MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
julita wrote:Moniqaaa kup może bez recepty krem Clotrimazolum i się smaruj, on jest przeciwgrzybiczny i przeciwwirusowy. Clotrimazolum smaruje się nawet miejsca intymne niemowlakom. Z tego co pamiętam to kuzynka jakiś czas temu stosowała w ciąży Clotrimazolum w globulkach ale u niej wszystko nawraca bo ma takiego męża pojeba, od którego cały czas załapuje syfa a on odmawia brania tabletek od gina (bo to on de facto musi się wyleczyć) bo twierdzi, że on nie ma problemu bo jego nie swędzi...
Ale ten krem to jest do stosowania zewnętrznego, to mi chyba za bardzo nie pomorze wewnątrz? Jak to jest? -
monika_89 wrote:moniqa a brzydko pachnie, swędzi? jak nie to widocznie taki Twój urok, ja całą ciążę poprzednią (i teraz zresztą też mam taki smieszny zielonkawy kolor, ale nic nei swędzi ano nie miałam żadnej infekcji)
Muszę sprawdzić zapach, ale chyba nie pachnie brzydko. Jak coś to pójdę w Polsce za niecałe 2 tyg prywatnie do gin to mi coś przepisze. Tylko wiecie cały czas myślę czy do tego czasu nie zaszkodzę fasolce... -
Właściwie to nie wiem bo byłam przejęta widocznym pęcherzykiem. Pokazywał mi to jajo w lewym jajowodzie. Coś mówił, że się pchało na zewnątrz ale wydaje mi się, że nie było zapłodnione. Pytał też czy w rodzinie były bliźnięta.
-
Hej kobitki☺ ja już po wizycie, lekarz mówi że wszystko dobrze☺ na usg było widać ciałko żółte ale nie nastawialam się na nic więcej bo to za wcześnie. Poszłam do lekarza tak prędko ze względu na moje wcześniejsze problemy. Lekarz kazał brać luteine dopochwowo 3 razy dziennie i odpoczywać. L4 Zanioslam do pracy i teraz tylko czekać na następna wizytę za dwa tygodnie.
julita, monika_89, Karotka, Kleopatra, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
SylwiaSss1989 -
julita wrote:a i jeszcze jedno przyszło mi do głowy! widziałam kiedyś reklamę w TV, że w aptece dostępne są takie paski testowe, które wykrywają czy ma sie doczynienia z infekcją grzybiczą, wirusową czy mieszaną. przynajmniej wiedziałabyś co jest przyczyną
kiedyś gdzieś dostałam na wypróbowanie
-
Moniqaaa wrote:
Dziewczyny już nie wiem ck mam robić...
Chyba przybląkała się do mnie infekcja, mam dziwny kolor śluzu, taki zielonkawy, fuuuj.
Byłam w aptece i myślałam, że mi coś doradzą, ale tutaj w UK boją się dawać cokolwiek ciężarnej więc odprawili mnie z kwitkiem. Wizytę u gin mam dopiero za ok 5 tyg. Jeszcze sama nie wiem, bo ciągle czekam na list.
Co mam robić? Zamówić coś sobie online??
Co polecacie?
Nie chcę zaszkodzić mojej fasolce....
Ja mam niestety skłonności do infekcji w ciąży więc przerabiałam różne zestawy. Bez recepty lekarka polecała mi zapobiegawczo po prostu Lactovaginal (nie wiem czy kupisz to u siebie w aptece), a na receptę dostałam Pimafucin. Na pewno lepiej coś zastosować niż czekać na rozwinięcie. A czasami wystarczą już 2-3 globulki i wszystko jest ok.
Moniqaaa lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Nie dam rady się chyba teraz nauczyć motać tak aby na plecach nosić. A) nie mam instrukcji; b) bałabym się chyba samej założyć na lotnisku (w kangurku mam już wprawę bo tylko tego używam). Stasiek jest wiercipiętą i trudno mi się uczy motania...
-
Sama dokładnie nie wiem dzisiaj się okaże. Ostatnia miesiączkę miałam 1 lub 5 sierpnia bo 1 sierpnia było krwawienie później trzy dni przerwy i 5 sierpnia dwa dni krwawienia, także ciężko stwierdzić.
Wg kalkulatora ciążowego 7 tydzień, a jeżeli 1 sierpnia byłby początek chyba 8.
Mam też bardzo wysoką betę, więc się dzisiaj wszystko okaże:)Marta 267 -
Ja tez trzymam kciuki;)
Ja odebraa juz czesc wynikow.wszystkie ok ale cukier norma 70-105 a ja mam 53 i zazaczone niski.nawet pani z labo sprawdzala moja krew dwa razy i pytala czy dobrze sie czuje.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
zastrzeŻona wrote:Ja mam niestety skłonności do infekcji w ciąży więc przerabiałam różne zestawy. Bez recepty lekarka polecała mi zapobiegawczo po prostu Lactovaginal (nie wiem czy kupisz to u siebie w aptece), a na receptę dostałam Pimafucin. Na pewno lepiej coś zastosować niż czekać na rozwinięcie. A czasami wystarczą już 2-3 globulki i wszystko jest ok.
Dzięki dziewczyny, zaraz zamawiam Lactovaginal. Czy są to glibulki?