X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Zosia też podoba, ja bym nie słuchała gadania innych.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na wieści z wizyt :*

Agusia ja uważa tak samo jak Pigulska nie ma co się przejmować:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Puella jade za tydzien do Niemiec, mogę się rozejrzec i przywiezc, wezme od razu dla siebie, najwyzej nie uzyje.
    Magic, gdzie planujesz rodzic? Ja wybieram się na Solec ;)

Dziewczyny kupilam dziś jeszcze lutowy nr mamo to ja i w srodku jest info o polrocznej prenumeracie za 15zl magazynow mamo to ja i twoje dziecko. Promocja trwa do 4 marca - moze ktoras bedzie zainteresowana ;) dziś kilka ciekawych rzeczy doczytalam a cen za dzisiejszy nr to 1,5. Niby tylko 6zl oszczednosci, ale zawsze cos no i nie trzeba latac do sklepu zawsze swiezy numer wpadnie do skrzynki ;)

Katalina, to ja na priv napiszę. Jakbyś mogła mi kupić dwie buteleczki, to byłabym bardzo wdzięczna.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Ja w ogóle nie kupuje stanika do karmienia, kupiłam za to taki i w rozm. 75c (normalnie noszę 75b)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acfc83a86a0d.jpg

Mam czarny są jeszcze białe i kremowe, siostrze się sprawdził i znajomym również :)

No sutki bym w niego wsadziła chyba :) :) :)

PIGULSKA, beti97, Bluberry, gosia86, Anioł lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie przejmuj się głupim gadaniem. Mi już kilkanaście razy mówili że jak się wystraszę i czegoś dotknę , albo oparzę to dziecko znamię będzie mieć, a ja mam zawsze takie szczęście że albo palec do gorącej wody wsadzę, a płochliwa też bywam. Nie warto w przesądy wierzyć, bo życie od nas w dużej mierze zależy no i trochę też od szczęścia. Ja Ci życzę takiej Zosi jak moja sąsiadka co żyła ponad 90 lat. Równa babka. A ja zaraz wychodzę na nasze usg <3 super bo już się doczekać nie mogę. Co do staników to ja kupiłam 2 w H&M takie miękkie do karmienia i one są bawełniane, ale elastyczne i spokojnie nawet jak mi jeszcze biust podskoczy to tez będą dobre. Najlepiej w sklepie przymierzyć. Mi np w tych bardziej eleganckich usztywnianych brakowało miejsca, stwierdziłam że chyba alfabetu braknie, a jak była większa miska to znowu za duży pod biustem. No i bawełniany wygodniejszy, bo nie uciska, a przy nawale czy zastoju nie muszę być w koronki ubrana tylko w coś praktycznego.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska a jaka to firma od biustonoszy? Ja mam dość podobny kupiłam dawno temu w sklepie sportowym i w nim ćwiczyłam a teraz bardzo chętnie w nim sobie chodze :)

Zosia super imię !!! Nie ma sie co przejmować, choć mi teściowa tez mętlik z imieniem zrobiła. Juz jej chciałam powiedziec, ze moze miec moje nazwisko jak jej sie nie podoba.

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym Zosia dała córce na imię. Kojarzy mi się z taką dobrą osobą. No akurat u mnie odpada, bo mam Jasia i królika Zosię, co już wiecie. 3 lata temu wybrałam takie imię bo to była moja włochata córeczka:P

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek to firma Brubeck :)

Aga no widzisz jak matka natura niesprawiedliwie dzieliła mi wchodzą całe piersi ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam matkę chrzestną Zofię, Aga nie przejmuj się głupim gadaniem, mi jedni znajomi też marudzili żeby nie dawać synowi Jaś na imię bo im się źle kojarzy z teściem.. no sorry a co mnie ich teść obchodzi moje dziecko i imię będzie miało nie po ich teściu tylko dziadku. Naprawdę czasem ludzie mają dziwne myślenie.

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Jesteście niezastąpione. Jakbym powiedziała mężowi że tak schizuję to bym tylko opieprz dostała ;)

preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu boziu zmierzyłam te moje mini cycki i rozmiar wg kalkulatora w necie wychodzi 80G lub 90B jakieś to trochę dziwne
    Pod biustem mam 91 a w biuście 104
    Może któraś się orientuje jak to przeliczyć na rozmiar?
    W brzuszku mam juz 109 a biodra 106 tak więc też ze mnie prawie kwadrat idealny :D

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężowie często nie rozumieją naszych dylematów. Czasem fajnie byłoby mieć ich podejście, od razu mniej zmartwień.

Agusia246 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzisiaj z hipp próbkę oliwki i poradnik przyszłej mamy w oczekiwaniu na narodziny i bony rabatowe do rosmanna

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gdzie to wszystko dostałaś?
    Ja od początku ciąży ani jednego gratisa buuuu :(
    Na moje oko to powinnaś nosić 85b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 15:55

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wlasnie poprzednio kupilam 85b i zapinam się na środkowe haftki

Zalogowalam sie na stronie hipp chyba tydzień lub dwa tygodnie temu
    Z tego bebiprogramu nic nie dostałam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha też nic nie dostane bo nigdzie zalogowana nie jestem heh
    Ja też zapinam się na środkowe haftki i ogólnie tak powinno się zapinać bo jak schudniesz przeskoczysz na mniejszą jak będziesz karmić to i na ostatnią haftkę powinno się udać ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    My też się witamy w 30 tygodniu :)
    Shaja, może mi podpowiesz cokolwiek, bo jestem na zwolnieniu od 15 listopada, pierwsze 33 dni płacił pracodawca i jakbym się nie uparła wychodzi mi, że powinnam już te pieniądze z ZUSu dostać, a nie że teraz z kontrolowaniem się obudzili :/

Agusia246 no jakby nie patrzeć powinnas do 10-15 lutego dostac pierwszy zasiłek z ZUSu.
    Ja niestety nie znam sie na przepisach jak to jest gdy pracodawca płaci pierwszy miesiac. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym na infolinie Zusu, tam wybierz opcje zasiłki i tam powinni udzielic Ci informacji.

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • jagoodka Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam z bebiprogramu płytę z kołysankami - tylko oni wysyłają krótko przed datą porodu.. wpisałam datę marcową dlatego już przesyłka dotarła, jeśli wpisałyście prawdę to na pewno jeszcze zdąży dotrzeć

zem3i09k4whxuchc.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Agusia246 wrote:
    My też się witamy w 30 tygodniu :)
    Shaja, może mi podpowiesz cokolwiek, bo jestem na zwolnieniu od 15 listopada, pierwsze 33 dni płacił pracodawca i jakbym się nie uparła wychodzi mi, że powinnam już te pieniądze z ZUSu dostać, a nie że teraz z kontrolowaniem się obudzili :/

Agusia246 no jakby nie patrzeć powinnas do 10-15 lutego dostac pierwszy zasiłek z ZUSu.
    Ja niestety nie znam sie na przepisach jak to jest gdy pracodawca płaci pierwszy miesiac. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym na infolinie Zusu, tam wybierz opcje zasiłki i tam powinni udzielic Ci informacji.

Ja mam koleżankę w Zusie i ona mówi że 3o dni ma ZUS na pierwsze rozpatrzenie L4 i Z-3 od momentu złożenia tych dokumentów Zusie. Czyli jeśli pracodawca nie złożył wcale L4 i Z-3 to ZUS nie ma co rozpatrywać i wszytsko przedłuża się w czasie. Dopuki Zus nie dostanie kompletnych dokumentów. Dodatkowo na odwrocie L4 muszą być trzy rzeczy uzupełnione: pieczątka firmy, data dostarczenia przez pracownika L4 do pracy oraz tekst typu "nadal zatrudniona". Jeśli nie ma któryś z powyższych to odsyłają spowrotem do pracodawcy i tak to zwarjowania.
    Więc najpierw upewni się czy i kiedy pracodawca wysłał L4 i Z3 do ZUS-u.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i jesli w ciągu 7 dni (od wysatwienia L4 przez lekarza) nie dostarczysz do pracodawcy zwolnienia to wtedy ZUS pobiera Ci z pensji 25%.Więc ważne jest aby pracodawca na odwrocie L4 napisała dokładną datę ottzymania przez pracownika L4.
    Tyle się dowiedziałam od Koleżanki z Krakowskiego ZUS-u ;)

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ