MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:05
zastrzeŻona, ag194, Mabelle, ojejku, marie_marie22, sylwucha89, MEGI81, WreszcieMama, Kleopatra, Kamilutek, Breezee, mon!ta^, Demsik, Uszczesliwiona, Karissa, Maniuś, rybka33, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Moje Kruszynki, dzięki za odpowiedzi, a to aż tyle z Was jeszcze nie śpi!?
Jeśli ktoś Wam mówi, że po porodzie szybko znikną kilogramy-od razu mówię- nie wierzyć!Znaczy się są (znam) takie szczęściary, które po porodzie ważą mniej niż przed, ale ja się do nich nie zaliczam i się ostro i długo forsowałam zanim doszłam do wagi wyjściowej. Teraz powinnam być mądrzejsza, a jak patrzę na książeczkę ciąży nr 1 i nr 2 to z kilogramami łeb w łeb.
Dewa nie uwierzę w Twoją wagę wyjściową, bo ostatnio jak wstawiałaś fotkę to wyglądałaś ślicznie! A te 40 kg kuzynki, to brzmi strasznie, bo jak bardzo biedne ciało musiało się rozciągnąć.
Żyrcia, Karissa, Mabelle Wy to i tak startowałyście z wagi "piórkowej" więc możecie sobie spokojnie folgowaćMaly.wikk Ty też jeszcze spory zapas
U mnie plusem było to, że przed pierwszą ciążą dużo ćwiczyłam więc ciało ładnie wróciło do siebie,teraz przyznaję się bez bicia-nie ćwiczę więc ciekawe jak to będzie. Koleżanka, która jest po ciąży bliźniaczej (już 5lat po) i teraz jest baaardzo szczupła ostatnio pokazała mi swój brzuch. Powiem tak-maaassssaaakkkra. Ona sama wygląda świetnie,ale jej brzuch bez ostrych ćwiczeń na pewno nie wróci do formyDodała, że po pierwszej ciąży też miała ładny brzuch, ale po kolejnej (bliźniaczej) jest jak jest. Mam nadzieję, ze jednak i po drugiej można mieć fit brzuszek
Także jak coś, po porodzie zakładamy wątek Aktywnych Mam!
Edit: Arwi Tobie to chyba w biust poszło, bo reszta jakby bez zmian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 00:47
aneta.be lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Carolina POLECAM owieczkę jeszcze raz
Kopiuję opis ze strony producenta, może któraś się zdecyduje
*pozytywka z ośmioma kojącymi dźwiękami: bicie serca matki, fale oceanu, wiosenny deszcz, piosenki wielorybów, Twinkle Twinkle, Rockabye Baby, klasyczna kołysanka, spokojna melodia;
*wnętrze pozytywki ( mechanizm ) wyjmowane;
*wymienne baterie;
*dzięki rzepom pozytywkę można łatwo zapiąć na łóżeczku;
*posiada regulację głośności;
*timer - dwie opcje - wyłącza sie po 23 lub 45 minutach.
Nie wiem czemu o tym nie piszą, ale ma też czujnik płaczu, mój chłop udawał płacz dziecka i działałoag194, Mabelle, MEGI81, Kleopatra, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynadia1 wrote:Dostałaś jakąś informację że wysłali? I po jakim czasie przysłali? A no i jeszcze pocztą czy kurierem? Bo też czekam, tylko że ja się logowalam w tym miesiącu i czekam na termoforek i szmatke.
Jedno jest z bebi klubu a drugie to bebi program.
Szmatka mi wcale nie przyszla. Termoforek cos miedzy 2 tyg a miesiac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przytylam 4,5 kg od poczatku.
A w ogole to witam sie w 28tygsuwaczek jeszcze nie zaskoczyl, moze pozniej zatrybi
Martchen, ag194, Mabelle, Hope_, marie_marie22, MEGI81, WreszcieMama, Kleopatra, Kamilutek, Arwi, bezimienna, Uszczesliwiona, Moniqaaa, Karissa, Maniuś, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
O rany strawberry, ty to na bezsenność cierpisz
Jak malutko przytylas
Ja po ciąży, schudłam baaardzo szybko.Po wyjściu ze szpitala (3dni) juz wszystkie spodnie zapinałam w pasie.Żadnych spotów wczesniej nie uprawialam.Brzuszek po urodzeniu odrazu miałam płaski, co nawet położne się dziwiły i mówiły ze to się bardzo rzadko zdarza.
Tyle że wtedy byłam 16 lat mlodsza i podejrzewam, że teraz tak kolorowo nie będziePrzed tą ciąża cwiczyłam duzo i do tego z dużym obciążeniem, ale przez ten osiadły tryb życia moje mięśnie juz prawie szlag trafił
Ale od września jak bozia da zdrowie zaczynam się ujedrniac !!!!!
Wizytujacym mamusiom wspaniałych wieści<3
Dobrego :*
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Witam się w dniu swej STUDNIÓWKI!
Sylwucha89, Ilonsik, Martchen świętujemy razem!
Że też nie mam czerwonych majtasów. O podwiązce nie wspomnę
Ale z tej okazji jadę do fryzjera, bo przyszła matka polka musi wyglądać! A co!
Miłego dnia Babiszonki!
marie_marie22, Mabelle, sylwucha89, MEGI81, WreszcieMama, Kamilutek, ag194, Arwi, Martchen, Uszczesliwiona, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Ja niestety już 8kg na plusie jestem
miałam nadzieję dobić do 10kg (końcowo) na plus,ale nie wyszło. Najlepsze jest to, że jem tyle co przed ciążą i do tej pory starałam się dosyć ruszać a waga i tak do góry
może to jednak woda się nagromadziła? A teraz mnie położyło i się boję czy nie będę przybierać jak głupia, ale przez to też mniej jem chyba póki co. Dziwne tak tyć z powietrza
MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Chyba tylko ja jeszcze zostałam z tych przed Studniówka
Właśnie się inhalacje bo mam zatkane zatoki i kaszel się przypaletal... oby nie powodował skurczy i rozwierania i skracania szyjki...
Ja nawet nie wiem jak się kasuje posty, wiem ze można edytować, a "usun" to nie widziałam. -
dzien dobry
temat wagi - zdecydowanie NIE moj ulubiony. ja zaczełam z 85kg, teraz mam +9, liczylam, ze 100 nie przekrocze (tia... pobożne życzenie ściętej głowy...) ale bez szans - bo z pierworodnym to przytyłam 20kg a teraz ide równo jak wtedy jak nie lepiej. dobrze, ze teraz nie leże bo by się waga przekreciła. coś trzeba bedzie pracowac po porodzie (a mi akurat powrot do wagi sprzed ciazy zajal dluuuugo - dopiero jak poszlam na diete od dietetyka to mi sie ruszylo mimo kp)
Mabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMabelle wrote:O rany strawberry, ty to na bezsenność cierpisz
Jak malutko przytylas
4 rano pobudka na luteine i magnezi mała wtedy sie budzi ciezko spowrotem zasnac. Od kiedy jestem na diecie cukrzycowej ciezko mi przytyc cos. Lekarz troche krecil nosem ostatnio ale coz. Ważne że się to moje szczeście tam miesci
Mabelle lubi tę wiadomość
-
ja nie wiem jak liczyc przytycie w ciazy, bo w pierwszym trymestrze schudlam 5kg. potem odbilam te 5k w ponad miesiac...teraz schudlam kilogram (przez przeziebienie pewnie), wiec mam tak naprawde 2-3 kg wiecej niz przed ciaza...ale tez startowalam z nadwagi ok 7-8 kg.
a my dzis wyjezdzamy na dlugi weekednnasze ostatnie krotkie wakacja we dwojke. ja to w sumie wolalabym zostac na miejscu i wszystko ogarniac, ale tez fajnie wyjechac na chwile.
sciskam was!
g.WreszcieMama, Kamilutek lubią tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Hope ja bardzo podobnie zaczynałam i tak samo ide z Toba... Liczę ze 100 nie przekrocze, ale to pewnie marne szanse. W pierwszej ciąży zaczynałam z 73 i kończyłam 93. Po szpitalu 88. I stało...az w końcu zaczęłam pilnować jedzenia i jak ruszyło to spadlam do 69. Ale potem chciałam jeszcze schudnąć i rozwaliłam metabolizm. Do tego kazali mi leki na tarczyce odstawić i po kilku latach uroslo... Az do 85 w zeszłym roku. Ale teraz mam lepsza pogodę na spacerki z wózkiem i liczę ze poleci. Plus ginekolog powiedział ze powalczymy z nietolerancja wegli... No i jestem troche bardziej wysportowana bo w ciągu ostatnich lat duuuzo ćwiczyła. Ale... Pomysle o tym w maju
Hope_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
ja miałam ciężką noc. Syn miał jakieś koszmarne sny i kilka razy się budził, w tym raz z płaczemco usnęłam, to ponownie do niego wstawałam i teraz jestem nieprzytomna
co do wagi, to w ciąży z synem przytyłam łącznie jakieś 9-10 kg i zaczynałam od 46 kg. dwa tygodnie po porodzie nosiłam wszystkie swoje rzeczy w rozmiarze 34-36 i ważyłam podobnie. Teraz startowałam z wyższego pułapu i rozmiaru 36-38 (BMI idealne), ale póki co mam jakieś 6-7 kg na plusie, więc chyba 15 nie przekroczę. W sumie wszyscy mi mówią, że tylko brzuszek mi rośnie i piersi, bo ogólnie nie tyję. ja tam widzę, że jeszcze tyłek mi trochę urósł, ale to chyba podoba się Mężowi, więc niech ma trochę przyjemności
Mam nadzieję, że mimo różnicy we wieku - 10 lat więcej- też szybko wrócę do wagi wyjściowej, bo jakoś nie widzi mi się wydawanie kasy na wymianę dużej ilości strojów biznesowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 08:16
-
Ja też bardzo liczę na te spacerki
a jak będę mogła to znów będę ćwiczyć jak przed ciążą, bo kręgosłup inaczej mi siądzie od noszenia dziecka.
Ciekawa jestem czy jestem w stanie wyczuć lekką poprawę u mnie czy to tylko pobożne życzenie. Bo wydaje się być nieznacznie lepiej. Jak wstaję to brzuch napięty ale nie twardnieje jak kamień.Kamilutek, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Co do wagi to ja mam już ok 11 na plusie ... fakt że tego ale ja się też jakoś nie objadam poprostu tak mam... Ale nie martwię się tym każda ciaze konczylam na o 20+ i potem jakoś to wracalo do normy bez większej spiny zostało zawsze jakieś kilo więcej als gdybym się za to wzięła i za dietke to bym wyrównała wiec myślę ze zależy od organizmu ale to ciaza i nie dajmy się zwariować czas na odchudzanie będzie potem
chciałam powiedzieć że nie da się porównywać tego tak z tabelka bo za dużo skoro się nie objadam to widoczne ie tak musi być chociaż nie jestem
Zwolennikiem zbytniego folgowaniabędzie dobrze nie ma się tym stresować ważne że dzidziol rośnie zdrowo:)
Aniołek (8t) marzec 2016