X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzyma kciuki za Toske!!! Oby było dobrze!

rybka33 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde.. Toska w szpitalu?? Masakra :( trzymam kciuki i modle sie

MEGI81 lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:07

bbee, GoNia1979, Kamilutek, sylwucha89, MEGI81, Espera, Elmo13, mon!ta^, daisy123, Uszczesliwiona, Anstice, Camilia, Misia 69, Kleopatra, ag194, Maniuś, julita, Rudzik, Mabelle, rybka33 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę! Toska, trzymam kciuki.

Hope, KArissa, świetne te zdjęcia i rysunki brzuszków :D My za tydzień zaczynamy szkołę rodzenia, ciekawe jak będzie :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię takie motor oddechu do pieluszki, jest na gemini , nie pamiętam teraz w domu zobaczę bo na telefonie to masakra :P

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w dniu mojej studniówki :)

marie_marie22, monika_89, bbee, sylwucha89, Demsik, Uszczesliwiona, Anstice, Hope_, ag194, Maniuś, Mabelle, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    1kg!!! Wow!!! Ja ide w czwartek w przyszłym tygodniu i tez wtedy bede miała 26t5d ciekawe ile będzie miał mój rozbójnik. Az się wierzyc nie chce.. Jeszcze niedawno liczyłyśmy milimetry a teraz zaczynamy kilogramy. :-)

Też wizytuję 9 lutego w ostatnim dniu drugiego trymestru :)

Espera lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie bez zmian, non stop stoję przy przewijaku więc nie mam czasu na ospisywanie ale pomiędzy jednym a drugim pampersem podczytuję na telefonie

Tośka trzymajcie się dzielnie w dwupaku jestem z Wami myślami!

olis <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 10:00

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero chyba po urodzeniu kupimy monitor oddechu. Najpierw nie chciałam, ale stwierdziłam, że jednak nawet jak dziecko będzie w drugim pokoju, to jednak wolę nasluchiwać czy jest wszystko ok.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Tośka :( Trzymam mocno kciuki i włączam w modlitwy. Mam nadzieję, że skoro jest pod opieką lekarską to będzie wszystko dobrze i trzymają rękę na pulsie. Ale kurcze pech, bo ma powtórkę z rozrywki z pierwszej ciąży :( Więc mam nadzieję, że sytuacja się powtórzy w 100% i będzie wszystko dobrze na koniec.

Hope super foto :)

Ja się ciągle zastanawiam czy jakieś zdjęcie sobie zrobić, choćby w warunkach domowych ok 30 tyg (niby najlepiej). Mam problem z oglądaniem siebie na zdjęciach, a buzia bardziej pyzata pewnie niż zawsze, opuchnięta, nie wiem czy jestem gotowa na taki widok...

U mnie dzisiaj lenistwo level hard ;) mąż śpi po pracy, nie musiałam się rano ubierać by odprowadzić córę i tak siedzę w szlafroku :P Nic nie robię, bo wczoraj mnie mąż zjechał, że pewnie się za bardzo przemęczam skoro mi brzuch twardnieje... a ja nie mogę wytrzymać tego siedzenia i leżenia...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, oczywiście, że trzymam kciuki! To forum niejeden cud już widziało, więc musi być dobrze!

Hope, piękne zdjęcie :)
    Mój pewnie by narysował dzieciakowi młotek geologiczny w dłoni albo piwo właśnie ;)
    Cieszę się, że z Jasiem lepiej.

MEGI81, Mabelle lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Ooooojej ja nie zuwazylam ze u mnie też 27tc czyli 7 miesiąc się zaczął,jupppi ;)
    Karissa według mnie 6,5 kg to jest normalne przy ieranie na wadze.Ja mam podobnie z wagą :)
    Luz po porodzie będziemy się wylaszczać pomału ;)

Dobrej nocy ;*

Też mam podobny przyrost wagi :)

Mabelle, Karissa lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ja tylko najmniej na tym forum przytylam..az zaczynam sie martwic...
    TOSKA I JEJ ALANEK DADZA RADĘ WSZYSTKO SIE DOBRZE SKONCZY JA W TO WIERZE!!!!!

Dziewczyny pytanie czy wy umawialyscie sie z polozna juz?? Chyba ten temat byl kieeedys maglowany..
    Ja wczoraj od lekarza dostalam wizytowke do poloznej ktora na NFZ bedzie sie ze mna spotykac do porodu i po porodzie.. dzwonilam odebrala i popolidniu oddzwoni by spisac moje dane i umowic sie nanwizyte domowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 10:28

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Dziewczyny z racji tego, że jest to forum cudów a Tośka wylądowała w szpitalu z odchodzącymi wodami i rozwarciem proszę was abyście uruchomiły swoje nadprzyrodzone moce i wstawiły się za nią tam gdzie trzeba! Jeżeli możecie to zaciśnijcie kciuki za nią i jej synka aby sytuacja się uspokoiła i wszystko wróciło na dobry tor!

Blubka zdrowaśki już zmówione, wierzę że wszystko będzie ok. Jak będziesz wiedziała coś więcej to proszę daj znać! Modlitwami i myślami jestem z nimi!!!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi mężczyźni tez chorują. A stekaja przy tym jak nie wiem. Ląduje w męża co mam to tylko mi wybtzydza - gardło boli ale psikadla nie, po czosnku mu niedobrze, syrop z cebuli mu śmierdzi.mlody za to znowu ma problem z lykaniem tabletek wiec tak kombinujemy. Na szczęście ja się jakos trzymam ale stary się dziwi ze wladcza jestem jak ich rano na pocie syropu wolam (i maly i duży staja w kolejce, otwierają dzioby i robią grzecznie aaammm). No cyrk normalnie jak w reklamie środka na przeziębienie dla mężczyzn...

Skoro bylo już o ćwiczeniu sutków to co myślicie o ćwiczeniu krocza? Mysle żeby zakupić amniball (czy jak to się nazywa) tylko tak sobie mysle ze jak się tak zacznę rozciągać to nie rozciągnę niechcący okolic szyjki? Probowala ktoras w poprzedniej ciąży?
    Kiedy mój byl przy porodzie starszego syna to na łóżku obok dziewczyna pekla do samej łechtaczki (talie historię mi opowiadał jak się poznaliśmy urocze). No i ja się tego piekielnie boje... Co jak co ale tego bym sobie nie chciała uszkodzić ;)

Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka trzymaj się w dwupaku. Musi być wszystko dobrze, innej opcji nie ma.

Hope śliczne zdjęcie :)

Karissa nie patrz na wagę, najważniejsze żeby Tomek był zdrowy :) po ciąży zrzucisz wszystko. Mąż zaszalał z portretem Syna :) fajne zdjęcie :)

Wszystkim wczoraj wizytującym gratuluję i cieszę się z tyłu dobrych informacji.

Trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny, które wizytują jeszcze w tym tygodniu.

Karissa lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Witam się w 25 tygodniu!
    ag194 wrote:
    Trzyma kciuki za Toske!!! Oby było dobrze!
    Biedna Tośka! Oby lekarze zaradzili coś i udało się maleństwo dotrzymać w brzuszku jeszcze trochę.
    Widzę, że u Was zakupy na całego. Ja mam łóżeczko, wózki nawet dwa, przewijaki też w liczbie mnogiej żeby nie latać po schodach, nianie itd. Nie mam monitora oddechu.... I zastanawiam się nad nim... Radzicie kupić? Za to ciuchów od groma dla małej M. ale z praniem jeszcze poczekam, żeby się nie kurzyło.
    Choroby jak widać nie odpuszczają, dziś się dowiedziałam, że u nas w przedszkolu prawdopodobnie ospa....Cholerka ani moje dzieci nie miały ani ja.... I co tu teraz?? Nie wiem jak bardzo groźne to jest w ciąży? Wiecie coś??
    Pachnie mi w domu murzynkiem bo pieke na dzień Babci i Dziadka do przedszkola, Zrobiłam specjalnie więcej bo tak mnie ciągnie na słodkie, że szok.
    Chorującym życzę zdrowia!

bbee, Mabelle lubią tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Chyba ja tylko najmniej na tym forum przytylam..az zaczynam sie martwic...
    TOSKA I JEJ ALANEK DADZA RADĘ WSZYSTKO SIE DOBRZE SKONCZY JA W TO WIERZE!!!!!

Dziewczyny pytanie czy wy umawialyscie sie z polozna juz?? Chyba ten temat byl kieeedys maglowany..
    Ja wczoraj od lekarza dostalam wizytowke do poloznej ktora NFZ bedzie sie ze mna spotykac do porodu i po porodzie.. dzwonilam odebrala i popolidniu oddzwoni by spisac moje dane i umowic sie nanwizyte domowa
    Ja chodzę do gina na nfz i przed każdą wizytą mam spotkanie z położną, ona mierzy ciśnienie, spisuje wagę, omawia wyniki, coś tam gada jeszcze, bo trzeba przerobić tematy ze szkoły rodzenia, a ja nie chodzę, od teraz jeszcze będzie mnie podpinać pod ktg za każdym razem. A po porodzie to nie wiem czy ona będzie przyjeżdżać do mnie do domu czy środowiskowa z mojej przychodni, wszystko mi jedno, jakby co to się w mojej przychodni upomnę.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już jedno spotkanie z położną, która będzie przychodziła do nas po porodzie. Teraz mam umówione kolejne spotkanie na 10 lutego i później będę jeszcze miała około 3 spotkań.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spotkań z położną z ośrodka wcześniej nie miałam, dopiero po porodzie. Na tel byłyśmy umówione jak już będę w domu. Ale to kuzynka mojego męża, więc i kontakt inny. Nawet szwy mi wyciągała po 3 tyg bo się okazało, że dr wszystkich nie zauważył za pierwszym razem i zaczęła się wdawać infekcja. A jak narzekałam, że mnie boli bo myśleli, że udaję!
    Teraz chce sobie opłacić położną do porodu, mam już namiary na jedną dobrą.

f2w3rjjgmi80i166.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ