MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla osób nie mających fb. Ostatnia wiadomość od Toski dziś idzie do niego i Alanek patrzy na nią narazie tylko jednym oczkiem a drugie jeszcze ma zamknięte:)
GoNia1979, MEGI81, sylwia1985, Moniqaaa, zastrzeŻona, Madu1611, Karissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadu fakt teraz poszalalam ale to chyba tez tak przesadnie przez to ze z Leonem nie bylo mnie stac na takie rzeczy i w takich ilosciach. To chyba tak podswiadomie chce sobie to odbic
Ale juz mam odwyk, zamowilam tylko ta poduszke na plaska glowke bo zapomnialam o tym wczesniej a z Leonem walczylismy z tym problemem wiec teraz to must have.
Czy ktoras z Was planuje prac wasze rzeczy z rzeczami malucha? U nas prania to sa tony i srednio mi sie widzi rozdzielac jeszcze wszystko osobno, Leonowi pralam w Bialym Jeleniu i nasze ciuchy to samo, teraz tez tak planuje ale juz sama nie wiem czy tak moze byc??
No moja siostra to jer hit... tylko ze mnie to juz nawet nie smieszy tylko boli ze starsza ode mnie, myslalam ze w miare ulozona a z kazdym nastepnym spotkaniem jest gorzej.
A nam w nocy pekla jakas rurka w scianie, bez cieplej wody, bez ogrzewania, spalismy jak bezdomni w trojke pod koldrami :d od 7 probowalismy wezwac hydraulika ale kazdy zaspany odbieral i ze moga byc najwczesniej za pare godzin. Zenada, prosic sie kogos zeby mogl zarobic pieniadze. Cale szczescie znalezlismy jakis specow i juz naprawiaja ale musimy fajnie wygladac jak eskimosi -
Cześć dziewczyny!
Jak przeczytałam że Tośka urodziła to aż mnie zmroziło. Odetchnęłam jak doczytałam o 8pkt Alanka. Super wynik jak na wcześniaczka. Moja szwagierka urodziła w 31 tyg chyba, to dziewczynka dostała duuuzo mniej. Nie pamiętam ile dokładnie ale chyba coś kolo 4. A teraz radosna 4 latka, po której nic nie widać (oprócz tego, że nie je nic normalnego, sinlac suche bułki itd...)
Aha bo bym zapomniała - ciążowy kalafior.... Nie wiem czy któraś patrzyła na stronę Belli www.blizejciebie.pl W promocji mają dużo proszków do prania Jelp, Biały Jeleń,Perlux, Dzidziuś, podpaski,podkłady itd Ceny też w miarę korzystne. I sporo art dla dzieci i mam.
Jedynie co to trzeba sprawdzac przy odbiorze bo zdażyło się że nie wszystko posłali w jednej przesyłce (ale też dużo zamówiłyśmy ze szwagierką). -
Czesc dziewczyny
Super, ze Alanek trzyma sie dzielnie. Pogratulujcie Tosce i zyczcie jej duzo siły
Książki, ja mam w domu ksiegarniemoke dziewczyny kochają książki
Mam jeszcze po pierwszej corce czyli książki maja po 18scie lat
Moja mlodsza wraca również do książek z młodszych lat
Uwielbia książki o kamilce krotkie ale fajne
Basnie, książki o kosmosie, dinozaurach dosłownie wszystko co się da
Zyrcia wspolczuje. Dwa lata temu bylam bez ogrzewania o ciepłej wody 4 dni
Myślałam, ze rozsadze agencje z której wynajmowalam dom
Uciekam sie szykowac ma 10.45 mam w szpitalu wizyte, rozmowa na temat znieczulenia także maluszka nie podgladne baaaa nikt nic nie sprawdzi bo niby po co
Zgaga, bol spojenia lonowego okropienstwo i dopada popołudniu
Maz wraca z pracy to chodze jak kaczka bo boli okropnie
Rano wstaje jak młody bog moge założy normalnie budy ale popołudniu nie ustane na jednej nodze nawet chwili tak diabelsko boli
Zgage mam po smazonym i wszystkim co zjem gotowe na miescie
Mc Donaldas zabija mnieale po slodyczach nie mam ha ha wiec sie obzeram póki nie znam wyniku na krzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:11
-
nick nieaktualny
-
Carolina wrote:
Zgage mam po smazonym i wszystkim co zjem gotowe na miescie
Mc Donaldas zabija mnieale po slodyczach nie mam ha ha wiec sie obzeram póki nie znam wyniku na krzywa
Haha Carolina ja idę na glukozę w piątek i z tej okazji zjadłam już dziś pączka do kawy -
Karissa wrote:Marie, słaba kawka na czczo i/lub 20ml syropu Duphalac. Najwazniejsze to nie doprowadzić do zaparć, bo pózniej takie właśnie sa męczarnie... ja teraz robię wszystko, zeby chociaż raz na 2-3 sie załatwić, bo jak ostatnio miałam zaparcie (z msc temu), to aż krew poleciała z tylka
Czy Wy dziewczyny tez macie taki refluks? Fakt, ze ja mam od urodzenia i lekarz mówił, ze w ciąży sie pogorszy, ale robi sie mega słabo. Zgaga praktycznie całymi dniami, odbijanie i coraz częściej mi sie cofaDzis rano to aż wyplułam cześć wody, która wcześniej wypiłam...
Dziękuję!Ja mam refluks od jakiś 20paru lat niestety. Lekarz mi obiecywał, ze w ciąży bedzie lepiej, no ale jest gorzej
Właśnie kawa źle wpływa na to.
Mój mąż widzę podobny do Twojego z tym odkładaniem tuz obok ale nie na miejsce
Zyrcia- hahahaha!! Masz Bohatera w swoim domuDobrze, że był przy porodzie
:D:D
Dewa, powodzenia dla Twojego Darka
Wszystkim wizytującym powodzenia!Karissa lubi tę wiadomość
-
Zyrcia jesteś bogatsza o kolejną zagraniczną podróż
a tak serio to nie zazdroszczę sytuacji. jak miesiąc temu były te duże mrozy, to u nas w mieszkaniu - w bloku na pierwszym piętrze- zamarzła nam woda w toalecie i łazience, bo rurki idą od strony komina, a sąsiedzi pod nami wyjeżdżali na 2 tygodnie i zakręcili u siebie wodę całkowiciebyłam załamana. dwa dni jeździliśmy się myć do rodziców, wieczorem była już zimna woda, ale tylko w toalecie, żeby można było normalnie korzystać, a mycie rąk, zębów itp wszystko w kuchni. całe szczęście mamy znajomego hydraulika, który opanował sytuację tak szybko, jak tylko było to możliwe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:31
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af614935e02a.jpg
Wstawiam najnowsze zdjęcie apartamentu Lilki(zdjęcie robione 2 dni temu dla Was)
ag194, dewa, Martchen, nadia1, Hope_, MEGI81, Kleopatra, GoNia1979, Spirit, Camilia, Anstice, Uszczesliwiona, sylwucha89, Elmo13, Mabelle, Uska, daisy123, bbee, Maniuś, Kamilutek, blubka, zastrzeŻona, Madu1611, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Brawo Alanek! Jak miło czyta się dobre informacje od rana
Marie z zaparciami to chyba troche tak jak ze zgagą czy nudnościami, jednym pomaga to a innym tamto, więc musisz chyba poróbować. Na mnie działają jabłka, suszone śliwki i robie taki shake - żurawina (przy okazji dobra na drogi moczowe), kefir i otręby. Dzięki temu udaje mi sie robić max. co drugi dzień.
A zgaga też mnie męczy szczególnie po czymś bardziej tłustym albo niektorych ciastkach i ciastach, no ale teraz i tak ich jeść nie mogę więc może i zgaga rzadziej będzie mnie nawiedzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:40
marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas -10 w nocy bylo jak sie kladlismy :d jka brudasy bez mycia
Leona w misce myslismy w wodzie z czajnika
ale mial zaciesz
W nocy w trojke razniej wygrzaliamy sie na zmiane. Leon zachwycony majstramjpiatke przybijal i chcial pomagac :d
No moj Radzi to bohater, nie wyobrazam sobie zeby teraz ZA mnie nie rodzil
Jak z kims gadamy o opowiada to zawsze podkresla ze My RODZILISMY
A serio to po jego minie widzialam ze zaraz w gacie narobito i tak niezle dal rade
marie_marie22, MEGI81, Camilia, aneta.be, ag194, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Karissa te nasze chłopy to chyba klony, mój robi dokładnie to samo
gdzie mu się coś położy tam leży, dopóki ja tego nie odłożę na miejsce
poza tym ma ogromny problem z układaniem ciuchów i jak czasem zajrzę do jego szafki z ubraniami sportowymi na treningi i mecze to mnie krew zalewa, korki powpychane między koszulki itp itd, ale stwierdziłam że to jego barłóg i jak chce to tak ma, ja na szczęście za zamkniętymi drzwiami szafki tego nie oglądam
Wczoraj byłam w Pepco z ciekawości i wybrałam trzy ciuszki z wyprzedaży, a Pani przy kasie mi mówi że od ceny promocyjnej jest jeszcze -50%. Za pajacyka i dwa body 100& bawełny zapłaciłam 12zł, to taniej jak w lumpie nieraz. A w przyszłym tygodniu chłop zabiera mnie do mega ogromnego sklepu z artykułami dziecięcymi, cieszę się jak głupiawreszcie pokupujemy to co trzeba i to wszystko w jednym miejscu, asortyment mają przeogromny. Normalnie czuję się jak Charlie co dostał złoty bilet do fabryki czekolady
MEGI81, Kleopatra, Rudzik, Kamilutek, Karissa lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Maniuś wrote:Dzień dobry z rana
Ostatnio okazało się że mam anemie, więc oczywiście żelazo... Jak wezmę to zygam jak kot... Więc nie biorę, a wizyta za tydzień to dopytam co z tym fantem zrobić...
Maniuś lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:Dziewczyny które mają konto premium, możecie sprawdzić co oznacza czerwone serduszko w kalendarzu w dniu, w którym zaczyna się 26 tydzień?
proszę:
Warto poświęcić kilka chwil na wybór szpitala, w którym chciałabyś urodzić (jeśli oczywiście masz taką możliwość).
Zacznij od tego, aby zastanowić się jak chciałabyś, aby wyglądał Twój poród. Pomimo, że porodu nie da się do końca zaplanować (nie zawsze wszystko przebiega zgodnie z naszymi planami) zastanów się na czym szczególnie Ci zależy, kto chciałabyś aby był przy porodzie lub czego chciałabyś uniknąć. Ułatwi Ci to wybór miejsca w którym chciałabyś rodzić, bowiem w każdym szpitalu panują troszkę inne zasady i na różne rzeczy stawiany jest nacisk.
Przede wszystkim zbierz wiarygodne opinie na temat różnych szpitali w Twojej okolicy. Popytaj znajome, które tam rodziły. Zerknij na opinie i komentarze w Internecie.
Gdy już wybierzesz szpital, który spełnia Twoje oczekiwania, postaraj się umówić z kimś kompetentnym na obejrzenie danej placówki (często jest taka możliwość w szkole rodzenia, która współpracuje z danym szpitalem).