X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla osób nie mających fb. Ostatnia wiadomość od Toski dziś idzie do niego i Alanek patrzy na nią narazie tylko jednym oczkiem a drugie jeszcze ma zamknięte:)

GoNia1979, MEGI81, sylwia1985, Moniqaaa, zastrzeŻona, Madu1611, Karissa lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu fakt teraz poszalalam ale to chyba tez tak przesadnie przez to ze z Leonem nie bylo mnie stac na takie rzeczy i w takich ilosciach. To chyba tak podswiadomie chce sobie to odbic ;)
    Ale juz mam odwyk, zamowilam tylko ta poduszke na plaska glowke bo zapomnialam o tym wczesniej a z Leonem walczylismy z tym problemem wiec teraz to must have.

Czy ktoras z Was planuje prac wasze rzeczy z rzeczami malucha? U nas prania to sa tony i srednio mi sie widzi rozdzielac jeszcze wszystko osobno, Leonowi pralam w Bialym Jeleniu i nasze ciuchy to samo, teraz tez tak planuje ale juz sama nie wiem czy tak moze byc??

No moja siostra to jer hit... tylko ze mnie to juz nawet nie smieszy tylko boli ze starsza ode mnie, myslalam ze w miare ulozona a z kazdym nastepnym spotkaniem jest gorzej.

A nam w nocy pekla jakas rurka w scianie, bez cieplej wody, bez ogrzewania, spalismy jak bezdomni w trojke pod koldrami :d od 7 probowalismy wezwac hydraulika ale kazdy zaspany odbieral i ze moga byc najwczesniej za pare godzin. Zenada, prosic sie kogos zeby mogl zarobic pieniadze. Cale szczescie znalezlismy jakis specow i juz naprawiaja ale musimy fajnie wygladac jak eskimosi :D

• Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jak przeczytałam że Tośka urodziła to aż mnie zmroziło. Odetchnęłam jak doczytałam o 8pkt Alanka. Super wynik jak na wcześniaczka. Moja szwagierka urodziła w 31 tyg chyba, to dziewczynka dostała duuuzo mniej. Nie pamiętam ile dokładnie ale chyba coś kolo 4. A teraz radosna 4 latka, po której nic nie widać (oprócz tego, że nie je nic normalnego, sinlac suche bułki itd...)

Aha bo bym zapomniała - ciążowy kalafior.... Nie wiem czy któraś patrzyła na stronę Belli www.blizejciebie.pl W promocji mają dużo proszków do prania Jelp, Biały Jeleń,Perlux, Dzidziuś, podpaski,podkłady itd Ceny też w miarę korzystne. I sporo art dla dzieci i mam.
    Jedynie co to trzeba sprawdzac przy odbiorze bo zdażyło się że nie wszystko posłali w jednej przesyłce (ale też dużo zamówiłyśmy ze szwagierką).

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Super, ze Alanek trzyma sie dzielnie. Pogratulujcie Tosce i zyczcie jej duzo siły

Książki, ja mam w domu ksiegarnie :) moke dziewczyny kochają książki
    Mam jeszcze po pierwszej corce czyli książki maja po 18scie lat
    Moja mlodsza wraca również do książek z młodszych lat
    Uwielbia książki o kamilce krotkie ale fajne

Basnie, książki o kosmosie, dinozaurach dosłownie wszystko co się da :)

Zyrcia wspolczuje. Dwa lata temu bylam bez ogrzewania o ciepłej wody 4 dni
    Myślałam, ze rozsadze agencje z której wynajmowalam dom

Uciekam sie szykowac ma 10.45 mam w szpitalu wizyte, rozmowa na temat znieczulenia także maluszka nie podgladne baaaa nikt nic nie sprawdzi bo niby po co ;)

Zgaga, bol spojenia lonowego okropienstwo i dopada popołudniu
    Maz wraca z pracy to chodze jak kaczka bo boli okropnie
    Rano wstaje jak młody bog moge założy normalnie budy ale popołudniu nie ustane na jednej nodze nawet chwili tak diabelsko boli

Zgage mam po smazonym i wszystkim co zjem gotowe na miescie
    Mc Donaldas zabija mnie ;) ale po slodyczach nie mam ha ha wiec sie obzeram póki nie znam wyniku na krzywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:11

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia przekazałaś nam kolejne dobre informacje o Tośce :) każda taka informacja nastraja optymistycznie :)

Misia 69, rybka33 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz grzeje :D
    Ale noc byla ostra :D jak w igloo :D nie nusimy juz zwiedzac Grenlandii :D

MEGI81, marie_marie22, GoNia1979, aneta.be, Karissa lubią tę wiadomość

• Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:

Zgage mam po smazonym i wszystkim co zjem gotowe na miescie
    Mc Donaldas zabija mnie ;) ale po slodyczach nie mam ha ha wiec sie obzeram póki nie znam wyniku na krzywa :)

Haha Carolina ja idę na glukozę w piątek i z tej okazji zjadłam już dziś pączka do kawy :-)

f2w3rjjgmi80i166.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Marie, słaba kawka na czczo i/lub 20ml syropu Duphalac. Najwazniejsze to nie doprowadzić do zaparć, bo pózniej takie właśnie sa męczarnie... ja teraz robię wszystko, zeby chociaż raz na 2-3 sie załatwić, bo jak ostatnio miałam zaparcie (z msc temu), to aż krew poleciała z tylka :/

Czy Wy dziewczyny tez macie taki refluks? Fakt, ze ja mam od urodzenia i lekarz mówił, ze w ciąży sie pogorszy, ale robi sie mega słabo. Zgaga praktycznie całymi dniami, odbijanie i coraz częściej mi sie cofa :( Dzis rano to aż wyplułam cześć wody, która wcześniej wypiłam...

Dziękuję! :) Ja mam refluks od jakiś 20paru lat niestety. Lekarz mi obiecywał, ze w ciąży bedzie lepiej, no ale jest gorzej ;) Właśnie kawa źle wpływa na to.
    Mój mąż widzę podobny do Twojego z tym odkładaniem tuz obok ale nie na miejsce ;)

Zyrcia- hahahaha!! Masz Bohatera w swoim domu :D Dobrze, że był przy porodzie :D:D:D

Dewa, powodzenia dla Twojego Darka :)

Wszystkim wizytującym powodzenia!

Karissa lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia jesteś bogatsza o kolejną zagraniczną podróż :)
    a tak serio to nie zazdroszczę sytuacji. jak miesiąc temu były te duże mrozy, to u nas w mieszkaniu - w bloku na pierwszym piętrze- zamarzła nam woda w toalecie i łazience, bo rurki idą od strony komina, a sąsiedzi pod nami wyjeżdżali na 2 tygodnie i zakręcili u siebie wodę całkowicie :( byłam załamana. dwa dni jeździliśmy się myć do rodziców, wieczorem była już zimna woda, ale tylko w toalecie, żeby można było normalnie korzystać, a mycie rąk, zębów itp wszystko w kuchni. całe szczęście mamy znajomego hydraulika, który opanował sytuację tak szybko, jak tylko było to możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:31

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że z Alankiem jest dobrze - Tośka pewnie opisze wszystko dokładnie jak juz odpocznie i nabierze sił .

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af614935e02a.jpg

Wstawiam najnowsze zdjęcie apartamentu Lilki ;) (zdjęcie robione 2 dni temu dla Was)

ag194, dewa, Martchen, nadia1, Hope_, MEGI81, Kleopatra, GoNia1979, Spirit, Camilia, Anstice, Uszczesliwiona, sylwucha89, Elmo13, Mabelle, Uska, daisy123, bbee, Maniuś, Kamilutek, blubka, zastrzeŻona, Madu1611, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają konto premium, możecie sprawdzić co oznacza czerwone serduszko w kalendarzu w dniu, w którym zaczyna się 26 tydzień? ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Alanek! Jak miło czyta się dobre informacje od rana :)

Marie z zaparciami to chyba troche tak jak ze zgagą czy nudnościami, jednym pomaga to a innym tamto, więc musisz chyba poróbować. Na mnie działają jabłka, suszone śliwki i robie taki shake - żurawina (przy okazji dobra na drogi moczowe), kefir i otręby. Dzięki temu udaje mi sie robić max. co drugi dzień.

A zgaga też mnie męczy szczególnie po czymś bardziej tłustym albo niektorych ciastkach i ciastach, no ale teraz i tak ich jeść nie mogę więc może i zgaga rzadziej będzie mnie nawiedzać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:40

marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee jak będziesz zobacz priv

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas -10 w nocy bylo jak sie kladlismy :d jka brudasy bez mycia :D Leona w misce myslismy w wodzie z czajnika :D ale mial zaciesz :D
    W nocy w trojke razniej wygrzaliamy sie na zmiane. Leon zachwycony majstramj :D piatke przybijal i chcial pomagac :d

No moj Radzi to bohater, nie wyobrazam sobie zeby teraz ZA mnie nie rodzil :D
    Jak z kims gadamy o opowiada to zawsze podkresla ze My RODZILISMY :D
    A serio to po jego minie widzialam ze zaraz w gacie narobi :D to i tak niezle dal rade :D

marie_marie22, MEGI81, Camilia, aneta.be, ag194, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa te nasze chłopy to chyba klony, mój robi dokładnie to samo :D gdzie mu się coś położy tam leży, dopóki ja tego nie odłożę na miejsce :P poza tym ma ogromny problem z układaniem ciuchów i jak czasem zajrzę do jego szafki z ubraniami sportowymi na treningi i mecze to mnie krew zalewa, korki powpychane między koszulki itp itd, ale stwierdziłam że to jego barłóg i jak chce to tak ma, ja na szczęście za zamkniętymi drzwiami szafki tego nie oglądam :D

Wczoraj byłam w Pepco z ciekawości i wybrałam trzy ciuszki z wyprzedaży, a Pani przy kasie mi mówi że od ceny promocyjnej jest jeszcze -50%. Za pajacyka i dwa body 100& bawełny zapłaciłam 12zł, to taniej jak w lumpie nieraz. A w przyszłym tygodniu chłop zabiera mnie do mega ogromnego sklepu z artykułami dziecięcymi, cieszę się jak głupia :D wreszcie pokupujemy to co trzeba i to wszystko w jednym miejscu, asortyment mają przeogromny. Normalnie czuję się jak Charlie co dostał złoty bilet do fabryki czekolady :D

MEGI81, Kleopatra, Rudzik, Kamilutek, Karissa lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzień dobry z rana :)
    Ostatnio okazało się że mam anemie, więc oczywiście żelazo... Jak wezmę to zygam jak kot... Więc nie biorę, a wizyta za tydzień to dopytam co z tym fantem zrobić...

<3 <3 <3
    Ja po operacji miałam anemię, niestety po żelazie miałam biegunki i kiepsko się przyswajało, piłam za to sok z pokrzywy. Pomógł! spytaj lekarza czy w ciąży można...

Maniuś lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:06

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Dziewczyny które mają konto premium, możecie sprawdzić co oznacza czerwone serduszko w kalendarzu w dniu, w którym zaczyna się 26 tydzień? ;)

proszę:

Warto poświęcić kilka chwil na wybór szpitala, w którym chciałabyś urodzić (jeśli oczywiście masz taką możliwość).
    Zacznij od tego, aby zastanowić się jak chciałabyś, aby wyglądał Twój poród. Pomimo, że porodu nie da się do końca zaplanować (nie zawsze wszystko przebiega zgodnie z naszymi planami) zastanów się na czym szczególnie Ci zależy, kto chciałabyś aby był przy porodzie lub czego chciałabyś uniknąć. Ułatwi Ci to wybór miejsca w którym chciałabyś rodzić, bowiem w każdym szpitalu panują troszkę inne zasady i na różne rzeczy stawiany jest nacisk.
    Przede wszystkim zbierz wiarygodne opinie na temat różnych szpitali w Twojej okolicy. Popytaj znajome, które tam rodziły. Zerknij na opinie i komentarze w Internecie.
    Gdy już wybierzesz szpital, który spełnia Twoje oczekiwania, postaraj się umówić z kimś kompetentnym na obejrzenie danej placówki (często jest taka możliwość w szkole rodzenia, która współpracuje z danym szpitalem).

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope to rzeczywiście ten ordynator jest jakiś dziwny :( a nie możesz sobie załatwić od neurologa zaświadczenia, że musisz mieć cc? byłabyś spokojniejsza o tą przepuklinę nawet jakby była malutka.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: