Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry majowki
Juz od rana trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)
Beti slodka buzka.
Gosiu ladny wozeczek i cena tez ok.
Mi gin tez nie robi usg co wizyte co mi sie akurat nie podoba bo zawsze jestem spragniona widoku malutkiej. No ale niby szkodzi wiec staram sie to zrozumiec. Ale juz w poniedzialek ja zobacze. Nie moge sie doczekac.
Dzis na obiad robie pierogi ruskie, mezus bedzie zachwycony bo to jego najbardziej ulubione danie.PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem jestem
czytam regularnie tylko coś mi się podziało z laptopem a komórki nie chciało mi się zalogować i nie mam pojęcia czemu.
Nie dam rady odpisać na wszystkie posty, ale brzuszki i maluszki śliczne, wózki fajowe. Też bym już swój chciała, ale pewnie ze strychu mi go zniosą dopiero po koniec marca tak żebym zdążyła przeprać co się da i go wymyć.
Gosia cena za wózek bardzo fajna, mam nadzieję, że nikt Wam nie sprzątnie okazji sprzed nosa
coś dziś miałam ciężką nocbrzuchol bolał, w kręgosłupie łupało i nie wiedziałam jak się ułożyć, co chwilę się budziłam a jak się tylko obudziłam to przyjaciółka zgaga nadrabiała wczorajszy dość wyrozumiały dzień..
Gosia ja też pożegnałam się z widokiem stópale ma to jeden plus- jak staję na wagę to nie widzę ile ta cholera pokazuje
Miłego dzionka wszystkim
a i że wczoraj nie miałam jak to witam się dzisiaj w 3 trymestrzegosia86, madziorek, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Gosia organizm musi się przestawić na mniejszą dawkę.
A tak swoją drogą to czy Wy też macie dość zażywania leków? bo ja to mam aż odruch wymiotny rano jak mam zażyć leki
a jeszcze się pochwalę (i w nagrodę na śniadanie zjem tościka), że zmieściłam się w spodnie sprzed ciąży, trochę obniżyłam pas pod brzuch żeby nie gniótł Malutkiej.
Teraz mogą się nam już pojawiać skurcze B-H.
A mam pytanie wiecie kiedy zaczniecie mieć robione ktg? bo ja już od następnej wizyty będę mieć robione (30t to będzie)MiM lubi tę wiadomość
-
U mnie jest problem ze spaniem albo bolą biodra albo plecy najwygodniej by mi było spać na wznak
Też jestem ciekawa tego ktg bo nie wiem jak to praktykuje moja gin czy robi w przychodni czy trzeba jeździć do szpitala
W luxmed też nie wiem jak to wygląda
A tak ogólnie to zastanawiam się nad rezygnacja z lekarza w luxmed bo jesli od teraz wizyty będą co dwa tygodnie to trochę męczące już będą takie wycieczki do miasta -
Z tego co mam w luxmedowskiej książeczce ciąży to tylko w 40 tygodniu jest napisane żeby dać skierowanie na ktg do szpitala.
A i wg tej rozpiski co mam doczepioną do karty ciąży to wizyty powinny się odbywać przynajmniej raz - do 10tc, 11-14tc, 15-20tc, 21-26tc, 27-32tc, 33-37tc, 38-39tc i po 40tc skieruj pacjentkę do szpitala. Ale to też pewnie zależy od lekarza albo od przebiegu ciąży -
Co do ktg to czytałam że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to dopiero od 38 tygodnia jest robione.
A co do samych wizyt jak wszystko jest ok to nie ma potrzeby biegać co chwilę. Chyba, że tak jak u mnie w mieście jest lekarka co chyba na nowe auto zbiera bo ciężarnym każe co chwilę przychodzić i 150 zł wizyta.
Dobrze, że ja mam mądrą lekarke.
A na usg to serio nie mam co liczyć.
Glowa mnie coś boli -
Jednak wstawilam dzis biale ubranka i wlasnie sie piora. Bede miec zajęcie bo trzeba bedzie poprasowac.Wole byc szybciej przygotowana jakby mnie wzielo w kwietniu. Moja mama rodzila mnie i siostre przed terminem wiec ja chce byc przygotowana. A i ciesze sie tym jak glupia
U mnie ktg robi sie u gina. I tez jestem ciekawa od kiedy kaze mi przyjeżdżać.
Kotmisia glowa do gory -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry majowe ciocie:)
Ofelaine, ja wczoraj prałam białe, a teraz w pralce piorą się kolorowe rzeczy. Potem sobie wszystko poprasuję, na początku marca spakuję torbę do szpitala i będę miała spokój psychiczny, że w razie w wszystko jest gotowe.
Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt. Nasza dopiero 5 marca, więc trochę się naczekam, bo ostatnia była 2 lutego. Ale teraz wizyty będą chyba już częściej.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące:) -
Witam i ja!
Jedyne co mi dolega to pobolewa mnie podbrzusze/pachwiny ale to tak na samym dole jakby od ciężkiego brzuszka który dźwigam. Nie ma tragedii ale dyskomfort jest
Oprócz tego mała kopie mnie i tak się zastanawiam że moja pierwsza córcia też taka ruchliwa była
Fajnie Wam że miałyście wizyty. Ciesze się że u Was wszystko ok! Waga dzieciaków imponująca.
Ja dopiero mam wizytę 13 marca a 13 lutego nie robiła mi USG więc nie wiem jak przybiera dzidzia!
Robię pranie, mięsko się marynuje, muszę ogarnąć troszkę mieszkanie!
Miłego dnia! -
nick nieaktualnyHejka
Ja wizyta dopiero 12 marca ech....
A mała kopie jak najęta, wczoraj wypięła pupke tak że az mnie zabolało - po lewej stronie. Wspaniałe to ale mam wrażenie ze ma mało miejsca bo mały brzuch mam stosunkowo.WesołaMama, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Witamy ☺ trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. Gratuluję pięknych zdjęć swoich pociech i ich mieszkanek.
Ja w ostatnich dniach zastanawiam się co moja mała robi w tym brzuszku. Odczuwam jej ruchy jak trzęsienie. .. to nie są kopniaki tylko mała rusza się jakby jej zimno było cały brzuch się trzęsie. Mój luby mówi,że to pewnie nowoczesny taniec ☺WesołaMama, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki!
Ja się zbieram do genarlnych porządków. Na razie nastawiam się psychicznie :p Musze pokupować trochę pojemników i w końcu ogarnąć szufaldy w kuchni, bo aż strach tam zaglądać.
A propos porządków w dziecięcej szafie/komodzie znalazłam blog babeczki, które opisuje swój patent - http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/ Pomysł dla bardzo zorganizowanych mam :p U mnie odpada, bo ja nawet nie prasowałam, tylko prosto z szuszarki zakładałam, taki był u nas przerób.
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
ja też się próbuje zmobilizować do sprzątania ale jakoś ciężko mi się podnieść z kanapy
Dziewczyny kupiłam sobie ostatnio krem do rąk mixa (intensywne odżywienie)- jak dla mnie rewelacyjny!!!
jak byłam nieobecna na forum to w międzyczasie doszły do mnie koszule które zamawiałam na allegro (na ramiączkach do karmienia), są całkiem ok w dotyku, nic się z nimi nie stało po praniu. Chociaż jak dla mnie mogłyby mieć jeden guziczek więcej przy dekolcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:58