MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Julita oddaj trochę energii bo dzisiaj i jutro całe dnie jestem sama z Julą. Nawet nie mam pomysłu co z rzeczy które mam w lodówce zrobić dzisiaj na obiad hmmm
Breze mi kawa inka z mlekiem nie podnosi cukru. Tez jestem na diecie cukrzycowej, póki co bez insuliny.Breezee lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:No i super...mam nakaz leżenia i luteine w jakiejś końskiej dawce 200 2 razy dziennie. Od nocy miałam jakieś skurcze i bóle i mam dalej i okazało się ze mi się lekko szyjka skróciła i oczywiście skierowanie do szpitala mój lekarz dal bo powiedział ze bardzo krótką , na IP sprawdzili i mam 4 cm. Niby troszkę mniej niż było. Ale mam takie bóle w podbrzuszu i spojeniu ze masakra. Na szczęście na ktg żadnych skurczy nie mam. Nie wiem czy to nie z nerwów.. Mała ma 730g. I nikt nie umie powiedzieć czemu tak boli..ale się cieszę ze nic poważnego nie ma i mogę leżeć w domu bo rano mój lekarz konkretnie mnie przestraszył jak powiedział ze szyjka bardzo krótką i zagrożenie porodem przedwczesnym..
Ag rozumiem co czujesz jestem.w identycznej sytuacji skurcze.i zagrozenie przedwczesnym.porodem.. ale juz wndomu jestem teraz mi glowa zaczyna bolec chyba z emocji..
Krystian sie poplakal jak weszlam do domu a Kuba jeszcze w szkole wiec czekam na niego z utesknieniem..
-
Gonia odpoczywaj, a najlepiej leż, leż i jeszcze raz leż. Tylko do wc wstawaj.
Ja mam podgrzewacz taki zwykły plus ma końcówkę do auta. U nas był używany non stop. W nim też jest sterylizacja, ale nigdy z tego nie korzystałam.
Sterylizatora też nie miałam i nie będę kupowała. Co jakiś czas wrzucałam wszystko do wrzątku albo przelewałam wrzątkiem.
Ja też nie lubię gdy się mnie dotyka albo maca. Nawet jak mam gorszy dzień to mąż ma zakaz
mabelle trzymaj się! I dawaj znać co u Was!GoNia1979, Breezee, Mabelle lubią tę wiadomość
-
Ale właśnie ja nie rozumiem bo nie mam tych skurczy na ktg a tak mnie boli:( i nie nie mam zaparć ani niczego takiego, wyrostek tez nie nie to miejsce i ujemne objaey. Cholera go wie. Będę musiała się oszczędzać bo ostatnio się wogole nie oszczedzalam głupia.
Takie lekkie skrócenie to tez nic bo szyjka wędruje i biorę to pod uwagę. Gorzej jakbym miała np nagle 2 cm a tu 4 są..
Boli tak ze jak szlam to właśnie jak kaczka.
-
Spirit dobrze,że to napisałaś. Smutne ale prawdziwe. Właśnie wiem,że tak jest i dlatego nie wiem jak można w łatwy sposób, ot tak nie znając tematu, oceniać ludzi za ich decyzje.
Co do sterylizatora, to mam po siostrze tez Canpol do mikrofali i wiem,że siostra używała i była zadowolona, więc ja też spróbuję, przynajmniej na początku. Widzę,że jest na nim cena 45 zł wiec to chyba niedrogo.Breezee, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Ju14 wrote:Gonia odpoczywaj, a najlepiej leż, leż i jeszcze raz leż. Tylko do wc wstawaj.
Ja mam podgrzewacz taki zwykły plus ma końcówkę do auta. U nas był używany non stop. W nim też jest sterylizacja, ale nigdy z tego nie korzystałam.
Sterylizatora też nie miałam i nie będę kupowała. Co jakiś czas wrzucałam wszystko do wrzątku albo przelewałam wrzątkiem.
Ja też nie lubię gdy się mnie dotyka albo maca. Nawet jak mam gorszy dzień to mąż ma zakaz
mabelle trzymaj się! I dawaj znać co u Was!
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
ag194, 4cm to przeciez dluga szyjka. Mabelle wspolczuje problemow z nerkami. bedzie dobrze. Trzymam kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 13:45
Gonia, dobrze, że już w domu, odpoczywaj i staraj się już nie denerwować, włącz sobie allegro, szykuj wyprawkę, pokazuj nam co fajnego znalazłaś
Aga, Mabelle, współczuję dziewczynyCo to jakoś tak pechowo się ostatnio zrobiło z tym lądowaniem na ip czy w szpitalu?? Byle do kwietnia kiedy już zacznie się robić bezpiecznie... Bo martwię się ciągle i o każdą z was i o siebie...
Czapeczkę taką zwykłą bawełnianą akurat wczoraj kupiłam w pepco za 2 zł i tam normalna rozmiarówka czyli dla malucha 62 0-3 mies.
Przeglądałam dzisiaj sobie leżaczki i żaden mi się nie podoba, nie spełniał moich kryteriów... W jasnych kolorach, 0-18kg, do 200zł, nie badziewny... Najbardziej mi przypadły do gustu tego typu
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-wibracje-melodie-lionelo-zoe-i6171616240.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=136772
ale one są do 12 kg, a np. przy starszej córce mieliśmy do 18kg i nam się przydał do 4 roku życia, tak bardzo lubiła na nim siedzieć, leżeć itd... Więc wolałabym jednak taki do 18 kg, a wszystkie te do 18kg są jakieś takie z wyglądu...
Z matami mam ten sam problem, a są to dwie rzeczy które chciałam kupić, bo przy starszej córce się sprawdziły. Tylko nie chcę wydac majątku na to, bo będę musiała też przy okazji coś starszej córce kupić, by nie była poszkodowana więc muszę liczyć wydatek x2
GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Julita oddaj trochę energii bo dzisiaj i jutro całe dnie jestem sama z Julą. Nawet nie mam pomysłu co z rzeczy które mam w lodówce zrobić dzisiaj na obiad hmmm
Breze mi kawa inka z mlekiem nie podnosi cukru. Tez jestem na diecie cukrzycowej, póki co bez insuliny.
Ag 194 wiec lez jak ci lekarze kaza i odpoczywaj.luteinke aplikuj wg zalecen i bedzie dobrze.swoja droga to te nasze szyjki to jakieś kaprysne sa:)musimy zaprotesrowac przeciwko skracaniu sie szyjek i basta!
GoNia1979 lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Ja wiem, ze jest z mała ok i nie ma zagrożenia porodem i szyjka długa to jest ok. Ale muszę iść do ogólnego bo te cholerne bóle mam takie jak nigdy. Nie mogę dobrze wstać i chodzić. Kluje strasznie. Dobrze ze wykluczyli przyczyny ginekologiczne bo rano mnie strasznie nastraszyl..szyjka w porównaniu z poprzednim pomiarem jest lekko krótsza ale ja wiem, ze może wędrować w ciągu dnia i to jest nieznaczne, a nie jakieś 2 cm mniej.
-
Ag moja szyjka dziś miała 3,74cm.Lekarz mowi ze dobrze, to u Ciebie tym bardziej
Narazie mam kroplowke z magnezem, spasmoline i luteine i leżę jak skóra z byka!!! Na razie mnie nic nie boli.No ale jeszcze jutro zobaczą co z ta nerką
Wazne ze mała fikaag194, Martchen lubią tę wiadomość
-
Breezee wrote:to chyba bede sobie jedna pila do czasu wizyty u diabetologa, a pozniej zobaczymy jak bede miec glukometr. Jakie surowki jadacie do obiadu, bo ja kapusty, cebuli, brokulow, ogorkow kiszonych nie moge przez wątrobę.
Mega.banał a smaczne, salata lodowa plus sos koperkowo ziolowy KnorrBreezee lubi tę wiadomość
-
ag194, Mabelle - trzymajcie się dzielnie dziewczyny. Trzymam kciuki.
Ja już zapisałam się do 2 szkół rodzenia i chyba zaraz będę do 3...chciałam chodzić w szpitalu w którym będę rodzić, ale nie mogę się zdecydować..no jakaś schiza normalnie, niech ktoś za mnie zadecydujebo musze się wypisać tylko nie wiem gdzie...
Brezee - moja mama robi 'bombę witaminową': mix sałat+pomarańcza+awokado - jako surówka w zimie, a reszta to może surówki z marchewki, z selera, kalafior, fasolka szparagowa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 14:03
Breezee, Mabelle lubią tę wiadomość