X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie i brzusie:)

Mabelle, Rudzik lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez życzę dobrej nocy wszystkim :***

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Megi, a te butelki były -40%? Bo zastanawiam się, czy Chłopa nie wysłać na zakupy.

Tak była promocja. butelka 150 ml kosztuje 30 zł w zestawie z dynamicznym smoczkiem uspokajającym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 22:57

Kamilutek lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zakupowy dzień :) Cała wypłata styczniowa poszłaaaaa :D Ale się cieszę, bo z większych/droższych rzeczy mamy już WSZYSTKO :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:57

MEGI81, Uszczesliwiona, WreszcieMama, blubka, bbee, Kamilutek, ag194, Mabelle, dewa, Rudzik, monika_89, Demsik, Hope_, Breezee, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha zazdroszczę! Już masz tyle z głowy. Kubuś ma wyprawkę i się może spokojnie wylegiwać ;)
    My mamy tylko peeeeeełno ciuszków, kocyków itp no i leżaczek. A tak to nic :O
    Przerażające.

Breeze jesteście w moich myślach, odpoczywaj, za bardzo się niczym nie przejmuj, bo to nic nie da i dawaj nam znać na bieżąco.

Dobranoc brzuchatki :)

Arwi, Breezee lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wydaje mi się, że spanie to jakaś nadprzyrodzona zdolność... Kładę się z musu ok 23 i... leżę. Czasem do 4, czasem do 5... Potem pół dnia padam na twarz i jestem średnio przytomna. Jak ja to wcześniej robiłam, że zasypiałam bez trudu, a łóżko było przestrzenią najwygodniejszą z możliwych?
    Chyba się trzeci trymestr zbliża wielkimi krokami :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie - bobas głową w dół więc widmo cesarski się oddała - hura :D toksoplazmpwy nie mam - kolejne hura, za to mam skierowanie na echo serca plodu w związku z cukrzyca (cukrzyca już nie hura ale tak się zaklinalam ze tylko nie toksoplazmoza ze dieta mi nie straszna :p). Powiedzcie M proszę, to standard przy cukrzycy to echo czy coś było nie tak tylko mi nie powiedział lekarz? Wydaje mi się że najpierwdal skierowanie a potem oglądał serducho ale ze stresu już nie pamiętam ;/

blubka, bbee, Kamilutek, MEGI81, Uszczesliwiona, ag194, Mabelle, sylwucha89, Arwi, monika_89, Martchen, Kleopatra, mon!ta^, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ja też nie śpię mocnym snem, dziś od 3 czytam bzdury na telefonie bo tam Internet wolno dziala

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, super! Fajnie już mieć wszystko :)

Nie zazdroszczę Wam tego niespania, ja nie śpię za dobrze ale jednak. Do tej 7.00 dosypiam ;) teraz czekam aż mąż naleśniki usmaży:P

Spirit, jak masz skierowanie to dobrze, przy cukrzycy lepiej trzymać rękę na pulsie z Waszym zdrowiem.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Spirit,lubię za wszystko, poza cukrzycą. Ma szczęście zostało tylko kilkanaście tygodni, szybko zleci!

Ja miałam fatalną noc, bo lekarz na wieczornym obchodzie mnie wkurw.l. Przylazł o 22.30, nigdy go wcześniej na oczy nie widziałam, zerknął do karty, opukał nerki i do pielęgniarki mówi, że to nie kamica, nie wyglądam na specjalnie cierpiącą, proszę nie podawać zaordynowanych kroplówek! Nosz kurna, nie zna wyników badań, nie widział usg, nie zna historii choroby, nie widział, jak w środę zwijałam sie z bólu, ale kwestionuje diagnozę lekarza prowadzącego!
    Dobrze, ze pielęgniarka się postawiła i powiedziała, że diagnozę i leki zalecił ordynator, bo inaczej bym zaczęła krzyczeć.

Zastanawiam się, czy nie złożyć skargi. Chłop mój własny osobisty sie wściekł, powiedział, ze to burdel a nie szpital, i na pewno na kolejnej wizycie porozmawia sobie z moim ginem, bo to skandal jest. Najwyraźniej każdy lekarz tutaj ciągnie w swoją stronę próbuje być najmędrszy.

No i noc miałam przesrana.

Ciekawe, czy tak samo jest na porodówce, jesli tak, to biedne świeżo upieczone mamy! Jeśli każdy lekarz mówi co innego, to można nieźle stracić pewność, jak się maluchem zajmować, zwłaszcza jeśli to pierwsze dziecko.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja śpię jak zabita ;)
    Hope powodzenia na wizycie!
    Jeszcze któraś dzisiaj wizytuje?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja tez bym mogla spac i spac...dwa razy w tygodniu wstawac musze o 5.30 a niektore dni mam meeeega dlugie.

Kamilutek, niezle z tymi lekami...ja biore l-troxine (czyli to samo co ci chcieli dac) codziennie i ja pierwszy raz wzielam to mialam mega bicie serca, pocenie sie i w ogole. co to za szpital jest!!!???

na szczescie cukrzycy nie mam ufff....jakby mi doszlo do pracy w dwoch szkolach i dojazdach godzine w jedna strone badanie cukru i pilnowanie diety to nie wiem.

ja dzis ide na wyprzedaze :) zobaczymy co jeszcze zostalo!

pzdr i milej soboty mamusie!

gosia

Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Miałam częściej pisać ale oczywiście brak czasu. Staram się was czytać codziennie.
    Ja wczoraj wyladowalam na ip. Jadąc do diabetologa 70 km od domu mąż gwałtowanie zahamował bo byśmy prawie wypadek mieli przez gościa który na 3go nas wyprzedzał. Z nerwów zaczął boleć mnie brzuch. Podczas toalety zobaczyłam z 4 kropelki krwi. I to wszystko. Potem na wkładce i podczas podcierania nic nie było. Gry wróciliśmy do domu wolałam sprawdzić czy serduszko biło na dedektorze, bybo ok. Ale i tak pojechałam do szpitala. Lekarz mnie okrzyczal czemu w mieście w którym to się stało nie pojechałam do szpitala tylko tu i wg był bardzo niemiły. Co jeszcze bardziej mnie zdenerwował.Z dzieckiem wszystko ok. Chciał mnie zostawić ale skoro z dzieckiem ok szukaj 3,81 zamknięta nie widać alby łożysko się odklejalo to wolałam wracać do domu.
    I wczoraj sprzedalismy mieszkanie i szukamy większego:) żeby dzieci miały osobne pokoje bo 11latka i noworodek w jednym to głupota. Więc czeka nas remont nowego mieszkania do porodu już coraz bliżej:)
    To się wygadalam hehe
    Miłego dnia

Uszczesliwiona, Mabelle, Toska88, Demsik lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, współczuję. Po porodzie raczej się ma więcej do czynienia z pielęgniarkami niż lekarzami. Chociaż akurat u mnie też było tak, że każda pielęgniarka miała inne zdanie, inne nakazy dawała. Trzeba się wcześniej samemu dokształcić żeby potem wiedzieć której słuchać bo mądrze gada...

A my dzisiaj do teściów idziemy, już powiedzieliśmy, że nie będziemy przychodzić jak będzie przychodzić szwagierka, przynajmniej dopóki jest takie zagrożenie chorobami. Zobaczymy potem. W każdym razie idziemy na parę h póki nie przyjdą tamci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 08:40

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dobrze, że nic Wam się nie stało i z Maleństwem wszystko dobrze.
    czemu jeździ tyłu idiotów, którzy stwarzają zagrożenie dla innych :(
    my w piątek wyjeżdżamy na 3 dni do Kudowy i trochę się tym wyjazdem stresuję.

Misia 69 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Witam was. Miałam częściej pisać ale oczywiście brak czasu. Staram się was czytać codziennie.
    Ja wczoraj wyladowalam na ip. Jadąc do diabetologa 70 km od domu mąż gwałtowanie zahamował bo byśmy prawie wypadek mieli przez gościa który na 3go nas wyprzedzał. Z nerwów zaczął boleć mnie brzuch. Podczas toalety zobaczyłam z 4 kropelki krwi. I to wszystko. Potem na wkładce i podczas podcierania nic nie było. Gry wróciliśmy do domu wolałam sprawdzić czy serduszko biło na dedektorze, bybo ok. Ale i tak pojechałam do szpitala. Lekarz mnie okrzyczal czemu w mieście w którym to się stało nie pojechałam do szpitala tylko tu i wg był bardzo niemiły. Co jeszcze bardziej mnie zdenerwował.Z dzieckiem wszystko ok. Chciał mnie zostawić ale skoro z dzieckiem ok szukaj 3,81 zamknięta nie widać alby łożysko się odklejalo to wolałam wracać do domu.
    I wczoraj sprzedalismy mieszkanie i szukamy większego:) żeby dzieci miały osobne pokoje bo 11latka i noworodek w jednym to głupota. Więc czeka nas remont nowego mieszkania do porodu już coraz bliżej:)
    To się wygadalam hehe
    Miłego dnia

Najlepiej byłoby mu odpyskować i zagrozić złożeniem skargi, ale wtedy zawsze istnieje ryzyko, że źle zbada albo oleje - im się wydaje chyba, że pacjenci są dla nich, a nie oni dla pacjentów.
    Dobrze, że z dzieckiem wszystko ok!

Gonia13, to szpital kliniczny działający przy Uniwersytecie Medycznym. O wysokim stopniu referencyjności. Na ścianach wiszą certyfikaty ISO, wszystkie możliwe. Więc skoro tu się dzieją takie jaja, to co musi się dziać gdzie indziej?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26tygodniu :-) ostatnim tygodniu szóstego miesiąca:-)
    Ja od trzech nocy śpię zaskakująco dobrze, jak wcześniej wstawałam po 2-4razy do toalety tak przez te 3 nocki 1raz a wczoraj nawet wcale...

Hope - kciuki za wizytę !!!
    Kamilutek spokojnie, olej gościa. Dobrze że pigula się postawiła
    Misia... Prawda jest taka e pi każdym takim incydencie, kolizji, wypadku czy upadku powinnyśmy zgłaszać się na IP. Na szczęście nic się nie stało, odpoczywaj i uważaj na siebie.

ag194, Toska88, Uszczesliwiona, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek no brak slow..i to szpital kliniczny gdzie uczą studentów..jaja..ehh Twój maz ma racje niech im wygarniw będą bardziej uważać na to co robią. Tylko szkoda, ze i tak nic nie zmienia na dłuższa metę

Misia dobrze,ze z dzidzia ok. Rozumiem Twoje nerwy miałam to samo po kolizji z tym gowniarzem.

Megi nie stresuj się, spokojnie dojedziecie

Qasha sliczne mebelki ! ;) i ta karuzela i mata. :)

U mnie ciekawa nocka-od 2 rano Alunia nie dala mi spac-krecila się tak, ze czulam ja w 3 miejscach(chyba obu nóg użyła;p), później złapała ja czkawka, potem kopala a ja zasnąć juz nie mogłam :)

MEGI81, Arwi lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek,współczuję dodatkowego stresu.
    Misia lubię za to, że nic wam się nie stało.Nosz kuzwa szlag człowieka trafia z tymi lekarzami, kierowcami masakra jakas!!!
    Qasha zazdraszczam, piękne mebelki ma Kubuś, karuzela super.
    Ja dalej w czarnej dupie z zakupami :)
    Udanych wizyt i dobrej soboty :*

Arwi, Misia 69 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Kupiłam butelkę lovi aktywne ssanie (150 ml) będzie ok? planuję karmić piersią, ale awaryjnie musi być. ile butelek jest potrzebnych i jakie polecacie?

Megi, tu na plakacie informacyjnym o karmieniu piersią pisze, że taki maluch 0-6 m-cy pije na raz od 54 do 234 ml (średnie wyniki z badań), im starszy, tym więcej. Więc ta malutka butelka chyba wystarczy na początek.

Jak chcecie, to zrobię zdjęcie plakatu i wstawię.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ