X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitora ja dla mojej 7 lat temu miałam najpierw taki co sie przyczepia do pieluszki ale przesuwal nam sie dosc czesto co dawalo bezpodstawne alarmy
    Kupiłam później z plytkami pod materac i byl super
    Najzwyklejszy bez niani po prostu plytki dwie
    Teraz maz sie uoarl na kamerke z aplikacją na tel i zrobil sie problem poniewaz nie ma monitorow oddechu z kamerka i aplikacja
    Angel care ma z kamerka ale bez możliwości podgladania na tel :)
    Dlatego sklaniam sie na kupno dwoch

Julita gdzie ta ciaza chudzinko :) slicznie wygladasz :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska u Ciebie jedynym objawem były te intensywne upławy?
    Wiem, że jest Ci ciężko, domyślam się jak się czujesz, jak mi lekarz powiedział, że niby mam bardzo krótką szyjkę, to też była taka załamka..ale pomyśl-w razie czego mały waży 800g, każdy dzień da więcej, dostaje sterydy..Jesteś teraz bezpieczna w szpitalu, uspokój się choć troszeczkę kochana. Który stopień referencyjności ma w razie czego Twój szpital?
    Jeszcze spójrz na to, było wczoraj na majowych mamusiach
    http://www.trojaczki.com.pl/2016/11/wczesniak-historie-z-wielkim-happy-endem.html?m=1

Jeszcze mniejsze dzieciaczki dają radę, więc w razie czego pamiętaj, ze Alanek to silny chłopczyk i również da!

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, czytałam o twoich upławach i pomyślałam ze mi raźniej bo tez czasem takie mi się pojawiają. A teraz dygam i myslenjak dotrwac do wizyty za tydzień. Trzymam kciuki i modle się za Was żeby maly się nigdzie nie ruszal.

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo ja już nie mam pomysłu. W niedzielę idziemy na urodziny do siostrzenicy mojego M. która kończy 3 latka. Co można takiej dziewczynce kupić? Ciuchy odpadają, zabawek też ma dużo, a kasa to już ostateczność. Poratujcie pomysłem bo czas mnie goni

Standardowo polecam książki :)
    Podobno nowe wydanie Kubusia Uszatka jest świetne, dużo dzieciaków lubi, jak im się to czyta do snu. Albo seria książeczek o ulicy czereśniowej (pory roku).

Julita! Chciałabym mieć taką figurę przed ciążą jak Ty w 6 miesiącu! ;)
    ag194 wrote:
    Byłam u endo. Znowu zwiększona dawka, wynik ft4 po tabletce jego zdaniem b. zły, czyli tak jak myślałam..Waga aż +12 kg. Już nie chce mi się nawet o tym myśleć. A żebym się jeszcze jakoś mocno objadała albo coś..podejrzewam, że ta pieprzona niedoczynność też robi swoje..nigdy na nic nie byłam przewlekle chora a teraz pewnie już zawsze będę :/

Kurde, przykro mi. Mam koleżankę z niedoczynnością w pracy i ona mówi, że tyje od samego oddychania... Ale grunt to znaleźć dobrego endokrynologa, który nie oleje problemu.

Tośka , bardzo Ci współczuję! Zaciskam mocno kciuki, żeby Alankowi się nie spieszyło do wyjścia!

Espera lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka trzymam mocno za Was kciuki i jestem z Wami myślami. Ściskam Cię mocno - bądź silna.

202509147251.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • Espera Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Kurde, przykro mi. Mam koleżankę z niedoczynnością w pracy i ona mówi, że tyje od samego oddychania... Ale grunt to znaleźć dobrego endokrynologa, który nie oleje problemu.
    Skąd. Ja to znam. Cale życie walczę z nią... Teraz już mam dawkę 150 euthyroxu... A wyniki i tak szalu nie robią...

Ps miał być cytat a nie polubienie... Sorki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:25

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka twój Alanek jest silny i da radę. Dużo siły ci życzę. Moze Cię pocieszy ta historia: Moja znajoma urodziła synka w 24+6, około dzień po podaniu zastrzyku na płucka. Synek miał żółtaczkę, sepsę, praktycznie nie dawali szans na przeżycie. A mały walczył dzielnie i teraz rośnie jak na drożdżach i jest zdrowy! Oczywiście ma typowo wcześniacze problemy, ale z nich wyjdzie :) Zobaczysz, nawet jeśli Alanek postanowi już teraz przyjść na świat to zrobiłaś wszystko co mogłaś - podali ci sterdy, leżysz, odpoczywasz. Pozostaje ci tylko czekać. Oby posiedział jak najdłużej, ale to co najważniejsze, czyli sterydy na płucka już zostało Wam podane. Trzymajcie się ciepło, postaraj się nie denerwować na zapas - wiem, wiem, że to cholernie trudne, ale to najlepsze co możesz teraz dla swojego malucha zrobić.
    Trzymam mocno kciuki i bardzo w Was wierzę.

Toska88, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska przytulam, bedzie dobrze. Trzymam za Was mocno kciuki.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera ja mam niedoczynność od początku ciąży dopiero, a już dawka 100 od jutra. Od początku marca mam przejść na 112,5, czyli 1,5 tabl euth 75..ft4 po tabsie=12.
    Mój organizm totalnie zwariował..Zawsze zero problemów z wagą, chorobami..boję się, że po ciąży mi to zostanie i będzie mi ciężej wrócić do w miarę normalnej wagi..
    Jeszcze w sierpniu biorę ślub, może nie będzie mega wesela, ale chcę na własnym ślubie wyglądać ładnie..

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj z fb dziewczyna z majowych mamusiów straciła maluszka :( napisała kolo 21- nie napisała jak to się stało tylko że opuszcza grupę bo jej maleństwa już nie ma
    i na imię miała Klaudia - pewnie nie nalezy do nas tutaj na bbf ale wspołczuję jej ogromnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, trzymam wszystkie mozliwe kciuki! Zostan w dwupaku ile tylko sie da. Ty jestes twarda Kobieta, Alanek tez da rade!!! Sciskam!

Hope, zdjecie sliczne, bo Ty jestes sliczna! Az promieniejesz :)

Julita...taaaak. tez mialam taki brzuszek, w podstawowce! :D Chudzinko Ty, i gdzie ta Malutka sie miesci??? :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka kochana trzymaj się dzielnie. Alan jest silny i dobrze mu u Ciebie w brzuszku. Wytrzymajcie w dwupaku jak najdłużej. Każdy kolejny dzień to Wasza wygrana. Przytulam Cię całym serduszkiem.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska trzymajcie się duzo wiary i
    Siły dla Was.. ..

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli leżenie leżenie i jeszcze raz leżenie i dużo spokoju oraz siły :) musisz być dzielna dla dzidziusia. I właśnie jak z wodami? A co do lekarza masz rację możesz mieć do niego pretensję :/ no ale nic już nie zrobić ... jedynie bądź dobrej myśli żeby jak najdłużej siedział w brzuszku bo każdy dzień jest ważne :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, trzymaj się jak najdłużej w dwupaku! My tu wierzymy i w Ciebie i w Alanka!

Lerion, ogólnie to już teraz się zaczną co raz większe upławy, chociaż zbyt duże oznaczają infekcję czasami. Niestety większość lekarzy uważa upławy za normalkę i nie biorą pod uwagę takich przypadków jak u Tośki...:(

Wynik glukozy godzinę po dwudaniowym obiedzie, popitym szklanką wyciskanego soku -105. Myślałam, że po obfitszym posiłku będzie wyższy cukier. Ale dobrze, nawet jeśli glukometr ma jakieś odchyły to nie aż takie bym przekroczyła normy.
    Martwi mnie ciągle ten mój twardniejący brzuch, dziś chyba za dużo chodzenia miałam, bo sklep mamy jakieś 1,5 km od domu, to łącznie z zakupami, odebraniem córki z przedszkola, droga powrotna... dla mnie już chyba za dużo, bo brzuch twardniał i ledwo szłam. Po powrocie dwie tabletki magnezu łyknęłam. Też kurcze myślałam, że będę mogła bym w miarę aktywna w tej ciąży... Ale ewidentnie się organizm buntuje :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Martwi mnie ciągle ten mój twardniejący brzuch, dziś chyba za dużo chodzenia miałam, bo sklep mamy jakieś 1,5 km od domu, to łącznie z zakupami, odebraniem córki z przedszkola, droga powrotna... dla mnie już chyba za dużo, bo brzuch twardniał i ledwo szłam. Po powrocie dwie tabletki magnezu łyknęłam. Też kurcze myślałam, że będę mogła bym w miarę aktywna w tej ciąży... Ale ewidentnie się organizm buntuje :(

Mój też się zaczął buntować, to chyba już taki czas ciąży, że powinnyśmy dać sobie spokój.
    Przeszłam dzisiaj 3 km i padnięta jestem strasznie. Do tego nawala kręgosłup.
    Ech, gdzie te czasy, że i 30 robiło się z palcem w nosie ;)

Oczywiście zaszłam do lumpa (a nawet 3...) i jestem lżejsza o 17 złotych i bogatsza o 17 ciuszków, w tym rozmiarów 44-50. Może kupuję je niepotrzebnie, ale wolę mieć na zaś niż nie mieć.

bbee, Leirion lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Mój też się zaczął buntować, to chyba już taki czas ciąży, że powinnyśmy dać sobie spokój.
    Przeszłam dzisiaj 3 km i padnięta jestem strasznie. Do tego nawala kręgosłup.
    Ech, gdzie te czasy, że i 30 robiło się z palcem w nosie ;)

Oczywiście zaszłam do lumpa (a nawet 3...) i jestem lżejsza o 17 złotych i bogatsza o 17 ciuszków, w tym rozmiarów 44-50. Może kupuję je niepotrzebnie, ale wolę mieć na zaś niż nie mieć.

pokazać!

Namawiasz do złego, już mam ochotę na lumpy znowu...

Ale niektóre ciężarówki takie aktywne... a ja się czuję jakbym mogła dzieciowi zaszkodzić wysiłkiem :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka trzymaj się w dwupaku, dla maluszka każdy dzień w dwupaku jest cenny, w szpitalu na pewno dobrze się zajmą Wami więc postaraj się bardzo nie stresować,w miarę możliwości wiadomo że to się nie da, by maluch się nie stresował. Będzie dobrze!

Dziewczyny dwa durne pytania - z serii kalafior ciążowy ;)
    jak radzicie sobie w toaletach publicznych/na mieście, ja zawsze 'na Małysza' ale ostatnio to już mi ciężko się wyprostować po siku z tego squatu i złapał mnie skurcz, a przecież brzuchol będzie tylko coraz większy....?

a i jeszcze na badanie moczu, jak wstaję ok 3-5 to myślicie że już wtedy łapać do pojemniczka czy poczekać później do 6-7 jak już będę wstawać na badanie?
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:41

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy najlepiej po dłuższym śnie złapać wiec chyba kolo tej 3-5 skoro tak wstajesz

202509147251.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:23

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ