MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, miałyście już badania krwi? Ja miałam zrobione nie tylko morfologię, ale taki jakby pakiet rozszerzony, nawet mi sprawdzali, czy mogę gluten jeść i czy mam wzw obu typów (nie mam, yay). Wszystko książkowe, z 6 stron wyników, crp piękne, ob tak samo, a limfocyty i liczba limfocytów w krwi grubo poniżej normy. Żadnej infekcji w ostatnim czasie nie miałam. Skąd ten niski wynik, nie mam pojęcia. Badanie sprzed miesiąca (tylko morfologia, crp i ob) też pokazuje, że wszystko ok, a limfocyty poniżej normy.
Zapytam się o to w piątek mojej gin, ale wiecie jak to jest... kolejny punkt do listy zmartwień ^^ -
SylwiaSss1989 wrote:A co do zachcianek to ogórek zielony z solą i fryyytki☺ mój mąż wczoraj musiał specjalnie mi smażyć.
Karotka, toska_88, sylwucha89 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
mon!ta^ wrote:Z L4 ma się płatne 100% ale okres tez biorą z 12 miesięcy usredniaja. Wiec jeśli byłaś już na zwolnieniu w tym okresie na to będziesz miała ciut mniej. Lub jak miałaś dodatkowe jakieś premie to będzie troszkę więcej. Tak to działa.2017 #1
2019 #2
-
Demsik wrote:Kochane ja chce zeby mi sie wrzesien wliczyl do chorobowego ciazowego bo srednia sie bierze z 12m-cy.wie ktos co by bylo gdybym wziela teraz zwolnienie na 5 dni to czy wrzesien sie zaliczy mimo to czy nie moge miec chorobowego w tym miesiacu wcale.chce kilka dni pobyc w domu i w razie w wezme urlop
Jeśli się mylę to mnie poprawcie,ale zgodnie z tym co ja się orientuję to jeśli między okresami pobierania zasiłków nie było przerwy bądź była krótsza niż 3 miesiące to nie przelicza się na nowo podstawy zasiłku. Jeśli pójdziesz już teraz, to Ci przeliczą bez września i jak już pójdziesz np.na stałe w październiku to będziesz miała płacone z tej samej podstawy co miałabyś teraz przez te kilka dni. Więc ja na Twoim miejscu, jeśli zależy Ci na tym wrześniu to bym przemęczyła się do październikaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 15:32
toska_88 lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Hej majówki:-)
Można jeszcze dołączyć?
Belly wyznacza mi TP na 20 maja ale jak będzie to zobaczymy. Ja czekałam aż zobaczę pęcherzyk na usg, na swoim miejscu:-))MarliOne, mon!ta^, sylwucha89, Mabelle, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Klaudia N. witaj ja też śląsk, okolice Rybnika ja na taki niski progesteron dostałam luteinę, bo było nie bylo 1 poronienie za sobą mam
uszczęśliwiona co to za dziwny lekarz? niech pani bierze leki albo i nie?
WreszcieMama, Ewelinka33 witaj
sylwucha jak ciąża jest zdrowa to można całą ciążę , sperma działa tak pod koniec na szyjkę. Tyle przynajmniej pamiętam z SR
karolinka ja liczę wg daty owu bo to bardziej prawdopodobny TP
julita sto lat dla Anastazji
zieziulka ja z córką też plamiłam i wszystko skończylo soę dobrze
Qasha olej ludzi i odpoczywaj. JAk dziewczyny pisaly umowa z automatu przedłuża CI sie do dnia porodu, pracowdawca nie może Cię zwolnić skoro wie o ciaży. Ja skierowanie na badania dostałam ostatnio, muszę zrobić do kolejnej wizyty (w tym krzywa cukrowa, bleh!)
Kofeina zatakło mnie, co za chamstwo... współczuję
mama_marie ja mam założoną, ale było już
my imion nie mamy żadnych, nic nam nie pasuje
co do pracy ja mam umowę na czas nieokreślony więc się nie martwię o pracę. Zamierzam przerwać macierzyńsi i iść na l4Imię_Róży, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Ja juz zrobilam wlasnie dzis badania krwi i mocz i glukoze na czczo,
Qasha ja tez mam cos za malo tych limfocytów,ile ich masz procentowo,bo ja 17,7 a normu u mnie jest od 18-47%
a glukoza na czczo mam 107 i chyba nie jest dobrze:( bo norma w ciazy jest do 95 jak wyczytałam2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
zastrzeŻona wrote:Jeśli się mylę to mnie poprawcie,ale zgodnie z tym co ja się orientuję to jeśli między okresami pobierania zasiłków nie było przerwy bądź była krótsza niż 3 miesiące to nie przelicza się na nowo podstawy zasiłku. Jeśli pójdziesz już teraz, to Ci przeliczą bez września i jak już pójdziesz np.na stałe w październiku to będziesz miała płacone z tej samej podstawy co miałabyś teraz przez te kilka dni. Więc ja na Twoim miejscu, jeśli zależy Ci na tym wrześniu to bym przemęczyła się do października
Dokladnie by na wowo naliczyli podstawe do l4 musi minac 0elne 3 miesiace.
toska_88 lubi tę wiadomość
-
nadrabiam zaległości i wrzucam mojego grocha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1de2c889b5b5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 15:59
toska_88, Kleopatra, promyczek 39, julita, MarliOne, sylwucha89, Mabelle, Imię_Róży, karola_aa, Uszczesliwiona, Elmo13, Maniuś, Moniqaaa lubią tę wiadomość
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
dorzucam jeszcze młodą zeszłego tygodnia. Teście ucieszeni Tylko proszę o nie cytowanie bo jeszcze dziś usuwam foto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 19:28
Spirit, toska_88, promyczek 39, julita, Wariatkaa, zastrzeŻona, MarliOne, Kleopatra, marie_marie22, missdiss, Demsik, Karotka, sylwucha89, Espera, Mabelle, Imię_Róży lubią tę wiadomość
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monika ale slicznotka :** jaki usmiech szeroki
a co do tej glukozy to pewnie kaze mi zrobic krzywa cukrowa bleeh
tylko ze ja juz ograniczam cukier i slodkie ,Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 16:07
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥