MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_ wrote:Breezee my przy pierwszym nie mielismy sterylizatora i teraz tez nie kupujemy.
Po 1 nastawiam sie na KP, po2 butelki i smoczki kupuje jak poprzednio firmy mam baby i ich nie trzeba sterylizowac w srerylizatorze tylko maja specjalny patent do mikrofali - butelke sie specjalnie rozkrecam a smoczek wklada do pudeleczka ktore do smoczka jest dolaczone
jesli chodzi o podgrzewacz, to mam od siostry ale wg mnie to utrapienie - raz zimne raz wrzatek na tych samych ustawieniach. jak robilam sztuczne mleko to wlewalam odpowiednie proporcje wrzatku i zimnej. swoje podgrzewalam w garnuszku.
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Hope_mądre to. Musze zainwestować. To sa te http://sklep.mambaby.pl/produkty_butelki_0_miesiaca_mam_anti-colic_160ml.html Dziewczyny w empiku wyprzedaz fotelikow. Maxi Cosi Pable koszyku nawet taniej bo 250zl, oplaca sie.Akcesoria o karmienia do 45%
MEGI81 lubi tę wiadomość
Chusteczki nawilżane dada w biedronce są za 3.25zl, przy zakupie dwóch opakowań, chyba trzeba mieć kartę biedronki, bo mój mąż dawał przy kasie.
Dzisiaj zaliczyłam spacer 2h i jest dobrzelekkie zmęczenie.
Breezee, marie_marie22, Uszczesliwiona, Demsik, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Dziś od rana Lila się ze mną wita dużą dawką kopniaczków ajajaja ale łaskocze
Nadrobiłam Was i też zajrzałam do Kwietniówek i się oczywiście zryczałam czytając historię o tej biednej dziewczynce. Pozostaje nam trzymać za nią kciuki, modlić się i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Imię_Róży wrote:Witam z rana dziewczynki:-) m. w pracy, mały w przedszkolu, i znowu dzisiaj mają imprezę w przedszkolu urodziny kolegi, wczoraj bal przebierańców, kurcze moje dziecko prowadzi bardziej imprezowy tryb życia niż ja kura domowa;-)))Imprezowicze normalnie
Właśnie też myślę, że butelki to może wystarczy wrzątkiem umyć no i szczoteczką przeczyścić? Chętnie poznam Wasze zdanie. nie chcę wyjść na matkę oszczędzającą na dziecku, ale wydaje mi się to zbędnym wydatkiem.
Powodzenia dla wszystkich dziś wizytującychImię_Róży, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Hope_ wrote:Breezee my przy pierwszym nie mielismy sterylizatora i teraz tez nie kupujemy.
Po 1 nastawiam sie na KP, po2 butelki i smoczki kupuje jak poprzednio firmy mam baby i ich nie trzeba sterylizowac w srerylizatorze tylko maja specjalny patent do mikrofali - butelke sie specjalnie rozkrecam a smoczek wklada do pudeleczka ktore do smoczka jest dolaczone
jesli chodzi o podgrzewacz, to mam od siostry ale wg mnie to utrapienie - raz zimne raz wrzatek na tych samych ustawieniach. jak robilam sztuczne mleko to wlewalam odpowiednie proporcje wrzatku i zimnej. swoje podgrzewalam w garnuszku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:18
marie_marie22, Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Ja czekam na wózek, moze przyjdzie dzisiaj, a jak nie, to najpóźniej jutro bo z zagranicy to idzie 3 dni
monika_89 lubi tę wiadomość
Dzien dobry laseczki
Sledzilam watek Marsyli od samego poczatku i bardzo ja wspieram
Nie wyobrazam sobie przed jaka decyzja stoi ona i jej maz.
Moniqaaa czekam na relacja z wypicie napoju bogow w uk
Sterylizatora nie kupuje nigdy nie mialam i nawet jak sie nie uda kp to nie bede kupować sterylizatora
Podgrzewacz kupię jezeli nie uda mi sie kp dla mnie byl to wygodny sposob. Mialam zawsze goraca wode i tylko w dzbanuszku wode zimna do dolania
System byl na tyle wypracowany, ze wiedzialam np mam 30ml goracej wody w podgrzewaczu i ile musze dolac zimnej zeby bylo ok
Bylam wczoraj odebrac gniazdko jest w stanie idealnym takze zakup udany
Nadal szukam lozeczka dla malego i nic znakezc nie moge a jak juz znajde to drogo a chce 120x60
Jak nie znajde nic konkretnego to bede kupowac dostawke na kilka miesiecy bo wiem, ze byloby mi wygodniej z dostawka
Ale to znowu spory wydatek na kilka miesiecy
Upatrzone mamy snuzpod
https://www.naturalbabyshower.co.uk/products/snuzpod-2-with-mattress-natural?utm_medium=cpc&utm_source=googleshopping&variant=1098671971&dfw_tracker=18187-1098671971&gclid=CKyLg-_63NECFUcQ0wodUakCeg
Najwyzej na kilka msc kupię takie a później zobacze co będzie bo chcialabym zeby maly późnej poszedl do pokoju corki ale to dopiero jak zscznie spac cale noce. Nie moge sobie pozwolic na budzenie corki w nocy bo rano musi wstac do szkoly
U mnie wojna znowu na temat imienia
Ktos pytal ( przepraszam nie moge znaleźć teraz kto zadal to pytanie ) odnośnie imienia Laurent
W anglii jest popularne imie damskie Lauren czy brak tylko jednej literki na koncu i anglicy beda mi mylic to imie
Ja patrze w przyszłość co bedzie za kilka lat jak maly pojdzie do szkoly
Noe chce aby mial przez imie problemy a czytane jego imie bedzie pewnie kwestia akcentu anglikaloran z zmiekczeniem liter r
Ciezko to napisac jak bedzie brzmiec to imie w ustach anglika ale jestem pewna ze tak samo jak pisane lauren co jest imieniem damskim
Maz upiera sie na imionach Greckich badz Francuskich a mi nic nie podchodzi
Polubilam imie Laurent ale rozum podpowiadac co innego
Wczoraj maz zaproponowal Alessandro
Pytam go dlaczego udziwnione dlaczego nie alexandro albo aleksandro albo aleksander albo alex
Ciezko kurka bo oboje jestesmy inni kulturowo ja polka z krwi i kosci
Maz Hiszpan portugalczyk wychowany w wenezuelii więc wyobraźnię ma zupelnie inna
Ale sie naprodukowalam ide ogarnac chate i musze fo pracy podjechac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:27
Breezee, Hope_ lubią tę wiadomość
-
Alessandro - fajnie brzmi
Wczoraj któaś (chyba Dewa) pisała o Theo, Teo - podoba mi się właśnie sam skrót Teo (ładnie brzmi), natomiast Teofil czy Teodor nie. Kiedyś w pracy miałam czterolatka - Teodor. Mówiliśmy na niego Teoś albo Teo i fajnie to brzmiało -
Hope_ wrote:dziewczyny jakie kupujecie rozmiary czapeczek na poczatek? ja juz kompletnie nie pamietam, to co mam w domu ma powycinane metki a chce jakas nowa kupic
36/38 ? 40/42 ?
kompletnie nie pamietam
breezee - jesli bedziesz robic zamowienie w geminit o tam maja butelki.
http://www.aptekagemini.pl/mam-baby-anti-colic-butelka-antykolkowa-ze-smoczkiem-0-160ml.html
tylko kolor sprawdz na sstronie producenta i napisz w komentarzu
Codzienne ciążowe problemy:
http://www.supermamy.pl/ciaza/pewna-mama-zilustrowala-swoje-codziennie-ciazowe-problemy-zobacz-przezabawny-komiks,6268,1
Niektóre już znamy, inne dopiero przed namimarie_marie22, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
http://www.supermamy.pl/ciaza/pewna-mama-zilustrowala-swoje-codziennie-ciazowe-problemy-zobacz-przezabawny-komiks,6268,9 hahaha ten obrazek jest dobry! Czy Was też lekko drażni jak ktoś bez pytania rzuca się do Waszego brzucha, by go głaskać?
daisy123 lubi tę wiadomość
-
Mnie glaskanie osobiscie nie przeszkadza bo ja tez sie rzucalam na ciezarne ale zawsze pytalam czy moge.
Ja juz blogo leze w domku i odpoczywam.stres sie zacznie jak bede jechac po wyniki krzywej.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;