MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tośka, same dobre info, mam nadzieję, że jutro będą jeszcze lepsze!
Kamilutek, no nieźleJuż masz tego dużo
My dzisiaj z mężem zaczęliśmy sklejać kartony, takie żeby wsunąć pod łóżeczko dla dziecka, bo jest bez szuflady, przyda się np. na kocyki, pieluchy tetrowe. A miałam zagwozdkę gdzie to pomieścić, przypomniałam sobie, że mam trochę tapety pozostałej, więc w sam raz na oklejenie kartonów. Niby można by kupić jakieś nowe pojemniki, ale nie lubię wydawać kasy na coś co mogę zrobić sama. Pochwalę się efektem jak skończymy, , bo na razie mój mąż kombinujeGoNia1979, Martchen, monika_89, MEGI81, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Bbee wy z malzem widze ze plastycznie uzdolnieni jestescie.. i to sie chwali..jak sie cos samemu zrobi to wiekszabradosc i satysfakcja..
Kamilutek slicznie wszystko wyglada poukladane wyprasowane..juz czuc dzidziusiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 17:43
-
Sama się zdziwiłam, jak dużo mam tego wszystkiego.
A przecież nie mam pieluch (żadnych), kocyka grubszego, większości kosmetyków, rodzicie nie przywieźli jeszcze tego, co nakupowali wczoraj w lidlu, brat nie dał śpiworka (tylko przyniósł pokazać i zabrał, wredota).
Uszczęśliwiona, nie mam gdzie wstawić drugiej komody
W domu będzie mnóstwo miejsca, ale w wynajmowanym mieszkaniu lipa jest.
Bbee, pomysł z oklejaniem kartonów superTeż kiedyś kupiłam po taniości zwykłe tekturowe kartony z okropnym wzorem i okleiłam czarną tapetą, która wtedy wydawała mi się piękna. Dumna byłam!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Toska super
A ja mam doła. Jeszcze nie mamy kupionego mieszkania bo tamten właściciel czeka na jakiś list z sądu odnośnie mieszkania a nasza już sprzedalismy. Musimu do kwietnia opuścić mieszkanie. Tamto jest całe do remontu a do porodu zostało 111 dni. Córka będzie raczej musiała zmienić szkołę bo nie chce dojeżdżać i wg jakieś bez sensu to wszystko. Zamiast zacząć urządzać pokój dla synka to trzeba zrobić całe mieszkanie a wątpię żeby dało radę w tak krótkim czasie
To się wygadałam. Dzięki za wysłuchanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:01
-
nick nieaktualnyKamilutek do rozmiaru 62/68 mam praktycznie wszystko wiec juz mi szkoda kasy :p tym bardziej ze prwnie i tak dziec wszystkiego nie wynosi :p komode kupie moze w tym miesiacu i moze zaczne juz prac i to ogarniac, na razie brak mi weny :p
Leon ma w pokoju biale sciany i na jednej scianie namalowalam trojkaciki, nie mam teraz innego zrjecia ale wyglada to mniej wiecej tak :
Ja lubie minimalizm i chcialam pokoj robic bialo czarny z dodatkiem jednego jakiegos intensywnego koloru ale chlop sie nie zgodzil :p
Toska dobrze ze sytuacja sie polepszyla !Kamilutek, ag194, Uszczesliwiona, Martchen, monika_89, Mabelle, blubka, sylwucha89, mon!ta^, Kleopatra, MEGI81, zastrzeŻona, Maniuś lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Kamilutek do rozmiaru 62/68 mam praktycznie wszystko wiec juz mi szkoda kasy :p tym bardziej ze prwnie i tak dziec wszystkiego nie wynosi :p komode kupie moze w tym miesiacu i moze zaczne juz prac i to ogarniac, na razie brak mi weny :p
Leon ma w pokoju biale sciany i na jednej scianie namalowalam trojkaciki, nie mam teraz innego zrjecia ale wyglada to mniej wiecej tak :
Ja lubie minimalizm i chcialam pokoj robic bialo czarny z dodatkiem jednego jakiegos intensywnego koloru ale chlop sie nie zgodzil :p
Toska dobrze ze sytuacja sie polepszyla !
Super wygląda
Nad różnymi rzeczami się zastanawiałam - polka dot, trójkąty, taki "szlaczek" z nieregularnej wielkości półokręgów, wszystko to mi się bardzo podoba. Oczywiście szare albo czarneAle doszłam do wniosku, że w pokoju dzieciaka chciałabym mieć jakiś mocniejszy akcent kolorystyczny i ta tapeta tak mi w głowę wlazła, że muszę teraz namówić Chłopa na jej kupno
Misia bedzie dobrze ja w poprzedniej ciazy robilam remont 4msc przed porodem
Caly generalny wraz ze zrywaniem blazerii
Dacie rade
Mi wybuchla opona w samochodzie. Chciałam podjechać do sklepu i jakis 1km od domu tylko usłyszałam huk
Dobrze, ze to osiedle wiec jechalam wolno i do domu blisko wiec na tej oponie wróciłam jakoś
-
Misia, głowa do góry, my ponad rok temu się wprowadzaliśmy na nowe mieszkanie i cały remont trwał 2 tygodnie
Wszystkie ściany malowałam sama prawie ( 3 warstwy), kafelki kładł teść(kładłam sama fugi), podłogę u Hani kładł mój tata. Fakt, że mieszkanie było nowe i nie trzeba było nic zrywać. Jedyne co to to, że Ty w ciąży pewnie nie będziesz w stanie zbyt wiele zrobić...
Gonia, ja wiem czy to kwestia uzdolnienia?Po prostu robimy dużo rzeczy robić własnoręcznie.
Kamilutek, ja kiedyś robiłam z kartonami po butach taki to jakimś zwykłym papierem ozdobnym, a i tak się ludzie pytali gdzie te pudełka kupiłam
Na razie projekt sobie czeka, bo mój mąż pedantyczny jest i chce zacząć od wyklejenia środka, a do tego musi coś tam przynieść z pracyA gdybym to ja decydowała to już bym była wymazana klejem i działała, no ale wtedy byłby foch, że się go nie słucham i by było "a nie mówiłem" jak tylko by mi coś nie szło
Więc poczekam
W ogóle to już mam chrapkę na kilka takich pudeł
-
Monia jeszcze tydzień niby został. Tu ojciec musi spłacić dzieci i one Mmusza się zrzec tego mieszkania. Sprawa w sądzie już była i teraz tylko na list z sądu czekają. Zależy nam na tym mieszkaniu bo to jest w bloku a dokładnie w klatce a dokładnie na tym samym piętrze co moi teście czyli poczesci wielki Plus bo będzie miał kto synkiem się opiekować jak się urodzi a ja wrócę do pracy i dlatego nam zależy na tym mieszkaniu
Tam remont długo potrwa bo mój mąż będzie sam wszystko robil( no prawie Tata będzie mi pomagal) a na zabudowę kuchni będziemy czekać do kwietnia jeśli w ciągu dwóch tygodni ktoś tam wejdzie i pomiary weźmie. A my jeszcze nawet umowy przedwstępnej nie mamy:(
A trzeba wszystko zrywać i kafelki tapety i wgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 18:50
-
Dziewczyny mam na zbyciu dwupack biustonoszy do karmienia z H&M z metkami rozmiar 75c..
Zainteresowana któraś?? Mi niestety za male
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/523c172c5436.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:06
-
nick nieaktualny
-
Kamilutek, jaki porządek. Jak u mojej mamy;)! Ja mam tego duuuzo więcej. Bodziakow na każdy rozmiar 56/62 po 10 sztuk chyba. Sporo kupiłam najpierw przez neta a potem ten napad na lumpka. Spodenek mam ze 20 sztuk a jeszcze pajace (ale tych mam stosunkowo mało). Zaczynam juz segregować rzeczy nań"56-68" i resztę. Resztę odkladam na inna polkę
Będę mogla chyba miesiąc prania nie robi, tylko ze nie zniese zapachu osiusianych ciuchów ;pKamilutek lubi tę wiadomość
-
Leirion wrote:Kamilutek, jaki porządek. Jak u mojej mamy;)! Ja mam tego duuuzo więcej. Bodziakow na każdy rozmiar 56/62 po 10 sztuk chyba. Sporo kupiłam najpierw przez neta a potem ten napad na lumpka. Spodenek mam ze 20 sztuk a jeszcze pajace (ale tych mam stosunkowo mało). Zaczynam juz segregować rzeczy nań"56-68" i resztę. Resztę odkladam na inna polkę
Będę mogla chyba miesiąc prania nie robi, tylko ze nie zniese zapachu osiusianych ciuchów ;p
Chyba Sylwia mówiła, że zacznie kupować większe rozmiary, bo małych ma wystarczająco dużo. Może to jest jakiś pomysł?
U nas tez ubranka gotowe
Wyprane wyprasowane
Dla malego mam komode poki będzie z nami
W komodzie ubranka najmniejsze nie wiem jak rozmiarowko to wypada bo mothercare ma nazwy plus kg
Ale chyba cos okolo 50-56cm
Wieksze mam pochowane jak wyrośnie z tych to zamienię ubranka
Bodziakow mam cala mase chyba za 50szt
Natomiast bawelnianych pajacy mam malo chyba 10szt
Jeszcze 3 szt wlasnie sie susza
A to komoda malego.
Misia 69, WreszcieMama, ag194, Kamilutek, marie_marie22, bbee, Camilia, Kleopatra, Breezee, Mabelle, sylwucha89, MEGI81, GoNia1979, Rudzik, Espera, monika_89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Toska88, Hope_, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Nikt jeszcze nie kupuje większych rozmiarów? bo ja tyle dostałam i kupiłam, że w sumie pierwszy rok prawie załatwiony
Aha..W rossmanie majtki siateczkowe wielorazowe za 9, jak ktoś jeszcze nie ma
Oilatum dla dzieci i niemowląt za 15
I chusteczki babydream x 4 paki za 13
Ja dziś na urodziny kupiłam materac dla młodej piankowy (i tak przewiduję, że na początku będzie z nami spała). Poza tym wanienkę, koszule do karmienia i porodu( takie w supermarkecie zwykłe rozpinane u góry), kolejny stanik w pepco, kolejne pieluchy flanelowe, spodnie w smyku i opaskite majty siateczkowe. a chusteczki kupuję takiej firmy, jak pampersy, czyli dada.
Mistrzem zdjęć to ja nie zostanę ale światło słabe itd.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d10148706cc8.jpg
Kamilutek śliczne masz te rzeczychciałabym móc już tak układać, a tu dopiero w połowie marca mogę się za to zabrać..
Dewa, no jaki duży facet
Tośka bardzo się cieszę z poprawy :* każda pozytywna wiadomość od Ciebie napawa optymizmem i nadzieją
Breeze mam nadzieję, że u Ciebie również ok. Wczoraj pisałaś, że narazie jest dobrze, więc oby była też tylko poprawa.
Monia, córka zdrowa? przepraszam jeśli przeoczyłam ale wiem, że już długo się męczycie z choróbskiem..zdrowia dla niej, dla Ciebie
Edit. Doczytałam, że już lepiej, także bardzo mnie to cieszy
Dziękuję raz jeszcze każdej z Was za życzeniaaż miło się czyta
Daisy masz już wyniki badania moczu ??
Misia mam nadzieję, że sprawa z mieszkaniem wyjaśni się pozytywnie..
Uszczęśliwiona, Ty już długo się męczysz po tej glukozie.. Jesteś pewna, że nie powinnaś skonsultować się z lekarzem? Dalej masz biegunki??
Megi widziałam w wydarzeniach ten karambol..dobrze, ze bezpiecznie dojechaliście:*
Carolina wyglądasz ślicznie. Chyba córkę urodziłaś naprawdę młodo bo nie powiedziałabym, że masz córkę niewiele młodszą również i ode mnie
Espera wszystkiego najlepszego dla Taty
Bbbee, ten pomysł z kartonami jest świetny, wrzuć zdjęcia, może się zainspiruję i zrobię coś podobnego, tym bardziej, że została mi tapeta z remontu
Właśnie, w smyku dziś pomacałam pieluchy bambusowe i mam wrażenie, że były trochę nieprzyjemne, takie sztuczne w dotyku. Czy któraś z Was wypróbowała je rzeczywiście w lato na dziecku? zastanawiam się, bo jednak to duży wydatek jak na pieluszkę, tzn. flanelowe są całkiem spoko w dotyku, sama mam flanelową pościel i ją ubóstwiam nigdy się nie pocę w nocy itd i zastanawiam się, czy bambus jest dużo lepszy...serio nie wiem
Mam nadzieję, że napisałam co miałam napisać, ale jeszcze raz doczytam i pewnie coś mi wpadnie do głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 20:32
Kamilutek, marie_marie22, bbee, Carolina, natalia1354, Breezee, sylwucha89, Misia 69, MEGI81, Espera, monika_89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, daisy123, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Hejka, Najlepszego dla jubilatek.
Dzisiaj przyszły mi koszule takie ciążowo-do karmienia z szykownamama.pl. Polecam. Nie są takie oklepane w zwierzaczki czy coś ;p
Fajne macie te skompletowane szafki. Jakoś nie mogę się zabrać za kompletowanie. Chciałabym najpierw remont zrobić a nie mam kasy i ludzi do roboty, haha ;p Dzisiaj mój mąż się wziął za malowanie
Mi też dzisiaj samochód zaszwankował ale zawiozłam do mechanika i już jest do odbioru.
Tośka cieszę się z dobrych wieści.
Weszłam dzisiaj do jedynego lumpka na mojej wsi i kupiłam nowy rampers z kapphal za 5 zł.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d62428d1dae.jpg
Co do zusu to moja 3 ciąża i nigdy nie miałam kontroli ;p Chociaż fakt że długo pracuję, pewnie nie zdążyli, haha ;pblubka, ag194, GoNia1979, bbee, monika_89, marie_marie22, sylwucha89, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Dzięki, u mnie dalej ok, ale usg ostatnio bylo robione w poniedziałek i pewnie następne w poniedziałek, więc nie wiem jak to wygląda od wewnątrz
ag194, monika_89, marie_marie22, sylwucha89, blubka, Maniuś lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina