Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    można sobie wybrać, moja sąsiadka jechała 30 km do szpitala, bo nie chciała rodzić w naszym ;)

ja od kilku lat mówię, że kolejne CC nie w moim mieście i stawiam na prywatną klinikę ok 70 km od mojego miasta :) (chociaż ponoć w szpitalu wiele się zmieniło w ciągu 5 lat, będę robić wywiad w tym temacie)
    Dzieki za odpowiedz :) wlasnie balam sie ze bede musiala rodzic w moim miescie jak pojde do gina tam bo ten szpital ma zle opinie i tez chce jechac 30km od mojego miasta :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dzieki za odpowiedz :) wlasnie balam sie ze bede musiala rodzic w moim miescie jak pojde do gina tam bo ten szpital ma zle opinie i tez chce jechac 30km od mojego miasta :)

moim zdaniem najlepiej lekarza mieć w swoim mieście, zawsze masz go pod ręką :)

a szpital tak daleko, jak daleko dojedziesz ze skurczami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 12:59

Lena: 26.09.2011 <3

100 mg clo i jest! <3. ... 05.05.2017.
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    moim zdaniem najlepiej lekarza mieć w swoim mieście, zawsze masz go pod ręką :)

a szpital tak daleko, jak daleko dojedziesz ze skurczami :D
    Pewnie bede miala cesarke bo mam wade serca, co prawda skorygowana ale jeszcze zobaczymy co lekarz powie no i mialam operacje kregoslupa tez 4 lata temu to nie wiem czy naturalnie bede mogla rodzic :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Pewnie bede miala cesarke bo mam wade serca, co prawda skorygowana ale jeszcze zobaczymy co lekarz powie no i mialam operacje kregoslupa tez 4 lata temu to nie wiem czy naturalnie bede mogla rodzic :)

no to widam w klubie mam CC :)

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    no to widam w klubie mam CC :)
    Oo nie jestem sama :) to bardzo dobrze :) bedziemy mogly sie wspierac bo ja to troche sie boje CC :)

Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zmuszona rodzić w moim mieście, bo w tej chwili to już nie ma alternatywy, wszystkie za daleko... Nie jestem zadowolona, ale mam nadzieję, że będzie OK.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Ja jestem zmuszona rodzić w moim mieście, bo w tej chwili to już nie ma alternatywy, wszystkie za daleko... Nie jestem zadowolona, ale mam nadzieję, że będzie OK.
    Bedzie dobrze! Oby dzidzia zdrowa przyszla na swiat ;*

bbee lubi tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Oo nie jestem sama :) to bardzo dobrze :) bedziemy mogly sie wspierac bo ja to troche sie boje CC :)

nie jest tak źle jak się może wydawać, dochodzi się do siebie dłużej niż po porodzie naturalnym, ale do przeżycia :)
    ból to kwestia indywidualna i nie ma co się nad nią rozwodzić :)

• bbee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    nie jest tak źle jak się może wydawać, dochodzi się do siebie dłużej niż po porodzie naturalnym, ale do przeżycia :)
    Pierwszy poród też miałam cc, teraz mam nadzieję na sn... tak po cichu liczę na to, nie powinno być chyba przeciwwskazań...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    A kiedy najlepiej isc do ginekologa? W ktorym tygodniu? :) przepraszam ze pytam ale jestem laikiem w tych sprawach :)

Nasze serduszko Hania <3
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaję, żeby najlepiej wybrać takiego GINa, który pracuje w szpitalu w którym zamierzasz rodzić.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Pierwszy poród też miałam cc, teraz mam nadzieję na sn... tak po cichu liczę na to, nie powinno być chyba przeciwwskazań...

mój lekarz z góry powiedział, że czeka mnie kolejne cięcie :(

Młoda19 wrote:
    A kiedy najlepiej isc do ginekologa? W ktorym tygodniu? :) przepraszam ze pytam ale jestem laikiem w tych sprawach :)

najlepiej jak najwcześniej chyba? ;) moim zdaniem to zależy od Twojej cierpliwości :) im dłużej wytrzymasz, tym więcej na wizycie zobaczysz :) po 7mym tygodniu (? poprawcie mnie jeśli się mylę) będzie już widać serduszko :)

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    najlepiej jak najwcześniej chyba? ;) moim zdaniem to zależy od Twojej cierpliwości :) im dłużej wytrzymasz, tym więcej na wizycie zobaczysz :) po 7mym tygodniu (? poprawcie mnie jeśli się mylę) będzie już widać serduszko :)
    Ja ostatnia miesiaczke mialam 31 lipca i nie wiem wlasnie w ktorym tygodniu jestem kazdy kalkulator i zdazylo sie ze nawet suwaczek inaczej mi licza i ja juz tez sie pogubilam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 13:21

Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Najlepiej w 8tc :) Wcześniej niewiele zobaczysz i niewiele się dowiesz od lekarza, tylko potwierdzisz ciążę (widoczny pęcherzyk), najwcześniej serce widoczne jest w 7tc, ale niekoniecznie, a najlepiej jak lekarz posłucha i stwierdzi odpowiednią czynność serca.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Mi się wydaję, żeby najlepiej wybrać takiego GINa, który pracuje w szpitalu w którym zamierzasz rodzić.
    Ja tez bym tak chciala wlasnie ale nie chce rodzic w moim miescie i moj M zawsze chcialby byc ze mna u gina a tak pracuje ze nie moglby dojezdzac ze mna do ginekologa tak wiec musimy jakos to rozdzielic

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Najlepiej w 8tc :) Wcześniej niewiele zobaczysz i niewiele się dowiesz od lekarza, tylko potwierdzisz ciążę (widoczny pęcherzyk), najwcześniej serce widoczne jest w 7tc, ale niekoniecznie, a najlepiej jak lekarz posłucha i stwierdzi odpowiednią czynność serca.
    Jak chodzilam do poprzedniego gina to za kazdym razem mi mowil ze 10 dni po terminie miesiaczki mam przyjsc jak sie uda a ten do ktorego teraz chodze nic nie mowil kiedy mam przyjsc. Kazdy inaczej mowi wiec teraz nie wiem ..

Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jest jakieś zagrożenie, że coś może być nie tak, to oczywiście idź szybciej do lekarza, nie czekaj.
    Ja mam już wizytę umówioną na 27go IX.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    jak jest jakieś zagrożenie, że coś może być nie tak, to oczywiście idź szybciej do lekarza, nie czekaj.
    Ja mam już wizytę umówioną na 27go IX.
    Moze pojde w piatek za tydzien. U mnie jest tyle dobrze ze nie musze sie umawiac wczesniej tylko normalnie przyjmuje w tym dniu w ktorym sie przyjdzie :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Moze pojde w piatek za tydzien. U mnie jest tyle dobrze ze nie musze sie umawiac wczesniej tylko normalnie przyjmuje w tym dniu w ktorym sie przyjdzie :)

ja mam wizytę w następny czwartek :)

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    ja mam wizytę w następny czwartek :)
    Zobaczymy co bedzie widac :) mam nadzieje ze sie pochwalisz :) bede wiedziala wtedy na co mam sie nastawiac :)

Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ