MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
blubka wrote:Mnie to najbardziej wkurzają teksty o 500+
Raz ktoś na wieść o ciąży powiedział " o widzę program 500+ zaczął działać"... No ręce opadają jakim trzeba być prostakiem
Też to kiedyś usłyszałamblubka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamilia wrote:Melduję się po wizycie- Dzidziek ma się dobrze, waży już 980g. Luteine mam kontynuować. Na następnej wizycie za miesiąc będę miała trzecie najważniejsze w ciąży usg. I w końcu zamierzam zabrać męża i córkę na to usg.
Juz prawie 1 kgCamilia, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Camilla! Prawie 1kg?! Wow!!!
już nie mogę sie doczekać usg 25.01! Ciekawe ile Tomek wazy, bo czuje go już czasem tak wyraźnie, ze szok
Moim zdaniem 500+ to super pomysł... ale do 3 roku życia włącznie... zeby mamy mogły posiedzieć z dziećmi, a nie od razu lecieć do pracy, ale tez, zeby tego nie wykorzystywali ci, którzy robić dzieci beda tylko po to, zeby sobie 18lat żyć z naszych podatków!MEGI81, marie_marie22, Camilia lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
zyrcia wrote:No co bedzie robil? Szastal pewnie bo przeciez dziecko nie kosztuje.
Aaa temat rzeka, ja po prostu ludzi nie rozumiem, nie rozumiem jak mozna zazdroscic, a samemu nic nie robic, jak mozna zle zyczyc itp.
Niestetu wiem co mowie bo odkad nam firma sie rozwinela i nie narzekamy i w zasadzie stac nas na sszystko (nie mowie tu o jakis luksusach), jak wynajmujemy dom a nie mieszkanie to znajomi sie od nas odwrocili, ja praktycznie z nikim sie nie moge spotkac bo poobrazani. Jak kupilismy samochod wiekszy to tez gadali za plecami. Boli mnie to ale co ja zrobie? Mam udawac dziada zeby ktoa sie czul lepszy i ze mna rozmawial? Nie potrzebuje tego, mam rodzine, plany na przyszlosc a jak sie musze wygadac to mam to forum albo drugie prywatne gdzie jestesmy wszystkie z maja/czerwca 2015 tu z belly i czasem spotykamy sie tez w realu.
No i wychodze z zalozenia ze karma wraca, jak ktos komus zle zyczy to sam nigdy do niczego nie dojdzie.
Żyrcia dobrze to ujęłaś! Ludzie z natury są zazdrośni, niektórzy potrafią to strawić że komuś jest lepiej a niektórzy sobie z tą zazdrością zwyczajnie nie radzą
Tez niejednokrotnie przekonałam się że karma wraca i to zazwyczaj z podwójną siłą - jak ktoś mi zrobi/powie coś przykrego to się tym staram zbytnio nie przejmować (chociaż czasem cholernie ciężko) bo wiem że kiedyś się złe słowa obrócą przeciwko tej osobie która nam je powiedziała
Także dziewczynki - głowa do góry, cycki do przodu i cieszyć się chwiląMEGI81 lubi tę wiadomość
2017 -syn
2019 - córka -
zyrcia wrote:No co bedzie robil? Szastal pewnie bo przeciez dziecko nie kosztuje.
Aaa temat rzeka, ja po prostu ludzi nie rozumiem, nie rozumiem jak mozna zazdroscic, a samemu nic nie robic, jak mozna zle zyczyc itp.
Niestetu wiem co mowie bo odkad nam firma sie rozwinela i nie narzekamy i w zasadzie stac nas na sszystko (nie mowie tu o jakis luksusach), jak wynajmujemy dom a nie mieszkanie to znajomi sie od nas odwrocili, ja praktycznie z nikim sie nie moge spotkac bo poobrazani. Jak kupilismy samochod wiekszy to tez gadali za plecami. Boli mnie to ale co ja zrobie? Mam udawac dziada zeby ktoa sie czul lepszy i ze mna rozmawial? Nie potrzebuje tego, mam rodzine, plany na przyszlosc a jak sie musze wygadac to mam to forum albo drugie prywatne gdzie jestesmy wszystkie z maja/czerwca 2015 tu z belly i czasem spotykamy sie tez w realu.
No i wychodze z zalozenia ze karma wraca, jak ktos komus zle zyczy to sam nigdy do niczego nie dojdzie.
Absolutnie się z Toba zgadzam. -
Hej kochane moje . Przepraszam że tak mało się odzywam ale dosłownie całymi dniami śpię. Nie mam siły na nic . Skurcze są coraz częstsze więc odpoczywam.ile mogę. A jak córka wraca ze szkoły to cały czas z nią siedzę. Tak więc wybaczcie że nie mam sił i czasu na forum
Dziś byłam u mojego ginekologa i mam rozwarcia na 2 cm i szyjka długości 2.5 cm . Narazie nic nie robią. Za 2 tyg pełne usg małego i kolejna wizyta . Oby ta szyjka już się nie skracala . -
To moja jaka okruszynka heh 440 g podejrzewam ze chyba nawet na nast wizycie nie przekroczy kilograma
w 3 tyg urosla 200g:) ale mysle ze ona do wielkich nalezec nie bedzie bo ja sie urodziłam 2900 maz 3200 w terminie wiec po kim ma byc grubasek heh
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Nie potrzebuje tego, mam rodzine, plany na przyszlosc a jak sie musze wygadac to mam to forum albo drugie prywatne gdzie jestesmy wszystkie z maja/czerwca 2015 tu z belly i czasem spotykamy sie tez w realu.
Boże, mam taki kalafior, że klikam żeby odpowiedzieć i za moment zapominam komu co...i na nowo przewijam strony
A propos ludzi, którzy tak chamsko gadają typu 'postaralibyście się o dziecko/kiedy dzidziuś?' to mnie aż zalewa, gdy to slyszę. Staraliśmy się jakiś czas (może nie jakoś super długo, bo rok, no ale to też nie hop siup, raz dwa i się udało). Takie gadanie nakręcało mnie jeszcze bardziej i doprowadzało do tego, że zaczynałam mieć jakies stany depresyjne. Mam wrażenie, że niektórzy ludzie naprawdę nie potrafią mysleć czy ugryźć się w język w niektórych momentach
Moi rodzice czekali na mnie aż 8 lat, to pomyślcie, ile oni sobie wysłuchali opowieści ludzi 30 lat temu... masakra;/
Jeśli chodzi o 500+ to też własnie chamskie są odzywki 'oo działa program 500+', a najdziwniejsze jest to, że zwykle mówią też też Ci, którzy mają dzieci, więc nie czaje. Przecież wiadomo, że nikt nie płodzi dzieci dla 500zł, no ale najwidoczniej ludzie muszą kogoś odgadać, by samemu się poczuć lepiej.
Carolina, jak się czuje Twój mąż?
Czy któraś dziś wizytuje?
-
sylwucha89 wrote:Camilia właśnie wolałabym tej kasy nie dostać ewentualnie coś symbolicznego a mieć w nich pomoc i wsparcie i tyczy się to również pierwszej ciąży. Gdy najbardziej ich potrzebowałam to mnie olali a ja byłam z malutkim dzieckiem placzacym od 5.30 do 16-18 nom stop i marzyłam o tym aby ktoś na pół godziny go wziął i ponosil zamiast mnie.. Ale było minęło dałam sobie radę ale nie mogę słuchać jak super babcie chwalą się do innych jakiego mają wnuka... moja mama to jeszcze go zna ale teściowa, która widzi go raz na miesiąc ok godzinę to niech się nie wypowiada!
Oj ja też chciałabym mieć wsparcie jak piszesz, chociaż raz na jakiś czas by mama lub teściowa przyszła tak sama z siebie z chęcią pomocy, wzięła Julkę na spacer a mi powiedziała bym się położyła. MarzeniaPrzez pierwszy rok życia Julki nikt oprócz mnie i męża się nią nie zajmował. Teraz jak skończyła dwa lata to moja mama czasami wpadnie jak musze iść do lekarza i ją o to poproszę, posiedzi z Julka 2-3 godziny ale nic więcej. A teściową widzę raz na pół roku
Także tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 13:33
-
Na takich zazdrośników czy uszczypliwych to chyba jedynie można odrzec, jak to mówi moja koleżanka "nos w sos!" hahaha
WOW! Camilla, gratulacje!!!! Ale duże Dziecię!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 13:09
MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKofeina wrote:Hej kochane moje . Przepraszam że tak mało się odzywam ale dosłownie całymi dniami śpię. Nie mam siły na nic . Skurcze są coraz częstsze więc odpoczywam.ile mogę. A jak córka wraca ze szkoły to cały czas z nią siedzę. Tak więc wybaczcie że nie mam sił i czasu na forum
Dziś byłam u mojego ginekologa i mam rozwarcia na 2 cm i szyjka długości 2.5 cm . Narazie nic nie robią. Za 2 tyg pełne usg małego i kolejna wizyta . Oby ta szyjka już się nie skracala .
Trzymam kciuki. Trzymaj się kochana i leż ile wlezie. -
Camilia wrote:Oj ja też chciałabym mieć wsparcie jak piszesz, chociaż raz na jakiś czas by mam lub teśiowa przyszła tak sama z siebie z chęcią pomocy, wzięła Julkę na spacer a mi powiedziałabym się położyła. Marzenia
Przez pierwszy rok życia Julki nikt oprócz mnie i męża się nią nie zajmował. Teraz jak skończyła dwa lata to moja mam czasami wpadnie jak musze iść do lekarza i ją o to poproszę, posiedzi z Julka 2-3 godziny ale nic więcej. A teściową widzę raz na pół roku :-Także tak
Widzę że mamy podobne marzeniaale co nas nie zabiło to nas wzmocni!! Jeszcze kilka lat i dzieci już będą bardziej samodzielne
Camilia lubi tę wiadomość