X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    O rannny ......ale mam dzisiaj lenia. Zupełnie nic a nic mi się nie chce. Co za ponury dzień.

Ja wręcz przeciwnie dużo rzeczy zrobiłam dzisiaj ale już padam :) posprzątałam klatkę szynszylowi zrobiłam pranie po odkurzałam i pranie zrobiłam obiad jeszcze dzisiaj mam wizytę kontrolną bo byłam zarażona bakterią a myślałam ze częste infekcje łapałam i brałam antybiotyk i dzisiaj wymaz mi robi do kontroli czy jetem już zdrowa.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, tak, wózeczek beżowy będzie. I w ogóle ruski :D Tutis Zippy Classic. Ja też bardzo chciałam żeby wszystkie koła były takie same, na nasze szczecińskie chodniki ;)
    Mnie pojedyńcze skurcze też zaczęły łapać, średnio mnie to cieszy, bo w sumie bolą :/ Przekręcać się z boku na bok daję radę, ale czasem też boli. Ale już za półtorej godziny wizyta <3 Zobaczę tego łobuza i dowiem się w końcu jaka jest duża.
    Miłęgo dnia kochane :*

WesołaMama, gosia86, dorota1987 lubią tę wiadomość

preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia może to przez stres przed wizytą takie ciśnienie, trzymam kciuki ;)

Agusia powodzenia na wizycie :)

To już chyba takie uroki ciąży tu zaboli tam zastrzyka a będzie jeszcze gorzej ;) ale jeszcze tylko dwa miechy damy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:27

KotMisia, gosia86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam w paranoję. Nie wiem jak dziewczyny chcą cesarkę zamiast naturalnego porodu, ja jakoś nie mogę sobie wytłumaczyć, że cesarka będzie lepsza. Boję się dochodzenia do siebie po cesarce, to tak długo trwa. Mam nadzieję, że ten mały łobuz ułoży się jak powinien i urodzę siłami natury.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Wpadam w paranoję. Nie wiem jak dziewczyny chcą cesarkę zamiast naturalnego porodu, ja jakoś nie mogę sobie wytłumaczyć, że cesarka będzie lepsza. Boję się dochodzenia do siebie po cesarce, to tak długo trwa. Mam nadzieję, że ten mały łobuz ułoży się jak powinien i urodzę siłami natury.

Ja też jakoś bardziej bym sie bała cc bo to wszystkie warstwy skóry i mięśni przecinają a nie tylko krocze ja to sn bym chciała jak na razie nie ma przeciwwskazań :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • PIGULSKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Cześć Dziewczynki!

Ja się zbieram do genarlnych porządków. Na razie nastawiam się psychicznie :p Musze pokupować trochę pojemników i w końcu ogarnąć szufaldy w kuchni, bo aż strach tam zaglądać.

A propos porządków w dziecięcej szafie/komodzie znalazłam blog babeczki, które opisuje swój patent - http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/ Pomysł dla bardzo zorganizowanych mam :p U mnie odpada, bo ja nawet nie prasowałam, tylko prosto z szuszarki zakładałam, taki był u nas przerób.
    Puella widziałam ten blog ogólnie mega zorganizowana babeczka, która zresztą też prowadzi pamiętnik na belly :) ja chyba bym nie potrafiła tak się zorganizować ale chciałam spróbować i zaczęłam nawet szukać takich pojemników do szuflad ale niestety bezowocnie :/ nie wiem gdzie by można było kupić takie...??

8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika. Mam koleżanki które tylko preferują cesarkę bo się boją porodu SN. Jedni boją się CC a inni porodu SN. Co zrobić ;)
    Ja też wolę poród SN ale gdyby miało coś być nie tak i zagrażać maleństwu lub mi to wiadomo że jak trzeba CC to trzeba.
    Myślę że jest to temat dość indywidualny ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia mi moj gin mowil ze cisnienie do 140/90 Jest ok. Trzeba sie martwic jesli jest powyzej tej normy. Takze twoje miesci sie w normie jeszcze i byc moze przed wizyta masz stresa. z reszta jedonorazowy skok jeszcze o niczym nie swiadczy. Takze spokojnie.
    Kontroluj to teraz i zalecam duzo odpoczynku.

Ja zrobilam juz pierogi, powiesilam biale pranie ale slodko wyglada moja suszarka :) i kregoslup chce mi do tylka wejsc. Leze.

KotMisia, beti97 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa a łóżeczko doszło?:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne jaki poród ważne że dziecko zdrowe i mama cała :)

Ostatnio na gazecie.pl czytałam o lasce która z powodu cesarskiego cięcia popadła w głęboką depresję bo w jej otoczeniu była postrzegana jako ta "gorsza" - bo nie wie co to poród. czytając to miałam ochotę jej nakopać do dupy - nie umiała się cieszyć że wszystko OK z nią i dzieckiem....

Ahhh ta nasza Polska mentalność :)

PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim masakra co za historia ja bym chyba też wypozyczyla sobie to całe otoczenie bo jak można kogoś tak osądzać ja pierdziele a jej rodzina to powinna ja wspierać bo sama może nie wziąć się w garść

8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czasami nie ma wyjścia i lepiej ciąć dla dobra mamy i maluszka :/ nawet naturalny poród może przejść w cc i nic nie poradzimy. Pewnie ja też bym wolała poród SN ale jak będzie się coś działo to nie będę się upierać. Stanęłam dzisiaj na wadze i pokazała 68, 1 a ostatnio na wizycie było 67,7 :/ p dr będzie smęcił że mało tyję, ale Wiki rośnie :) i chyba niestety ciągnie ze mnie bo wszyscy mi mówią że nigdzie nie przytyłam i mam zgrabny brzusio, wory pod oczami coraz większe. Popatrzyłam dzisiaj w lustro i stwierdziłam że ten mały ssak mnie odchudza na swoją korzyść :p
    A z najmniej przyjemnych rzeczy wysypało mi lewą rękę w drobnych krostkach i jest zaczerwieniona, chyba jakaś pokrzywka. Posmarowałam Oillanem jak nie zginie to pokażę ginowi za tydzień.
    Mama powiedziała że mam fajny brzusio takie jajeczko,a ona taki bardziej na boki rozlany miała, ale powiedziałam jej że to dużo zależy jak bobas się ułoży. Wikusia teraz tak super leży od jakiś 4 tyg że ani pęcherza mi nie ciśnie i bolesnych kopniaków już w ogóle nie mam. Czasami tylko czuję mocniejsze kotłowanie, ale miejsca ma już mało.
    Mój tata oglądał zdjęcie i też powiedział że nosek ma po mnie :)

PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dokładnie poród to sprawa indywidualna ja wiem ze chce rodzić sn ale nie potępiam nikogo kto chce tylko cc, najważniejsze żeby dziecko urodziło się bez komplikacji :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paranoja, Polacy to zawistny narod i totalny ciemnogrod czasami !
    Ja tez wolalabym rodzic sn ale jak bedzie konieczna cesarka to trudno. Wazne zebysmy z dzieckiem przeszli porod bez komplikacji.

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga dziś pokazała (o zgrozo!) +12 kg :/ ogólnie widzę dodatkowe kilogramy tylko w nogach i pupie...no i reszta w brzuch ;) najważniejsze że wyniki dobre niczego mi nie brakuje wiec niech się Nikoś dalej zdrowo chowa i rośnie a ja będę tyć :P

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie poprpstu przeraża dojście do siebie po cc. Chociaż w okól mnie większość rodzi cc i to dlatego, że chcą bo się boją sn. Muszę sobie to poukładać w głowie, coż co mi jest pisane tak będzie.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie na wszystko mamy wpływ ale pamiętaj ze czy po sn czy po cc każda dochodzi do siebie, prędzej czy później ;) nie ma innej opcji

A tak w ogóle mam już ustalone wizyty praktycznie do samego końca i nie są jakoś mega często. No i zostało ich zaledwie 3!
    Dwie w odstępie 3 tygodni i ostatnia po 2 tyg ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak się wraca do formy po cc też sprawa indywidualna, mama mojego podopiecznego ledwo wyszła ze szpitala po cc a latała jak gdyby nic, moja kuzynka też szybciutko doszła do siebie.
    Ja mam nadzieję rodzić sn, ale jak tak życie się potoczy to i dam się pokroić dla dobra dziecka.

u nas ktg robi się po 37tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:57

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na szkołę rodzenia, dzisiaj mamy kompanie.
    A w czwartek zwiedzanie porodówki i koniec.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Puella widziałam ten blog ogólnie mega zorganizowana babeczka, która zresztą też prowadzi pamiętnik na belly :) ja chyba bym nie potrafiła tak się zorganizować ale chciałam spróbować i zaczęłam nawet szukać takich pojemników do szuflad ale niestety bezowocnie :/ nie wiem gdzie by można było kupić takie...??

Pigulska...pojemników jest mnóstwo, wpisz sobie na Allegro pojemnik/pudełko, np. http://allegro.pl/pojemnik-pudelko-na-buty-curver-tex-5-7l-cute3000-i5056072937.html Musisz sobie tylko szuflady/półki wymierzyć żeby dobrać wielkość pojemników..

PIGULSKA lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ