależ was podziwiam za te wasze wyprawki . JA dalej stoję w miejscu hi hi :) Chociaż dostałam dość ciuszków coś tam mam kupione jeszcze wygrałam licytację mega paki więc z ciuszków mówię pas jak narazie :)
    Łóżeczko ma przyjechać z holandii może do kwietnia dojedzie :) Za wózkeim się trochę rozglądam i dochodzę do przekonania że chyba zdecyduję się na uzywany wózek :) No chyba że jak kupimy nowy to bez gondoli tylko dobrą spacerówkę z przypinanym nosidełkiem :)

Moja męża znowu wczoraj pojechała do pracy ale byle do piatku lub do czwartku i będzie w domu znowu :)

W środę wizytuję :) :) :)
    Na 3d też bym chciala iść ale jeszcze myślę nad tym czy się wybiorę :)

Mój Marceli kopie chociaż czasem cicho siedzi że zastanawiam się czy ja w ciąży jestem czy balona połknęłam jak to powiedziała mi ostatnio pięcioletnia bratanica mojego meża :)

W środę zaczniemy 29 tc :)

A oto mój apartament w 28tc

http://zapodaj.net/c0829ff99bd77.jpg.html

A co do wagi to u mnei juz ok 12 na plusie jest :/ No ale liczę 5kg poszło w same piersi :/ :(

Miłego dzionka życzę :)

Bluberry, gosia86, WesołaMama, PIGULSKA, madziorek, GabiK, Catyyy lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja zamówiłam walizkę mojej mamie na allegro bo będzie jechaćdo sanatorium, niestety nie taką fajną jak wy macie ale przynajmniej będę sie miala w co spakować a dzisiaj to bym mogła wrzucić do niej podkłady bella wkładki laktacyjne koszule i szlafrok :D
    A ręczniki bierzecie w ciemnym kolorze? My w domu mamy tylko jasne i zastanawiam się czy kupować jakieś bordowe? Wiadomo że czasem jak mocno leci z człowieka to nawet jak sie umyje to na reczniku mogą zostać plamy

Ja kupiłam dwa ciemne ręczniki do pierwszego porodu. Ciemna zieleń ;) Teraz doczekały się kolejnej okazji ;) Fakt kobieta po porodzie oczyszcza się jak przy obfitej miesiączce...

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Wesoła a prałas wozek w środkach dla dzieci czy zwykłym proszku? U mnie w instrukcji nie znalazłam informacji jak prac, jedynie ze ręcznie :)

Ja mam wózek po Emilce, wózek już ma ponad 4 lata więc musiałam go konkretnie odświeżyć. Na własną rękę - to co się dało wpakowałam do pralki z dzidziusiowym proszkiem na 30 stopni i lekkie wirowanie (pisze że tylko ręcznie można).
    Resztę umyłam ręcznie (to co ma stelaż, druty, czy wkłady usztywniające) i przepłukałam pod prysznicem.
    Teraz wszystko czyste i pachnące jak nówka ;)

gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropna jest ta laska tylko zaśmieca forum

No to muszę jednak kupić jakies ciemne bo posiadam tylko jasne w domu i jeden zieolny ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Okropna jest ta laska tylko zaśmieca forum

No to muszę jednak kupić jakies ciemne bo posiadam tylko jasne w domu i jeden zieolny ;)

A ten jeden zielony nie nadaje się? Zawsze możesz wziąć dwa ręczniki jasny na górne partie ciała a ten zielony na dolne partie ciała ;) Po co kupować dodatkowo ;) ?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i by sie nadawał:) ale to ręcznik męża:D
    I jeszcze jeden mam taki kolorowy dostaliśmy od babci ale tez go mąż używa
    No ale faktycznie szkoda wydawać kasy

Najlepsze było jak trafiłam do szpitala w październiku i mąż pakował mi torbę bo musiał mi dowieść rzeczy i chciał mi spakować mój recznik od farbowania włosów poplamiony farbą:D

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia86 - pomoc męska niezastąpiona ;)
    Dlatego ja na wszelki wypadek wpakowałam to co miałam ;) Resztę będę dokładać lub mąż dokupi w razie czego. Na szczęście ma już wprawę po pierwszym dziecku, więc i rozmiary pieluch rozpoznaje, podkłady kupi itp ;)

• Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia...chyba bez sensu kupować nowe ręczniki/szlafroki. Wiadomo, że po porodzie jest krwawienie, ale też bez przesady :p Nie leci jak z odkręconego kranu :p Poza tym to kwestia kilku dni, później to już jak zwykły okres.

Ja w tym okresie połogowym zupełnie normalnie funkcjonowałam, nic nie zaplamiłam/zniszczyłam. Także luzik, nie takie to straszne.

Z tym ręcznikiem od farbowania włosów - dobre :p Typowy facet! Mój potrafi syna w piżamie do przedszkola posłać :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:38

gosia86, PIGULSKA, GabiK, WesołaMama lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tam gdzie robię usg to jest obca przychodnia i nawet nie wiem czy nagrywają płytki i za ile. Trudno napatrzy się tatuś jeszcze w realu aż będzie miał dość. Pamiętam jak mówił że nie przewinie dziecka a teraz sam zaproponował że i 3 dni sam z nią może zostać. No ale odciągnięcie pokarmu na 3 dni to ja nie wiem jakbym zrobiła, chyba że on swojego cyca wyjmie. Ja też mam taką torbę prowizoryczną spakowaną , ale nie mam szlafroka, koszul. Póki co wrzuciłam zwykłą koszulę. Ze mną na SR siostra idzie 7.03 :) będzie śmiesznie. Współczuję Wam wrednych bab z rodziny, które podbierają imiona, u mnie póki co tylko będzie Wiki jako jedyne dziecko więc nikt mi nie podwędzi. Ja nawet nie pamiętam jaki kolor ręczników wpakowałam do torby.

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz, wyniki zrobione i sa takie sobie. Pani z lab byla tak mila, ze zrobila mi je w godzinke zebym nie musiala drugi raz jezdzic :)
    Bialko bez zmian nadal sladowe ilosci ale pojawily sie leukocyty i erytrocyty, 3-4 wpw. I chyba oznacza to infekcje.
    Oprocz soku z zorawiny co wam jeszcze pomoglo ??

Bylam tez w sklepie dziecięcym i upatrzylam piekna posciel, ochraniacz i baldachim za 210 zl wiec taniej niz na allegro. I po wyplacie ide ja kupic.:)

Puella współczuje sytuacji z kuzynka :/

atdc8iikup31msj2.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti....może się orientujesz, czy już można kupić w naszych aptekach Sab Simplex?

Przy synku kupowałam w Niemczech przez znajomych, może już coś w tym temacie się zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:45

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ