X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    można sobie wybrać, moja sąsiadka jechała 30 km do szpitala, bo nie chciała rodzić w naszym ;)

ja od kilku lat mówię, że kolejne CC nie w moim mieście i stawiam na prywatną klinikę ok 70 km od mojego miasta :) (chociaż ponoć w szpitalu wiele się zmieniło w ciągu 5 lat, będę robić wywiad w tym temacie)
    Dzieki za odpowiedz :) wlasnie balam sie ze bede musiala rodzic w moim miescie jak pojde do gina tam bo ten szpital ma zle opinie i tez chce jechac 30km od mojego miasta :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dzieki za odpowiedz :) wlasnie balam sie ze bede musiala rodzic w moim miescie jak pojde do gina tam bo ten szpital ma zle opinie i tez chce jechac 30km od mojego miasta :)

moim zdaniem najlepiej lekarza mieć w swoim mieście, zawsze masz go pod ręką :)

a szpital tak daleko, jak daleko dojedziesz ze skurczami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 12:59

Lena: 26.09.2011 <3

100 mg clo i jest! <3. ... 05.05.2017.
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    moim zdaniem najlepiej lekarza mieć w swoim mieście, zawsze masz go pod ręką :)

a szpital tak daleko, jak daleko dojedziesz ze skurczami :D
    Pewnie bede miala cesarke bo mam wade serca, co prawda skorygowana ale jeszcze zobaczymy co lekarz powie no i mialam operacje kregoslupa tez 4 lata temu to nie wiem czy naturalnie bede mogla rodzic :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Pewnie bede miala cesarke bo mam wade serca, co prawda skorygowana ale jeszcze zobaczymy co lekarz powie no i mialam operacje kregoslupa tez 4 lata temu to nie wiem czy naturalnie bede mogla rodzic :)

no to widam w klubie mam CC :)

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    no to widam w klubie mam CC :)
    Oo nie jestem sama :) to bardzo dobrze :) bedziemy mogly sie wspierac bo ja to troche sie boje CC :)

Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zmuszona rodzić w moim mieście, bo w tej chwili to już nie ma alternatywy, wszystkie za daleko... Nie jestem zadowolona, ale mam nadzieję, że będzie OK.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Ja jestem zmuszona rodzić w moim mieście, bo w tej chwili to już nie ma alternatywy, wszystkie za daleko... Nie jestem zadowolona, ale mam nadzieję, że będzie OK.
    Bedzie dobrze! Oby dzidzia zdrowa przyszla na swiat ;*

bbee lubi tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Oo nie jestem sama :) to bardzo dobrze :) bedziemy mogly sie wspierac bo ja to troche sie boje CC :)

nie jest tak źle jak się może wydawać, dochodzi się do siebie dłużej niż po porodzie naturalnym, ale do przeżycia :)
    ból to kwestia indywidualna i nie ma co się nad nią rozwodzić :)

• bbee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    nie jest tak źle jak się może wydawać, dochodzi się do siebie dłużej niż po porodzie naturalnym, ale do przeżycia :)
    Pierwszy poród też miałam cc, teraz mam nadzieję na sn... tak po cichu liczę na to, nie powinno być chyba przeciwwskazań...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    A kiedy najlepiej isc do ginekologa? W ktorym tygodniu? :) przepraszam ze pytam ale jestem laikiem w tych sprawach :)

Nasze serduszko Hania <3
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaję, żeby najlepiej wybrać takiego GINa, który pracuje w szpitalu w którym zamierzasz rodzić.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Pierwszy poród też miałam cc, teraz mam nadzieję na sn... tak po cichu liczę na to, nie powinno być chyba przeciwwskazań...

mój lekarz z góry powiedział, że czeka mnie kolejne cięcie :(

Młoda19 wrote:
    A kiedy najlepiej isc do ginekologa? W ktorym tygodniu? :) przepraszam ze pytam ale jestem laikiem w tych sprawach :)

najlepiej jak najwcześniej chyba? ;) moim zdaniem to zależy od Twojej cierpliwości :) im dłużej wytrzymasz, tym więcej na wizycie zobaczysz :) po 7mym tygodniu (? poprawcie mnie jeśli się mylę) będzie już widać serduszko :)

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    najlepiej jak najwcześniej chyba? ;) moim zdaniem to zależy od Twojej cierpliwości :) im dłużej wytrzymasz, tym więcej na wizycie zobaczysz :) po 7mym tygodniu (? poprawcie mnie jeśli się mylę) będzie już widać serduszko :)
    Ja ostatnia miesiaczke mialam 31 lipca i nie wiem wlasnie w ktorym tygodniu jestem kazdy kalkulator i zdazylo sie ze nawet suwaczek inaczej mi licza i ja juz tez sie pogubilam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 13:21

Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Najlepiej w 8tc :) Wcześniej niewiele zobaczysz i niewiele się dowiesz od lekarza, tylko potwierdzisz ciążę (widoczny pęcherzyk), najwcześniej serce widoczne jest w 7tc, ale niekoniecznie, a najlepiej jak lekarz posłucha i stwierdzi odpowiednią czynność serca.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Mi się wydaję, żeby najlepiej wybrać takiego GINa, który pracuje w szpitalu w którym zamierzasz rodzić.
    Ja tez bym tak chciala wlasnie ale nie chce rodzic w moim miescie i moj M zawsze chcialby byc ze mna u gina a tak pracuje ze nie moglby dojezdzac ze mna do ginekologa tak wiec musimy jakos to rozdzielic

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Najlepiej w 8tc :) Wcześniej niewiele zobaczysz i niewiele się dowiesz od lekarza, tylko potwierdzisz ciążę (widoczny pęcherzyk), najwcześniej serce widoczne jest w 7tc, ale niekoniecznie, a najlepiej jak lekarz posłucha i stwierdzi odpowiednią czynność serca.
    Jak chodzilam do poprzedniego gina to za kazdym razem mi mowil ze 10 dni po terminie miesiaczki mam przyjsc jak sie uda a ten do ktorego teraz chodze nic nie mowil kiedy mam przyjsc. Kazdy inaczej mowi wiec teraz nie wiem ..

Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jest jakieś zagrożenie, że coś może być nie tak, to oczywiście idź szybciej do lekarza, nie czekaj.
    Ja mam już wizytę umówioną na 27go IX.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    jak jest jakieś zagrożenie, że coś może być nie tak, to oczywiście idź szybciej do lekarza, nie czekaj.
    Ja mam już wizytę umówioną na 27go IX.
    Moze pojde w piatek za tydzien. U mnie jest tyle dobrze ze nie musze sie umawiac wczesniej tylko normalnie przyjmuje w tym dniu w ktorym sie przyjdzie :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Majóweczka Znajoma

Wysłany: 2 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Moze pojde w piatek za tydzien. U mnie jest tyle dobrze ze nie musze sie umawiac wczesniej tylko normalnie przyjmuje w tym dniu w ktorym sie przyjdzie :)

ja mam wizytę w następny czwartek :)

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka wrote:
    ja mam wizytę w następny czwartek :)
    Zobaczymy co bedzie widac :) mam nadzieje ze sie pochwalisz :) bede wiedziala wtedy na co mam sie nastawiac :)

Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ