X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Matylda to "cwaniak" - Szanowny ma w tym tygodniu do pracy na 18:00 więc o 21:00 słyszę tup tup i Młoda już śpi ze mną :)
    A jak tatusia nie ma to Młoda przychodzi o 1:00 w nocy :)

Jak te Maluchy ciągną do rodziców :)

gosia86, WesołaMama, PIGULSKA lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet jak tatuś jest to Młody mówi, że dzisiaj on śpi z mamusią, a tatuś z kotkiem :p

Tatuś nam na tydzień wyjechał, więc przynajmniej nie będzie walki o miejsce przy mamusi :D

gosia86, WesołaMama, MiM, PIGULSKA lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ostatnim poście zdrzemnęłam się 1,5 godz :) i dopiero teraz mogę powiedzieć że jestem wyspana. Ofelaine moja mama i siostra rodziły po 3 tyg przed terminem więc ja też wolę być przygotowana, tym bardziej że moja Malutka to już niezły klopsiu. Myślę co by tu kupić w smyku bo babcia się zdeklarowała, wybiorę coś praktycznego tylko muszę poszperać na stronce.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Dawno byłam na forum.
    W środę miałam wizytę, mały ważył 1319g, więc duży nie jest, a ja już 13 kg na plusie, dziwne bo wszystko idzie w brzuch, a brzuch mam ogromny.
    Łożysko poszło w górę i to dużo, więc zagrożenia nie ma, no ale musiało oczywiście być coś nie tak. Mały jest tak ruchliwy, że się przekręcił główką do góry, a był w dół. Mam nadzieję, że się jeszcze odwróci bo panicznie się boję cesarki, bardzo chcę urodzić naturalnie.
    Czy któraś z Was ma taki problem?
    Mąż mi mówi, że wkurza go moje nocne wstawanie i chodzenie, a to do ubikacji, a to po pokoju. Już 5 noc śpię z miednicą przy łóżku tak mi nie dobrze.
    W tym tygodniu kończę szkołę rodzenia, wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałam, warto było chodzić.

MiM, WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to przez to, że mały ma nóżki na dole i kopie w pęcherz, to potrafię w ciąg godziny iść nawet 5 razy do ubikacji.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i oczywiście trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i same dobre wiadomości. Ja bym się bardzo chętnie pochwaliła zdjęciem ze wczoraj, ale mam tylko rączkę tak od łokcia plus dłoń z paluszkami.

Ja też już zaczynam mieć problemy ze spaniem. Np. budzę się i zastanawiam ile to już nocy minęło a tu dopiero północ, jeszcze ten ciągły ból przy obracaniu się na bok. Tej nocy mąż jakoś szczęśliwy rozwalił się na środku łóżka i zostawił mi bardzo mało miejsca do manewru. Odpuściłam sobie spanie na boku skierowana w jego stronę, bo nie lubię spać jak mi ktoś sapie na twarz:P W końcu przebudził się jak szłam do wc i mu powiedziałam co zrobił. A on na to, że ja i Jaś jesteśmy najważniejsi i że trzeba go było palnąć w głowę żeby się obudził. Ja bym nie miała serca, bo on taki zmęczony pada na łóżko i wstaje o 5 rano.

WesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota - u Nas jest na odwrót mąż bidulek uskurczany na brzegu łóżka a ja z boku na bok się rozpycham ;) I raz wstaję na siku. Najtrudniej to się obrócić z tym brzuchem z jednego boku na drugi ;) A do 9 miesiąca jeszcze sporo nocek ;)

Córka od 4 miesiąca życia śpi sama więc ani ona z nami ani my z nią nie potrafimy spać razem ;) Wyjątek to jak jest chora i ma gorączkę to Emi śpi z nami a tatuś w separacji w salonie ;)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - szkoła rodzenia to przydatna sprawa. Teraz nie chodziłam ale przy pierwszej córce tak. Człowiek bogatszy o dodatkową wiedzę, praktykę i przez to spokojniejszy ;)

Monika1357 lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    A ja po ostatnim poście zdrzemnęłam się 1,5 godz :) i dopiero teraz mogę powiedzieć że jestem wyspana. Ofelaine moja mama i siostra rodziły po 3 tyg przed terminem więc ja też wolę być przygotowana, tym bardziej że moja Malutka to już niezły klopsiu. Myślę co by tu kupić w smyku bo babcia się zdeklarowała, wybiorę coś praktycznego tylko muszę poszperać na stronce.

Beti - a może bujaczek - leżaczek? Ja chcę kupić koniecznie tylko czekam na pierwszą wypłatę z ZUS...

• beti97 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczek bujaczek zarezerwowała już moja siostra :) na razie zamówiłam podkład motherhood pod prześcieradełko bo też na pewno się przyda. Cały czas leżę w łóżku. Kurczę jak patrzę wagowo na te Wasze bąbelki to moja jest sporawa, aż się boję rodzić. W poniedziałek zrobię morfologię i tsh bo chodzę po ścianach. Nie wiem czy to efekt ciąży czy mi się wyniki pogorszyły.

WesołaMama lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam zabawki w spadku po Emilce ;) To są tylko zabawki z wieku niemowlęcego.... Część to zawieszki na matę edukacyjną.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/886fbb6e7a6f.jpg

MiM, PIGULSKA, Truskaweczka250, dorota1987, beti97, Bluberry lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    My dziś z mężem do kina idziemy, trzeba jeszcze korzystać :) trochę z nudów posegregowałam ubranka (jestem w trakcie właściwie), a teraz czytam o materacach i znów nic nie wiem :/ dobrze, że chociaż wózek kupiony. Czy Wy też jesteście w ciąży tak niezdecydowane?? ja chcę mój mózg z powrotem.
    Gratuluję wieści z wizyt. Beti śliczna Twoja Wikusia :)

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wygląda to tak ze mąż śpi "na ścianie" w kąciku, a my z młodą mamy luksus :) Tylko z małym "ale" bo na mnie śpi jeszcze kocur :)

Najgorsze jest to że z mężem nie potrafimy jej "wyrzucić" z łózka i czekamy na TEN moment kiedy sama zdecyduję że nie warto już spać z rodzicami :D

Madziorek ja już nie pamiętam jak wygłada mój mózg... siedzenie w domu + ciąża skutecznie wyprało go z wszelkich zdolności :) Ostatnio musiałam mnożyć na kalkulatorze
    5*5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 12:33

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) wszystko w porządku, wyniki super, szyjka zamknięta a na ból krocza i pachwin nie ma rady jak coś to nospa ;)
    No i mój Mały juz nie taki malutki...waży juz 1785g!!!
    Mój kochany Klocek <3 jest chyba póki co najcięższy spośród majowych koleżanek i kolegów wiec ja to dopiero mam stracha jak urodzę naturalnie! Położenie ma już główkowe wiec hura oby tak zostało :)
    Zmykam na jakiś obiad :)

WesołaMama, Wonderwall, Rika, madziorek, katalina, Monika1357, Agusia246, beti97, Karolcia88, dorota1987, Bluberry, gosia86, nadulek, gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska gratulacje, duzy chlopak z twojego synka :)

Beti ja to wylazlam miesiac przed terminem,nie wiem gdzie mi sie tak spieszylo ale ponoc to byl efekt Czarnobyla.
    a siostra 2 tygodnie przed terminem i obydwie bylysmy malutkie, ja to wiadomo z racji wczesniactwa tylko 2100 a sis 2700 g. Wiec tez nie licze na spore dziecko o ile to ma znaczenie.

PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry;) u nas remont pełną parą ;D dlatego mało się odzywam... mały kopie i w pon mamy wizytę ;) ciekawe ile mały juz waży;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie co tam u Was słychać? dawno mnie nie było:) Jak się czujecie?

WesołaMama lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja pod prysznicem odkryłam że wyszły mi hemoroidy :( nie bolą, nie krwawia ale są :( Dobrze, że dziś wizyta to zapytam się co zrobić żeby nie było gorzej.

I kurcze jeszcze pierwszy raz mam wysokie ciśnienie. 135/85. Ehh.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rannny ......ale mam dzisiaj lenia. Zupełnie nic a nic mi się nie chce. Co za ponury dzień.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Monika1357 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam piłkę do ćwiczeń na allegro. Podobno pomaga do przekręcenia się dziecka. Na szkole rodzenia też na takich ćwiczymy, a przede wszystkim jak się tak buja na piłce to kręgosłup tak nie boli,a to najważniejsze.
    Martwię się ułożeniem dziecka, bo panicznie się boję cesarki.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ