X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha Żyrcia, myślę, że za czasów tej bidulki to i tabliczka mnożenia była trudniejsza :D:D:D to jest własnie to, całe życie pod górkę.

a swoją drogą kogoś mi ten Twój Bohater przypomina... Ja będąc w największych bólach, miotając się jak laleczka chucky, dostałam z zza pleców spokojny tekst: nooo widzisz jakie to proste,daaaasz radę :) A jak w pewnym momencie złapałam się Jego Paska u spodni krzycząc by mi pomógł, bo zaraz z bólu umrę, ze stoickim spokojem zapytał, ale jak mam Ci pomóc? :D Rzeczywiście bez nich te porody, by się nie udały i tyle :D Dlatego tym razem mój Bohater, też pojedzie ze mną na porodówkę, bo ktoś musi zachować tam trzeźwość umysłu i sprowadzić na ziemię racjonalnym tekstem :) Miał rację? Miał! Dałam radę? Dałam :) Umarłam z bólu? No nie :) Chciał pomóc? Chiał :D Czy pomógł? No ba!

Widzę, że fanek lisków tu sporo więc i ta zabawka musi być w komplecie ;)

http://www.smyk.com/fisher-price-lisek-z-zabawkami-zabawka-interaktywna.html

A co do pączków. Dziś oglądam z moim Synkiem książeczki. On pokazuje coś, a ja mówię co to takiego. No i jedziemy to-truskawki, to-ciasteczko, to-pączek na co moje dziecko wydaje buzią odgłos bączka w sensie prrrr. Na co myślałam, że sobie zartuje, ale za każdym razem jak dochodził do pączka robił tak samo. Także On myśli póki co, że pączek=bączek (ten pupkowy) i za Chiny nie chce zmienić zdania :D:D:D

GoNia1979, Kamilutek, zyrcia, Maniuś, Hope_, sylwucha89, Madu1611, MEGI81, Kleopatra, Mabelle, ag194, Rudzik, Karissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, o 8.15 sprawa, ja zostałam w hostelu i czekam na Darka. Staram się nie denerwować, ale ostatnio za dużo stresu :/

To będzie dłuuuuuuuuugi dzień, coś czuję że powrót zajmie nam przynajniej 10 godzin :/

qb3canlimmmj6sap.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do grupy na fb i wypisalam bo tam z 800 osób jest. Myslalam, ze tylko my z bbf będziemy...
    Co do zgagi to mnie męczy też prawie cały czas. Najgorzej wieczorem i w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 07:37

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziku drogi, te mobile z leśnymi zwierzątkami są mega drogie - co oglądam kolejny, to okazuje się droższy.
    Tu jest taki za 1,444.24 SEK + shipping
    https://www.etsy.com/se-en/listing/239639723/needle-felted-baby-mobile-forest-animals
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dccb31864a5.jpg

A tu masz instrukcję z wzorami zwierzątek leśnych (jest i sowa, i lis, i wiewiórka)
    https://liagriffith.com/handcraftyourlife/felt-animal-stuffies/
    Chyba nie jest to trudne, tylko trzeba zdobyć kolorowy filc. Jak już ogarniesz papierkową robotę i zabierzesz się za przyjemności wypychania zwierzątek, to koniecznie się pochwal efektem :)

(Mam w planach zrobienie mobila z wielorybami i innymi walami, ale pewnie skończy się na origami ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 07:53

Hope_, MEGI81, Mabelle, Rudzik lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Ja się zapisałam do grupy na fb i wypisalam bo tam z 800 osób jest. Myslalam, ze tylko my z bbf będziemy...
    Co do zgagi to mnie męczy też prawie cały czas. Najgorzej wieczorem i w nocy.

Zrobiłam dokładnie to samo :)

Co do zgagi to mam głównie po cytrusach i to w godzinach popołudniowych, więc staram się ograniczać. I jak już myślę, że przeszła to wystarczy, że położę się na prawy bok. Na szczęście póki co rzadko mnie męczy.

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:06

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka na fb poinformowała, że na razie jest wszystko OK, jest jeszcze obolała po porodzie, załatwia sobie zakwaterowanie w hotelu by być blisko maluszka.
    Mam nadzieję, że nie ma nic przeciwko przekazywaniu informacji z fb na forum ;)

MEGI81, Madu1611, Kleopatra, Elmo13, ag194, Breezee, sylwia1985, Moniqaaa, WreszcieMama, Rudzik, Kamilutek, zastrzeŻona, Karissa lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)

Dewa kciuki za pomyślne dla Was orzeczenie sądu. Cierpliwości i nie fisiuj za mocno, będzie dobrze <3

Breezee, dobrze ze samopoczucie masz ok i jesteś pod dobra opieką. Tak trzymaj!

Uszczęśliwiona, z tymi bólami to sporo z nas się meczy. Fakt nic przyjemnego, ja się już chyba przyzwyczaiłam :/. Poprzednim razem zaczęło się dosłownie parę tygodni przed terminem a teraz dużo wcześniej do tego rwa nie odpuszcza. Ale co tam bóle i niedogody, niedługo wszystko minie i znowu życie będzie piękne ;). A tymczasem można ponarzekać.

8pkt to super wynik, aż odetchnęłam z ulgi jak doczytałam, że Alanek taki siłacz jest i Tosia bardzo dzielna! Kciuki dalej trzymam mocno ale już dużo spokojniej. No musi być dobrze i już. <3

Miłego dnia :)

Breezee lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee dziękujemy za kolejne dobre informacje o naszej Tośce i jej cudownym i walecznym Alanku <3

Dewa musi się wszystko dobrze skończyć. Trzymam kciuki za wyrok, który będzie dla Was najlepszy. życzę dużo spokoju

mnie też często męczy zgaga :( zwłaszcza wieczorem. czasami nawet po wodzie i chlebie

Dziewczyny odebrałam wyniki glukozy - na czczo 86, po godzinie 95, a po dwóch 115. czy to cukrzyca?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)
    Dziewczyny mające kontakt z Toska pogratulujcie jej i przekażcie że będziemy się modlić i wszystko będzie dobrze napewno :)

U mnie jakiś spadek formy... Ostatnio okazało się że mam anemie, więc oczywiście żelazo... Jak wezmę to zygam jak kot... Więc nie biorę, a wizyta za tydzień to dopytam co z tym fantem zrobić...

Breezee za Ciebie kciuki oczywiście trzymam nieustannie :) każdy dzień w dwupaku jest na wagę złota... Zresztą widać po Alanku, udało się posiedzieć parę dni i od razu i masy przybyło i chłopak 8 pkt dostał <3

Wczoraj przejrzałam ubranka po Alexie, wypiorę, wyprasuję i zobaczę co muszę dokupić jeszcze :)
    W piątek zaczynam 30 tydzień <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:50

Breezee lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratulacje ogromne za pokazowo zdany egzamin! Zdolniacha z Ciebie!!!

A liski chytruski przepiękne są. Ach, żeby tak można było kupować bez ograniczeń co się chce i ile się chce jak np Zyrcia ;)
    Ja mam niestety za dużo zdrowego rozsądku, zbyt praktyczne podejście, przede wszystkim za mało miejsca w chałupie i perspektywę dużych wydatków mieszkaniowych przed nami. Baj baj liski i inne cudeńka.

Która tam nakupowała książek dla dziecia? Sorki ale nie pamietam :(. Książki się nie przeterminują i poleżą ile będzie trzeba także nie ma co żałować a dzieci je uwielbiają niezależnie od wieku.

ag194, rybka33 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, to chyba nie cukrzyca, co prawda wynik rosnący, ale nie przekracza norm , po dwóch godzinach nie ma więcej niż 120. Ja przykładowo miałam badanie na czczo i tylko po 2h, więc nawet nie będę wiedziała, czy rośnie, czy spada, tylko czy nie przekracza normy.

Zaraz się szykuję na lumpy :P Zimno bardzo u nas, więc liczę, że nie będzie tak dużo ludzi się dziś pchało, bo my to sobie autem podjedziemy, bo to jakieś 5km od domu ;P

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Megi, to chyba nie cukrzyca, co prawda wynik rosnący, ale nie przekracza norm , po dwóch godzinach nie ma więcej niż 120. Ja przykładowo miałam badanie na czczo i tylko po 2h, więc nawet nie będę wiedziała, czy rośnie, czy spada, tylko czy nie przekracza normy.

Zaraz się szykuję na lumpy :P Zimno bardzo u nas, więc liczę, że nie będzie tak dużo ludzi się dziś pchało, bo my to sobie autem podjedziemy, bo to jakieś 5km od domu ;P

Ja miałam obciążenie glukozą 75 i nie pamiętałam czy miałam pobrać krew tylko po dwóch godzinach czy też po godzinie. ale kazałam pobrać w laboratorium po godzinie i po dwóch żebym nie musiała drugi raz pić tego paskudztwa.

rybka33 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryyyyy, jedziem po wozek ale najpierw zus ych;/ wczoraj nie moglam sie Dodzwonić do mojego lekarza zapytac czy.moge zrobić gluko jeszcze raz ale 15 telefonow nic nie dało:/ baba w labie nic nie gadala wiec chyba pojde w piatek jeszcze raz

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa kciuki żeby wszystko poszło po waszej myśli.

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja tez po glukozie i mam 81 a po 2 godzinach 100. Więc chyba ok :) Mi się wydaje Megi że u Ciebie chyba tez, ale nie znam się :)
    Mój mąż był przy porodzie pierwszym bo drugi cc i bardzo mi pomógł. Chyba faktycznie bez niego bym nie urodziła. Teraz bardziej nastawiam się na cc ale zobaczymy :)
    Dzisiaj mam zebranie w szkole w sprawie reformy oświaty. Ciekawe co będą gadać :)
    Dewa trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:13

MEGI81, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope nie kupowałam nigdy na pat pat, więc nie mogę się wypowiedzieć.Ale na zdjęciach ubranka są przecudne <3

Megi to nie cukrzyca, miescisz się w normie.

Dobrego dnia mamusie :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :) chyba niepotrzebnie kazałam pobrać tą krew też po godzinie, ale wolałam żeby zrobili to raz więcej, niż miałabym ponownie pić napój bogów :)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:06

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a lekarz co mówi na temat Twojego porodu?

Ja chcę rodzic SN, ale zobaczymy jak będzie. Ze mną będzie Mąż i jego ciocia, która jest położną i pracuje w tym szpitalu, co będziemy rodzić, więc będę pod dobrą opieką. Ogólnie jakoś wcale nie boję się tego porodu.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ