MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilutek wrote:Taki fotel uszak - marzenie! Ale może rzeczywiście nie w takim welurowym obiciu, bo dzieciak zaraz ufafluni, a czym to czyścić?
W Tarnowskich Górach robią z hydrofobowych tapicerek nieprzemakalnych.Ale wiadomo ze jak dzieć urzyga to wyczyścić trzeba
Najlepiej płynem z takim czyścikiem na końcu jak do tapicerki samochodowej
-
Coś, co przyda się każdej z nas-zalecenia w celu zmniejszenia ryzyka nagłego zgonu niemowląt:
nie palić przy dziecku
układaj do snu na plecach
nie dawaj dziecku poduszki, a zamiast kołdry wybierz śpiworek-trudniej go zarzucić na główkę
nigdy nie przykrywaj główki dziecka pieluszką podczas snu
na barierce nie wieszaj niczego co mogłoby się zsunąć
karm piersią(naturalne podobno zmniejsza ryzyko) wiadomo to dyskusyjne , nie każdy chce i może też
właściwa T otoczenia 18-20 st
Jeszcze ciekawe-odstęp między szczebelkami nie powinien być większy niż 8 cm, tak by w razie czego nie zaklinowała się główkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 22:04
Mabelle, bbee, MEGI81, Rudzik, daisy123, Uszczesliwiona, natalia1354, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Piękne brzuszki dziewczyny. Ja też mam wielki już kilka osób pytali czy bliźniaki ;p
Byłam dzisiaj z synem w Aquaparku I Nadal swietnie sobie radze z zjezdzanuem na kołachteraz mnie coś z lewo strony boli, jakby nerka? Wrr.
Ja mam fotel i najlepiej mi się w nim karmi.
Muszę też przejrzeć ciuszki które mam. -
Hej hej.
Ostatnio śledziłam Was zza krzaków i chyba muszę się trochę wytłumaczyć i przeprosić, że tak "wzięłam i znikłam".
Miałam jakieś lekkie załamanie formy i fizycznie i psychicznie. W tamtym tyg sporo pracowałam i moje dusko to odczuło (szczególnie dojazdy i powroty). W ogóle jakaś nerwowa i czepliwa byłam. Rwa się nasiliła ostatnio i do tego doszedl ból w plecach, napinka brzucha i ogólnie zniedołężniała jestem. Z tego wszystkiego przegapiłam studniówkę buuu...
Starałam się być na bierząco z forum.
Toska, jak dobrze że sytuacja uległa znacznej poprawie! Ty masz w sobie tyle siły, że spokojnie kilka babeczek można by było obdzielić! Zasługujesz na medal i uznanie!!! Twój syn też jest mega silny!
Breezee, czy Ty cały czas w szpitalu czy coś przeoczyłam? Jak się czujesz?
Monika89, niestety nie zdążyłam fotki zobaczyća szkoda.
Carolina, jak przeczytałam, że Lukozadę Ci kazali pić do badania glukozy to padłam i myślałam, że Ty sobie jaja robisz a to tak na serio było..
A co do tych tabletek Pregaday też go brałam poprzednio z polecenia polskiego lekarza i też tak profilaktycznie kazał brać w trzecim trymestrze. Wyników krwi nie oglądał i nie zlecił nowych. Powiedział tylko, że w 3 trym morfologia leci w dół i żeby brać.
Pa miło, że o mnie pamiętasz.
Brzuchy macie extra i dalej wyglądacie jak laseczki. Ja mam +7kg póki co.
Zazdroszczę zaawansowanych wyprawek a nawet już pokończonych co u niektórych z Was. Ja coś tam dokupuję ale malutko bo miejsca brak na składowanie a następna komoda już nie wejdzie do chałupy. To co mam po synku to nawet jeszcze nie posegregowane.
Postaram się już nie znikać na tak długo :*.
Miłego weekendu dla Was wszystkich kochane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:27
Kleopatra, Kamilutek, MEGI81, Rudzik, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Madu a juz chciałam list gończy wysylac
Mam nadzieje, ze u Ciebie juz ok i wróciłaś do formy
Jitro Was nadrobie dzis jakas rozbita jestem starsza corka na 2 tyg poleciala do pl
Dzwoni do mnie z lotniska, ze miała rewizje osobista bo pikala na bramce jakby miala kalasznikowa pod bluzka
Co sie okazalo moja malolata założyła sobie gorset blielizniany ktory nafaszerowany jest drutami hahsh
Dobranoc dziewczyny jutro bede nadganiac
Rudzik wow to nazbieralas ubranek
Toska ciesze sie z tak pieknej poprawy wynikowWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 00:07
WreszcieMama, Mabelle, ag194, MEGI81, Rudzik, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Madu za pamięć. Dalej w szpitalu i nie wiem czy nie do końca. Czuję się dobrze i leżę grzecznie jak Reks przy budzie jak powiedziałam lekarzowi. Nudzić się nie nudzę, nie jest źle. Jutro będzie podgląd podwozia i zobaczymy co zmieniło się po tygodniu. Jednego co mi brakuje to ze nie mogę sobie porządkować wyprawki w domu, a tak po za tym to luz. Opieka dobra, nie mam co narzekać. Obiady dobre, tylko kolacje i śniadania nie dla ciężarnych, bo tylko chleb, margaryna, 2 plasterki mielonki. Bez jakichkolwiek warzyw czy owoców, o nabiale nie wspomnę. Dobrze, że Marcin przynosi mi warzywa, nabiał i mleko. Nie uznaję posiłku bez warzyw , więc dla mnie bylaby tragedia. Dzień za dniem mija, Mała szaleje i jest dobrze. Jestem optymistką, więc u mnie żadna inna opcja jak doczekanie do terminu porodu nie wchodzi w rachubę i dobrze mi z takim podejściem.
bbee, blubka, mon!ta^, Elmo13, MEGI81, Toska88, Camilia, Rudzik, Hope_, Kamilutek, Kleopatra, sylwucha89, Uska, monika_89, daisy123, Martchen, ag194, marie_marie22, Madu1611, Agus26m, Maniuś, rybka33, Karissa, GoNia1979 lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Ale narobiłyście mi ochoty na ten fotel, zawsze lubiłam wygodne meble. Ale mam już swój... Niestety nie jest super praktyczny, ale za to zajmuje mało miejsca.
Breezee, może nie będą Cię już długo trzymać.
Madu, witaj z powrotem. Mam nadzieję, że Ci te bóle szybko przejdą. Ja już o rwie prawie nie pamiętam.
Carolina, niezła aparatka z Twojej córki
Upiekłam wczoraj pyszny chlebek, aż się pochwalę jak wyrósł
Już niewiele z niego zostało po kolacji i moim śniadaniu. A bochenek ponad 1kgobjadłam się jak świnka...
Dzisiaj jadę do rodziców sobie po odpoczywaćMEGI81, Toska88, Breezee, Camilia, mon!ta^, Rudzik, Kamilutek, Uszczesliwiona, Kleopatra, Mabelle, sylwucha89, monika_89, Moniqaaa, ag194, marie_marie22, messy99, Madu1611, rybka33, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduje sie w dwupaku! Noc megaaa relaksująca. Teraz czekam do południa na wizyte męża z synkiem ktoremu nikt nic mowi o mamie i pewnie biedny mysli ze go opuściłam. Ale dzis mu wytłumaczę i mysle ze juz bedzue lepiej . No to leci 5 doba ciotki:-)
Breeze super podejscie i ja tez takie mam - musi byc dobrze!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 08:23
Espera, bbee, Milka1991, MEGI81, mon!ta^, Camilia, Rudzik, Hope_, Kamilutek, Uszczesliwiona, Kleopatra, ojejku, Mabelle, Klaudia N., sylwucha89, Uska, monika_89, daisy123, WreszcieMama, Forbidden, Martchen, ag194, marie_marie22, Madu1611, Agus26m, Elmo13, Maniuś, blubka, rybka33, Karissa, GoNia1979 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja. Toska takich wieści oczekuję każdego dnia do końca kwietnia:-)
Cieszę się przeogromnie.
Breezee Ty też melduj jak tylko masz jakieś wieści. Wierze, ze i u Ciebie będzie lepiej i moe nawet niedługo wrócisz do domku z rygorem leżenia ale przynajmniej będziesz mogła dowodzić segregowaniem wyprawki.
Udanej niedzieli.
P.S. U mnie ok. Jerzyk bryka, w tym tygodniu ogarniam komode, robię pranie i układam w nie ciuszki. Chciałabym tez spakować swoją torbę do szpitala...Breezee lubi tę wiadomość
-
No nie sądzę abym wyszła wcześniej jak 30-32 tc - tak mówi lekarz, a nie wiem czy później mi pozwoli, zobaczymy. Toska, super że super - tak trzymaj.
Toska88 lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
BreeZee, super nastawienie! Super,ze tak optymistycznie jesteś nastawiona!
Tośka jesteś MISZCZ!
bbee cudny chleb, zazdroszczę talentu kulinarnego. Mi nawet muffinki wybuchająA chleb 3 razy próbowałam i zawsze zakalcowaty gniot wychodzi
Dziś dzień odpoczynku! Miłego dnia!Breezee lubi tę wiadomość
-
Breezee, Tośka, świetne wiadomości z samego rana, to będzie dobra niedziela!
Kleo, na basenie nie żądają od Ciebie zaświadczenia od gina, że nie ma przeciwwskazań?
Chłop dzisiaj po raz pierwszy od miesiąca nie jedzie na budowę, więc spędzimy dzień razem - ciekawe, czy jeszcze pamiętam, jak to się robi
W Jysku dzisiaj ostatni dzień wyprzedaży, pojedziemy po koszyki do komody, na ich stronie plecione kosze, które normalnie są po 25 pln i więcej widnieją teraz po 10. Ciekawe, czy jeszcze coś zostało. Mam taką niepraktyczną komodę z półkami zamiast szuflad i wymyśliłam sobie właśnie takie koszyki, co których powkładam rzeczy kategoriami i rozmiarami.
Miłej niedzieli mamuśki!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!