MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny! A wiecie, ja to chyba mam jakiegoś pecha. W ogóle nigdy w życiu nie byłam na zwolnieniu lekarskim z tytułu choroby, moim pierwszym zwolnieniem i jedynym było ciążowe. Ja mam dobrego szefa i od razu jak się dowiedział o mojej pierwszej ciąży to powiedział, że mogę iść na zwolnienie. Ustaliłam z nim, że jednak popracuję przynajmniej do 6 miesiąca. Dobrze się czułam, ale później już był czas i sporo przesłanek by pójść na zwolnienie. I co się okazało? Lekarz nie chciał mi wystawić zwolnienia mimo, że kiepsko się czułam. Dla mnie to jest jakaś katorga z tymi zwolnieniami. Wy piszecie, że idziecie na zwolnienie i tyle, a ja już wiem, że mój lekarz mi takowego szybko nie wystawi. Nieważne, że wcześniejsza ciąża poroniona (wtedy już nawet nie brałam żadnego zwolnienia), nieważne, że teraz też czuję się źle i jadę na lekach, i ta ciąża po części też traktowana jest jak zagrożona. Zmiana lekarza jak na ten moment nie do końca możliwa. Jak to jest z Waszymi lekarzami? Nie mają problemu z wystawieniem zwolnienia?
Aniołek * 16.02.2016 -
nick nieaktualny
-
Ja nie mialam problemu w pierwszej ciazy, w drugiej tez nie mam bo mowilam ze chce pracowac do konca wrzesnia-przyjal do wiadomosci;)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyblubka wrote:dochód nie może przekroczyć kwoty 674,00 zł miesięcznie na jednego członka rodziny,
Wysokość zasiłku rodzinnego wynosi :
-na dziecko do 5 lat - 89 zł miesięcznie
-na dziecko powyżej 5 do 18 lat - 118 zł miesięcznie,
-na dziecko powyżej 18 do 24 lat - 129 zł miesięcznie
Od października podwyżka rodzinnego o 6 zł i będzie 95:-) a co do lekarza to ka też niewiem bo mam super lekarza na NFZ i jak pójdę zapytam jak sprawa ze zwolnieniem jak będzie problem to zostaje na wychowawczym. W pierwszej ciazy miałam problem bo ciaza przebiegała prawidłowo do 7 m więc wystawiali tylko prywatnie ale lekarze do dupy a ten prywatnie nie przyjmujeblubka lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Promyczek zgadza się Zus wypłaca roczny macierzyński
A jak umowa skończy mi się w dniu porodu, więc stanę się bezrobotna, a na uczelni będę w trakcie dziekanki to ten zasiłek macierzyński mi przysługuje? Bo jak się okaże, że muszę dalej leżeć to dziekanka na ostatnim roku jak nic... -
Monika_89 data mojego porodu to 28 maj. My po intensywnym weekendzie. Synuś śpi w aucie. Dopiero wracamy. Stoimy w korku na autostradzie... Aż się nocy boję Jak się uda to Was nadrobie
-
Hej kochane, kolejny weekend za nami...leci ten czas nieubłaganie...
Jutro mój Skarbek kończy 13 miesięcy!!!
Po raz pierwszy w tej ciąży miałam zachcianke... Ochotę na krokiety z mięsem i barszczykiem tak więc wstałam skoro świt ugotowałam mięcho i narobilismy z mężem krokietow... Powiem nieskromnie że wyszły pysznie zjedliśmy na obiad a resztę pomrozilam i będę mieć parę obiadów jak znalazł
Do tej pory nie smakowało mi nic!!! Jadłam bo pasuje coś jeść, ale dzisiaj sobie dogodzilam
Julita, mąż poinformowany? Jak reakcja na niespodziankę?Arwi, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
A ja chodze caly dzien jakby obok siebie heh czuje sie po prostu dziwnie. Ano do mnie ani do meza nie dociera fakt ze TO sie dzieje,
Moniqaaa lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem na l4 ciążowym, ponieważ pracuję z dziećmi i moja dyr nawet nie pozwala pracować ciężarnym, choć nie była zadowolona z tego faktu, że jestem w ciąży, ale cóż...ważne że my się cieszymy:D
Moniqaaa, promyczek 39, MarliOne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQasha wrote:A jak umowa skończy mi się w dniu porodu, więc stanę się bezrobotna, a na uczelni będę w trakcie dziekanki to ten zasiłek macierzyński mi przysługuje? Bo jak się okaże, że muszę dalej leżeć to dziekanka na ostatnim roku jak nic...
-
Julita Wszystkiego najlepszego dla Anazstazji!!!!
Jezu masakra z tymi co tak gadają co to kogo obchodzi czy się idzie na L4 czy nie każdego sprawa;/
Ja jak się przyznam też na bank będą teksy o 500+ masakra;/
Gratuluje serduszek i witam nowe mamy:)
Mi założyła kartę na pierwszej wizycie ale serduszko już pikało:)
To słuchajcie jak ja mam umowę do 31.12.2016 to musi mi przedłużyć do dnia porodu bo już sama nie wiem myślałam że się kończy to się kończy...julita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, może wiecie... Przyjmuję m.in. euthyrox (na czczo) i co 12h luteinę (więc ustaliłam sobie, że ją biorę o 7.30 i 19.30). W tym tygodniu muszę zrobić badania, m.in. morfologię krwi i mocz. Czy tę morfologię mam robić bez tabletek? dopiero potem je wziąć? Chyba tak, prawda? Może to głupie, ale się zawahałam.