X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa nie mam tym razem fotuni mojego obrazalskiego heheh.. ale poogladalam go w raz synem bardzo dlugo niestety tatus bedzie nie pocieszony ale trudno..ja jestem w pelni zadowolona i Kuba tez..
    Maly sobie spal na brzuszku po obiadku mubsie kimlo hehe..

Ja nadal w szoku ze nie cale 2 kg na plusie..
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.. a chorujacym mamusiom i.dzieciaczkom duzo zdrowka zycze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:47

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ladna waga
    Gratulacje dziewczyny udanych wizyt...

Hope noe wrzucaj sobie kazda z nas ma gorszy dzien
    Jutro bedzie lepiej :)

Sytuacja wyprowadzki ja bym uciekala jezeli w domu sa awantury i zla atmosfera
    Szukalabym jednak mieszkania w mieście gdzie nie traci sie czasu na dojazdy i wszystko jest pod reka
    Nie wiem jak tam gdzie szukasz ma sie sytuacja ze sklepami ale najczęściej male osoedlowe sklepy jezeli nie ma w około hipermarketów maja duzo wyzsze ceny

I nowy temat... monitor oddechu, niania, kamerka itd

No wiec mamusie co kupujecie

U mnie sytuacja wyglada tak:
    Ja potrzebuje materacow na monitorowanie oddechu
    Maz chce kamerke z opcja pogladania malucha na zywo ( motorola ma ta opcje) ale ona nie ma materacy na monitorowanie oddechu

Aby pogodzić dwoje rodzicow ktorzy chca co innego pomysleliamy sobie, ze kupimy zwykły najprostszy angel care z materacami bez niani i do tego dokupimy ta motorole ktora ma kamere, nianie i aplikacje na telefon zeby maz mogl ogladac malego

Jak u Was? Kupujecie monitory ?

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, dzięki za radę, zagłębię temat po obronie. Serio, to krwawienie to jedyna rzecz, która mnie przeraża :/ może wydać się to śmieszne, ale i tak już mam rozstępy tylko na piersiach, bo wystartowały jak szalone jak na mnie :P a jeszcze jak mi z nich będzie krwawiło to wpadnę w depresję...

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja zostałam z wizytujących :) Ale nie przerwę szczęśliwej passy, bo u nas też wszytsko dobrze :) Morfologia mieści się w normach, mocz muszę trochę zakwasić, no i dostałam skierowanie na glukozę, może w piątek się wybiorę, bo chcę być już po. Reszta leków bez zmian. Alicja zdrowa, waży 720 g :) I nie chciała dzisiaj współpracować leżała głęboko koło kręgosłupa, więc zdjęć za bardzo też ładnych nie udało się zrobić.

Martchen, ag194, Mabelle, blubka, bbee, sylwucha89, Kamilutek, Demsik, marie_marie22, mon!ta^, Uszczesliwiona, Hope_, MEGI81, Forbidden, Kleopatra, Camilia, Maniuś, Breezee, Rudzik, rybka33, Anya lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! :) Witam się w 27 tyg, czyli 7 miesiącu ciąży!!! :):):)
    Byliśmy dzis na szkole rodzenia... było bardzo fajnie :) Ćwiczyłyśmy na piłkach i matach, uczyłyśmy sie prawidłowo oddychać, panowie uczyli sie masażu, jakim mogą ulżyć nam w cierpieniu, a na koniec panowie mogli zaprezentować swój talent plastyczny na naszych brzuchach :) I tak oto wychodzi na to, ze nasz Synek, zdaniem Tatusia, będzie diabelkiem ;) Same przyznacie, ze te uszy niepokojąco przypominają rogi :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc35fd941a52.jpg
    Chciałam sie jeszcze pochwalić wczorajszymi łupami w Pepco :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2109f482bca1.jpg

Zalamuje mnie jedynie fakt, ze tak powoli tyłam, a tak po 22tc zaczęło sie jakieś 0,5kg na tydzień... i tak oto jest już jakieś 6,5kg na plusie! Trochę mnie to przeraża, choć lekarze mówią, ze nie jest złe... Co myślicie? Czy przesadzam?

ag194, Mabelle, Anstice, blubka, bbee, sylwucha89, Kamilutek, Demsik, marie_marie22, mon!ta^, Uszczesliwiona, Hope_, daisy123, MEGI81, Camilia, Kleopatra, Maniuś, Breezee, rybka33, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny . my dzisiaj miałyśmy 100 dniowke z Aurelką ale do cesarki mniej i tak :) ja dzisiaj pojechałam do szpitala do lekarza u którego miałam operacje 2 lata temu po zaświadczenie do cesarki . Mam to z głowy . Reszte dnia spędziłam w łózko . Mam jakieś załamanie nerwowe od wczoraj , nie wiem co się dzieje . Przeleżałam cały dzien w łozku chce mi się ciągle plakac i mam takiego doła . Wgl tego nie ogarniam bo jeszcze w weekend czułam się super . Przytłacza mnie chyba to że chce wszystko jak najlepiej kupic /zrobić i ze jeszcze dużo rzeczy nie mam i ciągle się stresuje że zrobie lub kupie coś zle :/ ... Wczoraj o 23 dostałam jakiegoś ataku nerwicy , arytmia , płytki oddech . Zła byłam na siebie bo zdenerwowałam tylko malutką pewnie :/ ...

Idę was poczytać i nadrobić co pisałyście od wczoraj :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooojej ja nie zuwazylam ze u mnie też 27tc czyli 7 miesiąc się zaczął,jupppi ;)
    Karissa według mnie 6,5 kg to jest normalne przy ieranie na wadze.Ja mam podobnie z wagą :)
    Luz po porodzie będziemy się wylaszczać pomału ;)

Dobrej nocy ;*

Martchen, blubka, bbee, sylwucha89, Demsik, ag194, Uszczesliwiona, MEGI81, Misia 69, Maniuś, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee co do smoczka to ja jako dziecko latałam z "dydolem" do czwartego roku życia . NA szczęście nie mam wady zgryzu i w miare proste zęby alee nigdy nie pozwole swojemu dziecku tak długo tego robić bo dla mnie jako dziecko ten smoczek był formą uzależnienia , jedyną opcja relaksu i sposobem na uspokojenie jak był ryk .

uszczęśliwiona mi też po glukozie szumiało w głowie i czułam się jak po dobrym drinku ;p

Gonia13 z tym czuciem nisko dziecka to roznie . Jednego dnia młoda grasuje bardzo wysoko nad pępekiem , czasem potrafi kopnac mnie juz pod zebrami a czasem mam wrazenie ze kopie mnie po grażynie ale od środka :D .. tak jakby kopała w szyjkę więc to chyba zalezy od tego jak dzidziuś leży w danej chwili .

WODA W ORGANIZMIE co do tego tematu to chyba moge gadac i gadac i gadac :D z nią to jest tak że jezeli się zatrzymuje w organizmie to trzeba jej jeszcze wiecej pic . Bo to działa na takiej zasadzie ze organizm się boi ze nie dostarczymy mu odpowiedniej dla niego dawki wody i zatrzymuję ją '' na zapas '' a jak będziemy dostarczac regularnie wode to tych zapasów nie bedzie robic . Na zatrzymanie wody w organizmie idealna jest tez pokrzywa < mozna w aptece kupic do picia > ale nei wiem czy mozna ja pic w ciazy ;p

Mabelle ja biore witaminy dla ciezarnej z Dha . Biore Femibion i on jest do konca ciazy i dla matek karmiących wiec jego się pewnie nie odstawia ale zapytam lekarki na wizycie ;p

Co do wagi w ciazy to ja jak ostatnio wchodzilam na wage mialam 6 kg na plusie <tragedia> ale pierdole nie wchodzę juz na nia bo wbijam sobie tylko glupie mysli do glowy . przez to ze schudlam te 82 kg to mam tak nasrane w glowie na punkcie wagi ze mnie to kiedyś wykonczy. MAm nadzieje tylko ze nie przytyje więcej niz 10 kg a po porodzie wroce do ćwiczen i tyle :)

Chyba MArie wymieniała jakie leki bierze . JA euthyrox 112 , witamine d3 , jod , femibion i starczy bo połykanie tabletek jest dla mnie najgorszą rzeczą na swiecie .

Mabelle, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt!

Ja 9.02 do gina umówiona, ale teraz myślę tylko o uchu spałam 2 h i myślę oby przetrwać do rana ... znalazłam wizytę o 8.20 do laryngologa ciekawe jak mnie zbada skoro ból dla mnie poprawić opaskę na uchu! Przepłakałam pół nocy z bólu a appap biorę co 4h nigdy tyle tabletek nie zjadłam ale już brak mi sił :(:(:(

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dziewczyny wczoraj wizytujace! Czekałam na wpis gaji, żeby ogarnąć was w jednym poście ale usnęłam :-) Taka atmosfera na forum to super sprawa aż miło wejść i poczytać. Iiii chce się więcej! Gratuluję zdrowych dzidziusiow! Cudownie

sylwucha89, gaja_1 lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, my ze wzgl. na to, że mieszkanie ok 60m i dzidzia będzie spała z nami, to planujemy kupić tylko używany monitor oddechu, prawdopodobnie Angel care. Zakup planujemy na kwiecień.

Dziś rano badałam glukometrem na czczo i wynik 82, teraz chyba muszę godzinę po śniadaniu czyli niedługo.

Niestety jakieś przeziębienie mnie łapie. Coś mi już na oskrzelach siedzi i katar, więc zaczynamy kurację inhalatorem i NaCl ;) Dobrze, że dziś rodzice mi chcą zawieść Hanie do przedszkola. A Aurelka już w brzuchu tańczy ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dziś z Lilą mamy studniówkę :D To pewnie dlatego tak tańczy od rana w moim brzuchu <3

Cieszę się z Waszych udanych wizyt i gratuluję :)

Miłego dnia :)

bbee, Kamilutek, GoNia1979, ag194, Uszczesliwiona, dewa, MEGI81, daisy123, Anstice, Arwi, Maniuś, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee daj znać jak cukier po sniadanku.
    Ciesze sie ze wasze wizyty to same dibre wiadomosci.serce rosnie;)
    Ja dzis zaczynam 7 miesiac i 100-dniowke czas zaczac;););)kocham to dziecie nad zycie.
    Moj synus w Zakopanym szczesliwy,zadowolony,nie ma czasu zna nami rozmawiac;);)
    Milego dzionka kochane

bbee, marie_marie22, Kamilutek, sylwucha89, GoNia1979, ag194, Uszczesliwiona, MEGI81, Martchen, Anstice, Arwi, Kleopatra, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj był fajny dzień! Same dobre wiadomości :)
    Hope i reszta chorujących - dzisiaj czas na Was! Zdrowiejcie szybko :)

Właśnie się dowiedziałam, że przysługuje mi odszkodowanie za pobyt w szpitalu, bo trzymali mnie wystarczającą liczbę dni. Będzie na fotelik, albo na elektroniczną nianię :) Muszę dzisiaj iść złożyć papiery i przy okazji może zahaczę o lumpa.

Carolina, my nianię na 100% kupimy. Myśleliśmy o Angelcare AC401 ponieważ ma monitor oddechu a ja mam obsesję na punkcie śmierci łóżeczkowej. Nie ma kamerki, ale nam jest niepotrzebna, jak będę chciała popatrzeć na szkraba, to sobie do niego pójdę :)
    Piękna ona nie jest, ale ma dobre opinie. Może w wynajmowanym mieszkaniu nie jest ona niezbędna, i tak będę tachać dostawkę wszędzie ze sobą. Ale w domu to już musowo.

Miłego dnia wszystkim!

marie_marie22, Hope_ lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier godzinę po śniadaniu 104, więc chyba nie ma co szukać cukrzycy. Nie wiem czy 2h po też mierzyć. Ciekawe jak moje wyniki w karcie, czy też prawidłowe. Mam nadzieję, że tak. Zrobiłam sobie pomiary domowe, żeby wiedzieć czy jest coś na rzeczy i zmieniać dietę a nie pluć sobie w brodę, że sobie folgowałam przy cukrzycy. A wizytę mam dopiero 14go i wyniki wtedy poznam.

Dziecko zabrane do przedszkola, nie musiałam wychodzić na mróz :)

Uszczesliwiona, Demsik lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee kocham podpisy pod Twoim suwalskiej :D

bbee, Espera lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam się, że zalecają mierzyć godzinę po każdym posiłku. Więc zobaczę jeszcze po obiedzie.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Gratuluje udanych wizyt!

Ja 9.02 do gina umówiona, ale teraz myślę tylko o uchu spałam 2 h i myślę oby przetrwać do rana ... znalazłam wizytę o 8.20 do laryngologa ciekawe jak mnie zbada skoro ból dla mnie poprawić opaskę na uchu! Przepłakałam pół nocy z bólu a appap biorę co 4h nigdy tyle tabletek nie zjadłam ale już brak mi sił :(:(:(
    Dobra jest roślina na zapalenie ucha anginka. Wkładasz listek lekko potarmoszony i tyle żebys szybko to wyleczyła.

Hope są dno gorsze i lepsze. I z pewnością jeszcze takie będą. Aktualnie to też hormony robią swoje. Będzie dobrze :)
    A odnośnie tej pościeli nie doprecyzowalam nie podoba mi się to połączenie tych dwóch tkanin. Same sowki są fajne :)

U mnie też glukoza w normie ale co najlepsze jak z badała glukometrem 82 a z żyły jaj pobrala to 90, po godzinie 122 a po dwóch 88 :)

Mabelle ja biorę ladee vit ma w sobie dha i inne. I tylko dodatkowo biorę zelazo bo robi się za niska hemoglobina magnez i eutryrox 88. Plus nie jest jakiś drogi :)

Karissa waga spoko :) poprostu nadrobilas ja mam na plusie 5,5kg wiec podobnie

Ag wiesz nawet jak będziesz je ćwiczyć nie gwarantuje Tobie tego ze coś się będzie dziać. Jest to twoja pierwsza dzidzia wiec i tak wytarmosi tobie sutki :p oczywiście o ile będziesz chciała karmić zawzięcie :) to tak jak z balonikiem lub masażem krocza nie daje gwarancji ze sie nie popęka. Bądź dobrej myśli :) a nawet i krwawienia ustana.

Carolina ja nic nie kupuję ani niani ani oddechu. Nianię to mam w komórce jak trzeba bo gdzieś wychodzimy dalej.

ag194, Mabelle lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Mam zagwostke, słyszałam że teraz niby Angelcare nie ma monitorów oddechu a są te jedynie bardzo czułe monitory ruchu. Podobno jedyna firma która teraz ma certyfikowane monitory oddechu to babysense 5 i teraz sama nie wiem co z tym faktem zrobić :/ fakt że cena tego nie jest jakaś wygórowana na Gemini nie całe 400zl z tego co pamiętam. Nianie będę brała aktualnie najtańsza żeby miała tylko podgląd video i komunikację w dwie strony, jak będę kupować to zobaczę co jest akurat w promocji :)

Co do witamin to biorę feminovit+DHA jest tani i ma wszystko czego potrzebuje.

Hope Anstice trzymajcie się żeby jak najszybciej wyzdrowiec :(

Amilka, Hope jak dzieciaki? Jest poprawa?

Karissa myślę że waga jak najbardziej spoko :) 8-10kg schodzi na dzień dobry przy samym porodzie! (Potwierdzone info przez kilka znajomych) :) więc dziewczyny my nie tyjemy :P narazie od tej wagi -10kg to jeszcze schudlysmy :)

Anstice, aneta.be, Mabelle, Karissa lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:16

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ