X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, same dobre info, mam nadzieję, że jutro będą jeszcze lepsze! :)

Kamilutek, no nieźle :) Już masz tego dużo :)

My dzisiaj z mężem zaczęliśmy sklejać kartony, takie żeby wsunąć pod łóżeczko dla dziecka, bo jest bez szuflady, przyda się np. na kocyki, pieluchy tetrowe. A miałam zagwozdkę gdzie to pomieścić, przypomniałam sobie, że mam trochę tapety pozostałej, więc w sam raz na oklejenie kartonów. Niby można by kupić jakieś nowe pojemniki, ale nie lubię wydawać kasy na coś co mogę zrobić sama. Pochwalę się efektem jak skończymy, , bo na razie mój mąż kombinuje ;)

GoNia1979, Martchen, monika_89, MEGI81, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee wy z malzem widze ze plastycznie uzdolnieni jestescie.. i to sie chwali..jak sie cos samemu zrobi to wiekszabradosc i satysfakcja..

Kamilutek slicznie wszystko wyglada poukladane wyprasowane..juz czuc dzidziusiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 17:43

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się zdziwiłam, jak dużo mam tego wszystkiego.
    A przecież nie mam pieluch (żadnych), kocyka grubszego, większości kosmetyków, rodzicie nie przywieźli jeszcze tego, co nakupowali wczoraj w lidlu, brat nie dał śpiworka (tylko przyniósł pokazać i zabrał, wredota).

Uszczęśliwiona, nie mam gdzie wstawić drugiej komody ;)
    W domu będzie mnóstwo miejsca, ale w wynajmowanym mieszkaniu lipa jest.

Bbee, pomysł z oklejaniem kartonów super :) Też kiedyś kupiłam po taniości zwykłe tekturowe kartony z okropnym wzorem i okleiłam czarną tapetą, która wtedy wydawała mi się piękna. Dumna byłam! ;)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska super :)
    A ja mam doła. Jeszcze nie mamy kupionego mieszkania bo tamten właściciel czeka na jakiś list z sądu odnośnie mieszkania a nasza już sprzedalismy. Musimu do kwietnia opuścić mieszkanie. Tamto jest całe do remontu a do porodu zostało 111 dni. Córka będzie raczej musiała zmienić szkołę bo nie chce dojeżdżać i wg jakieś bez sensu to wszystko. Zamiast zacząć urządzać pokój dla synka to trzeba zrobić całe mieszkanie a wątpię żeby dało radę w tak krótkim czasie :(
    To się wygadałam. Dzięki za wysłuchanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:01

f2w33e3k5idkv34t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek do rozmiaru 62/68 mam praktycznie wszystko wiec juz mi szkoda kasy :p tym bardziej ze prwnie i tak dziec wszystkiego nie wynosi :p komode kupie moze w tym miesiacu i moze zaczne juz prac i to ogarniac, na razie brak mi weny :p

Leon ma w pokoju biale sciany i na jednej scianie namalowalam trojkaciki, nie mam teraz innego zrjecia ale wyglada to mniej wiecej tak :
    48ad9465e2f6686cmed.jpg

Ja lubie minimalizm i chcialam pokoj robic bialo czarny z dodatkiem jednego jakiegos intensywnego koloru ale chlop sie nie zgodzil :p

Toska dobrze ze sytuacja sie polepszyla !

Kamilutek, ag194, Uszczesliwiona, Martchen, monika_89, Mabelle, blubka, sylwucha89, mon!ta^, Kleopatra, MEGI81, zastrzeŻona, Maniuś lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Kamilutek do rozmiaru 62/68 mam praktycznie wszystko wiec juz mi szkoda kasy :p tym bardziej ze prwnie i tak dziec wszystkiego nie wynosi :p komode kupie moze w tym miesiacu i moze zaczne juz prac i to ogarniac, na razie brak mi weny :p

Leon ma w pokoju biale sciany i na jednej scianie namalowalam trojkaciki, nie mam teraz innego zrjecia ale wyglada to mniej wiecej tak :

Ja lubie minimalizm i chcialam pokoj robic bialo czarny z dodatkiem jednego jakiegos intensywnego koloru ale chlop sie nie zgodzil :p

Toska dobrze ze sytuacja sie polepszyla !

Super wygląda :)
    Nad różnymi rzeczami się zastanawiałam - polka dot, trójkąty, taki "szlaczek" z nieregularnej wielkości półokręgów, wszystko to mi się bardzo podoba. Oczywiście szare albo czarne ;) Ale doszłam do wniosku, że w pokoju dzieciaka chciałabym mieć jakiś mocniejszy akcent kolorystyczny i ta tapeta tak mi w głowę wlazła, że muszę teraz namówić Chłopa na jej kupno :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia bedzie dobrze ja w poprzedniej ciazy robilam remont 4msc przed porodem
    Caly generalny wraz ze zrywaniem blazerii
    Dacie rade :)

Mi wybuchla opona w samochodzie. Chciałam podjechać do sklepu i jakis 1km od domu tylko usłyszałam huk
    Dobrze, ze to osiedle wiec jechalam wolno i do domu blisko wiec na tej oponie wróciłam jakoś

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska cudowne wiadomości, cieszę się, że u Was lepiej :)

misia wiadomo kiedy coś się wyjaśni w sprawie tamtego mieszkania? może w taki razie poszukajcie innego?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, głowa do góry, my ponad rok temu się wprowadzaliśmy na nowe mieszkanie i cały remont trwał 2 tygodnie ;) Wszystkie ściany malowałam sama prawie ( 3 warstwy), kafelki kładł teść(kładłam sama fugi), podłogę u Hani kładł mój tata. Fakt, że mieszkanie było nowe i nie trzeba było nic zrywać. Jedyne co to to, że Ty w ciąży pewnie nie będziesz w stanie zbyt wiele zrobić...

Gonia, ja wiem czy to kwestia uzdolnienia? ;) Po prostu robimy dużo rzeczy robić własnoręcznie.
    Kamilutek, ja kiedyś robiłam z kartonami po butach tak ;) i to jakimś zwykłym papierem ozdobnym, a i tak się ludzie pytali gdzie te pudełka kupiłam ;)

Na razie projekt sobie czeka, bo mój mąż pedantyczny jest i chce zacząć od wyklejenia środka, a do tego musi coś tam przynieść z pracy :P A gdybym to ja decydowała to już bym była wymazana klejem i działała, no ale wtedy byłby foch, że się go nie słucham i by było "a nie mówiłem" jak tylko by mi coś nie szło :P Więc poczekam ;) W ogóle to już mam chrapkę na kilka takich pudeł :D

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeszcze tydzień niby został. Tu ojciec musi spłacić dzieci i one Mmusza się zrzec tego mieszkania. Sprawa w sądzie już była i teraz tylko na list z sądu czekają. Zależy nam na tym mieszkaniu bo to jest w bloku a dokładnie w klatce a dokładnie na tym samym piętrze co moi teście czyli poczesci wielki Plus bo będzie miał kto synkiem się opiekować jak się urodzi a ja wrócę do pracy i dlatego nam zależy na tym mieszkaniu :)
    Tam remont długo potrwa bo mój mąż będzie sam wszystko robil( no prawie Tata będzie mi pomagal) a na zabudowę kuchni będziemy czekać do kwietnia jeśli w ciągu dwóch tygodni ktoś tam wejdzie i pomiary weźmie. A my jeszcze nawet umowy przedwstępnej nie mamy:(
    A trzeba wszystko zrywać i kafelki tapety i wg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 18:50

f2w33e3k5idkv34t.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam na zbyciu dwupack biustonoszy do karmienia z H&M z metkami rozmiar 75c..
    Zainteresowana któraś?? Mi niestety za male
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/523c172c5436.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:06

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a z mezem juz sie dogadujecue ? Przeszlo z rozwodem ? Mam nadzieje ze niedlugo znoeu sie zaglebie w wasze perypetie jak bede mogla odsapnac spolojnoe . Co do zakupow to ja zostslam drastycznie wstrzymana

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka tak już jest ok. Dziękuję.

monika_89, bbee, Arwi lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, jaki porządek. Jak u mojej mamy;)! Ja mam tego duuuzo więcej. Bodziakow na każdy rozmiar 56/62 po 10 sztuk chyba. Sporo kupiłam najpierw przez neta a potem ten napad na lumpka. Spodenek mam ze 20 sztuk a jeszcze pajace (ale tych mam stosunkowo mało). Zaczynam juz segregować rzeczy nań"56-68" i resztę. Resztę odkladam na inna polkę ;)

Będę mogla chyba miesiąc prania nie robi, tylko ze nie zniese zapachu osiusianych ciuchów ;p

Kamilutek lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:35

Toska88 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Kamilutek, jaki porządek. Jak u mojej mamy;)! Ja mam tego duuuzo więcej. Bodziakow na każdy rozmiar 56/62 po 10 sztuk chyba. Sporo kupiłam najpierw przez neta a potem ten napad na lumpka. Spodenek mam ze 20 sztuk a jeszcze pajace (ale tych mam stosunkowo mało). Zaczynam juz segregować rzeczy nań"56-68" i resztę. Resztę odkladam na inna polkę ;)

Będę mogla chyba miesiąc prania nie robi, tylko ze nie zniese zapachu osiusianych ciuchów ;p

Chyba Sylwia mówiła, że zacznie kupować większe rozmiary, bo małych ma wystarczająco dużo. Może to jest jakiś pomysł? :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ubranka gotowe
    Wyprane wyprasowane
    Dla malego mam komode poki będzie z nami
    W komodzie ubranka najmniejsze nie wiem jak rozmiarowko to wypada bo mothercare ma nazwy plus kg
    Ale chyba cos okolo 50-56cm
    Wieksze mam pochowane jak wyrośnie z tych to zamienię ubranka
    Bodziakow mam cala mase chyba za 50szt
    Natomiast bawelnianych pajacy mam malo chyba 10szt
    Jeszcze 3 szt wlasnie sie susza :)

A to komoda malego.

d7b6b679d339805bmed.jpg

54d1eb9c84562274med.jpg

97bc5d25a1b8afaamed.jpg

Misia 69, WreszcieMama, ag194, Kamilutek, marie_marie22, bbee, Camilia, Kleopatra, Breezee, Mabelle, sylwucha89, MEGI81, GoNia1979, Rudzik, Espera, monika_89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Toska88, Hope_, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt jeszcze nie kupuje większych rozmiarów? bo ja tyle dostałam i kupiłam, że w sumie pierwszy rok prawie załatwiony :D
    Aha..W rossmanie majtki siateczkowe wielorazowe za 9, jak ktoś jeszcze nie ma :)
    Oilatum dla dzieci i niemowląt za 15
    I chusteczki babydream x 4 paki za 13

Ja dziś na urodziny kupiłam materac dla młodej piankowy (i tak przewiduję, że na początku będzie z nami spała). Poza tym wanienkę, koszule do karmienia i porodu( takie w supermarkecie zwykłe rozpinane u góry), kolejny stanik w pepco, kolejne pieluchy flanelowe, spodnie w smyku i opaski :) te majty siateczkowe. a chusteczki kupuję takiej firmy, jak pampersy, czyli dada.
    Mistrzem zdjęć to ja nie zostanę ale światło słabe itd.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d10148706cc8.jpg

Kamilutek śliczne masz te rzeczy :) chciałabym móc już tak układać, a tu dopiero w połowie marca mogę się za to zabrać..

Dewa, no jaki duży facet :)

Tośka bardzo się cieszę z poprawy :* każda pozytywna wiadomość od Ciebie napawa optymizmem i nadzieją :)

Breeze mam nadzieję, że u Ciebie również ok. Wczoraj pisałaś, że narazie jest dobrze, więc oby była też tylko poprawa.:)

Monia, córka zdrowa? przepraszam jeśli przeoczyłam ale wiem, że już długo się męczycie z choróbskiem..zdrowia dla niej, dla Ciebie
    Edit. Doczytałam, że już lepiej, także bardzo mnie to cieszy :)

Dziękuję raz jeszcze każdej z Was za życzenia :) aż miło się czyta :)

Daisy masz już wyniki badania moczu ??:)

Misia mam nadzieję, że sprawa z mieszkaniem wyjaśni się pozytywnie..

Uszczęśliwiona, Ty już długo się męczysz po tej glukozie.. Jesteś pewna, że nie powinnaś skonsultować się z lekarzem? Dalej masz biegunki??

Megi widziałam w wydarzeniach ten karambol..dobrze, ze bezpiecznie dojechaliście:*

Carolina wyglądasz ślicznie. Chyba córkę urodziłaś naprawdę młodo bo nie powiedziałabym, że masz córkę niewiele młodszą również i ode mnie :)

Espera wszystkiego najlepszego dla Taty :)

Bbbee, ten pomysł z kartonami jest świetny, wrzuć zdjęcia, może się zainspiruję i zrobię coś podobnego, tym bardziej, że została mi tapeta z remontu :)

Właśnie, w smyku dziś pomacałam pieluchy bambusowe i mam wrażenie, że były trochę nieprzyjemne, takie sztuczne w dotyku. Czy któraś z Was wypróbowała je rzeczywiście w lato na dziecku? zastanawiam się, bo jednak to duży wydatek jak na pieluszkę, tzn. flanelowe są całkiem spoko w dotyku, sama mam flanelową pościel i ją ubóstwiam nigdy się nie pocę w nocy itd i zastanawiam się, czy bambus jest dużo lepszy...serio nie wiem

Mam nadzieję, że napisałam co miałam napisać, ale jeszcze raz doczytam i pewnie coś mi wpadnie do głowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 20:32

Kamilutek, marie_marie22, bbee, Carolina, natalia1354, Breezee, sylwucha89, Misia 69, MEGI81, Espera, monika_89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, daisy123, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, Najlepszego dla jubilatek.
    Dzisiaj przyszły mi koszule takie ciążowo-do karmienia z szykownamama.pl. Polecam. Nie są takie oklepane w zwierzaczki czy coś ;p
    Fajne macie te skompletowane szafki. Jakoś nie mogę się zabrać za kompletowanie. Chciałabym najpierw remont zrobić a nie mam kasy i ludzi do roboty, haha ;p Dzisiaj mój mąż się wziął za malowanie :)
    Mi też dzisiaj samochód zaszwankował ale zawiozłam do mechanika i już jest do odbioru.
    Tośka cieszę się z dobrych wieści.
    Weszłam dzisiaj do jedynego lumpka na mojej wsi i kupiłam nowy rampers z kapphal za 5 zł.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d62428d1dae.jpg
    Co do zusu to moja 3 ciąża i nigdy nie miałam kontroli ;p Chociaż fakt że długo pracuję, pewnie nie zdążyli, haha ;p

blubka, ag194, GoNia1979, bbee, monika_89, marie_marie22, sylwucha89, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, u mnie dalej ok, ale usg ostatnio bylo robione w poniedziałek i pewnie następne w poniedziałek, więc nie wiem jak to wygląda od wewnątrz

ag194, monika_89, marie_marie22, sylwucha89, blubka, Maniuś lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ