MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Toska kciuki zaciśnięte, myślami przy Was!!! Alan siedź grzecznie u mamy w brzuszku!!! Kochana dawaj znać jak sytuacja.
Hope cieszę się ze Jasiu lepiej. Teraz Ty wypocznij, wykorzystaj nianię. A gorsze dni może mieć każdy. Mnie tez po wybuchu męczą wyrzuty sumienia. Staś ma zaburzenia koncentracji i kłopoty z pisaniem (dyslektyk) ale czasem cierpliwość mi wysiada.... Jest b. Zdolny i inteligentny ale z polskim z pisaniem nie daje rady, a ja czasem sobie z tym nie daje rady, nakrzycze, potem płacze... Nie umiem mu pomóc... Ech... Taka nasza rola. Kochamy ich nad życie i stąd nasze frustracje... Kuruj się kochana.
Ja na wadze mam około +8~9kg... Owszem bardzo się martwię tym, zaczynałam z nadwaga spora i wiem ze po porodzie roznie bywa ale staram się żeby nie spędzali mi to snu z powiek... Po Stasiu po porodzie zeszło jakieś 5-6kg.. I potem nie chciało ruszyć. Zaczęłam wiec zdrowa dietę, bez słodyczy i pojadania ciągle karmiąc piersia. I poszło! Prawie 20kg w 3 czy 4 mce... Teraz tez dam rade, tym bardziej ze pogoda do spacerow będzie lepsza niż przy Stasiu... -
To tez mi moj gin powiedzial ze ona wlasnie bedzie ze mna te rzeczy przerabiac...cisnienie tetno sprawy porodowe i poporodowe i ktg.. ja sie mega ciesze ze sie zgodzila do mnie dojezdzac bo w naszym osrodku to taka zolza jest ze masakra wszyscy ja odradzaja.. ale jak uslyszala od jakiego lekarza mam namiary to sie zaraz zgidzila
-
Kamilutek wrote:Ha! Ciekawe, czy starszy myśli, że hormony to jakieś potwory
Hope_, GoNia1979, daisy123, Kamilutek, MEGI81, Mabelle, Maniuś, Karissa, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Toska trzymam kciuki za Was! Oby to była powtórka z rozrywki
Z tym czujnikiem to właśnie się zastanawiałam jak to jest (pewnie jak z oscypkiem robią go wszędzie w górach a tylko zakopane i nowy targ mogą go tak nazywać). Musze popatrzeć na ceny i tak nie mam jeszcze kasy więc mogę się zastanowić na spokojnieManiuś lubi tę wiadomość
-
Piersi narazie lepiej zostawić w spokoju bo to powoduje skurcze. Ok 37 tyg można zacząć. Ale jak noworodek źle chwyta, nie ujmuje brodawki tylko sam sutek to niestety na zasadzie proznociagu pojawiają się takie krwiaki a potem strupki.
-
Hej. Rano byłam u lekarza mam antybiotyk na 7 dni i mam tak spuchniete ucho że nawet maści nie mogę zaaplikować. Z bólu mni zgina ....
Monta słyszałem o kwiatku anginka dzieciństwie uratował mi życie niejednokrotnie teraz by się też przydało.
Tośka dzielnie Trzymajcie się w dwupaku! Będzie dobrze, Życzę zdrowia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 11:54
-
Hope zapomniałam dopisać tobie też zdrówka i fatastyczny brzusiowy rysunek !
Dziękujemy za wieści o Toście równierz czekamy oby tylko już sie wszystko ustalilizowało i trzymamy kciuki. -
Tośka.. sercem jestem z Wami i mocno trzymam kciuki!
W dwupaku co najmniej do połowy marca!
Mam nadzieję, że to ostatnie takie wiadomości dziś.
Nie pamiętam czy ktoś dziś wizytuje, ale jeżeli tak to Kciuki za same dobre info! -
Hope_ wrote:Rozmawiałam z Toską - mam nadzieję, że nie będzie miała mi za złe bo na pewno wie, że wszystkie się o nią martwimy.
Cały czas sączą jej się wody, ma ich za mało i dowadniają. Ma też rozwarcie i szyjka 1,5cm. Alanek dostał sterydy na płucka.
Lekarze mówią, że zostaje czekanie. -
Tośka!!! Trzymaj się! Wszystko będzie dobrze!!
Hope, ale masz super zdjęcie! Sami robiliście czy byliście na jakiejś mini sesji?
P.S ja nie wiem o czym Ty pisałaś, że jest Ciebie dużo??? Nie wiem gdzie
Dziewczyny zdrówka dla Was i obyście szybko stanęły na nogi.
Ja żadnej niani czy monitora oddechu nie miałam i teraz też nie kupuję. Nie mamy domu, żebym musiała co chwilę biegać zdenerwowana czy zmartwiona co się dzieje u malca.
Odszperałam sobie ze szkoły rodzenia listę do szpitala, może którejś się przyda, a może macie jeszcze jakieś wskazówki co ze sobą zabrać
ja miałam na pierwszy poród to co tu zostało wymienione, nie wszystko.
Warto spakować się na 2 tygodnie przed terminem porodu!
Dla Ciebie:
Dokumenty:kartę przebiegu ciąży: ostatnie badania, grupa krwi, ostatnie usg.
Dowód osobisty
Jednorazową lewatywę (niekoniecznie) ZROBIŁAM SOBIE W DOMU
Bieliznę osobistą: majtki jednorazowe (najlepiej z gumek tzw chirurgiczne)np. Baby ono
koszulę ułatwiającą karmienie piersią,
biustonosz z odpinaną miseczką,
szlafrok
klapki plastikowe pod natrysk
przybory toaletowe, płyn do higieny intymnej, podpaski (pieluchy jednorazowe w kształcie podpasek, są długie, wygodniejsze np.: Baby Ono)
ręczniki (do ciała i części intymnych)
odciągacz laktacyjny NIE MIAŁAM
wodę mineralną (nie gazowaną), kanapkę, słodki baton. DUUUUŻO WODYmąż mi dowoził po dwie 1,5litrowe butle codziennie i takie chrupki ptysiowe, bo tak mi się chciało pić i jeść podczas karmienia
kubek, sztućce, talerzyk.
Telefon i ładowarkę
kółko ratunkowe NIE MIAŁAM I NAWET NIE POTRZEBOWAŁAM
Dla dziecka:
Pampersy
Chusteczki wilgotne
Czapeczka,
rękawiczki- niedrapki,
skarpetki,
można- kocyk, rożek,
2-3 zmiany ubranek.
Co partner ma zabrać do szpitala odbierając dziecko z jego mamą?
Odzież (jeszcze z okresu ciąży), buty dla mamy! Okrycie wierzchnie dla noworodka: czapeczkę wiązaną, komplet spacerowy w zależności od pory roku: zimą - kombinezon, latem - sweter. Nosidełko lub fotelik samochodowy. Kocyk, pieluszkę do osłony twarzyczki.
Breezee, Anstice, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie bo ja już nie mam pomysłu. W niedzielę idziemy na urodziny do siostrzenicy mojego M. która kończy 3 latka. Co można takiej dziewczynce kupić? Ciuchy odpadają, zabawek też ma dużo, a kasa to już ostateczność. Poratujcie pomysłem bo czas mnie goni28.12 - 289g
06.03 - 1498g