X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Moniqaaa kup może bez recepty krem Clotrimazolum i się smaruj, on jest przeciwgrzybiczny i przeciwwirusowy. Clotrimazolum smaruje się nawet miejsca intymne niemowlakom. Z tego co pamiętam to kuzynka jakiś czas temu stosowała w ciąży Clotrimazolum w globulkach ale u niej wszystko nawraca bo ma takiego męża pojeba, od którego cały czas załapuje syfa a on odmawia brania tabletek od gina (bo to on de facto musi się wyleczyć) bo twierdzi, że on nie ma problemu bo jego nie swędzi...

Ale ten krem to jest do stosowania zewnętrznego, to mi chyba za bardzo nie pomorze wewnątrz? Jak to jest?

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    moniqa a brzydko pachnie, swędzi? jak nie to widocznie taki Twój urok, ja całą ciążę poprzednią (i teraz zresztą też mam taki smieszny zielonkawy kolor, ale nic nei swędzi ano nie miałam żadnej infekcji)
    Powiem ci, że mnie swędzą tamte okolice już od jakiegoś czasu ale to przez hemoroidy... :/
    Muszę sprawdzić zapach, ale chyba nie pachnie brzydko. Jak coś to pójdę w Polsce za niecałe 2 tyg prywatnie do gin to mi coś przepisze. Tylko wiecie cały czas myślę czy do tego czasu nie zaszkodzę fasolce...

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ale sie ciesze:)**super ,teraz ladnie lez i wszystko bedzie dobrze:)
    Karola gratuluje pecherzyka ")

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to nie wiem bo byłam przejęta widocznym pęcherzykiem. Pokazywał mi to jajo w lewym jajowodzie. Coś mówił, że się pchało na zewnątrz ale wydaje mi się, że nie było zapłodnione. Pytał też czy w rodzinie były bliźnięta.

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • SylwiaSss1989 Debiutantka

Wysłany: 20 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki☺ ja już po wizycie, lekarz mówi że wszystko dobrze☺ na usg było widać ciałko żółte ale nie nastawialam się na nic więcej bo to za wcześnie. Poszłam do lekarza tak prędko ze względu na moje wcześniejsze problemy. Lekarz kazał brać luteine dopochwowo 3 razy dziennie i odpoczywać. L4 Zanioslam do pracy i teraz tylko czekać na następna wizytę za dwa tygodnie.

julita, monika_89, Karotka, Kleopatra, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

SylwiaSss1989
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, ufff jak dobrze!!! :) Nic tylko się cieszyć, myśleć pozytywnie, odpoczywać no i czekać na maj :*

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są też globulki dopochwowe ziołowe bez recepty. Ale nazwy nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 17:41

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a i jeszcze jedno przyszło mi do głowy! widziałam kiedyś reklamę w TV, że w aptece dostępne są takie paski testowe, które wykrywają czy ma sie doczynienia z infekcją grzybiczą, wirusową czy mieszaną. przynajmniej wiedziałabyś co jest przyczyną
    gineintima :) kiedyś gdzieś dostałam na wypróbowanie

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:

Dziewczyny już nie wiem ck mam robić...
    Chyba przybląkała się do mnie infekcja, mam dziwny kolor śluzu, taki zielonkawy, fuuuj.
    Byłam w aptece i myślałam, że mi coś doradzą, ale tutaj w UK boją się dawać cokolwiek ciężarnej więc odprawili mnie z kwitkiem. Wizytę u gin mam dopiero za ok 5 tyg. Jeszcze sama nie wiem, bo ciągle czekam na list.
    Co mam robić? Zamówić coś sobie online??
    Co polecacie?
    Nie chcę zaszkodzić mojej fasolce....

Ja mam niestety skłonności do infekcji w ciąży więc przerabiałam różne zestawy. Bez recepty lekarka polecała mi zapobiegawczo po prostu Lactovaginal (nie wiem czy kupisz to u siebie w aptece), a na receptę dostałam Pimafucin. Na pewno lepiej coś zastosować niż czekać na rozwinięcie. A czasami wystarczą już 2-3 globulki i wszystko jest ok.

Moniqaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Nie pytałam, wolę nie wiedzieć. Co ma być to będzie, więcej nic nie mogę zrobić, niż leżeć i brać Duphaston.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Myśl pozytywnie, wszystko bedzie dobrze!

Marta 267
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dzisiaj serduszkową na 19.30. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku:)

Karotka, Moniqaaa, toska_88, MarliOne, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

Marta 267
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    A jakie masz nosidełko? Ja w chuście motam Dawidka w pp a w nosidle (mam klamrowe) też noszę na plecach:)
    Mam Fidelle. Nosimy się kangurem.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam kciuki :) a ktory masz tydzien i dzien ?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady się chyba teraz nauczyć motać tak aby na plecach nosić. A) nie mam instrukcji; b) bałabym się chyba samej założyć na lotnisku (w kangurku mam już wprawę bo tylko tego używam). Stasiek jest wiercipiętą i trudno mi się uczy motania...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama dokładnie nie wiem dzisiaj się okaże. Ostatnia miesiączkę miałam 1 lub 5 sierpnia bo 1 sierpnia było krwawienie później trzy dni przerwy i 5 sierpnia dwa dni krwawienia, także ciężko stwierdzić.

Wg kalkulatora ciążowego 7 tydzień, a jeżeli 1 sierpnia byłby początek chyba 8.
    Mam też bardzo wysoką betę, więc się dzisiaj wszystko okaże:)

Marta 267
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta
    trzymam kciuki za pieknie bijace serduszko! <3

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Marta
    trzymam kciuki za pieknie bijace serduszko! <3

Albo dwa serduszka ;)

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki;)
    Ja odebraa juz czesc wynikow.wszystkie ok ale cukier norma 70-105 a ja mam 53 i zazaczone niski.nawet pani z labo sprawdzala moja krew dwa razy i pytala czy dobrze sie czuje.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Ja mam niestety skłonności do infekcji w ciąży więc przerabiałam różne zestawy. Bez recepty lekarka polecała mi zapobiegawczo po prostu Lactovaginal (nie wiem czy kupisz to u siebie w aptece), a na receptę dostałam Pimafucin. Na pewno lepiej coś zastosować niż czekać na rozwinięcie. A czasami wystarczą już 2-3 globulki i wszystko jest ok.

Dzięki dziewczyny, zaraz zamawiam Lactovaginal. Czy są to glibulki?

• Espera Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    Ja mam wizytę dzisiaj serduszkową na 19.30. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku:)
    Trzymam kciuki ✊

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ