MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tośka, gratuluję dzielna Kobieto! Masz już Alanka przy sobie. Niech rośnie zdrowo. Do maja to będzie już kaaaawał chłopa. Jesteśmy z Wami modlitwą, kciukami i myślami! :*
Messy99, zacznijmy od tego czy w ogóle masz gdzieś szpital, który takie porody prowadzi? No bo jak nie to po co się nastawiać... Pamiętam na szkole rodzenia jak położna mówiła nam jak nienaturalny jest poród taki jaki się najczęściej stosuje (na łóżku, na leżąco), jak przeczy prawom fizyki i że najlepiej byłoby rodzić na kucaka, że w wodzie super, wymieniła jeszcze parę innych i dodała wszystko fajnie tylko praktycznie chociażby w Trójmieście, żaden szpital nie "bawi się" w takie porody. Kładą na łóżku i każą rodzić.
Z tego co kojarzę to tylko jedna znajoma rodziła w innym sposób niż na łóżku (kucak albo woda) i to było w wawie, ale to musiał być i szpital i położna, która tak chciała odebrać poród. A z tym nie tak łatwo.
To podobnie jak na szkole rodzenia powiedzieli, że można pod prysznic chodzić, że na piłce skakać, spacerować itp.itd. Ja poszłam na porodówkę. Położyli, podpięli ktg i tyle, leżałam aż urodziłamTakże ten tego, czasami teoria to jedno, praktyka swoje, a o czymś takim jak plan porodu, to już nawet wspominać nie będę...
Rudzik lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
zastrzeŻona wrote:Tośka, gratuluję dzielna Kobieto! Masz już Alanka przy sobie. Niech rośnie zdrowo. Do maja to będzie już kaaaawał chłopa. Jesteśmy z Wami modlitwą, kciukami i myślami! :*
Messy99, zacznijmy od tego czy w ogóle masz gdzieś szpital, który takie porody prowadzi? No bo jak nie to po co się nastawiać... Pamiętam na szkole rodzenia jak położna mówiła nam jak nienaturalny jest poród taki jaki się najczęściej stosuje (na łóżku, na leżąco), jak przeczy prawom fizyki i że najlepiej byłoby rodzić na kucaka, że w wodzie super, wymieniła jeszcze parę innych i dodała wszystko fajnie tylko praktycznie chociażby w Trójmieście, żaden szpital nie "bawi się" w takie porody. Kładą na łóżku i każą rodzić.
Z tego co kojarzę to tylko jedna znajoma rodziła w innym sposób niż na łóżku (kucak albo woda) i to było w wawie, ale to musiał być i szpital i położna, która tak chciała odebrać poród. A z tym nie tak łatwo.
To podobnie jak na szkole rodzenia powiedzieli, że można pod prysznic chodzić, że na piłce skakać, spacerować itp.itd. Ja poszłam na porodówkę. Położyli, podpięli ktg i tyle, leżałam aż urodziłamTakże ten tego, czasami teoria to jedno, praktyka swoje, a o czymś takim jak plan porodu, to już nawet wspominać nie będę...
No u nas w Olsztynie niby jest w szpitalu taka możliwość muszę tylko swojej lekarki zapytać ona tam pracuje. -
Odzywała się, odzywała. Humor dużo lepszy.
ag194, Rudzik, mon!ta^, GoNia1979, Kleopatra, sylwucha89, marie_marie22, zastrzeŻona, Maniuś, MEGI81, daisy123 lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Mamuśki ja po wizycie, wszystko jest w porządku, luteina i magnez dalej przepisane. Na kolejnej wizycie powiedział, że mi zrobi USG co mnie mega zdziwiło
aaa no i cukrzycy nie mam, więc z tej okazji kupiłam dużą czekoladę
Co sądzicie o takim łóżeczku?
http://allegro.pl/masa-kolorow-lozeczko-turystyczne-lozeczka-2poz-i6385360396.html?reco_id=1b958721-ed66-11e6-8c09-02612081545a&ars_rule_id=201
Podoba mi się ten przewijak bo nie jest taki szmaciany jak w niektórych, no ale sama nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 20:20
mon!ta^, Uszczesliwiona, ag194, Kleopatra, sylwucha89, Espera, MEGI81, Mabelle, marie_marie22, zastrzeŻona, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Forbidden wrote:Mamuśki ja po wizycie, wszystko jest w porządku, luteina i magnez dalej przepisane. Na kolejnej wizycie powiedział, że mi zrobi USG co mnie mega zdziwiło
Co sądzicie o takim łóżeczku?
http://allegro.pl/masa-kolorow-lozeczko-turystyczne-lozeczka-2poz-i6385360396.html?reco_id=1b958721-ed66-11e6-8c09-02612081545a&ars_rule_id=201
Podoba mi się ten przewijak bo nie jest taki szmaciany jak w niektórych, no ale sama nie wiem -
Tosia gratulacje:) wszystko na pewno się ułoży wspaniale:)
Ag super! teraz odpoczywaj ile można
Forbidden dobrze, ze wizyta się udała;)
a dziś od rana badania.. na czczo.. a zeby było zdrowiej na śniadania miałam burgera..
Kontrola u ginki również za nami. wygląda na to, że wszystko w porządku. Szyjka zakmnięta, twarda.
18/02 dopiero będę miała USG więc wtedy długość sprawdzimy:)
NO i byłam dziś po ciuszkiumawiałam się na 11 ciuszków za 30 zł a skonczyło się na tym, że za 50 zł mam 41 sztuk
w tym sukieneczek chyba z 8 :
i nie wszystko różowe!
Uszczesliwiona, ag194, mon!ta^, Breezee, Kleopatra, MEGI81, Kamilutek, sylwucha89, Mabelle, marie_marie22, zastrzeŻona, Maniuś, daisy123, rybka33 lubią tę wiadomość
-
blubka wrote:A ten podwieszany poziom to jest na suwak? Bo jeśli tak to oznacza,że jedna część suwaka jest wkomponowana w całość i wystaje po zdemontowaniu górnego poziomu. Nie wiem czy takie rozwiązanie jest dobre.... Zazwyczaj podwieszany materacyk dla noworodka jest na specjalnych zaczepach montowanych do ramy łóżeczka.... Przynajmniej ja zwracam na to uwagę żeby nic zbędnego nie wystawiało
O widzisz nie zauważyłam, dzięki! Faktycznie z suwakiem jest do dupy. Jak to dobrze Was mieć mamuśki, zawsze doradzicie28.12 - 289g
06.03 - 1498g