Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja aż się boję obstawiać. Wyczołgałam się z psem na spacer, umyłam i teraz mogę się byczyć w łóżku. Ostatnie chwile bestroski, później już całe życie ktoś będzie coś chciał, albo przez dłuższy czas. Zakochana jestem w tej swojej Misiuni, a od wczoraj jeszcze bardziej odkąd zobaczyłam jej słodziutką buźkę. Już czekam z niecierpliwością na koniec kwietnia, czuję że do maja nie dociągnę, ale może się mylę. Puella bardzo ładne imię Michalina , gdybym miała drugą córkę to może bym ją tak nazwała za zgodą Szanownego. U nas od 2 kresek tylko Wiki na tapecie tzn Szanownego tapecie, nic nie dało rady przeforsować, dla chłopca nie miał pomysłu a dla dziewczynki od razu. Dziwne.
gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Michalina to jeden z moich typów ale mąż od razu skreślił to imię niestety
Ale za to jednogłośnie wybraliśmy Pola
KotMisia uważaj na siebie ze zdwojoną siłą niech Olusia jeszcze posiedzi w brzuszku gdzie jej będzie lepiej
Beti ja tez już leniuchujęzrobiłam kanapki mężowi do pracy (jeszcze trochę go porozpieszczam) umyłam się i teraz leżakuje przed tv
Oj my z imieniem dla chłopca też mieliśmy ciężkie boje mąż odrzucił Kajetana, Miłosza i Krzysztofa zgadzaliśmy się jedynie na Remigiusza, Natana lub Nikodema ale trudno było się zdecydowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:07
-
U nas było wiadomo że jak chłopiec to Patryk i nie podlegało to żadnej dyskusji jak kariotyp utwierdził nas że dziewczynka ja podjęłam decyzję że Mia - myślałam że mąż będzie gderał ale powiedział że się mu podoba.
-
Z imieniem jest tylko na początku problem...jak już wybierzemy, wszyscy się przyzwyczają i już żadne inne nie będzie pasowało.
Tak z innej beczki, w Smyku (przynajmniej internetowym) nadal świetne promocje. Dzisiaj kupiłam Młodemu czapkę przejściową za 7 zł. Dostawy do Empików gratis, więc bardzo dobra cena.nadulek, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Puella dzięki za info z internetowym smakiem zaraz zobaczę co i jak.
Jakby któraś używała to w super pharmie Pregna plus jest za 29 zł (przynajmniej w szczecinie) zaznaczam że nie było nigdzie w gazetce.
KotMisia damy radę z tym 1 cm rozwarcia ja 0,5 miałam od listopada a teraz od dwóch tygodni mam 1 cm.KotMisia lubi tę wiadomość
-
Eklerka wrote:U nas jest ten problem, że jedno z nas będzie musiało pójść na kompromis i zgodzić się na imię, które mu się nie podoba
Ja już mężowi powiedziałam, to ja dostaję w pęcherz, to ja latam po szpitalach i chodzę połamana przez ból pleców, więc ja mam głos decydujący i żadne jego Marcinki czy Michałki nie wchodzą w grę
Kilka lat temu z Szanownym zadecydowaliśmy że jeżeli będziemy mieć dziewczynkę to będzie Matylda a chłopiec Wojtek. Niestety szwagierka ukradła mi Wojtka i mam teraz Michała
Szanowny to właśnie Marcin : )i powiem Ci że wszystkie Marciny to fajne chłopaki ( a znam ich troszku)
gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
nadulek wrote:Puella dzięki za info z internetowym smakiem zaraz zobaczę co i jak.
Jakby któraś używała to w super pharmie Pregna plus jest za 29 zł (przynajmniej w szczecinie) zaznaczam że nie było nigdzie w gazetce.
KotMisia damy radę z tym 1 cm rozwarcia ja 0,5 miałam od listopada a teraz od dwóch tygodni mam 1 cm.
To ja też się do tego 1 cm rozwarcia dopisuję. Dziewczyny, będzie nam się szybciej rodziło :pnadulek lubi tę wiadomość
-
Puella żeby to cokolwiek oznaczało ale muszę Cię zmartwić ale z własnego doświadczenia wiem że rozwarcie w ciąży wcale nie musi oznaczać szybszego porodu - też tak myślałam ale z córką miałam 3,5 rozwarcia i 0 cm szyjki od 20 tc i młoda urodziła się jako wcześniak ale nie sn tylko cc bo odeszły mi wody - lekarze też myśleli że szybko pójdzie dali oksytocyne mega dawkę a po 6 godzinach mega skurczy niespodzianka dalej 3,5 cm rozwarcia no i decyzja o cc bo młodej tętno skakało!
Cała rodzina obstawiała że mała między nogami mi wypadnie a ja nawet nie zauważe a tu taki rozwój sytuacji -
To u mnie poszło mega szybko, nawet znieczulenia nie zdążyli podać i Młody już był na świecie. Ja też szyjke miałam zgładzoną od 20- któregoś tygodnia, chodziłam z rozwarciem 4 cm. Leki wyciszyły mi skurcze, więc po terminie musieli mi wywołać. Podali oksy i poszło piorunem. Oby teraz było podobnie.
Nadulek...a teraz na jaki poród się nastawiasz...c.c. czy s.n.? -
nick nieaktualnyja kupowałam sok z żurawiny na targu prosto od człowieka co robi własne soki z owoców, piłam 3 razy dziennie rano, w południe i wieczorem, rozcieńczałam łyżkę stołową na kubek wody mineralnej bo to kwaśne jak cholera
Michalinka śliczne imię, znam 3 Miśki wszystkie super babki -
Witajcie.
Ja dziś byłam w labolatorium - mocz, morfologia krwi i zrobiłam te badania Aspat, alat, bilirubina i cos tam jeszcze. Jutro wyniki. Zobacze co tam wyjdzie.
W piątek wizyta u gin.
W ulotce w tesco widziałam promocje na pieluchy pampers chyba za 69 zł.
Warto?
Jeśli tak to jaki rozmiar kupić?
Choć czytałam ze Dada z biedronki tez dobra. Kupowałyscie? Jaki rozmiar?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 21:22
-
Sliczne te Wasze imiona.
My jeszcze na 100% imienia nie wybraliśmy. Wiele osób się pyta, ale nawet chyba jak wybierzemy to tylko Wam tutaj powiem. Reszta się dowie po porodzie. Chyba że maż nie wytrzyma i puści farbęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 21:20
-
Slash wszystko zalezy ile wychodzi za sztukę
Na pewno opakowanie lub dwa 1 na start a potem to juz 2
U nas o imieniu wiedzą teściowie mój brat i siostra która kreci nosem bo jej sie nie podoba ale to moje dziecko i nazwę ją tak jak my będziemy chcieli a nie rodzinaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 21:21