MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
marie_marie22 wrote:Dziewczyny, może wiecie... Przyjmuję m.in. euthyrox (na czczo) i co 12h luteinę (więc ustaliłam sobie, że ją biorę o 7.30 i 19.30). W tym tygodniu muszę zrobić badania, m.in. morfologię krwi i mocz. Czy tę morfologię mam robić bez tabletek? dopiero potem je wziąć? Chyba tak, prawda? Może to głupie, ale się zawahałam.
marie_marie22 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
marie_marie22 wrote:Ja też jestem na l4 ciążowym, ponieważ pracuję z dziećmi i moja dyr nawet nie pozwala pracować ciężarnym, choć nie była zadowolona z tego faktu, że jestem w ciąży, ale cóż...ważne że my się cieszymy:D2017 #1
2019 #2
-
Ktory pracodawca jest szczesliwy?chyba zaden-traci pracownika i musi szukac kogos na zastepstwo.ale szczescie nasze u spokoj najwazniejsze;)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Tak będzie przedłużone do dnia porodu. Z dniem zakończenia umowy dostaniesz ekwiwalent za urlop niewykorzystany i świadectwo pracy jak najszybciej powinni wysłać. Plus potem przejmuje ZUS wypłatę macierzynskiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 17:36
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Qasha wrote:A jak umowa skończy mi się w dniu porodu, więc stanę się bezrobotna, a na uczelni będę w trakcie dziekanki to ten zasiłek macierzyński mi przysługuje? Bo jak się okaże, że muszę dalej leżeć to dziekanka na ostatnim roku jak nic...
Tak dostaniesz Ja tak miałam. -
Hej dziewczyny.
Ja w poprzedniej ciąży tez miałam przeboje z pracodawcą. Tak więc po macierzyńskim nie miałam do czego wracać. Skupiłam się na dziecku. Teraz dostała się do żłobka. Z tymi świadczeniami całkiem spoko wychodzi. Nowe becikowe 1000 zł przez rok +500+ to wychodzi więcej niż najniższa krajowa.
My byliśmy dziś u szwagierki w szpitalu zobaczyć maluszka. Cudowny. Nie do uwierzenia, że 2,5 roku temu też miałam takie maleństwo. Szybko się zapomina.zastrzeŻona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja w poprzedniej ciazy też miałam umowę przedłużona do dnia porodu bo taki jest obowiązek potem do ZUS składa skie wniosek o zasiłek macierzyński i rodzicielski jeśli chce się od razu 80% to trzeba chyba do 2 tygodni po porodzie zlozyc tak było u mnie . A potem jeśli się należy to z urzędu pracy zasiłek od razu trzeba się zarejestrować po r odzicielskim . Na szczęście kobiety w ciąży są dość chronione .Aniołek (8t) marzec 2016
-
Uszczesliwiona wrote:Jak wasze samopoczucie? Bo u mnie mdłości powinny się nazywać wieczornymi na dodatek ból podbrzusza i pleców nie pozwala na zrobienie czegokolwiek więc już lezakuje do nocy
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Karotka wrote:Hej dziewczyny.
Ja w poprzedniej ciąży tez miałam przeboje z pracodawcą. Tak więc po macierzyńskim nie miałam do czego wracać. Skupiłam się na dziecku. Teraz dostała się do żłobka. Z tymi świadczeniami całkiem spoko wychodzi. Nowe becikowe 1000 zł przez rok +500+ to wychodzi więcej niż najniższa krajowa.
My byliśmy dziś u szwagierki w szpitalu zobaczyć maluszka. Cudowny. Nie do uwierzenia, że 2,5 roku temu też miałam takie maleństwo. Szybko się zapomina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 21:11
2017 #1
2019 #2
-
U mnie lekarz założył karte ciazy na wizycie jak było serduszko wcześniej z reguły nie zakładają bo niestety różnie bywa .
A co do zwolnienia to uważam że jeśli jest potrzebą to się idzie a w pracy zawsze mówią że poczekają a jak jest to się okazuje jak chcemy wrócić ... czsem nagle miejsca nie ma .... więc bez wyrzutów warto iśćAniołek (8t) marzec 2016
-
julita wrote:a bardzo cię proszę stąd -> https://www.suwaczki.com/
po wygenerowaniu linka z suwaczkiem kopjujesz go i wchodzisz do "ustawienia" -> zakładka "społeczność" -> i wklejasz go do pola "podpis pod forum" i gotowe
julita dzięki serdeczne, zaraz będę testowaćjulita lubi tę wiadomość
-
Elmo13 wrote:U mnie lekarz założył karte ciazy na wizycie jak było serduszko wcześniej z reguły nie zakładają bo niestety różnie bywa .
A co do zwolnienia to uważam że jeśli jest potrzebą to się idzie a w pracy zawsze mówią że poczekają a jak jest to się okazuje jak chcemy wrócić ... czsem nagle miejsca nie ma .... więc bez wyrzutów warto iść2017 #1
2019 #2