X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy lepiej chyba poczekać do 6-7 bo mocz nie może leżeć dłużej niż godzinkę, dwie i najlepiej jeszcze na bad. ogólne przechować go w lodówce jeśli nie masz jak od razu go dowieźć. Warto od tej 3 się wstrzymać w miarę możliwości od sikania.
    Na posiew za to nigdy nie wkładamy moczu do lodówki i max 2h i do labu musi być dostarczony

Na mieście nie siadam na dechę nigdy, lekko wyżej nad dechą pupę trzymam :)

rybka33 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie dłuższego snu brak. Budzę się co 2h na siku wiec łapię rano...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska kciuki,dobrze ze juz sterydy podane.modle sie o was.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03f129e5a191.jpg
    Buzia z profilu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/898f2fa11943.jpg
    I nasz piękny siusiak .

Melduje się po wizycie . Micael waży 744g .wymiary wszystkie są bardzo dobre . Ilość wód plodowych też ( bo w poniedziałek byłam w szpitalu z podejrzeniem saczenia się wod plodowych ) .
    MIKI rośnie i kopie okropnie . Dziś stał sobie paluszki podczas badania .
    Szyjka prawie taka sama jak była ostatnio . Rozwarcie dalej 2cm. Czyli to może leżenie dużo dało. Przynajmniej się nie pogorszyło. Brzuch twardnieje i boli ale jak widać jest wszystko ok co mnie cieszy .

daisy123, Kamilutek, aneta.be, bbee, WreszcieMama, ag194, mon!ta^, Misia 69, Mabelle, sylwucha89, MEGI81, Demsik, Uszczesliwiona, marie_marie22, Forbidden, Breezee, GoNia1979, Kleopatra, rybka33, Hope_, Maniuś, Agus26m, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    pokazać!

To tylko część (ten mały pajac jest na 44, a 2 małe bodziaki na 50):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/349be974c0e7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1727ba095c8c.jpg

Reszta białych się namacza. Pokażę jak już będą śnieżnobiałe jak mleczaki. :)

bbee, ag194, mon!ta^, Mabelle, MEGI81, sylwucha89, Demsik, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee, Rudzik, Leirion lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 15:25

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Daisy lepiej chyba poczekać do 6-7 bo mocz nie może leżeć dłużej niż godzinkę, dwie i najlepiej jeszcze na bad. ogólne przechować go w lodówce jeśli nie masz jak od razu go dowieźć. Warto od tej 3 się wstrzymać w miarę możliwości od sikania.
    Na posiew za to nigdy nie wkładamy moczu do lodówki i max 2h i do labu musi być dostarczony

Brat laborant każe to samo.
    Zbyt długi czas od pobrania do badania = złe wyniki.

ag194 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co to się porobiło.

Tośka trzymaj się i nie wypuszczaj małego. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

Breezee jak tam?

Gratuluje udanych wizyt.

Dzisiaj tak mnie wzięło na słodkie, że kupiłam czekoladę, mleczną kanapkę i ciasteczka. Zostały mi tylko ciasteczka - sama wszystko opróżniłam :D

Daisy ja łapię ten poranny ok. 7, a też wstaje do toalety kilka razy w nocy.

Dziewczyny, czy jak twardnieją wam brzuchy to czujecie przy tym jakiś ból? Czy dotykacie brzucha i po tym czujecie?

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska88 wrote:
    Dzięki dzie2czyny za słowa otuchy aczkolwiek zalamalam się chwilowo. ... nie dają mi żadnych nadziei raczej każą przygotować się na wcześniaka... morze wydanych łez i uczucie bezsilności bo jedyne co mogę zrobić to wierzyć że moje dziecko da radę. Teraz jest o wiele gorzej niż w pierwszej ciaxy bo wtedy okazało się że to płyn ustrojowy jakiś z infekcji a nie wody a teraz nie zostawili złudzeń ze wody ... Alan waży tylko 800 gram... taki mały i bezbronny jeszcze. W życiu bym się nie spodziewała że mnie to spotka i mam mega zal do swojego lekarza zw tydzień temu na wizycie nie zbadał mi szyjki choć mówiłam o intensywnych uplawach. . Założyli by wtedy szew i było dobrze a teraz ? Teraz nic tylko leżeć i czekac co będzie dalej . Wczoraj jeszxze szalalam ze szczęścia dziś jestem pogrążona w rozpaczy... boję się tak bardzo się boję.... dostaje leki na uspokojenie bo inaczej nie dałabym rady choć teraz i tak jest już lepiej psychicznie bo muszę być silna . Jedno jest pewne raczej bez dziecka stąd nie wyjdę....
    Kochana twój synek da radę. Moja teściowa swoją córkę urodziła gdy mała miała dokładnie 800 gram i żyje jest zdrowa i silna . Będzie dobrze zobaczysz. Alanek da radę. Wiem że będzie dobrze . Buziaki i trzymam mocno kciuki za was .

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Dziewczyny, Wasi faceci chodzą z Wami do szkoły rodzenia? Mój feklarowal ze będzie chodzić, ze fajnie a teraz za każdym razem cos mu nie gra. To wykład mu się nie podobal, to przeziębienie morderca. I ostatnio bylo ciekawie, o szczepionkach. I pytam ze chyba niebzaluje ze poszedł.zaluje. Bo znowu katar go meczy. Ale brać leków nie bierze chyba ze mu pod nos podsunę. Wkurzona jestem okropnie. Mam wrażenie ze to dlatego ze on juz ma dtarsze dziecko i po prostu tego nie potrzebuje. Ale janowszem i to marudzenie za każdym razem mnie juz wkur..

Mój Chłop też nie chce chodzić. Powiedział, że pójdzie tylko na te zajęcia, które będą dotyczyły porodu i tego, jak on ma się podczas zachowywać.
    Żadna szkoła rodzenia nie będzie mu mówić, jak ma kąpać swoje dziecko, zwłaszcza, że jedno już wychował. Ale jak go pytam, jak sprawa wyglądała u jego córki, to zawsze mówi, że nie pamięta, bo to przecież dawno temu było.

I też się wkurzam. Chłopy to jednak bezmózgie istoty czasem są.

rybka33, Leirion lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera - co dwie godziny wstajesz?? Współczuję! Ja na szczęście tylko wieczorem okupuje łazienkę i staram się jak najwięcej z siebie "wylać" i w nocy na szczęście się nie budzę, ale ja akurat z tych osób które mają twardy sen i ani myślę sie w nocy podnosić do łazienki

Kofeina super ze u Ciebie dobre wiadomości, oby ich jak najwięcej.

Kamilutek zazdroszczę zakupów, ja mimo ze mam ich Malo to juz mi szlaban mój M dal na kupowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:03

Kofeina lubi tę wiadomość

202509147251.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Toska ! juz pisałam na fb ale pisze i tutaj <3 duzo siły i trzymam kciuki za was <3 będzie dobrze wierze :) !

Przez takie akcje dziewczyny popadam troche w paranoje i panikuje na zapas . Powiedzcie mi jak odroznic sluz , upławy od sączących się wód ???

Ja dzisiaj zrobiłam sobie dzien dziecka poszłam do kosmetyczki na paznockie bo miałam miesieczny odrost ! ale od razu lepiej się czuje : ) i lepszy humor :)
    Stwierdziłyśmy z mama że jak się odpowiednio ubiore to nawet nie widac że w ciazy jestem :D ahaha niektóre ciuchy dobrze maskują :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67fc6fe63a0c.jpg
    Zdj z soboty

Ale jak potem założyłam obcisłą bluzkę to brzusio widać bardzo :) rośnie a ja się z tego baaaaaardzo cieszę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:28

Kamilutek, nadia1, MEGI81, sylwucha89, bbee, Uszczesliwiona, blubka, Kleopatra, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Espera Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ostatnio tak... Moze nie zawsze ale dwie pobudki to norma. Ale w zeszłym tyg miałam 3 noce bez pobudki... Jaka ja byłam wyspana... Żeby choc raz w tygodniu zdarzała się taka noc...

Kofeina super, ze super. Niech Miki rośnie dzielnie i siedzi brzuszku do koca kwietnia.

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Brat laborant każe to samo.
    Zbyt długi czas od pobrania do badania = złe wyniki.

Ja dopiero co przerobiłam ten temat do obrony, a tu daisy pisze i pyta to sobie powtórzyłam :D jeszcze niby 8-12 h przed badaniem ogólnym lepiej nie jeść i nie pić, ale to w sumie nieświadomie robimy, bo w tym czasie śpimy :)

nadia ja mam czasami takie bolesne twardnienie, stawianie brzucha. Raz na kilka dni mnie łapie i zazwyczaj jak dużo chodziłam wcześniej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:08

Kamilutek, daisy123 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Espera - co dwie godziny wstajesz?? Współczuję! Ja na szczęście tylko wieczorem okupuje łazienkę i staram się jak najwięcej z siebie "wylać" i w nocy na szczęście się nie budzę, ale ja akurat z tych osób które mają twardy sen i ani myślę sie w nocy podnosić do łazienki

Kofeina super ze u Ciebie dobre wiadomości, oby ich jak najwięcej.

Kamilutek zazdroszczę zakupów, ja mimo ze mam ich Malo to juz mi szlaban mój M dal na kupowanie

Ja wstaję min. 2-3 razy w nocy. A w ciągu dnia co godzinę muszę odwiedzić kibelek. Już nawet do kina boję się pójść bo wiem, że nie wytrzymam.

Masz szlaban nawet na lumpy?
    Chłop powiedział, że jak mi to sprawia frajdę, to mogę nawet i codziennie łazić. Ja generalnie z tych mało rozrzutnych jestem, zwykle sobie "żydzę" i to jest pierwszy raz, kiedy nie mogę przestać kupować :) Ale nawet jeśli połowy z tych rzeczy Matylda nigdy nie ubierze, to i tak jestem zadowolona, bo mam frajdę :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Klaudia faktycznie w luźniejszych ciuchach brzuszka Ci nie widać ale juz brzuszek prawie płaski Julity to był dla mnie szok

Kamilutek ja w lumpach nigdy nie umiałam nic znaleźć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:39

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

202509147251.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:49

ag194, aneta.be, Mabelle, Martchen, Toska88, sylwucha89, Uszczesliwiona, Espera, MEGI81, Kleopatra, rybka33, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska,trzymam kciuki za Alanka i za Ciebie.Oby jak najdłużej posiedzial w brzuszku.Teraz każdy dzień jest ważny.
    Nawet jak maluszek sie pospieszy to i tak będzie dobrze, wierzę w to mocno.Nie poddawaj się kochana i walcz.Musisz być silna dla maleństwa <3
    Julita jaki malusi brzuszek,na 100% w cycki poszło :D
    Hope jaka piękna mamusia :)
    Klaudia w ubraniu zero brzucha , ładnie wyglądasz ;)

Trzymam kciuki za na wszystkie,mam nadzieje ze rozpakujemy się dopiero w maju ;)

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:

Dziewczyny, czy jak twardnieją wam brzuchy to czujecie przy tym jakiś ból? Czy dotykacie brzucha i po tym czujecie?
    ja nie czuję bólu, czasem lekkie skurcze takie w okolicach pachwin, ale to raczej niezależne, mi jak twardnieje brzuch to tak mi ciągnie w dół jak chodzę, jakby się nagle zrobił taki ciężki, napięte wszystkie mięśnie, to nie jest ból, tylko takie uczucie że wszystko naciągnięte do granic możliwości. Jak siedzę czy leżę jest lepiej, ale czasem też czuję, że nagle wszystko napięte się robi. Jak dotykam brzucha to taki twardy.

Mój mąż też w miarę mi pozwala na lumpy chodzić, to znaczy jak wszedł do smyka czy h&m i zobaczył ceny na ciuszkach to stwierdził, że i tak jest mi wdzięczny, jeśli nawet za dużo w lumpach kupuje, to nawet ceny jednej bluzki z sieciówki nie przekraczam, a mam siatkę ciuchów i ma spokój na jakieś 2 tyg. Mało tego, jemu też to sprawia przyjemność i mi w tych zakupach pomaga. Na pewno do porodu nie odpuszczę lumpów, bo nie wiem czy po porodzie będzie możliwość z maluchem jeździć, jak wszystko będzie wyglądać, a chcę jeszcze coś na wyrost znaleźć 68-74. Może ze dwie sukienki dla siebie letnie, żeby mi się większy biust zmieścił.

Co do sikania w nocy, ja przed snem chodzę ze 3 razy :P a potem udaje mi się często dopiero rano, no dziś wstałam przed 5.00 na siku, ale to dlatego, że musiałam się też napić, a jak wstanę to od razu mi pęcherz ciąży.

Kamilutek lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj w Netto dwóch młodych byczków w drodze do kasy staranowało, byle tylko być przed. W ogóle kolejki długaśne, a mnie już bardzo łupało w krzyżu, słyszałam, że dzwonią po kolejną kasjerkę, więc się strategicznie ustawiłam. Jak tylko kasjerka podeszła, to dwóch rosłych małolatów, w tym jeden z dwiema butelkami piwa i dwiema paczkami zupek chińskich, taranem przede mnie. Ciekawe, czy kiedyś w naszym pięknym kraju to się zmieni.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ