MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hahahaha Żyrcia, myślę, że za czasów tej bidulki to i tabliczka mnożenia była trudniejsza
:D:D to jest własnie to, całe życie pod górkę.
a swoją drogą kogoś mi ten Twój Bohater przypomina... Ja będąc w największych bólach, miotając się jak laleczka chucky, dostałam z zza pleców spokojny tekst: nooo widzisz jakie to proste,daaaasz radęA jak w pewnym momencie złapałam się Jego Paska u spodni krzycząc by mi pomógł, bo zaraz z bólu umrę, ze stoickim spokojem zapytał, ale jak mam Ci pomóc?
Rzeczywiście bez nich te porody, by się nie udały i tyle
Dlatego tym razem mój Bohater, też pojedzie ze mną na porodówkę, bo ktoś musi zachować tam trzeźwość umysłu i sprowadzić na ziemię racjonalnym tekstem
Miał rację? Miał! Dałam radę? Dałam
Umarłam z bólu? No nie
Chciał pomóc? Chiał
Czy pomógł? No ba!
Widzę, że fanek lisków tu sporo więc i ta zabawka musi być w komplecie
http://www.smyk.com/fisher-price-lisek-z-zabawkami-zabawka-interaktywna.html
A co do pączków. Dziś oglądam z moim Synkiem książeczki. On pokazuje coś, a ja mówię co to takiego. No i jedziemy to-truskawki, to-ciasteczko, to-pączek na co moje dziecko wydaje buzią odgłos bączka w sensie prrrr. Na co myślałam, że sobie zartuje, ale za każdym razem jak dochodził do pączka robił tak samo. Także On myśli póki co, że pączek=bączek (ten pupkowy) i za Chiny nie chce zmienić zdania:D:D
GoNia1979, Kamilutek, zyrcia, Maniuś, Hope_, sylwucha89, Madu1611, MEGI81, Kleopatra, Mabelle, ag194, Rudzik, Karissa lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Rudziku drogi, te mobile z leśnymi zwierzątkami są mega drogie - co oglądam kolejny, to okazuje się droższy.
Tu jest taki za 1,444.24 SEK + shipping
https://www.etsy.com/se-en/listing/239639723/needle-felted-baby-mobile-forest-animals
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dccb31864a5.jpg
A tu masz instrukcję z wzorami zwierzątek leśnych (jest i sowa, i lis, i wiewiórka)
https://liagriffith.com/handcraftyourlife/felt-animal-stuffies/
Chyba nie jest to trudne, tylko trzeba zdobyć kolorowy filc. Jak już ogarniesz papierkową robotę i zabierzesz się za przyjemności wypychania zwierzątek, to koniecznie się pochwal efektem
(Mam w planach zrobienie mobila z wielorybami i innymi walami, ale pewnie skończy się na origami)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 07:53
Hope_, MEGI81, Mabelle, Rudzik lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Camilia wrote:Ja się zapisałam do grupy na fb i wypisalam bo tam z 800 osób jest. Myslalam, ze tylko my z bbf będziemy...
Co do zgagi to mnie męczy też prawie cały czas. Najgorzej wieczorem i w nocy.
Zrobiłam dokładnie to samo
Co do zgagi to mam głównie po cytrusach i to w godzinach popołudniowych, więc staram się ograniczać. I jak już myślę, że przeszła to wystarczy, że położę się na prawy bok. Na szczęście póki co rzadko mnie męczy.
-
Tośka na fb poinformowała, że na razie jest wszystko OK, jest jeszcze obolała po porodzie, załatwia sobie zakwaterowanie w hotelu by być blisko maluszka.
Mam nadzieję, że nie ma nic przeciwko przekazywaniu informacji z fb na forum
MEGI81, Madu1611, Kleopatra, Elmo13, ag194, Breezee, sylwia1985, Moniqaaa, WreszcieMama, Rudzik, Kamilutek, zastrzeŻona, Karissa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim:)
Dewa kciuki za pomyślne dla Was orzeczenie sądu. Cierpliwości i nie fisiuj za mocno, będzie dobrze
Breezee, dobrze ze samopoczucie masz ok i jesteś pod dobra opieką. Tak trzymaj!
Uszczęśliwiona, z tymi bólami to sporo z nas się meczy. Fakt nic przyjemnego, ja się już chyba przyzwyczaiłam. Poprzednim razem zaczęło się dosłownie parę tygodni przed terminem a teraz dużo wcześniej do tego rwa nie odpuszcza. Ale co tam bóle i niedogody, niedługo wszystko minie i znowu życie będzie piękne
. A tymczasem można ponarzekać.
8pkt to super wynik, aż odetchnęłam z ulgi jak doczytałam, że Alanek taki siłacz jest i Tosia bardzo dzielna! Kciuki dalej trzymam mocno ale już dużo spokojniej. No musi być dobrze i już.
Miłego dnia
Breezee lubi tę wiadomość
-
Bbee dziękujemy za kolejne dobre informacje o naszej Tośce i jej cudownym i walecznym Alanku
Dewa musi się wszystko dobrze skończyć. Trzymam kciuki za wyrok, który będzie dla Was najlepszy. życzę dużo spokoju
mnie też często męczy zgagazwłaszcza wieczorem. czasami nawet po wodzie i chlebie
Dziewczyny odebrałam wyniki glukozy - na czczo 86, po godzinie 95, a po dwóch 115. czy to cukrzyca? -
Dzień dobry z rana
Dziewczyny mające kontakt z Toska pogratulujcie jej i przekażcie że będziemy się modlić i wszystko będzie dobrze napewno
U mnie jakiś spadek formy... Ostatnio okazało się że mam anemie, więc oczywiście żelazo... Jak wezmę to zygam jak kot... Więc nie biorę, a wizyta za tydzień to dopytam co z tym fantem zrobić...
Breezee za Ciebie kciuki oczywiście trzymam nieustanniekażdy dzień w dwupaku jest na wagę złota... Zresztą widać po Alanku, udało się posiedzieć parę dni i od razu i masy przybyło i chłopak 8 pkt dostał
Wczoraj przejrzałam ubranka po Alexie, wypiorę, wyprasuję i zobaczę co muszę dokupić jeszcze
W piątek zaczynam 30 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:50
Breezee lubi tę wiadomość
-
Aga, gratulacje ogromne za pokazowo zdany egzamin! Zdolniacha z Ciebie!!!
A liski chytruski przepiękne są. Ach, żeby tak można było kupować bez ograniczeń co się chce i ile się chce jak np Zyrcia
Ja mam niestety za dużo zdrowego rozsądku, zbyt praktyczne podejście, przede wszystkim za mało miejsca w chałupie i perspektywę dużych wydatków mieszkaniowych przed nami. Baj baj liski i inne cudeńka.
Która tam nakupowała książek dla dziecia? Sorki ale nie pamietam. Książki się nie przeterminują i poleżą ile będzie trzeba także nie ma co żałować a dzieci je uwielbiają niezależnie od wieku.
ag194, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Megi, to chyba nie cukrzyca, co prawda wynik rosnący, ale nie przekracza norm , po dwóch godzinach nie ma więcej niż 120. Ja przykładowo miałam badanie na czczo i tylko po 2h, więc nawet nie będę wiedziała, czy rośnie, czy spada, tylko czy nie przekracza normy.
Zaraz się szykuję na lumpyZimno bardzo u nas, więc liczę, że nie będzie tak dużo ludzi się dziś pchało, bo my to sobie autem podjedziemy, bo to jakieś 5km od domu ;P
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
bbee wrote:Megi, to chyba nie cukrzyca, co prawda wynik rosnący, ale nie przekracza norm , po dwóch godzinach nie ma więcej niż 120. Ja przykładowo miałam badanie na czczo i tylko po 2h, więc nawet nie będę wiedziała, czy rośnie, czy spada, tylko czy nie przekracza normy.
Zaraz się szykuję na lumpyZimno bardzo u nas, więc liczę, że nie będzie tak dużo ludzi się dziś pchało, bo my to sobie autem podjedziemy, bo to jakieś 5km od domu ;P
Ja miałam obciążenie glukozą 75 i nie pamiętałam czy miałam pobrać krew tylko po dwóch godzinach czy też po godzinie. ale kazałam pobrać w laboratorium po godzinie i po dwóch żebym nie musiała drugi raz pić tego paskudztwa.rybka33 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobryyyyy, jedziem po wozek ale najpierw zus ych;/ wczoraj nie moglam sie Dodzwonić do mojego lekarza zapytac czy.moge zrobić gluko jeszcze raz ale 15 telefonow nic nie dało:/ baba w labie nic nie gadala wiec chyba pojde w piatek jeszcze raz
-
Hej
Ja tez po glukozie i mam 81 a po 2 godzinach 100. Więc chyba okMi się wydaje Megi że u Ciebie chyba tez, ale nie znam się
Mój mąż był przy porodzie pierwszym bo drugi cc i bardzo mi pomógł. Chyba faktycznie bez niego bym nie urodziła. Teraz bardziej nastawiam się na cc ale zobaczymy
Dzisiaj mam zebranie w szkole w sprawie reformy oświaty. Ciekawe co będą gadać
Dewa trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:13
MEGI81, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Hope nie kupowałam nigdy na pat pat, więc nie mogę się wypowiedzieć.Ale na zdjęciach ubranka są przecudne
Megi to nie cukrzyca, miescisz się w normie.
Dobrego dnia mamusie
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Hope a lekarz co mówi na temat Twojego porodu?
Ja chcę rodzic SN, ale zobaczymy jak będzie. Ze mną będzie Mąż i jego ciocia, która jest położną i pracuje w tym szpitalu, co będziemy rodzić, więc będę pod dobrą opieką. Ogólnie jakoś wcale nie boję się tego porodu.