X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Zosia też podoba, ja bym nie słuchała gadania innych.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy na wieści z wizyt :*

Agusia ja uważa tak samo jak Pigulska nie ma co się przejmować:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Puella jade za tydzien do Niemiec, mogę się rozejrzec i przywiezc, wezme od razu dla siebie, najwyzej nie uzyje.
    Magic, gdzie planujesz rodzic? Ja wybieram się na Solec ;)

Dziewczyny kupilam dziś jeszcze lutowy nr mamo to ja i w srodku jest info o polrocznej prenumeracie za 15zl magazynow mamo to ja i twoje dziecko. Promocja trwa do 4 marca - moze ktoras bedzie zainteresowana ;) dziś kilka ciekawych rzeczy doczytalam a cen za dzisiejszy nr to 1,5. Niby tylko 6zl oszczednosci, ale zawsze cos no i nie trzeba latac do sklepu zawsze swiezy numer wpadnie do skrzynki ;)

Katalina, to ja na priv napiszę. Jakbyś mogła mi kupić dwie buteleczki, to byłabym bardzo wdzięczna.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Ja w ogóle nie kupuje stanika do karmienia, kupiłam za to taki i w rozm. 75c (normalnie noszę 75b)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acfc83a86a0d.jpg

Mam czarny są jeszcze białe i kremowe, siostrze się sprawdził i znajomym również :)

No sutki bym w niego wsadziła chyba :) :) :)

PIGULSKA, beti97, Bluberry, gosia86, Anioł lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie przejmuj się głupim gadaniem. Mi już kilkanaście razy mówili że jak się wystraszę i czegoś dotknę , albo oparzę to dziecko znamię będzie mieć, a ja mam zawsze takie szczęście że albo palec do gorącej wody wsadzę, a płochliwa też bywam. Nie warto w przesądy wierzyć, bo życie od nas w dużej mierze zależy no i trochę też od szczęścia. Ja Ci życzę takiej Zosi jak moja sąsiadka co żyła ponad 90 lat. Równa babka. A ja zaraz wychodzę na nasze usg <3 super bo już się doczekać nie mogę. Co do staników to ja kupiłam 2 w H&M takie miękkie do karmienia i one są bawełniane, ale elastyczne i spokojnie nawet jak mi jeszcze biust podskoczy to tez będą dobre. Najlepiej w sklepie przymierzyć. Mi np w tych bardziej eleganckich usztywnianych brakowało miejsca, stwierdziłam że chyba alfabetu braknie, a jak była większa miska to znowu za duży pod biustem. No i bawełniany wygodniejszy, bo nie uciska, a przy nawale czy zastoju nie muszę być w koronki ubrana tylko w coś praktycznego.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska a jaka to firma od biustonoszy? Ja mam dość podobny kupiłam dawno temu w sklepie sportowym i w nim ćwiczyłam a teraz bardzo chętnie w nim sobie chodze :)

Zosia super imię !!! Nie ma sie co przejmować, choć mi teściowa tez mętlik z imieniem zrobiła. Juz jej chciałam powiedziec, ze moze miec moje nazwisko jak jej sie nie podoba.

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym Zosia dała córce na imię. Kojarzy mi się z taką dobrą osobą. No akurat u mnie odpada, bo mam Jasia i królika Zosię, co już wiecie. 3 lata temu wybrałam takie imię bo to była moja włochata córeczka:P

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek to firma Brubeck :)

Aga no widzisz jak matka natura niesprawiedliwie dzieliła mi wchodzą całe piersi ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam matkę chrzestną Zofię, Aga nie przejmuj się głupim gadaniem, mi jedni znajomi też marudzili żeby nie dawać synowi Jaś na imię bo im się źle kojarzy z teściem.. no sorry a co mnie ich teść obchodzi moje dziecko i imię będzie miało nie po ich teściu tylko dziadku. Naprawdę czasem ludzie mają dziwne myślenie.

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Jesteście niezastąpione. Jakbym powiedziała mężowi że tak schizuję to bym tylko opieprz dostała ;)

age.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu boziu zmierzyłam te moje mini cycki i rozmiar wg kalkulatora w necie wychodzi 80G lub 90B jakieś to trochę dziwne
    Pod biustem mam 91 a w biuście 104
    Może któraś się orientuje jak to przeliczyć na rozmiar?
    W brzuszku mam juz 109 a biodra 106 tak więc też ze mnie prawie kwadrat idealny :D

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężowie często nie rozumieją naszych dylematów. Czasem fajnie byłoby mieć ich podejście, od razu mniej zmartwień.

Agusia246 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzisiaj z hipp próbkę oliwki i poradnik przyszłej mamy w oczekiwaniu na narodziny i bony rabatowe do rosmanna

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gdzie to wszystko dostałaś?
    Ja od początku ciąży ani jednego gratisa buuuu :(
    Na moje oko to powinnaś nosić 85b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 15:55

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wlasnie poprzednio kupilam 85b i zapinam się na środkowe haftki

Zalogowalam sie na stronie hipp chyba tydzień lub dwa tygodnie temu
    Z tego bebiprogramu nic nie dostałam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha też nic nie dostane bo nigdzie zalogowana nie jestem heh
    Ja też zapinam się na środkowe haftki i ogólnie tak powinno się zapinać bo jak schudniesz przeskoczysz na mniejszą jak będziesz karmić to i na ostatnią haftkę powinno się udać ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    My też się witamy w 30 tygodniu :)
    Shaja, może mi podpowiesz cokolwiek, bo jestem na zwolnieniu od 15 listopada, pierwsze 33 dni płacił pracodawca i jakbym się nie uparła wychodzi mi, że powinnam już te pieniądze z ZUSu dostać, a nie że teraz z kontrolowaniem się obudzili :/

Agusia246 no jakby nie patrzeć powinnas do 10-15 lutego dostac pierwszy zasiłek z ZUSu.
    Ja niestety nie znam sie na przepisach jak to jest gdy pracodawca płaci pierwszy miesiac. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym na infolinie Zusu, tam wybierz opcje zasiłki i tam powinni udzielic Ci informacji.

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • jagoodka Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam z bebiprogramu płytę z kołysankami - tylko oni wysyłają krótko przed datą porodu.. wpisałam datę marcową dlatego już przesyłka dotarła, jeśli wpisałyście prawdę to na pewno jeszcze zdąży dotrzeć

zem3i09k4whxuchc.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Agusia246 wrote:
    My też się witamy w 30 tygodniu :)
    Shaja, może mi podpowiesz cokolwiek, bo jestem na zwolnieniu od 15 listopada, pierwsze 33 dni płacił pracodawca i jakbym się nie uparła wychodzi mi, że powinnam już te pieniądze z ZUSu dostać, a nie że teraz z kontrolowaniem się obudzili :/

Agusia246 no jakby nie patrzeć powinnas do 10-15 lutego dostac pierwszy zasiłek z ZUSu.
    Ja niestety nie znam sie na przepisach jak to jest gdy pracodawca płaci pierwszy miesiac. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym na infolinie Zusu, tam wybierz opcje zasiłki i tam powinni udzielic Ci informacji.

Ja mam koleżankę w Zusie i ona mówi że 3o dni ma ZUS na pierwsze rozpatrzenie L4 i Z-3 od momentu złożenia tych dokumentów Zusie. Czyli jeśli pracodawca nie złożył wcale L4 i Z-3 to ZUS nie ma co rozpatrywać i wszytsko przedłuża się w czasie. Dopuki Zus nie dostanie kompletnych dokumentów. Dodatkowo na odwrocie L4 muszą być trzy rzeczy uzupełnione: pieczątka firmy, data dostarczenia przez pracownika L4 do pracy oraz tekst typu "nadal zatrudniona". Jeśli nie ma któryś z powyższych to odsyłają spowrotem do pracodawcy i tak to zwarjowania.
    Więc najpierw upewni się czy i kiedy pracodawca wysłał L4 i Z3 do ZUS-u.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i jesli w ciągu 7 dni (od wysatwienia L4 przez lekarza) nie dostarczysz do pracodawcy zwolnienia to wtedy ZUS pobiera Ci z pensji 25%.Więc ważne jest aby pracodawca na odwrocie L4 napisała dokładną datę ottzymania przez pracownika L4.
    Tyle się dowiedziałam od Koleżanki z Krakowskiego ZUS-u ;)

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ