Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
katalina wrote:Puella jade za tydzien do Niemiec, mogę się rozejrzec i przywiezc, wezme od razu dla siebie, najwyzej nie uzyje.
Magic, gdzie planujesz rodzic? Ja wybieram się na Solec
Dziewczyny kupilam dziś jeszcze lutowy nr mamo to ja i w srodku jest info o polrocznej prenumeracie za 15zl magazynow mamo to ja i twoje dziecko. Promocja trwa do 4 marca - moze ktoras bedzie zainteresowanadziś kilka ciekawych rzeczy doczytalam a cen za dzisiejszy nr to 1,5. Niby tylko 6zl oszczednosci, ale zawsze cos no i nie trzeba latac do sklepu zawsze swiezy numer wpadnie do skrzynki
Katalina, to ja na priv napiszę. Jakbyś mogła mi kupić dwie buteleczki, to byłabym bardzo wdzięczna. -
nick nieaktualnyPIGULSKA wrote:Ja w ogóle nie kupuje stanika do karmienia, kupiłam za to taki i w rozm. 75c (normalnie noszę 75b)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acfc83a86a0d.jpg
Mam czarny są jeszcze białe i kremowe, siostrze się sprawdził i znajomym również
No sutki bym w niego wsadziła chybaPIGULSKA, beti97, Bluberry, gosia86, Anioł lubią tę wiadomość
-
Aga nie przejmuj się głupim gadaniem. Mi już kilkanaście razy mówili że jak się wystraszę i czegoś dotknę , albo oparzę to dziecko znamię będzie mieć, a ja mam zawsze takie szczęście że albo palec do gorącej wody wsadzę, a płochliwa też bywam. Nie warto w przesądy wierzyć, bo życie od nas w dużej mierze zależy no i trochę też od szczęścia. Ja Ci życzę takiej Zosi jak moja sąsiadka co żyła ponad 90 lat. Równa babka. A ja zaraz wychodzę na nasze usg
super bo już się doczekać nie mogę. Co do staników to ja kupiłam 2 w H&M takie miękkie do karmienia i one są bawełniane, ale elastyczne i spokojnie nawet jak mi jeszcze biust podskoczy to tez będą dobre. Najlepiej w sklepie przymierzyć. Mi np w tych bardziej eleganckich usztywnianych brakowało miejsca, stwierdziłam że chyba alfabetu braknie, a jak była większa miska to znowu za duży pod biustem. No i bawełniany wygodniejszy, bo nie uciska, a przy nawale czy zastoju nie muszę być w koronki ubrana tylko w coś praktycznego.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Pigulska a jaka to firma od biustonoszy? Ja mam dość podobny kupiłam dawno temu w sklepie sportowym i w nim ćwiczyłam a teraz bardzo chętnie w nim sobie chodze
Zosia super imię !!! Nie ma sie co przejmować, choć mi teściowa tez mętlik z imieniem zrobiła. Juz jej chciałam powiedziec, ze moze miec moje nazwisko jak jej sie nie podoba. -
nick nieaktualnyA ja miałam matkę chrzestną Zofię, Aga nie przejmuj się głupim gadaniem, mi jedni znajomi też marudzili żeby nie dawać synowi Jaś na imię bo im się źle kojarzy z teściem.. no sorry a co mnie ich teść obchodzi moje dziecko i imię będzie miało nie po ich teściu tylko dziadku. Naprawdę czasem ludzie mają dziwne myślenie.
-
Boziu boziu zmierzyłam te moje mini cycki i rozmiar wg kalkulatora w necie wychodzi 80G lub 90B jakieś to trochę dziwne
Pod biustem mam 91 a w biuście 104
Może któraś się orientuje jak to przeliczyć na rozmiar?
W brzuszku mam juz 109 a biodra 106 tak więc też ze mnie prawie kwadrat idealny -
Aha też nic nie dostane bo nigdzie zalogowana nie jestem heh
Ja też zapinam się na środkowe haftki i ogólnie tak powinno się zapinać bo jak schudniesz przeskoczysz na mniejszą jak będziesz karmić to i na ostatnią haftkę powinno się udaćgosia86 lubi tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:My też się witamy w 30 tygodniu
Shaja, może mi podpowiesz cokolwiek, bo jestem na zwolnieniu od 15 listopada, pierwsze 33 dni płacił pracodawca i jakbym się nie uparła wychodzi mi, że powinnam już te pieniądze z ZUSu dostać, a nie że teraz z kontrolowaniem się obudzili
Agusia246 no jakby nie patrzeć powinnas do 10-15 lutego dostac pierwszy zasiłek z ZUSu.
Ja niestety nie znam sie na przepisach jak to jest gdy pracodawca płaci pierwszy miesiac. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym na infolinie Zusu, tam wybierz opcje zasiłki i tam powinni udzielic Ci informacji.
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
shaja88 wrote:Agusia246 wrote:My też się witamy w 30 tygodniu
Shaja, może mi podpowiesz cokolwiek, bo jestem na zwolnieniu od 15 listopada, pierwsze 33 dni płacił pracodawca i jakbym się nie uparła wychodzi mi, że powinnam już te pieniądze z ZUSu dostać, a nie że teraz z kontrolowaniem się obudzili
Agusia246 no jakby nie patrzeć powinnas do 10-15 lutego dostac pierwszy zasiłek z ZUSu.
Ja niestety nie znam sie na przepisach jak to jest gdy pracodawca płaci pierwszy miesiac. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym na infolinie Zusu, tam wybierz opcje zasiłki i tam powinni udzielic Ci informacji.
Ja mam koleżankę w Zusie i ona mówi że 3o dni ma ZUS na pierwsze rozpatrzenie L4 i Z-3 od momentu złożenia tych dokumentów Zusie. Czyli jeśli pracodawca nie złożył wcale L4 i Z-3 to ZUS nie ma co rozpatrywać i wszytsko przedłuża się w czasie. Dopuki Zus nie dostanie kompletnych dokumentów. Dodatkowo na odwrocie L4 muszą być trzy rzeczy uzupełnione: pieczątka firmy, data dostarczenia przez pracownika L4 do pracy oraz tekst typu "nadal zatrudniona". Jeśli nie ma któryś z powyższych to odsyłają spowrotem do pracodawcy i tak to zwarjowania.
Więc najpierw upewni się czy i kiedy pracodawca wysłał L4 i Z3 do ZUS-u. -
Acha i jesli w ciągu 7 dni (od wysatwienia L4 przez lekarza) nie dostarczysz do pracodawcy zwolnienia to wtedy ZUS pobiera Ci z pensji 25%.Więc ważne jest aby pracodawca na odwrocie L4 napisała dokładną datę ottzymania przez pracownika L4.
Tyle się dowiedziałam od Koleżanki z Krakowskiego ZUS-u